Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Bilo je već dosta ovih trenutaka, ali ovo je još jedan trenutak kada ovakva država apsolutno nema nikakvo pravo da postoji.

1000017945.png

Sinoc sam se plasila, danas vise ne. Oni koji ovo smisljaju su ludi komplet. Ali mislim ono stvarno....
da ti lazes da je ovaj dobio po njuski od studenta, izadje video i ti i danas nastavljas, lazes za Sarovica a u live gledali drugacije.... nek se batrgaju svi i policija i vojska, i 15. I 16. I 17... ali narod je progledao, nema na staro.
Poznati smo da nismo bas dobri kao potlaceni, nema sile koja ce da ubedi vecinu da su u pravu.
Samo se pitam, Dacic je imao iskustva slicna, pametan je covek, sta mu ovo treba? Izbegao zatvore do sad, imao lepu politicku karijeru i stoji uz osobu koja laze da su u parku nevini studenti, da je bokserom policajac udaren, vidi da dovlaci traktore, kriminalce.... i on sedi.... Nema ti Dacicu izvlacenja ovaj put, kao ministru policije ti sleduje da zastitits narod i drzavu...
Ljudi, ja uopste nisam bila za promenu vlasti, nisam ni uz studente bogzna, ali kad vidim ove ludacke poteze...ma idi bre u tri lepe...oni da nemaju sta da kriju ne bi na ovaj nacin cuvali " ustavni poredak" nego ustao narod.
I da ne kazem sta onoj Evropi, gde su sad da malo analiziraju govor i ponasanje predsednika? Sad se u to ne mesaju

I mogu li da pitam, nisam bas u toku sa JSO, ali su oni oznaceni na nekim emisijama kao jedinica koja je od starta za onog Radeta Markovica i sluzbu radila svasta, na kraju prezivela 5.oktobar i ostalo znamo...

Kako se sada ponosno nose obelezja?

Razumem da jednostavno jedinica ima istoriju i pravo na to, ali gde to druze, sad ce godisnjica ubistva Đinđica, jos pricaju o trecem metku...a ovi dosli i ne mogu da kontrolisu bes nego biju preko ograde tora.... ooooo ljudi moji, ovo sve za lecenje.

Ako neko zna istoriju JSO nek objasni meni makar privatno u poruci
Nije kaznjivo da marsiraju tuda ali sam barem ja mislila da su oznaceni kao Miloseviceva udarna grupa a kasnije i od "Šokovog i Pašinog klana"... a ovi su bas taj uzrast koji je pre 25g imao oko 30g.... sramota, mene je sramota.... one udovice od Đunđica, znam da nisu svi krivi i ne treba generalizovati, ali mi jeni dalje bas bljak. Nek izvinu svi ovde koji su vojna lica
Sve paravojske i odredjene jedinice su bile mesavine teskih kriminalaca, turbo-patriota(u najgorem smislu) i poslusnika rezima, koji su od istog imali beneficije. Pod okriljem jeftinog nacionalistickog naboja i laznog patriotizma koji je bilo lako prodati u najsirotija vremena, vremena ratova, razdora i medijskog mraka, razni kriminalci i specijalci su dosli do novca, moci, a poneki i do slave.

JSO, dodatno, ima istoriju koketiranja sa drzavnim udarima i preuzimanjem vlasti u zemlji nasilnim metodama. Nazalost, umesto rasformiravanja, procesuiranja i istorijske osude svih tih jedinica i pojedinaca, u vrtlogu tranzicije, sve im je, sustinski, oprosteno. Posledice placamo i dan danas.

Molim admine po stoti put za emotikon kao reakciju koji prevrce ocima ili pada u nesvest...
Da se levom rukom prekrstim, pa gde sa JSO paradirate....
spremaju betonske kocke, traktore, vojsku i policiju....jel se tako cuva poredak?
ova policija cuva parkic i decicu...ma svi su slikani, čita ovo neko, svi ce odgovarati sto su radili a zakon nisu postovali jer imaju mogucnost da odbiju ako je nesto protivzakonito.

ali X razbija bandu, bolji od tackastog softvera, vec dvojicu oznacili kao Dudukove zaposlene, klasicne radnike, a oni ponosno setaju beretke.... jao bruko, jao sramoto....

Jbt ala se ovaj ukopao... Očekujem još više suptilnih barikada i fanatika oko Andrićevog venca u narednim danima.

Lepo kažem, ne treba ih potcenjivati.

Sinoc sam se plasila, danas vise ne. Oni koji ovo smisljaju su ludi komplet. Ali mislim ono stvarno....
da ti lazes da je ovaj dobio po njuski od studenta, izadje video i ti i danas nastavljas, lazes za Sarovica a u live gledali drugacije.... nek se batrgaju svi i policija i vojska, i 15. I 16. I 17... ali narod je progledao, nema na staro.
Poznati smo da nismo bas dobri kao potlaceni, nema sile koja ce da ubedi vecinu da su u pravu.
Samo se pitam, Dacic je imao iskustva slicna, pametan je covek, sta mu ovo treba? Izbegao zatvore do sad, imao lepu politicku karijeru i stoji uz osobu koja laze da su u parku nevini studenti, da je bokserom policajac udaren, vidi da dovlaci traktore, kriminalce.... i on sedi.... Nema ti Dacicu izvlacenja ovaj put, kao ministru policije ti sleduje da zastitits narod i drzavu...
Ljudi, ja uopste nisam bila za promenu vlasti, nisam ni uz studente bogzna, ali kad vidim ove ludacke poteze...ma idi bre u tri lepe...oni da nemaju sta da kriju ne bi na ovaj nacin cuvali " ustavni poredak" nego ustao narod.
I da ne kazem sta onoj Evropi, gde su sad da malo analiziraju govor i ponasanje predsednika? Sad se u to ne mesaju
Znaci ti si bila za opstanak vlasti?

Mislim da će ih studenti zeznuti. Vučič sprema zamku sa ćacima i želi sukobe studenata. Znači, treba zaobilaziti skupštinu i taj parkić. Treba pomeriti skup na drugu lokaciju u gradu. Vučić ne može pasti za jednu noć, potreba su dva meseca. Samo strpljivo.

Mislim da će ih studenti zeznuti. Vučič sprema zamku sa ćacima i želi sukobe studenata. Znači, treba zaobilaziti skupštinu i taj parkić. Treba pomeriti skup na drugu lokaciju u gradu. Vučić ne može pasti za jednu noć, potreba su dva meseca. Samo strpljivo.
Može pasti za noć. Nije da verujem da će se desiti, ali mogućnost postoji.

Da.
On ocito hoce sukob kod Skupstine jer je trenutno bolje organizovan za blisku borbu.
Odlucan je da sacuva vlast po svaku cenu i u slucaju sukoba sa njegovm ekipom, oni pobedjuju.
Jednostavno, oni su nasilniji, odlucniji i bezobzirniji. I stiti ih policija.
U svetu navijaca, a to je Huljin svet, takvi pobedjuju.
Treba ih ostaviti da 15. sami bleje tu. Oni ce verovatno sami da napadnu Skupstinu i da proglase da suto bili studenti.
Protivniku terba uskratiti da bira mesto i vreme koje njemu odgovara.

Poslednja izmena:
Da.
On ocito hoce sukob kod Skupstine jer je trenutno bolje organizovan za blisku borbu.
Odlucan je da sacuva vlast i u slucaju sukoba sa njegovm ekipom, oni pobedjuju.
Treba ih ostavitio da 15. sami bleje tu.
Protivniku terba uskratiti da bira mesto i vreme koje njemu odgovara.
"Ako dobro poznajete svog protivnika, znaćete ishod hiljade bitaka."

Sung Cu, Umetnost ratovanja.

Imate objavljen plan za 15 na temi "izbori". Ne treba nagađati, naravno ako je objava tačna.

mozda treba setati pored kampa, snimati ih i isprovocirati reakcije ovih dana

Znaci ti si bila za opstanak vlasti?
Pa da, ne kao vlast vlast, nego neka ih nek sede, tuzilastvo ispita, sud kazni pa ko ostane ostane. Ne vidim u opoziciji alternativu

Ok, znam kako zvucim, veruj mi da moja naivnost i optimizam jako nervira ljude na temi A2... ali ja sam stvarno mislila da moze jedno bez drugog, ali nisam se nadala da imamo posla sa ludacima....
I zakljucila sam da ne treba citati " dovukli huligane, vosjku, topove..."
samo plase jer ja ne shvatam, cak i da sve pohapse, da li ima vecina koja veruje da je ovo " obojena revolucija"? Nece proci, samo je pad tezi.
doduse, moj muz veruje u revoluciju i strane sile, mislim da cu se razvesti ako jos koji put zapocnemo prepirku oko ovoga

Vladavina prava i struke je voda.
SNS je ulje.

Vi neki pokušavate da pomešate ta dva. Ili mislite da ako dovoljno dugo čekate i primenite dovoljno pritiska, da će doći do nekog stapanja. Neće. Ne može.

Da bi se bilo šta u Srbiji promenilo, mora da se menja SNS. Ne postoji alternativni scenario.

Студенти се до сада нису упецали ни на једну од бројних подвала режима. Верујем да ће лукаво изманеврисати и садашњи паклени план АВ за сценираним насиљем у парку пионира.

Pa da, ne kao vlast vlast, nego neka ih nek sede, tuzilastvo ispita, sud kazni pa ko ostane ostane. Ne vidim u opoziciji alternativu

Ok, znam kako zvucim, veruj mi da moja naivnost i optimizam jako nervira ljude na temi A2... ali ja sam stvarno mislila da moze jedno bez drugog, ali nisam se nadala da imamo posla sa ludacima....
I zakljucila sam da ne treba citati " dovukli huligane, vosjku, topove..."
samo plase jer ja ne shvatam, cak i da sve pohapse, da li ima vecina koja veruje da je ovo " obojena revolucija"? Nece proci, samo je pad tezi.
doduse, moj muz veruje u revoluciju i strane sile, mislim da cu se razvesti ako jos koji put zapocnemo prepirku oko ovoga
Nemoj se razvoditi, samo mu reci da zahvali tim stranim silama i dajte im broj racuna da vam refundiraju putne troskove za Bgd u subotu. Ja sam to rekao bivsem kolegi iz Amerike, nego jos cekam, nema ga da odgovori. :D

Студенти се до сада нису упецали ни на једну од бројних подвала режима. Верујем да ће лукаво изманеврисати и садашњи паклени план АВ за сценираним насиљем у парку пионира.
Treba samo nekako pokazati da je nasilje bilo iscenirano,

Najveća prednost studenata je nepoverenje prema centralnom autoritetu, a to čini razliku između ljudi i taloga. Makar u ovoj državi.

Režim sa druge strane se služi primitivnim metodama iz 90ih koje više nisu efikasne.

Šta sve Neron radi, kakve su ovo podlosti, laži i manipulacije.. srce sišlo u mali prst, koji je to jadnik, seronja i nesrećnik.. čovek od 50 i kusur godina da bude takva ljudska beda i ličnost bez jedne lepe osobine i zrna humanosti.. na svetu takvog zla nema.

Vrh