Problem je ta subkultura koja se spontano stvorila oko tih modela. Kao kada vidiš nekoga u Adidas kompletu trenerke i odmah pomisliš na Ruske Gopnike a lik možda samo ide u šetnju, teretanu, radnu akciju, šta god. Mislim i gopnik se lako uočava, a i nema toga u Srbiji. Ali danas svi znaju za njih pa kad vidiš te trenerke negde, lako te asocira na gopnike.
Tako mene neki drugi komadi odeće (kada se međusobno ukroje i kombinuju) podsećaju na džibere iz doba kad smo mi bili u srednjoj i na faksu. Samo što čovek očekuje da vidi takve stvari na klincima koji isto prolaze kroz svoje faze. Ali ne i na matorim konjinama. Jedno je biti sportski obučen, jedno je oblačiti se komforno, pa i moderno. A drugo je oblačiti se kao džiber i proživljavati pubertetske dane iz MOCa i DPŠ u 40 faking godina. A pojedine delatnosti i dešavanja u Srbiji su tačno rasadnici i košnice takvih mozgova. Još pre nego što sam saznao da danas igraju Titovi blizanci, tačno sam na ulici video nenormalnu količinu džiberčina. I posle kad sam čuo da se vraćaju sa utakmice sve mi je bilo jasno.