Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

90их су у пракси више србовали опозиционари (ДС, СПО, ДСС, ДХСС, СНО, па и СРС који је функционално на власти био само у периоду 1998.-1999., па и Арканова партија која иако сателит није била у власти функционално) него СПС-ЈУЛ који су владали на посрбљеном самоуправљању са дозом шовинизма која је ипак била реакција на акцију бивших република. Чак је и ДПС у ЦГ више србовао.

90их су у пракси више србовали опозиционари (ДС, СПО, ДСС, ДХСС, СНО, па и СРС који је функционално на власти био само у периоду 1998.-1999., па и Арканова партија која иако сателит није била у власти функционално) него СПС-ЈУЛ који су владали на посрбљеном самоуправљању са дозом шовинизма која је ипак била реакција на акцију бивших република. Чак је и ДПС у ЦГ више србовао.
Sloba i njegovi nisu srbovali... lol
Pa krajem 80tih je bio novi karadjordje jbt...

Слоба аполутно није србовао већ од 1991. године, шта више, сви потези након те године су му били изразито антисрпски. Могу таксативно и да наведем који су али надам се да неће бити потребе за тим.

Он је једино од 88е до те 91е искористио национални набој у Срба да се учврсти на власти. Како је то постигао, окренуо се изразито антисрпској, односно политици нестале комунистичке интернационале за неутралисање српског фактора.

Иначе, мора социолошка студија да се напише на тему кидисања на институцију СПЦ (а никако на корумпиране појединце у њој) са једне стране а са друге, институција председника и друге квази-републиканске институције парламента и скупштине које су под директном контролом разних примитивних, ретроградних деспота од 45е на овамо и које нису ништа друго да игроказ, параван за деспотску владавину у том периоду, се не доводе у питање.

Не постоји очигледнији пример двоструких стандарда.

Poslednja izmena:
Pa i potezi žvalavog su sve vreme izrazito antisrpski pa ga to nije sprecilo da konstantno srbuje...

Pa i potezi žvalavog su sve vreme izrazito antisrpski pa ga to nije sprecilo da konstantno srbuje...
Он константно и недвосмислено антисрбује. Од Мурата великог јунака којем наши јунаци нису до колена, преко Блера, Кушнера, продаје Космета итд. Његов, заправо најодвратнији потез за ових 12 година јесте додељивање ордена Светога Саве самом себи на 800 година аутокефалности. Нико ништа поганије против српства, његове културе, историје и просвећености није урадио. Зато сам сигуран да је оно од синоћ и ово од данас његово масло.

То што понекад убаци лажно патриотске флоскуле и качи свуда српске заставе у циљу даљег продубљивања шизофреније у друштву нема никакве везе са србовањем, напротив.

Poslednja izmena:
Он константно и недвосмислено антисрбује. Од Мурата великог јунака којем наши јунаци нису до колена, преко Блера, Кушнера, продаје Космета итд. Његов, заправо најодвратнији потез за ових 12 година јесте додељивање ордена Светога Саве самом себи на 800 година аутокефалности. Нико ништа опоганије против српства, његове културе, историје и просвећености није урадио. Зато сам сигуран да је оно од синоћ и ово од данас његово масло.

То што понекад убаци лажно патриотске флоскуле и качи свуда српске заставе у циљу даљег продубљивања шизофреније у друштву нема никакве везе са србовањем, напротив.
Nažalost mnogo ljudi ne misli tako, naprotiv - smatraju ga zaštitnikom srba/srbije i braniocem kosova

Sloba i njegovi nisu srbovali... lol
Pa krajem 80tih je bio novi karadjordje jbt...
Док је Слоба владао, грб Србије је био без крста, орла и круне, са петокраком.
Њему је идеологија била Мирин лењинизам.
А злоупотребљавао је наратив усташе-балије само током рата.

Наравно, зато је добар број оних који су били на Газиместану, био и 9. марта у БГ.

Mislim da se opet nismo razumeli, ne mislim ja da je on srbovao da bi ste ti ili delija approve-ali to srbovanje,
već onako da ga te široke priglupe mase gledaju kao u novog karađorđa i srBskog junaka što je fakat čak i dan danas kod istih tih - isto radi i žvalavi samo jos unapredjenije...

Ne zaboravi i da je Mira vece smece i zmija u odnosu na Slobu, kada smo 1996.bili na ulici, studente je nazivala Ustasama i zahtevala od Slobe da nesto fizicki preduzme...

Mislim da se opet nismo razumeli, ne mislim ja da je on srbovao da bi ste ti ili delija approve-ali to srbovanje,
već onako da ga te široke priglupe mase gledaju kao u novog karađorđa i srBskog junaka što je fakat čak i dan danas kod istih tih - isto radi i žvalavi samo jos unapredjenije...
Али Слоба ни по тим најприземним, најнеискренијим стандардима србовања једноставно није србовао.

Он се у одсудном тренутку дистанцирао од Срба преко Дрине оснивајући СРЈ (то је заправо највећа издаја у историји Србије коју нико не региструје ни дан данас)
Он је де факто убио лидера српске Крајине (иначе демократу, пацифисту и академика)
Он је увео санкције РС
Он је прећутно а лично мислим чак и оперативно учествовао у Олуји
После је милион протераних и изданих третирао испод сваког нивоа
А након тога је чак и ликовао због пропасти Крајине и са презиром причао о Србима Крајишницима (имаш ту његову изјаву на интернету)
Дејтон који је национална катастрофа и који је заправо био корак ка свему овоме што смо доживели од 99е на овамо.

Podseti me za tu izjavu na internetu?
Ovo za Jovana Raskovica je istina nazalost. I dan danas sam u kontaktu s njegovom desnom rukom.

„Ви нећете да браните ни пола сата, а од мене тражите да пошаљем децу да гину ваших кућних прагова са којих сте побегли главом без обзира“. Такву одлуку ја нећу да донесем. Могли смо да одемо да им помогнемо али не да место њих бранимо РСК и не би било ни праведно да неки младић који је примио избеглице из РСК и оне који су побегли главом без обзира пред усташким нападима иде тамо да гине док они овде само воде политику и обавештавају да је то наша света дужност. Света је дужност сваког патриоте и сваког Србина да се брани, а не само Срба из Србије“.

Случај севера Косова и његовог оперативног завршавања од стране Вучића је са "наше" стране пресликана операција Олује. Све паралеле су ту:

Рашковић - Ивановић, потоње корумпирање локалне српске власти, сарадња са непријатељем, дискредитовање српске позиције, шизофрене контрадикторне изјаве...

Али Слоба ни по тим најприземним, најнеискренијим стандардима србовања једноставно није србовао.

Он се у одсудном тренутку дистанцирао од Срба преко Дрине оснивајући СРЈ (то је заправо највећа издаја у историји Србије коју нико не региструје ни дан данас)
Он је де факто убио лидера српске Крајине (иначе демократу, пацифисту и академика)
Он је увео санкције РС
Он је прећутно а лично мислим чак и оперативно учествовао у Олуји
После је милион протераних и изданих третирао испод сваког нивоа
А након тога је чак и ликовао због пропасти Крајине и са презиром причао о Србима Крајишницима (имаш ту његову изјаву на интернету)
Дејтон који је национална катастрофа и који је заправо био корак ка свему овоме што смо доживели од 99е на овамо.
Sve ja to znam, normalno...
Ali su mene tad ubeđivali da sam izdajnik jer sam protiv slobe, da sam ustaša, da sam protiv srba i srbije, da je on naš junak koji nas brani od neprijatelja koji bi da nas satru, itd... slobo-srbine, slobo-srbine!
...manje vise isto ono sto sto imamo i danas kad kazes da si protiv zvalavog

Sve ovo sto si ti navodio sam ja njima govorio kao kontraaegument tome da je sloba novi karađorđe, al jbg...

Edit: a među takvima je bilo mnogo baš tih krajišnika koje si pomenuo...

Poslednja izmena:
Ne zanima me naravno na ličnom nivou nego kao fenomen...
Dakle ako apstrahujemo tih 13god, za tomu grobara te 2012te se znalo da je kupio diplomu (samo to bi u normalnoj zemlji bilo dovoljno da ga diskvalifikuje iz svega), znalo se da je bio na vlasti tj podpredsednjk vlade 1998i99 (da ne govorim sad u detalje sta je radio tada) a znalo se i da žvalavi vreba iza njega (za kog se tad isto znalo ko je i sta je tih 90tih),
o tome sam vec pricao da ljudi kojima je stalo do kosova, koji su žute smatrali izdajnicima (a dss nekim cudom ne) su direktno svojim glasom doprineli konacnoj predaji tog istog kosova...
Plus glasaš za čoveka koji je 2003. u februaru govorio "recite Đinđiću da je i Tito pred smrt imao problem s nogom", dok je Žvala par godina pre te 2012. god. prelepljivala naziv Đinđićevog bulevara..da ne govorim što je pričao da se 3 puta u životu napio, između ostalog i kada je Đinđić ubijen.

Zato ne mogu da zamislim šta nekome treba da se desi u glavi da zaokruži te dve protuve na glasačkom listiću, ni tada, ni danas, ni bilo kada.

Prema njima sam osećao gađenje od kad sam bio dete, uvek su mi izazivali samo odvratnost.. jednostavno, sebe bih ponizio ako bih nekome kao što su oni dao glas.

A naročito danas, posle ovolikog zla i propasti koju su nam priredili ne da nemam trun razumevanja za ikoga ko može bilo šta da kaže u njihovu korist, već takve odmah posmatram pod velikim znakom pitanja-najpre u pogledu inteligencije, a zatim i ljudskih kvaliteta.

Ponor između nas i njih je prevelik i tu nema više mogućnosti za gradnju bilo kakvog mosta.

Ja bih rekao da je nesmenjivost vlasti obezbedila ekipa koja sebe stavlja iznad svih jer su oni bolji od drugih tacnije oni koji su verovali u nekakav ds, krug dvojke i da je ostatak Srbije mocvara koja ne zasluzuje da zivi (a imamo takve postove na forumu i dan danas). Vau, izabrali lopatara umesto manekena. Eh da Tadic nije smenjen tih godina kako bi imali lepog predsednika koji trci maratone dok narod gladuje, kakva steta. A upravo to je i odrzalo ove na vlasti ovoliko dugo, sto niko ne priznaje ni svoje greske ni tudje uspehe. Smenjivost vlasti postoje, drugi problem je sto su se ovi drugi ogadili Srbiji pa opozicija fakticki nepostoje ili je vec na funkcijama u trenutnoj vlasti.
jeste. verovali su da su lepi, urbani, pametni, da znaju svetske marke i trendove, da je to dovoljno da ih evropske elite prihvate kao bracu (ali samo njih).
A ovi drugi su cekali svoj trenutak, uvredjeni i besni.

Poslednja izmena:
1000017207.jpg

Vrh