Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, govoreći o incidentima tokom odavanja pošte 15. marta, postavlja pitanje da li je tačno da je Bezbednosno informativna agencija (BIA) preuzela zvučni top od Žandarmerije nekoliko dana pre protesta i da li ga je aktivirao pripadnik BIA.

Dobro je, ima još neko ko koristi mozak u ovoj zemlji...

office-michael.gif

pewdiepie-big-brain.gif

Poslednja izmena:
И ако се не слажем, разумем твој став. Само би било добро да кажеш и прецизније локацију, јер мени делује на основу твог описа да си био негде на ободу дејства јер дуж неколико стотина метара нико жив није остао на централно делу улице, где и делује да је било најаче дејство.
Bio sam u blizini raskrsnice sa Resavskom.

Na kraju krajeva, vlast je uradila nesto sto se moze podvesti pod izazivanjeopste opasnosti, ma sta je upotrebila.
To je tesko krivicno delo.
Hteli su da bude zrtava.
Njihove izjave i ponasanje pre protesta jasno upucuju na to.

Drustveni ugovor vise ne postoji u Srbiji.

Ti si onda bio u epicentru, baš čudno da nisi ništa čuo:
Pogledajte prilog 232872
Slika je prezueta iz Vremena.
Tu blizu JDP-a sam bio, evo i Defke je bio u blizini i ništa nije čuo. Sve što sam Ja čuo je huka koja se približavala iz pravca Pionirskog parka gde sam mislio da je ćutanje završeno i krenuo da pištim tj svi oko mene su krenuli da pište i onda je usledilo bežanje. Komšinica je bila kod Slavije i tamo kažu da nisu ni prekidali tišinu. Malo mi je i ova slika nejasna jer ako je krenulo iz pravca Pionirskog parka epicentar bi trebao da je tu. Tu kod Cvetnog je bila najveća gužva, razlog zašto smo stali tu jer nismo mogli da se pomerimo, gorele su i baklje te možda nije ni čudo što je baš tu mnogima pozlilo. Ne znam, nije mi jasno, ljudi koji su čuli neka daju objašnjenje ali koliko vidim i ovde na forumu niko nije čuo mada je mali uzorak jer neki nisu ni bili. Jednostavno ne mogu da isključim napad panike pa se nadam da ćemo dobiti neko jasnije obrazloženje. Evo prošlo je već 2 dana i dalje nemamo neki konkretniji snimak.

Ljudi bre, slusa li iko ovo...ovo...na pinku..... kako majku mu ja naletim na ovo da mi zivce kida.
Definitivno se vide pretnje, hapsenje, procesuiranje, opet solak, opet rektori, dosli zbog njega da blokiraju Urgentni.....
Sta je ovo ljudi moji......
" Institucije ce da rade svoj posao a ne plenumi i zborovi"....

Naravno da ne postoji, samo sto ne postoji godinama. Kad ti neko ukrade auto, prebije te, napadne te...normalan covek ode u policiju da prijavi.

Iskustvo 100 od 100 ljudi je da te tretiraju prvo kao kriminalca koji je sam ucinio neko delo. Onda kao poslednje g***o. Onda te ponizavaju i vredjaju. Ako se neko pobuni zbot tretmana dobije pretnje, neretko batine, neretko mu napakuju delo.

Na kraju, NARAVNO, nikoga ne nadju i ne uhapse.
Bonus poeni: kad imate video snimak napadaca i broj tablica, ne nadju ga jer je to neka sitna jajara ciji predmet se drzi u fioci. Pa cak i takve stite, samo dodaju i vase delo al da se ne zna, a njih ucenjuju time. Ucenjuju da, recimo, navuku fantomke, idu u caci park i biju narod.

Tu blizu JDP-a sam bio, evo i Defke je bio u blizini i ništa nije čuo. Sve što sam Ja čuo je huka koja se približavala iz pravca Pionirskog parka gde sam mislio da je ćutanje završeno i krenuo da pištim tj svi oko mene su krenuli da pište i onda je usledilo bežanje. Komšinica je bila kod Slavije i tamo kažu da nisu ni prekidali tišinu. Malo mi je i ova slika nejasna jer ako je krenulo iz pravca Pionirskog parka epicentar bi trebao da je tu. Tu kod Cvetnog je bila najveća gužva, razlog zašto smo stali tu jer nismo mogli da se pomerimo, gorele su i baklje te možda nije ni čudo što je baš tu mnogima pozlilo. Ne znam, nije mi jasno, ljudi koji su čuli neka daju objašnjenje ali koliko vidim i ovde na forumu niko nije čuo mada je mali uzorak jer neki nisu ni bili. Jednostavno ne mogu da isključim napad panike pa se nadam da ćemo dobiti neko jasnije obrazloženje. Evo prošlo je već 2 dana i dalje nemamo neki konkretniji snimak.
Ima 100 snimaka.

Ja ne kapiram sta je s ljudima, jel vi znate kako fukcionise zvuk kroz vazduh? Rapidno gubi na snazi sa distancom. Da, na dnu slavije niko nije mrdnuo. Blize su poskakali kao opareni. A interesantna je i teorija o drugom talasnom uredjaju koji funkcionise slicno poput mikrotalasne i pobudjuje vodu u organizmu. Osecaj kao da krece iznutra nesto da te przi.

Ljudi bre, slusa li iko ovo...ovo...na pinku..... kako majku mu ja naletim na ovo da mi zivce kida.
Definitivno se vide pretnje, hapsenje, procesuiranje, opet solak, opet rektori, dosli zbog njega da blokiraju Urgentni.....
Sta je ovo ljudi moji......
" Institucije ce da rade svoj posao a ne plenumi i zborovi"....
Deder prepričaj.

Ko će da utvrdi šta se zapravo dogodilo? Mi nemamo institucije.

Sve teorije su moguće jer ni jedna nije lako dokaziva. To uključuje i ruske ili kineske službe sa nekim eksperimentalnim sistemom. Jer se njima može lako pripisati loš tajming za aktivaciju topa.
Али наравно да не укључује америчке или британске службе...

Руска служба нема другог, битнијег посла се иначе у овом тренутку бави протестима у Србији.

Deder prepričaj.
Dok vracate na rts, da znate da jisu koristili top, da lazu za povredjene, da nije top nego puska, docice i FBI a da ce svi odgovarsti za lazi, da drzava ce od sad da radi svoj posao. On da prst, studenti hoce ruku. Dosli su ispred zdravst.centra jer su culi da ce on doci, da solakovi u fazonu traze da im se uzme frekvencija ali onj to nece , naravno
Solak...SBB

A NA RTS FIZICAR KAZE DA SE PO SNIKU JASNK VIDI DA JE U MASU PROSLA NEKA SILA.... vratite i pogledajte. Stwta sto nece biti i na dnevniku 2

Dok vracate na rts, da znate da jisu koristili top, da lazu za povredjene, da nije top nego puska, docice i FBI a da ce svi odgovarsti za lazi, da drzava ce od sad da radi svoj posao. On da prst, studenti hoce ruku. Dosli su ispred zdravst.centra jer su culi da ce on doci, da solakovi u fazonu traze da im se uzme frekvencija ali onj to nece , naravno
Solak...SBB

A NA RTS FIZICAR KAZE DA SE PO SNIKU JASNK VIDI DA JE U MASU PROSLA NEKA SILA.... vratite i pogledajte. Stwta sto nece biti i na dnevniku 2
Vecinski mentalitet je takav da sve takve price prolaze.
kao vruc noz kroz puter.

Више од дискусија шта је била природа самог уређаја треба силити причу да је (доказана,, документована) употреба било каквог уређаја незаконита у околностима у којима се десила. Закон предвиђа конкретну процедуру када и како се сме искористити "електромагнетни уређај" против гомиле (као и сузавац, водени топови и сл.) а очигледно и документовано услови нису испуњени. Тако да је са гледишта закона потпуно небитно да ли је искоришћен звучни топ, сузавац или једна пушка на народ оно што је урађено је очито и непобитно кршење закона Републике Србије од стране надлежних органа.

Мора под хитно да се дода да буде 4. захтев студената јер је исти скандал као и надстрешница само без истих жртава

Више од дискусија шта је била природа самог уређаја треба силити причу да је (доказана,, документована) употреба било каквог уређаја незаконита у околностима у којима се десила. Закон предвиђа конкретну процедуру када и како се сме искористити "електромагнетни уређај" против гомиле (као и сузавац, водени топови и сл.) а очигледно и документовано услови нису испуњени. Тако да је са гледишта закона потпуно небитно да ли је искоришћен звучни топ, сузавац или једна пушка на народ оно што је урађено је очито и непобитно кршење закона Републике Србије од стране надлежних органа.

Мора под хитно да се дода да буде 4. захтев студената јер је исти скандал као и надстрешница само без истих жртава
Tako je!
Izazivanje opste opasnosti.

Sto se tice zvucnog topa, neko moje razmisljanje je da ako pretpostavimo da je pusten sa palate albanija, to je 1400m od Slavije. Ili sa predsednistva jos manja je razdaljina.

Zvuk putuje 330m u sekundi, sto znaci da bi stigao do slavije za oko 4s.

Deluje mi da se ljudi duz te trase razmicu u mnogo duzem vremenskom periodu.
Ako je zvuk prosao iznad, ocekivano je da su se razisli svi u momentu kad je prosao iznad njih, jer tad su ga culi.
Komesanje u daljini je pocelo mnogo pre momenta kada pometnja stigne do coveka sa kamerom na slaviji.

Vrh