Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Koliko znamo mogao je doći i iz ruskog doma. Sav ovaj probisvet sa crnim kapuljačama tamo ima prolaz.
Таква прича не иде у прилог заједничких напора са циљем скидања овог криминалног режима. Морамо бити тактични ;)

Goran je ko Alex Jones ili neki drugi teortičari zavere. Ne može da razotkrije par činjenica, da okači par paralela (kao npr onaj tekst o sličnostima sa režimom u Gruziji) i da se zadrži na tome nego mora da ode u pretpostavke, fantazije i konstrukcije do te mere da je Ruski dom služio za ispaljivanje soničnog oruđa koje se osetilo DUŽ Kralja Milana, a ne samo tu oko Žvalavišta.
Ne tvrdim. Samo kažem da postoji mogućnost.

Ne za ispaljivanje, više kao logistička podrška za izlaz, štek, možda i samo oružje. Ništa ne bih otpisivao.

Poslednja izmena:
Иза звучног топа и његове набавке стоји западни рударски лоби са Рио тинтом. То је набављено за насилно исељавање Недељица.

Ovo kao da citam neki sci-fi roman kao za Totalni Opoziv scenario. Sledece je verovatno pretpostavka da se ispod Ruskog doma nalazi atomsko skloniste a povezano s skupstinom uskim hodnicima (za koje niko nije ni cuo ni video). Dajte cinjenice, molim. Od izmisljotina se unizava reputacija :)

Nemamo činjenice. Možemo samo da nagađamo. Teorija sa rusima nije za otpisivanje, ali nije mi ni favorit. Mnogo jednostavnija teorija je da je BIA dala mobilne uređaje onim probisvetima u kampu. Ako je uopšte moguće napraviti onaj efekat sa onim mobilnim uređajem. Ništa ne znamo.

Pa zapravo i znamo dosta toga. Već je izdvojeno dva-tri najverovatnija scenarija. U njima nema pominjanja Ruske umešanosti, bar ne od agenata i ne iz Ruskog doma.

I to se sve pozivam na procene i reči studentskih organizacija, građana i opozicije. Ne mislim na glupog Vučića koji će uvek po difoltu braniti Rusiju i kriti njena zlodela. Nego sami studenti, opozicionari i oni koji su se zatekli tu tog dana, ne videh da je iko u bilo kom scenariju pominjao Ruski dom.

S druge strane, pominjalo se više drugih zgrada, neke na početku i kraju KM i neke tik uz nju.

Poslednja izmena:
Ništa ne znamo.
Знамо да су нам Амери продали свој производ који је у Србији забрањен и тиме учествовали у кршењу домаћих српских закона.
То знамо са сигурношћу а остало трабуњање препуштамо теби.

Pa zapravo i znamo dosta toga. Već je izdvojeno dva-tri najverovatnija scenarija. U njima nema pominjanja Ruske umešanosti, bar ne od agenata i ne iz Ruskog doma.

I to se sve pozivam na procene i reči studentskih organizacija, građana i opozicije. Ne mislim na glupog Vučića koji će uvek po difoltu braniti Rusiju i kriti njena zlodela. Nego sami studenti, opozicionari i oni koji su se zatekli tu tog dana, ne videh da je iko u bilo kom scenariju pominjao Ruski dom.

S druge strane, pominjalo se više drugih zgrada, neke na početku i kraju KM i neke tik uz nju.
Molim samo da se ne pozivamo na opoziciju kad je Kremlj u pitanju. Nema nijednog glasa koji bi reagovao na bilo koju Vulinovu svinjariju.

Знамо да су нам Амери продали свој производ који је у Србији забрањен и тиме учествовали у кршењу домаћих српских закона.
То знамо са сигурношћу а остало трабуњање препуштамо теби.
Samo koristim metode inspektora Poaroa. ;)

Od koga je kupljeno zvučno oružje? Molim te daj više detalja. Deluje da znaš.

Какви детаљи брт? У питању је амерички производ, америчке фирме који по закону није смео бити купљен и испоручен Србији.

Какви детаљи брт? У питању је амерички производ, америчке фирме који по закону није смео бити купљен и испоручен Србији.
To je proizvođač. Jesmo ga od njih kupili?

Ne kažem da nam amerikanci ne bi prodali nešto što je kod nas zabranjeno. Bi. Ne vidim kako njih obavezuju srpski zakoni.

Ali baš bih voleo da mi objasniš kako je uređaj stigao do Srbije.

Obavezuju ih međunarodni propisi. Potreban je end-user sertifikat, gde piše kome ide na kraju. Dakle, posrednik može da kupi od američke firme, ali mora da donese dokaz kome će ići na kraju. Te sertifikate izdaju države, i garantuju za njih.

Ne znam kako je stiglo u Srbiju, mogu da pretpostavim, na osnovu toga ko ima avio kompaniju, ko inače proizvodi i transportuje oružje, čiji kum je u to vreme bio na poziciji ministarstva sile, i tako dalje.

To je proizvođač. Jesmo ga od njih kupili?

Ne kažem da nam amerikanci ne bi prodali nešto što je kod nas zabranjeno. Bi. Ne vidim kako njih obavezuju srpski zakoni.

Ali baš bih voleo da mi objasniš kako je uređaj stigao do Srbije.
Очигледно су га купили директно или уз одобрење америчке компаније јер имамо оно њихово саопштење за јавност. Да је другачије, сигурно не би пропустили да се ограде.
Јасно ми је на шта алудираш али то су неке теорије завере и у том случају ниси ти тај који треба да поставља питања него да одговор одакле таква ти теорија?

Очигледно су га купили директно или уз одобрење америчке компаније јер имамо оно њихово саопштење за јавност. Да је другачије, сигурно не би пропустили да се ограде.

Јасно ми је на шта алудираш али то су неке теорије завере и у том случају ниси ти тај који треба да поставља питање него да одговор одакле таква ти теорија?
Ja sam građanin i apsolutno jesam taj koji treba da postavlja pitanja i traži odgovore. A institucije su te koje odgovore treba da daju. Ako već treba da postavljamo stvari na mesto.

Iz inostranstva, nijedna zemlja ne "tuče" više po studentskim protestima od Rusije.

Breaking news 💥
1000018180.png

Poslednja izmena:
Мора да се заустави драстичан одлив русофилских гласача из СНС у Ми снага народа.

Molim samo da se ne pozivamo na opoziciju kad je Kremlj u pitanju. Nema nijednog glasa koji bi reagovao na bilo koju Vulinovu svinjariju.
Hteo sam da kažem sledeće:

Imamo ljude koji tvrde da nije bilo ničega.
Imamo ljude - i "obične" i stručnjake i opozicione organizacije - koji kažu da je bilo nečega i da je upotrebljeno.
Imamo prof A koji kaže da je po njemu verovatno upotrebljeno sa Albanije. Imamo prof B koji kaže da je po njemu možda upotrebljeno sa Predsedništva. Imamo prof C koji kaže da je upotrebljeno sa više lokacija, možda i iz rančeva.
Imamo neke koji kažu da je možda LRAD, neke koji kažu da je možda Vortex.

Itd itd...

Ono što nemamo, ili bar ja nisam nigde video, je da neko od studenata, neko od opozicije ili neko od stručnjaka bilo gde bilo kad pomenuo Ruski dom ili neku akciju povezanu sa njim.

To je čak i meni, koji sam više nego prosečno otvoren za razne ideje i teorije zavera, više nego dovoljno da do daljnjeg odbacim i stavim u stranu teorije da su Rusi imali veze sa incidentom 15.3.

A ako neko već želi da širi svest o malignom uticaju Rusije ili njene vlasti, ili o štetnosti njenog uređenja i mentaliteta, mislim da ima 1.500 drugih boljih načina i argumenata nego da sam samcijat priča kako su oni ispalili nešto iz Ruskog doma, koji pritom nema pogled odnosno liniju duž cele Kralja Milana, što se automatski kosi sa onime što smo videli na snimcima i što su govorili i stručnjaci.

Hteo sam da kažem sledeće:

Imamo ljude koji tvrde da nije bilo ničega.
Imamo ljude - i "obične" i stručnjake i opozicione organizacije - koji kažu da je bilo nečega i da je upotrebljeno.
Imamo prof A koji kaže da je po njemu verovatno upotrebljeno sa Albanije. Imamo prof B koji kaže da je po njemu možda upotrebljeno sa Predsedništva. Imamo prof C koji kaže da je upotrebljeno sa više lokacija, možda i iz rančeva.
Imamo neke koji kažu da je možda LRAD, neke koji kažu da je možda Vortex.

Itd itd...

Ono što nemamo, ili bar ja nisam nigde video, je da neko od studenata, neko od opozicije ili neko od stručnjaka bilo gde bilo kad pomenuo Ruski dom ili neku akciju povezanu sa njim.

To je čak i meni, koji sam više nego prosečno otvoren za razne ideje i teorije zavera, više nego dovoljno da do daljnjeg odbacim i stavim u stranu teorije da su Rusi imali veze sa incidentom 15.3.

A ako neko već želi da širi svest o malignom uticaju Rusije ili njene vlasti, ili o štetnosti njenog uređenja i mentaliteta, mislim da ima 1.500 drugih boljih načina i argumenata nego da sam samcijat priča kako su oni ispalili nešto iz Ruskog doma, koji pritom nema pogled odnosno liniju duž cele Kralja Milana, što se automatski kosi sa onime što smo videli na snimcima i što su govorili i stručnjaci.
Pa dobro, tebi jeste meni nije. Ja tu mogućnost ostavljam otvorenom.

I dalje ne znamo šta su tačno upotrebili, da bi zatvorili tako nešto. A i onaj Rumun je juče izjavio da je to korišćeno za vreme Čaušeskua.

Izvinite, pošto nisam u toku, koji su to studentski protesti bili u Rusiji u poslednjih 25 godina?

Vrh