Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

@Zion Williamson Pa kako tvrde... kao po oblacima da hodaš... a u istom trenutku kao da koračaš najudobnijim cipelema po mermeru... bukvalno takav mix osećaja stvara vazdušni đon celom površinom postavljen kao kod 97.

Čak pomaže i držanje da budeš lepo uspravljen. Izuzetne patike su airmax 97 čak mi estetski nisu wow... ali udobnost je prve klase.

Problem je ta subkultura koja se spontano stvorila oko tih modela. Kao kada vidiš nekoga u Adidas kompletu trenerke i odmah pomisliš na Ruske Gopnike a lik možda samo ide u šetnju, teretanu, radnu akciju, šta god. Mislim i gopnik se lako uočava, a i nema toga u Srbiji. Ali danas svi znaju za njih pa kad vidiš te trenerke negde, lako te asocira na gopnike.

Tako mene neki drugi komadi odeće (kada se međusobno ukroje i kombinuju) podsećaju na džibere iz doba kad smo mi bili u srednjoj i na faksu. Samo što čovek očekuje da vidi takve stvari na klincima koji isto prolaze kroz svoje faze. Ali ne i na matorim konjinama. Jedno je biti sportski obučen, jedno je oblačiti se komforno, pa i moderno. A drugo je oblačiti se kao džiber i proživljavati pubertetske dane iz MOCa i DPŠ u 40 faking godina. A pojedine delatnosti i dešavanja u Srbiji su tačno rasadnici i košnice takvih mozgova. Još pre nego što sam saznao da danas igraju Titovi blizanci, tačno sam na ulici video nenormalnu količinu džiberčina. I posle kad sam čuo da se vraćaju sa utakmice sve mi je bilo jasno.

Da se javim i pozdravim Contru tj našeg eMSija i ostale defetiste. Ovaj skup je vratio nadu u bolje sutra i vidi se da studenti nisu badava pokrenuli priču. Po mojoj proceni bilo je oko 50-100k ljudi, većinom Romi. Ni da prismrdi broju od 15.03. Poznanici koji se plaše za svoje dupe čitaj koji su morali da dodju na skup jer rade u javnim ustanovama (neću da kažem ucenjeni jer im niko nije prislonio pištolj na glavu) kažu da nikad nije bilo ovako, pritisak za skup nikad jači, ništa nisu smeli javno da pričaju i nikad se više nisu krili od drugih da idu. Ipak je danas većinom sramota biti SNS i pokrenuli smo ovu priču ka boljem. Cilj je samo sada završiti je jer oni podršku skoro više i nemaju. Toliko mi je drago da sutra možda i odem na premium besplatne pljeskavice. Ono što je odvratno je što je opet bilo mnogo autobusa sa Kosovskim i Albanskim tablicama što znači da im Vučko odgovara, šteta što to ove "patriJote" ne vide.

@Zion Williamson Pa kako tvrde... kao po oblacima da hodaš... a u istom trenutku kao da koračaš najudobnijim cipelema po mermeru... bukvalno takav mix osećaja stvara vazdušni đon celom površinom postavljen kao kod 97.

Čak pomaže i držanje da budeš lepo uspravljen. Izuzetne patike su airmax 97 čak mi estetski nisu wow... ali udobnost je prve klase.
Eh.....nisi iskusio max cushion modele. Kad probas nema nazad. Recimo asics novablast, adidas ultraboost, nike invincible run, pegasus, winflo....

Da se javim i pozdravim Contru tj našeg eMSija i ostale defetiste. Ovaj skup je vratio nadu u bolje sutra i vidi se da studenti nisu badava pokrenuli priču. Po mojoj proceni bilo je oko 50-100k ljudi, većinom Romi. Ni da prismrdi broju od 15.03. Poznanici koji se plaše za svoje dupe čitaj koji su morali da dodju na skup jer rade u javnim ustanovama (neću da kažem ucenjeni jer im niko nije prislonio pištolj na glavu) kažu da nikad nije bilo ovako, pritisak za skup nikad jači, ništa nisu smeli javno da pričaju i nikad se više nisu krili od drugih da idu. Ipak je danas većinom sramota biti SNS i pokrenuli smo ovu priču ka boljem. Cilj je samo sada završiti je jer oni podršku skoro više i nemaju. Toliko mi je drago da sutra možda i odem na premium besplatne pljeskavice. Ono što je odvratno je što je opet bilo mnogo autobusa sa Kosovskim i Albanskim tablicama što znači da im Vučko odgovara, šteta što to ove "patriJote" ne vide.
Jeste. Doslo je do eksplozije nezadovoljstva tokom vatrometa.
Toliko se pumpalo da sam cak i ja osetio zracak optimizma.

Apropo air max patika stvarno je fenomen da su bile najpopularnije patike ovde 90ih do danas. I 95% ih nose dziberi. Kad sam bio klinac pod sankcijama ovde original su imali samo klinci raznih dilera/mafijasa. A npr. u americi nikad nisu bile preterano popularne. Imale su svoj momenat pocetkom 90ih i to je to. Oni se zezaju tamo da kad vidis nekog u air max velika je sansa da je iz istocne evrope ili rus.
air max tn су једне од естетски најсавршенијих производа људске расе генерално и спреман сам да се расправљам до смрти на ту тему

Problem je ta subkultura koja se spontano stvorila oko tih modela. Kao kada vidiš nekoga u Adidas kompletu trenerke i odmah pomisliš na Ruske Gopnike a lik možda samo ide u šetnju, teretanu, radnu akciju, šta god. Mislim i gopnik se lako uočava, a i nema toga u Srbiji. Ali danas svi znaju za njih pa kad vidiš te trenerke negde, lako te asocira na gopnike.

Tako mene neki drugi komadi odeće (kada se međusobno ukroje i kombinuju) podsećaju na džibere iz doba kad smo mi bili u srednjoj i na faksu. Samo što čovek očekuje da vidi takve stvari na klincima koji isto prolaze kroz svoje faze. Ali ne i na matorim konjinama. Jedno je biti sportski obučen, jedno je oblačiti se komforno, pa i moderno. A drugo je oblačiti se kao džiber i proživljavati pubertetske dane iz MOCa i DPŠ u 40 faking godina. A pojedine delatnosti i dešavanja u Srbiji su tačno rasadnici i košnice takvih mozgova. Još pre nego što sam saznao da danas igraju Titovi blizanci, tačno sam na ulici video nenormalnu količinu džiberčina. I posle kad sam čuo da se vraćaju sa utakmice sve mi je bilo jasno.
Нису Ермакс и Адидас тренерка-патике култура почели међу совјетским Гопницима већ у Холандско-Немачкој рејв култури. Код нас нема Гопника већ су то неодизелаши, а дизелаши су настали по узору на еуроденс естетику техно рејвова раних 90их.
Е сад што се изгубила нека ранија елеганција је глобални тренд. Моје деде су носиле један сиве панталоне и сако а други плаве радничке трегер панталоне, док мој ћале и таст као деде носе тренерке. Исто тако су пре 20 година патике сматране неозбиљном обућом, а сад је шик да пословне девојке носе беле адидас патике на сако.

Postaju sve očajniji, evo i Slobu su klonirali! 😳

Screenshot_20250413-001729~3.png

Lici na facu marka atlagica upisanu u lobanju slobe milosevica...al ustvari neki glumac mislim, odavno je vucicev, samo manje poznat od ristovskog i buleta

Била тад мода да се тера коса као Слоба. Као што су сад мода пастелне ролке и карирани сакои.

Dajte ljudi ovo glupost je ko kad kao SNS objavljuje ‘prepiske’ studenata koje placaju za proteste.

Skup ko i svaki Vucicev skup u Bg-u, napuni grad autobusima, dovede ljude koji ne znaju ni zasto su tu, potrose brdo nasih para, on nesto sernja kako mnogo radi i voli Srbiju, kako ce digne penzije, kako su svi protiv njega izdajnici jer hoce da ruse Srbiju, kako eto ima i u njegovoj stranci ljudi koji ne rade dovoljno, razgovarace sa svima pa i sa opozicionarima koji su govna izdajnicka i doci ce na vlast samo preko njega mrtvog. Posle objavi da je bilo tri do pet puta vise nego sto je stvarno bilo, Beogradiani zgrozeni, i sve strane se na kraju pitaju sta koji k, cemu sve to.

Bukvalno sablon moze se napravi, evo vec koji, 3-4. put isto. Najjace da je sad dozivljavao napad besa kad je on vise od svih znao tacno sta ce da bude.

Vraćaju one šatore ispred skupštine. Mislio sam da će se pokupiti i praviti se da se ništa nije desilo posle današnjeg debakla, ali izgleda da su rešeni da se brukaju još sutra.

Vrh