Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Rasprava na relaciji cetnici-komunisti-modernisti je jedna od sizofrenijih na ovoj planeti. Htedoh reci da nekom strancu ni sa dijagramom to ne moze da se objasni, ali onda ukapiram da ne moze ni ovde.

Tu niko ne moze da ti objasni ni ko je ko bio, ni ko se za sta borio, ni ko je sta radio, ili nije radio, ni ko je ko danas. ALi zato klinac 2000. godiste spremno ide na drustvene mreze da se zakrvi s nekim na tu temu.

Mozda, samo mozda, da je iko od njih pitao dedu, sad vec pradedu, ili nekog, dobio bi jedinstven odgovor da su obe grupe skupljale mladice sa sela i vodile ih sa sobom, da su cesto isti ljudi bili i u cetnicima i partizanima, da su imali svoje akcije i gerilske borbe i da nisu isli redom i streljali i klali neistomisljenike.
Ali ne, ajmo na internet da seremo iako pojma nemamo.

Šizofrenost te rasprave proizlazi delimično i iz toga da na internetu sad postoji milion izvora dezinformacija koji navlače vodu na svoju interpretacionu vodenicu, pa onda svako prisvaja verziju istine koja se njemu dopada.

Država mora prva da se odredi prema tome šta je istina umesto da stalno instrumentalizuje istoriju za stvaranje konflikta i polarizacije među ljudima.

On je Novakov potez izjednacio sa fasizmom!

To o cemu pricate, to sad svi cetnici a partizani zli, je trenutna moda kao i da najve ce fukare odjednom prve do popa u svakoj sluzbi u crkvi.

Crna Miro, pa ti bas ne pratis modu, sad internet-ratnicka klasa naginje levo, naziva sebe komunistima, cetnici su OUT, to je sad pogrdna rec.

1742838710230.png

1742838743838.png

Evo na sta sam samo danas natrcao. I obrnuto, ako neko ne obelezi cetnike kao nase ustase ide u minus beskonacno skor.

Meni dodje kao idealno zbirno mesto svih novosti, danas sam citao komentare jer me je zanimalo sta klinci pisu na temu '99, i na temu gadosti koje su borci i komandanti ratova devedesetih izjavljivali opusteno i svakodnevno.

Recimo samo da sam svasta ocekivao da procitam, ali ovo ne.

Meni dodje kao idealno zbirno mesto svih novosti, danas sam citao komentare jer me je zanimalo sta klinci pisu na temu '99, i na temu gadosti koje su borci i komandanti ratova devedesetih izjavljivali opusteno i svakodnevno.

Recimo samo da sam svasta ocekivao da procitam, ali ovo ne.
Mislim da najaktivniji korisnici redita koji se cimaju oko pluseva, minusa i pisu komentare na svaku temu uglavnom i nisu klinci nego stariji dokolicari koji o nama imaju misljenje koje se 1/1 poklapa sa zapadnom propagandom o nama. Ima i dosta aktivista i raznoraznih nvo mila pajic i slicnih. Ja to sve samo prelistam bez preterano udubljivanja i trazim vesti koje me intereseuju. Mada mi je jasan trend i na reditu da se na sve vise tema takvi likovi penale masovno, i to bih rekao bas od klinaca jer klinci ne puse tu debilnu crno-belo spiku koju ovi prosipaju

Bilo bi dobro kad bi na temu levice i desnice mogli da se odmaknemo od četnika, ustaša i partizana.

Reddit je svuda u svetu (dobro, ne mogu da tvrdim da je baš svuda) levo to esktremno levo orijentisana platforma.
Evo i tu se vidi besmisao danasnje podele na levo i desno posto ce vecina reditora u isto vreme sebe nazivati levicarima i dr**** na nato, pozivati na ustanak proleterijata, a ziveti od izdavanja babatetkinog stana u krugu dvojke, itd.

Bilo bi dobro kad bi na temu levice i desnice mogli da se odmaknemo od četnika, ustaša i partizana.

Било би добро када би на бар једној од тема о политичкој ситуацији у Србији могли да се манемо антируске пропаганде али шта ћеш

Тренутна подела је криминал-закон. Све остало је декор.

Др Крло је дно дна раме уз раме са ДЈВ, Сарапом-смрдљивом чарапом и Марићем-чмарићем.

Zanimljivo kako nas narod ima memoriju zlatne ribice
Prodje par dana i toliko nas zatrpaju glupim vestima da u fokusu uopste vise nisu ni zvucni top, ni gazenje ljudi od strane SNS pristalica, ni milion drugih stvari koje su se desile a neoprostive su u poslednjih par meseci

Власт то ради намерно и константно од доласка. Сећа ли се ико Тениса, Мерцедеса у Икарбусу, или Војвођанске платформе, Свесрпског сабора, и тд?

To je OK sto vlast radi, ali sto se na N1 i drugim medijima ne podsecaju ili rade propratne price?

Zanimljivo kako nas narod ima memoriju zlatne ribice
Prodje par dana i toliko nas zatrpaju glupim vestima da u fokusu uopste vise nisu ni zvucni top, ni gazenje ljudi od strane SNS pristalica, ni milion drugih stvari koje su se desile a neoprostive su u poslednjih par meseci

pa narod zaboravio sta su toma i vucko pricali/radili 90-tih pa ih doveli na vlast
jos sada ta mantra kako se narod menja...

grohotom se smijem

Vrh