Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

i ja mislim da nećete više nikad razgovarati. I ne treba više nikad da razgovarate, tj. oni više ne treba da razgovaraju ni sa kim tebi sličnim jer ste upravo ti i tebi slični gori od njegovih plaćenih batinaša i najvernijih sledbenika. da, upravo ste vi gori od svih njih. stajati po strani u ovakvim vremenim i praviti se lud, a u stvari biti za njih je za svaku osudu i diskvalifikaciju iz društevnog dijaloga i svih društvenih dešavanja.
a uz to, pristuna tolika samoživost i pristup ja, ja ja i samo ja i moje dupe je bahata, osiona i jeziva toliko da i treba da nas bude ovoliko na ulicama i da takvima jasno stavimo do znanja da su teška manjina vredna borbe protiv njih.

sa strane emocije, da li je neko samoziv ili ne
ono sto je tacno na terenu je da vidim da roditelji postaju nervozniji sto se tice blokada/neodrzavanja nastave

sada ja ne bih razmisljao o tome da li je opravdano ili ne jer to nema smisla
vise u tome u koliki to problem moze da izraste

sada smo svi pod naletom promena i pominje se tu solidatornost bla bla
samo polako malo, nemojte previse virutal signalning da radite da ste svi sada sveci pa lako mozete da prebacujete drugima

ta solidarnost moze brzo da prodje, a bogami video sam kroz istoriju da i ne postoji ako "ne vide od drugoga"

sa strane emocije, da li je neko samoziv ili ne
ono sto je tacno na terenu je da vidim da roditelji postaju nervozniji sto se tice blokada/neodrzavanja nastave

sada ja ne bih razmisljao o tome da li je opravdano ili ne jer to nema smisla
vise u tome u koliki to problem moze da izraste

sada smo svi pod naletom promena i pominje se tu solidatornost bla bla
samo polako malo, nemojte previse virutal signalning da radite da ste svi sada sveci pa lako mozete da prebacujete drugima

ta solidarnost moze brzo da prodje, a bogami video sam kroz istoriju da i ne postoji ako "ne vide od drugoga"
znaš kako, taj stav ja i moje dupe smo najvažniji i ništa drugo na svetu ću osuditi i stajati uvek eksplicitno protiv takvih ljudi bez obzira na dešavanja i okolnosti. takvi ljudi na primer su oni koji otvore prozor i izbace kesu đubreta iz automobila dok voze jer oni žele da ostvare svoju zamisao u tom trenutku. takvi ljude ostave auto na sred trake jer moraju časom da završe nešto ne razmišljajući da l nekoga u nečemu pri tome ometaju ili prave haos drugima. da ne nabrajam dalje primere, mislim da je jasno o kakvim ljudima pričam

ja sam protiv takvih, ali ovde mislim da preterujes da budem iskren. sada si izprojektovao sve i svasta, na osobu koja razmislja o svojoj deci da baca smece kroz prozor

kada ti dete ima rak, znas kolika je solidarnost od svih ljudi, pogotovo ovih danasnjih sto na sva usta vicu o slobodi

ja cu ti kazem, nikakva

Extroniks wrote :
,, Njihov problem, neka se obrate institucijama/tuzilastvu da rese krizu u drustvu, mene njihove zamerke ne zanimaju - nisam nadlezan ... ,,

Slažem se 😀
Pre dosta godina neki mladic(i) na trgu u Kini - stao ispred tenka....
Jbg pogrešno je procenio ili nije imao srece. Tenk prešao preko njega.... 😭
Nije mi prijala ta vest.
Eto tu strahotu pamtim i danas 😱
Osim verbalne tacnije bla-bla sve svetske osude, nije bilo .Niti napuštanje icije konforne zone
a samo bla-bla zamerke, me ne zanimaju
a nisam ni nadležan

Možda ima u svemu i nekog dela sudbine, koju ne može se samo kovati
Tamo negde pao nekome avion , nastrešnica, saksija na glavu .... ima tu svega i svacega a najviše srece i sudbine a na žalost , na koju teško mozemo uticati.....
Jbg.... nije život video igrica pa hajde opet iznova .

Poslednja izmena:
0
kada ti dete ima rak, znas kolika je solidarnost od svih ljudi, pogotovo ovih danasnjih sto na sva usta vicu o slobodi
Velika. Šest i po miliona ljudi puni budžet za lečenje. Novac ne dolazi do korisnika.

Ad hok lečimo sms-om. Da li je potrebno još nešto da uradimo kao društvo? Jeste, promena sistema. Evo pokušavamo. Nekome narušavamo lični mir i rutine.

ja sam protiv takvih, ali ovde mislim da preterujes da budem iskren. sada si izprojektovao sve i svasta, na osobu koja razmislja o svojoj deci da baca smece kroz prozor

ja cu ti kazem, nikakva
Mi smo u bloku skupljali i skupili pare za zenu kojoj je trebalo za lecenje za rak i to prosle godine.

Vremena se menjaju, sad u manjim mestima se slazem da su sanse male ali imali smo dosta primera drustvene odgovornosti / solidarnosti.

Devojka i ja smo donirali po par hiljada onom dedi sto su mu stale zapalili, dajemo i za studente i za prosvetu sada, ja vec par godina dajem par desetina hiljada u dobrotvorne svrhe svake godine za zbrinjavanje dece bez roditelja.

Extroniks wrote :
,, Njihov problem, neka se obrate institucijama/tuzilastvu da rese krizu u drustvu, mene njihove zamerke ne zanimaju - nisam nadlezan ... ,,

Slažem se 😀
Nije mi prijala ta vest.
Osim verbalne tacnije bla-bla sve svetske osude, nije bilo .Niti napuštanje icije konforne zone
a samo bla-bla zamerke, me ne zanimaju
a nisam ni nadležan

Možda ima u svemu i nekog dela sudbine, koju ne može se samo kovati
Tamo negde pao nekome avion , nastrešnica, saksija na glavu .... ima tu svega i svacega a najviše srece i sudbine a na žalost , na koju teško mozemo uticati.....
Jbg.... nije život video igrica pa hajde opet iznova .
Mislis oni cija su deca poginula pod nadstresnicom tako razmisljaju?
Samo kazu jbg i nastave mirno da zive?

"Маглочистач": Суботички лекари код десетак пацијената установили оштећење слуха након инцидента на протесту у Београду

da ne radim offtopic extro i vidim ruse gorance
pricate o posrednoj, da kazem mekoj pomoci
na terenu je drugacija prica

ne bih vise o tome, ne zeleo nikome to iskustvo

vise sam rekao o tome, da ne bih bio odmah osudjivac zato sto drugi misle, i sto im je deca preca od drugih ljudi
a nisam ni zato rekao, vec kao moguci problem koji steti celoj prici

znaš kako, taj stav ja i moje dupe smo najvažniji i ništa drugo na svetu ću osuditi i stajati uvek eksplicitno protiv takvih ljudi bez obzira na dešavanja i okolnosti. takvi ljudi na primer su oni koji otvore prozor i izbace kesu đubreta iz automobila dok voze jer oni žele da ostvare svoju zamisao u tom trenutku. takvi ljude ostave auto na sred trake jer moraju časom da završe nešto ne razmišljajući da l nekoga u nečemu pri tome ometaju ili prave haos drugima. da ne nabrajam dalje primere, mislim da je jasno o kakvim ljudima pričam
Tako bi neko mogao da opise i ljude koji podrzavaju propadanje skolske godine jer su nezadovoljni politikom u zemlji. Sve je stvar perspektive.

I uvek se sa tom 'svako normalan bi ovako i onako' definicijom pretera tako da polako iz kriticne mase krenu da se odbacuju ljudi dok ne ostanu ekstremisti. Tako se i na ovom forumu krene u grupno cipelarenje na ljude koji talasaju. Pa se onda stvori echo chamber u kome se desetak korisnika dopisuje i slaze o 90% stvari, onda izadju u realan svet i cude se kako to vecina sveta 'nije normalna'.

Na to Vucic i racuna, da ce vremenom najagresivniji u narodnom buntu oterati sve sa periferije koji su se sada konacno skupili.

Tako bi neko mogao da opise i ljude koji podrzavaju propadanje skolske godine jer su nezadovoljni politikom u zemlji. Sve je stvar perspektive.

I uvek se sa tom 'svako normalan bi ovako i onako' definicijom pretera tako da polako iz kriticne mase krenu da se odbacuju ljudi dok ne ostanu ekstremisti. Tako se i na ovom forumu krene u grupno cipelarenje na ljude koji talasaju. Pa se onda stvori echo chamber u kome se desetak korisnika dopisuje i slaze o 90% stvari, onda izadju u realan svet i cude se kako to vecina sveta 'nije normalna'.
Slozio bih se Defke, da ja ne smatram da je ovo pitanje prezivljavanja nacije a ne samo politike.
Gubitak trenutne bitke sam siguran da bi nas dovelo u represiju koju niko od nas ne moze zamisliti.

Ja iskreno ne vidim buducnost u kojoj u ovoj zemlji podizem dete ako se trenutna politicka scena ne ocisti, moje dete pod njihovim nadstresnicama nece odrastati niti ziveti u drustvu Informera/Pinka i posrnulih drustvenih vrednosti gde je bitno kako je meni samo.

Znam da krecem da zvucim kao Cotra, ali to je jer svaki je*******eni dan novo sranje ko da citam 1984 knjigu ponovo.
Ranije je bilo razmaka po koji mesec ili nedelju pa sam mogao i nekako da ne sagledavam situaciju kakva jeste.

cak da si extro u pravu sto posto
nije ideja da oteras ljude iz svoje grupe nego da ih privolis. mislim ono klasicno how to win friends and influence people
jos ako krenes da se osudjuju na vrednosnom nivou, dobijas neprijatelja

zamisli pustis reklamu na facebooku za svoj proizvod, kojima ljudima kazes ako nisi iz beograda nemoj da koristis moj proizvod jer nisi dovoljno pametan
biznis ce da mlati pare zar ne

btw uvek treba da se kritikuje/osvrne na ponasanje, nikada na licnost (kao sto cujem se ovde pominje samozivost)
naravno ako dolazis is dobre namere

da ne radim offtopic extro i vidim ruse gorance
pricate o posrednoj, da kazem mekoj pomoci
na terenu je drugacija prica

ne bih vise o tome, ne zeleo nikome to iskustvo

vise sam rekao o tome, da ne bih bio odmah osudjivac zato sto drugi misle, i sto im je deca preca od drugih ljudi
a nisam ni zato rekao, vec kao moguci problem koji steti celoj prici
zamisi neko ti kaze: "Ako pustis da tvoje dete ponovi skolsku godinu osoba X ostace ziva, ako tvoje dete polozi godinu osoba X bice ubijena?
Sada prosirimo ovo na skup osoba.

Pukom srecom niko u Subotu nije ubijen.

Kod mene u kuci troje ce da izgube godinu. So what.
Pa nekada su deca ponavljala i to je za ljude.
Gde imaju da se zure. Ovako ce se zaposliti kasnije. Da ne treba da zure da budu uposlenici po firmama?\
Da jure karijeru? ahahha

Neko je izgubio zivot, neko nogu, neko skolsku godinu.

Cotra wrote
,,
Mislis oni cija su deca poginula pod nadstresnicom tako razmisljaju? ,,
Samo kazu jbg i nastave mirno da zive?

Posmatrano od nastanka prvih ljudi možemo da banalizujmo ( uprostimo)
turoditeljsku situaciju

Nakon gubitka deteta, mnogi nastave da osakaceno da žive i idu dalje ....
a neki ,baš mali broj , to ne mogu , nego se pridruže detetu s one strane duge.
To što ce se posle nešto dešavati ili ne dešavati , od predhodnih uzrocnih stvari ,
ni jedna pravna ili pravedna ,,osveta,,
aman ništa ih ne vraca

Imamo davno ispisane Latinske citatate
za sve sitacije koji ce ti mnogo bolje odgovoriti nego ja 😀

cak da si extro u pravu sto posto
nije ideja da oteras ljude iz svoje grupe nego da ih privolis. mislim ono klasicno how to win friends and influence people
jos ako krenes da se osudjuju na vrednosnom nivou, dobijas neprijatelja

zamisli pustis reklamu na facebooku za svoj proizvod, kojima ljudima kazes ako nisi iz beograda nemoj da koristis moj proizvod jer nisi dovoljno pametan
biznis ce da mlati pare zar ne

btw uvek treba da se kritikuje/osvrne na ponasanje, nikada na licnost (kao sto cujem se ovde pominje samozivost)
naravno ako dolazis is dobre namere
Znam da nije, ali ja mislim da osobu koja sagleda studente, njihove roditelje, kolege nastavnike i poginulih 15 ljudi, prebijene i uhapsene ljude, bunt naroda.
Da osobu koja sve to sagleda i krene da se zali da ona samo zeli da predaje i da je nepomenik trebao od prvog dana da primeni zakon po ustavu i ugusi bunt prosvete jer ta osoba ne moze da radi posao koji voli (nije sprecena za bilo koji drugi posao znaci) a i u narodu postoji mreza solidarnosti za doticnu osobu u paraleli

Ja ne znam kako takvu osobu privoleti da zrtvuje svoj komfor za vece dobro, stvarno ne znam, i mozda gresim to neka ide na moju dusu ako gresim.

Izvinjavam se za toliko izolovanje slucaja doticnoj ali ja sam pod utiskom jos od juce i od te diskusije i desavanja ovih dana, ima mnogo gorih od nje i nije ona sotona sto zeli dobro za sebe i svoju porodicu ali eto, najsveziji primer gde individualnost ima ogromne posledice i gde mi je prosto muka kad vidim da smo ovde gde smo kao drustvo.

Slozio bih se Defke, da ja ne smatram da je ovo pitanje prezivljavanja nacije a ne samo politike.
Gubitak trenutne bitke sam siguran da bi nas dovelo u represiju koju niko od nas ne moze zamisliti.

Ja iskreno ne vidim buducnost u kojoj u ovoj zemlji podizem dete ako se trenutna politicka scena ne ocisti, moje dete pod njihovim nadstresnicama nece odrastati niti ziveti u drustvu Informera/Pinka i posrnulih drustvenih vrednosti gde je bitno kako je meni samo.

Znam da krecem da zvucim kao Cotra, ali to je jer svaki je*******eni dan novo sranje ko da citam 1984 knjigu ponovo.
Ranije je bilo razmaka po koji mesec ili nedelju pa sam mogao i nekako da ne sagledavam situaciju kakva jeste.
Pa ti imas prava da to smatras, ali to i nije bas racionalno. Moze mnooogo gore od ovoga, pa bi i to mnoogo gore nacija prezivela i prezivljavala je u proslosti.

To sto je vecina nas u jednom konstantnom negativnoj spirali losih vesti i skandala, pa smo u neizdrzu i konstantnom osecaju propasti, ne znaci da je to realno stanje.

Ne mozes cipelariti svakoga ko se nije samohipnozirao u isto stanje ocaja, zato sto ti ne mozes da se iskljucis i ne gledas vesti nedelju dana dok se ne detoksiras. Em je iracionalno, em je nemoralno, em je na kraju i kontraproduktivno za sam konacni cilj.

I pre nego sto krene dezurna ekipa i mene da cipelari, ovo sve pisem kao neko ko je od 2012. glasao, potpisao, donirao, nosio, vozio, setao, na svaki nagovestaj necega sto bi nam sklonilo ovoga iz zivota. Pitam se koji procenat onih koji su ovde najagresivniji je uradio isto toliko.

Znam da nije, ali ja mislim da osobu koja sagleda studente, njihove roditelje, kolege nastavnike i poginulih 15 ljudi, prebijene i uhapsene ljude, bunt naroda.
Da osobu koja sve to sagleda i krene da se zali da ona samo zeli da predaje i da je nepomenik trebao od prvog dana da primeni zakon po ustavu i ugusi bunt prosvete jer ta osoba ne moze da radi posao koji voli (nije sprecena za bilo koji drugi posao znaci) a i u narodu postoji mreza solidarnosti za doticnu osobu u paraleli

Ja ne znam kako takvu osobu privoleti da zrtvuje svoj komfor za vece dobro, stvarno ne znam, i mozda gresim to neka ide na moju dusu ako gresim.

Izvinjavam se za toliko izolovanje slucaja doticnoj ali ja sam pod utiskom jos od juce i od te diskusije i desavanja ovih dana, ima mnogo gorih od nje i nije ona sotona sto zeli dobro za sebe i svoju porodicu ali eto, najsveziji primer gde individualnost ima ogromne posledice i gde mi je prosto muka kad vidim da smo ovde gde smo kao drustvo.

jbg ako bi se samo tako gledalo, onda bi jevandjelja bila samo isusov monolog :D
nisam pricao o ovoj osobi sa foruma, nego globalni pristup, vidim tu iskljucivost dosta u nasem narodu
u struci pogotovo gde inzenjeri misle da su samo oni dobri :D

ali necu spamujem vise
ziveli

Poslednja izmena:
Nije mi prijala ta vest.

Baš si je dobro zapamtio. Tenk nije prešao preko njega - stajao je, onda se on popeo na tenk i posle toga su ga drugi demonstranti uvukli nazad u masu.

Pa ti imas prava da to smatras, ali to i nije bas racionalno. Moze mnooogo gore od ovoga, pa bi i to mnoogo gore nacija prezivela i prezivljavala je u proslosti.

To sto je vecina nas u jednom konstantnom negativnoj spirali losih vesti i skandala, pa smo u neizdrzu i konstantnom osecaju propasti, ne znaci da je to realno stanje.

Ne mozes cipelariti svakoga ko se nije samohipnozirao u isto stanje ocaja, zato sto ti ne mozes da se iskljucis i ne gledas vesti nedelju dana dok se ne detoksiras. Em je iracionalno, em je nemoralno, em je na kraju i kontraproduktivno za sam konacni cilj.

I pre nego sto krene dezurna ekipa i mene da cipelari, ovo sve pisem kao neko ko je od 2012. glasao, potpisao, donirao, nosio, vozio, setao, na svaki nagovestaj necega sto bi nam sklonilo ovoga iz zivota. Pitam se koji procenat onih koji su ovde najagresivniji je uradio isto toliko.
Vecina je u konstantnoj negativnoj spirali jer je velika vecina vesti o drzavi gde zivimo negativno od 1.11.2024 godine.
Ja ne znam za tebe, ali svako sa kim sam pricao je prekipelo nezadovoljstvo tako da nemam osecaj da sam se samohipnozirao u stanje ocaja, dosta ljudi jeste u stanju ocaja zbog desavanja.

Da je kontraproduktivno verovatno jeste jer su emocije uzburkane ali nije sad ni da umisljam dosta stvari i da ne mogu da dovodim zakljucke na osnovu trenutnih desavanja.
Svakako se nadam nekim nacinom da cemo doci do pobede rezima, jer mislim da u suprotnom nece biti vise nikakvog ustrucavanja od strane istog prema svom stanovnistvu.

radi se upravo o tome. ja ni ne želim da privolim takvu osobu na svoju stranu, nemam jednostavno potrebu. jer osoba koja ne može da pojmi momenat studenta, roditelja, kolega, 15 poginulih itd s jedne strane i korupcije, informera, pinka, mafije, paravojne formacije itd s druge strane, ona onda nije ni vredna pokušaja ubeđivanja u ispravno.

Pa nije individualnost ako želi dobro za svoju decu u smislu obrazovanja i prihoda. Te ljude ne treba prozivati niti udaljavati od sebe jer se stvara kontra efekat. Ako je to moralno zašto ti ne ugasiš firmu? Država će svakako imati posledice jer od tebe neće imati poreze. Možeš da budeš prodavac u kisoku, da radiš za minimalac gde ioako će tvoja plata biti oporezovana opet je to dosta manje nego što sada daješ. Ono što pukom srećom mogu prosvetari je to što zbog svog zanimanja država ne može lako da ih smeni i ne može lako protiv njih, kao i advokate. Lako je moralisati kada se ne nalaziš u tudjoj koži. Ne znam, i Ja sam mislio da su prosvetari i učenici/studenti manje više ujedinjeni ali kroz vreme vidim da to nije slučaj i mislim da bi bilo pogubno da ljude koje misle drugačije oteramo od sebe jer ćemo vremenom postati manjina i vlast je opet pobedila. Ukoliko nekome smeta što neko hoće da zaradi za 'leba dobrodošao je da se priključi štrajku i da ukine svoja primanja kad je to tako lako.

radi se upravo o tome. ja ni ne želim da privolim takvu osobu na svoju stranu, nemam jednostavno potrebu. jer osoba koja ne može da pojmi momenat studenta, roditelja, kolega, 15 poginulih itd s jedne strane i korupcije, informera, pinka, mafije, paravojne formacije itd s druge strane, ona onda nije ni vredna pokušaja ubeđivanja u ispravno.
Ja tako ne bih. Osobu koja se koleba ne bih udaljavao od sebe, to je dodatni problem ovog naroda, što niko ne želi da sasluša ni da razume. Slušamo samo ono što hoćemo i što nama odgovara, a ako neko ima drugačije mišljenje onda "na lomaču". Cilj je saslušati i pomoći koliko možeš, a ne udaljavanje i odstranjivanje drugih, zato ovi i vladaju ovoliko i kao što sam već rekao da nisu alavili ovoliko vladali bi doveka. Možda je i problem što nemate u svom okruženju osobe koje misle drugačije, možda i imate ali ne znate jer je tu osobu strah da podeli nešto sa Vama i onda dodju karikiram izbori i prc taj neko ili nije izašao ili glasa suprotno od onoga što bi trebalo. Cilj je argumentima i slušanjem ubediti neistomišljenika u dobru stvar, da sam dodje do zaključka (naravno nije moguće svima ali bar pokušati ili mu ne stvoriti osećaj odbojnosti), a ako ga na prvu odbacimo onda samo povećavamo broj neprijatelja.

Ja tako ne bih. Osobu koja se koleba ne bih udaljavao od sebe, to je dodatni problem ovog naroda, što niko ne želi da sasluša ni da razume. Slušamo samo ono što hoćemo i što nama odgovara, a ako neko ima drugačije mišljenje onda "na lomaču". Cilj je saslušati i pomoći koliko možeš, a ne udaljavanje i odstranjivanje drugih, zato ovi i vladaju ovoliko i kao što sam već rekao da nisu alavili ovoliko vladali bi doveka. Možda je i problem što nemate u svom okruženju osobe koje misle drugačije, možda i imate ali ne znate jer je tu osobu strah da podeli nešto sa Vama i onda dodju karikiram izbori i prc taj neko ili nije izašao ili glasa suprotno od onoga što bi trebalo. Cilj je argumentima i slušanjem ubediti neistomišljenika u dobru stvar, da sam dodje do zaključka (naravno nije moguće svima ali bar pokušati ili mu ne stvoriti osećaj odbojnosti), a ako ga na prvu odbacimo onda samo povećavamo broj neprijatelja.
ovo što si ispričao je što bi se reklo by the book, sve kako treba ali u teoriji. mišljenja sam da smo kao društvo daleko od dijaloga i od mogućnosti komuniciranja na taj način. rascepljeni smo i podeljeni po dužini. postali smo društvo crnog i belog sveta, sivo kod nas više ne postoji. u takvom društvu jednostavno mislim da više nije moguće privoleti na svoju stranu nekoga ko apriori ne uviđa stvari na isti način kao i ti.

Vecina je u konstantnoj negativnoj spirali jer je velika vecina vesti o drzavi gde zivimo negativno od 1.11.2024 godine.
Ja ne znam za tebe, ali svako sa kim sam pricao je prekipelo nezadovoljstvo tako da nemam osecaj da sam se samohipnozirao u stanje ocaja, dosta ljudi jeste u stanju ocaja zbog desavanja.

Da je kontraproduktivno verovatno jeste jer su emocije uzburkane ali nije sad ni da umisljam dosta stvari i da ne mogu da dovodim zakljucke na osnovu trenutnih desavanja.
Svakako se nadam nekim nacinom da cemo doci do pobede rezima, jer mislim da u suprotnom nece biti vise nikakvog ustrucavanja od strane istog prema svom stanovnistvu.
Sta znam, meni je vecina vesti bila negativna i nezadovoljstvo prekipelo jos tamo negde 2014. pa sam do sad kapiram vec oguglao.

Kad prodjes kroz jedno 5-6 ovakvih hype ciklusa (iako ovaj realno jeste ubedljivo najozbiljniji do sad) teze se emocije uzburkaju.

Vrh