Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Људи овде имају већи отпор преузимању техника грађења одлива кишне канализације са Запада него издаји домаћих интереса ради западних центара моћи и још тај менталитет зову родољубљем
Ovo je odlican primer.

Zar ne shvatate da to nije samo mit o Zapadu/EU ili Rusiji.
To je mit o mocnim i dobrim strancima koji ce nam pomoci i stati uz nas.
To je oblik magijskog, primitivnog razmisljanja.
Uvek je taj mit prisutan i taj mit nas blokira.
Taj mit je izgovor za nasu lenjost.

E zato je to glupost.
Tako je. Nasa "rusofilija" je primitivna, infantilna nada da ce Putin da raznese, razvali, razbije, unisti...neku Ameriku, ili barem Englesku. Ako ne, moze i nekog malog ko se suprotstavio.

Nada "zapadofilija" je infantilna zelja sa prihvatanjem i odobravanjem. Sta kazu, jel priznaju da je Djokovic najbolji? Jel znaju da su pogresili sto su nas bombardovali? Jel znaju da smo prvaci univerzuma u vaterpolu? Ma mi vas volimo, ej vidi ovog mandova seljackog, opet pominje Krajinu, Kosovo, cuti budalo, to je proslost. '99? Ma nesporazum, to je Milosevic smuckao.

A kinofilija...to je tek sramota. Ovaj ima lovu i on je moj BRAT. To je to. Ni ne pretvaramo se da ide dublje. Podseca me na tajlandjanke od metar i 55 prepune ljubavi zakacene pod ruku svog decka iz Kanzasa. Tri dana nakon upoznavanja.

Bas volim sto su svi ovi hostapleri otvoreno protiv naseg naroda i studenata koji su okrenuti svom narodu i sebi. Ujedinjuju i staro i mlado, selo i grad, pekare, taksiste i advokate, muslimane, ateiste i hriscane. Beograd i provinciju. Kakav <> i njegova hobotnica, to nije ni prioritet broj 17.

Koja to zapadna obaveštajna služba ima toliki interes da sruši režim? Baš me zanima. Kad nemaš prave argumente opandrči ovako nešto opšte, bezveze i sve u redu. Neverovatno. Vulin izvestilac...

Ja sam živeo u zabludi da obaveštajci dolaze do saznanja operativnim radom, a ne sastancima sa predstavnicima vlasti zemlje u kojoj su.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) саопштио је данас да је од 900 милиона долара помоћи које је Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) донирала Србији у претходних 25 година, 30 милиона долара прослеђено невладиним организацијама а 850 Влади Србије и "другим нивоима државне власти".

„Саму Ану Брнабић нам је управо УСАИД даровао кроз НАЛЕД чији је председник Управног одбора била“, навео је Михаиловић а пренео ПОКС.

Tako je. Nasa "rusofilija" je primitivna, infantilna nada da ce Putin da raznese, razvali, razbije, unisti...neku Ameriku, ili barem Englesku. Ako ne, moze i nekog malog ko se suprotstavio.

Nada "zapadofilija" je infantilna zelja sa prihvatanjem i odobravanjem. Sta kazu, jel priznaju da je Djokovic najbolji? Jel znaju da su pogresili sto su nas bombardovali? Jel znaju da smo prvaci univerzuma u vaterpolu? Ma mi vas volimo, ej vidi ovog mandova seljackog, opet pominje Krajinu, Kosovo, cuti budalo, to je proslost. '99? Ma nesporazum, to je Milosevic smuckao.

A kinofilija...to je tek sramota. Ovaj ima lovu i on je moj BRAT. To je to. Ni ne pretvaramo se da ide dublje. Podseca me na tajlandjanke od metar i 55 prepune ljubavi zakacene pod ruku svog decka iz Kanzasa. Tri dana nakon upoznavanja.

Bas volim sto su svi ovi hostapleri otvoreno protiv naseg naroda i studenata koji su okrenuti svom narodu i sebi. Ujedinjuju i staro i mlado, selo i grad, pekare, taksiste i advokate, muslimane, ateiste i hriscane. Beograd i provinciju. Kakav <> i njegova hobotnica, to nije ni prioritet broj 17.
Odlican post. Narocito ovo o kinofiliji je fascinantno.
Voleo bih da vidim vise tvojih postova.
Mozda ce delovati otreznjujuce na ljude.

Zasto ga ne bojkotuju ovi bednici?

Александар Вучић са привредницима у ПКС-у: Влада у наредних 40 дана, до тада ће ситуација у земљи бити политички стабилна. Потребно шест месеци да се вратимо у форму јер су нам блокаде нанеле огромну штету у различитим сферама

Poslednja izmena:
Video sam teranje buseva, ali i proteste u Atini.

Naša demokratska kultura je daleko iznad ruske. Sramotno je da se mi sa njima trpamo.

Ali takođe jako zaostajemo za grčkim društvom. Ovo danas je impozantno, solidarnost, masovnost, pa i rešenost na nasilje. Tako se čuva republika.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) саопштио је данас да је од 900 милиона долара помоћи које је Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) донирала Србији у претходних 25 година, 30 милиона долара прослеђено невладиним организацијама а 850 Влади Србије и "другим нивоима државне власти".

„Саму Ану Брнабић нам је управо УСАИД даровао кроз НАЛЕД чији је председник Управног одбора била“, навео је Михаиловић а пренео ПОКС.
Ana treba da je zahvalna USAID-u na svemu sto ima

@Дошљак

1000017785.jpg

Zar ne shvatate da to nije samo mit o Zapadu/EU ili Rusiji.
To je mit o mocnim i dobrim strancima koji ce nam pomoci i stati uz nas.
To je oblik magijskog, primitivnog razmisljanja.
Uvek je taj mit prisutan i taj mit nas blokira.
Taj mit je izgovor za nasu lenjost.

E zato je to glupost.
Нико није очекивао да Руси буду већи Срби од нас самих.
Ми морамо наш национални идентитет потврдити националним интересима, који су тренутно неодређени.

Ми морамо наш национални идентитет потврдити националним интересима, који су тренутно неодређени.
Mnogi su ocekivali da Rusi dodju da ratuju umesto nas i "vrate nam Kosovo".
Mnogi danas ocekuju da nam Tramp vrati Kosovoni da puno novca.
Mnogi su glupi.

Mnogi su ocekivali i ocekuju.
Najredovnija izjava '98 i '99 je bila da ce Rusi da posalju S300, da ne smeju da krenu na nas jer bi Suhoji i Migovi preplavili nebo.

Plus, prisecam se, nevezano za Ruse, ali kafanski kosenzus, za mene, tadasnjih matoraca, je bio da ne smeju da krenu na nas kopnom jer to je Vijetnam na kvadrat. Ne smeju.

20 godina kasnije, ljudi koji su na tom istom "kopnu" ginuli, jer, jelte, jesu krenuli kopnom, na Kosovu, prepricavaju ekstremnu dezorganizaciju i javasluk nasih lidera i vojske, decu na odsluzenju koja ginu od strane SAS specijalaca i ostalih zapadnih elemenata koji potpomazu siptarsku paravojsku. U jednom trenutku opste bezanije moj danasnji prijatelj, je pao u jendek i slomio stopalo, i to ga je spasilo sigurne smrti. Danas ne moze svog sina da ucutka i prevrce ocima kad ovaj srbuje u kafani i poziva na juris na Kosovo i, opet, poziva se na te Ruse kao deus ex makinu.

Neko priziva rusku vojdku. Neko ceka dobrog Svabu da zavede red. Neko misli da ce Tramp da vrati Kosovo. Ims i onih koni cekaju mocnog Seika i kineske o
pare
Cekaju, prizivaju, mole, prose.
To su Srbi.

Што, можда је баш Путину почео да смета СНС па му спрема смену ;)

Срећа па је Нестор човек домаћин, па живи у кући. Ако самоиницијативно испадне кроз прозор, може само да изврне зглоб, угане шаку, дислоцира раме, огребе коленицу. Најгоре што може да му се деси је лом кука.

Vrh