Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Btw. onaj Lončarov dopis sada ima mnogo više smisla ako se uzme u obzir 'teorija zavere' da su hteli da izazovu stampedo.
Jezivo.
Pa to je tako logicno. Koliko je Loncar svojim spricem i otrovom dokrajcio dok se zvao dr Smrt ?
Hteli su da pobiju par stotina ljudi i par hiljada da bude povredjeno. Mi smo za njih gamad.
Tako radikali razmisljaju.

Zato ljudi koji su u inostranstvu, bolje im je da ne razmisljaju da dodju ovamo.
Ovde je situacija permanentno opasna po zivot.
Mi smo u vlasti ubica.
I bicemo u njihovoj vlasti dokle god se budemo igrali gradjanskih protesta.
Bojkot njihovih trznih centara i restorana imao bi vise smisla.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Turšiju su isturili ne zbog mozga nego prvo jer ih nemaju mnogo, daj šta daš a fino se uklopila i njegova lepuškasta i naivna pojava. Prosto dobro je došlo. Jedan bezazleni momak koji samo želi da uči... Malo je nesnađeno uleteo u sve to, a nije planirao da mu se desi... Nego onako lakomisleno, iz srca. 🙂 To je ono prvi utisak, halo efekat... Prosečna osoba kad ga pogleda prva pomisao je, gde ovako nešto pitomo može da te slaže. 🙂 Možda ne ume najbolje da se izrazi ali srce mu je sigurno na mestu.

To je neki početni vajb u vezi njega. 😁 Dobar deo našeg naroda ostane na tome...
Isturili su ga jer je jedini 🤣 Bukvalno nemaju drugog pravog studenta sa drzavnog fakulteta. Dobro, ima i onaj 94. godiste

Проблем са теоријама завере генерално је тај што заиста постоје примери да је нешто што је у неком тренутку сматрано за теорију завере у другом доказано као истина. Управо због тога ће увек у сваком делу света постојати део људи који ће поверовати у било шта. Проблем са разним теоретичарима је што понекад узимају један део нечега што је доказано и тачно али онда на то накалеме нешто што је апсолутно нетачно или неко своје произвољно тумачење и теорију у "разради".
Тако се људи слуђују.

Da je tako onda bi zvuk trajao mnogo duže a ne 2sec, tj. do pokretanja stampeda nap. 30sec. ili duže.
A, postoje i drugi načini, nap. suzavac ili šok-bombe, ali to nije bio interes vlasti. Ovde se mora razjasniti poreklo tog zvuka i ko je to organizovao.
Za 3 sekunde su ljudi bili na zemlji ili pored, mogao je trajati (tj. "prolaziti") ovakav zvuk jos pola sata bez ikakvoh efekta. Mozda neki drugaciji ali ovo ne, da je trajalo duze svi bi mislili da je nalet Kosave.
Suzavac je bio ocekivan (a i vodeni topovi) a sok-bombe paralisu, ne izazivaju stampedo. Kakve su ti to izjave, kao da nam pises iz Cacilenda

Проблем са теоријама завере генерално је тај што заиста постоје примери да је нешто што је у неком тренутку сматрано за теорију завере у другом доказано као истина.
Da. Npr povod i opravdanje za invaziju na Irak. Ne kažem da je onaj ludi Sadam trebalo da ostane. Ali dokazalo se 2005. da Irak nije imao oružje za masovno uništenje, da je Bela kuća to znala i da se sve vrtelo oko nafte. Bukvalno su pred UNom priznali da su uleteli sa nedovoljno dokaza i na osnovu lažnog svedočenja ćerke ambasadora Kuvajta.

Zato uvek i insistiram da nisu sve teorije zavera iste. Nije isto sumnjati u naručeno ubistvo Kenedija i u priču da je Zemlja disk.
Проблем са разним теоретичарима је што понекад узимају један део нечега што је доказано и тачно али онда на то накалеме нешто што је апсолутно нетачно или неко своје произвољно тумачење у "разради".
Тако се људи слуђују.
Tačno tako.

Ljudi se sluđuju a autori mlate pare.
U Americi su to likovi poput Aleksa Džonsa, a kod nas likovi poput Saše Borojevića, Dejana Lučića, Jovana Deretića, i slično.

Pocinjem da mislim da razlog zasto su iskoristili LRAD takticki potez da bi svi pricali o tome i skrenuli paznju sa svega ostalog ili je neko hteo da demonstrira uredjaj za buduce demonstracije............i bojim se da ce se sve zaboraviti za nedelju dana

Pa to je tako logicno. Koliko je Loncar svojim spricem i otrovom dokrajcio dok se zvao dr Smrt ?
Hteli su da pobiju par stotina ljudi i par hiljada da bude povredjeno. Mi smo za njih gamad.
Tako radikali razmisljaju.

Zato ljudi koji su u inostranstvu, bolje im je da ne razmisljaju da dodju ovamo.
Ovde je situacija permanentno opasna po zivot.
Mi smo u vlasti ubica.
I bicemo u njihovoj vlasti dokle god se budemo igrali gradjanskih protesta.
Bojkot njihovih trznih centara i restorana imao bi vise smisla.
Čudio sam se zašto su i dečje bolnice na spisku, s obzirom da panduri verovatno ne bi udarali decu ako dođe do nereda.

Sva sreća da nisu uspeli u svojoj zloj nameri.
Svi bi se fokusirali na stampedo a o zvučnom topu niko ne bi govorio.

Sada svi govore samo o zvučnom topu i tužilaštvo pokušava sve da ućutka.

Мени је једно време било бескрајно занимљиво да укључим Деретића или у новије време оног Драгана Јовановића да слушам колико далеко могу да иду и где су границе маште али неко други ће опет у тако нешто и да поверује.
Тиме се наноси несагледива штета друштву а историја ниподаштава.

Pocinjem da mislim da razlog zasto su iskoristili LRAD takticki potez da bi svi pricali o tome i skrenuli paznju sa svega ostalog ili je neko hteo da demonstrira uredjaj za buduce demonstracije............i bojim se da ce se sve zaboraviti za nedelju dana
Ne. Zvučni top su iskoristili jer hulja ima tendenciju na takve poteze. Mislio je da će izazvati stampedo bez da će iko posumnjati na njegovu nevidljivu ruku. Posle stampeda, neredi i masovna hapšenja, ali bez očiglednog počinioca.

Nešto kao savršen zločin.

Ne. Zvučni top su iskoristili jer hulja ima tendenciju na takve poteze. Mislio je da će izazvati stampedo bez da će iko posumnjati na njegovu nevidljivu ruku. Posle stampeda, neredi i masovna hapšenja, ali bez očiglednog počinioca.

Nešto kao savršen zločin.
Ne, nema mi to logike. Ovo je bila demonstracija/proba uredjaja i upozorenje. Ali ok je da svako ima svoje misljenje

Мени је једно време било бескрајно занимљиво да укључим Деретића или у новије време оног Драгана Јовановића да слушам колико далеко могу да иду и где су границе маште али неко други ће опет у тако нешто и да поверује.
Na tu temu preporucujem zabava zagarantovana. 😆

И наравно, режим видевши како му је народ послушан и миран се додатно разгоропадио.

Парадоксално, они који су против насиља у одбрани од насилног, репресивног режима су заправо за насиље режима над народом.

Али тек формирано грађанство је коју деценију далеко од те спознаје. Ништа, уживајте у оним призорима полусвета који кити цвећем жандаре и друге заштитнике убица и криминалаца.

Једина моја зебња пред протесте се остварила. Раскорак између онога за шта је народ био спреман са једне стране и онога за шта су студенти били вољни да одговарају је био превелик. Нису криви ни једни ни други али резултат је још репресивнији режим и то ово испирање мозга данас показује.

Овоме се мора стати на пут свим силама.

Poslednja izmena:
Ne, nema mi to logike. Ovo je bila demonstracija/proba uredjaja i upozorenje. Ali ok je da svako ima svoje misljenje
Bacanje kamenica iz Pionirskog parka je, kako @razbibriga kaze, krenulo koji minut pre topa. Ja pretpostavljam da su se i oni uspanicili jer su videli da se studenti udaljavaju pa su hteli da 'poguraju' masu topom. Da je nastao opsti haos, top bi bila nebitna prica u gomili incidenata i snimaka koji bi izasli iz toga.

Ovako mislim da su se prilicno izleteli u proceni i sada taj incident strci i ne moze se ignorisati. I zato sada vidimo kako od slavljenja 'pobede' polako prelaze u paniku i ucutkivanje. Znaju kako ce ovo izgledati za nedelju dana i da se ne moze vise sakriti.

Sad je frka kako zataskati, otud tolike izjave "top nije koriscen", "ne postoji" i pretnje tuzilastva za izazivanje panike (jer u Cacilendu objava postojanja i upotrebe topa je teze delo od koriscenja topa, kao sto je i obelodanjivanje korupcije teze od same korupcije).

I da dodam, sto vise vreme prolazi, to su mi potezi studenata opravdaniji. Ja sam prvi trcao od Manjeza ka Skupstini cim je pocelo da se oslobadja da pozdravim cacije, stao sam kad sam video da su se ljudi povukli (i da mi zena panici i preti razvodom :)). Nama su u to vreme stizale poruke da se neko kolima zaleteo u ljude kod Beogradjanke, ljudi uopste nisu bili svesni da je u pitanju top.

Vrh