Ovo možeš da precrtaš.Kad se sve uzme u obzir mislim da je pobeda na izborima
I da izgube izbore, ima da ih fejkuju ili ponište. I opet završavaš sa protestima.
Ovo možeš da precrtaš.Kad se sve uzme u obzir mislim da je pobeda na izborima
Cuo sam da pustaju pricu da ce izbiti nemiri jer je utakmica Zvezde u isto vreme i hoce da zaplase ljude da ne dolaze tom pricom.Чујем да долазе на протест људи из читаве Србије. Служба ће то покушати да спречи.
Kako ne kapirate?Ako ocekujemo da Novak nesto resi bolje da batalimo sve. Nije on potreban, i mislim da je bolje da cuti ako nema sta umno da kaze
Apsolutno nista se nece desiti, oni sve rade proracunato.Pavijanski navijači u Srbistanu ne mogu da prođu praznom ulicom a da se s nekim ne potuku ili ne izlome nešto. Naravno da će onda tek na jednom velikom protestu opozicije, sa mahom običnim, porodičnim ljudima, koji blokiraju jedno od najvećih saobraćajnih čvorišta, da nađu povoda da se s nekim potuku, odnosno da nekoga pretuku.
Pogotovu kad znaju da smrdljivu muriju i tužilaštvo zabole.
Lider i vodja su pojmovi koje nova generacija izbacuje iz vokabulara kad se radi o funkcionisanju drzave.Svakako će vreme pokazati u kom smeru ovo ide, ali po meni bez novih lica, novog pokreta i novih ideja je razvodnjavanje najverovatniji ishod.
Na N1 sam pronašao ove zahteve studenata (po meni je 'zahteve studenata' problematično jer nije jasno ko ih predstavlja i ko je formulisao te zahteve):
- objavljivanje kompletne dokumentacije o rekonstrukciji železničke stanice u Novom Sadu,
- odbacivanje optužbi protiv uhapšenih i privedenih studenata i mladih na protestima povodom pada nadstrešnice na železničkoj stanici u Novom Sadu,
- podnošenje krivičnih prijava protiv napadača na studente i profesore i njihovo procesuiranje,
- povećanje izdvajanja iz budžeta Srbije za materijalne troškove državnih visokoškolskih ustanova od 20 odsto
Po meni je ovo lečenje simptoma, i da su potrebne suštinske promene kako bi se procesuriao svako ko je počinio bilo koje krivično delo, a ne samo ova koja su navedena. Kad se sve uzme u obzir mislim da je pobeda na izborima najpragmatičniji cilj koji treba svako ko je anti-SNS da zacrta. To je po meni najbolji način da institucije konačno prorade.
Razumem da svako ko bi potencijalno mogao da ugrozi režim bi bio izložen progonu i torturi, i da to nije normalno da se dešava u Evropi u 2024. godini. Takva osoba ili osobe moraju imati podršku i na koga da se oslone kako ih ne bi pojeo mrak.
Eto, o ovome ja pricam. Covek sigurno nije iz huliganske price, ali brani iste one navijace na koje bi i on mogao da naleti, ovako ili onako. Sto se lazemo bas ovako puno i ovako strasno?Koliko mi je poznato navijaci Zvezde ne mlate ljude. Pomesao si s Partizanovim. Privodjenje i prebijanje demonstranata leta 2020.godine, rusenje savamale, odradjivanje prljavih poslova i pretnje advokatima. To su sve Principi od don Belivuka. Sad kad nema Belivukovih moras izgleda proglasiti Delije za dezurne krivce.
Pa i kazem da nece mlatitiKoliko mi je poznato navijaci Zvezde ne mlate ljude. Pomesao si s Partizanovim. Privodjenje i prebijanje demonstranata leta 2020.godine, rusenje savamale, odradjivanje prljavih poslova i pretnje advokatima. To su sve Principi od don Belivuka. Sad kad nema Belivukovih moras izgleda proglasiti Delije za dezurne krivce.
Ma Delije nisu takve, to su Grobari. To ti nije isto, kako ne znasEto, o ovome ja pricam. Covek sigurno nije iz huliganske price, ali brani iste one navijace na koje bi i on mogao da naleti, ovako ili onako. Sto se lazemo bas ovako puno i ovako strasno?
Navijaci kod nas sluze da odradjuju prljave poslove drzave i za to dobijaju razne ilegalne i legalne poslove i zastitu. Jel ima neko u Srbiji da ne zna ovo?
Ko li prebi onog momka iz Nemacke na sred ulice pre par nedelja? A one ljude ispred arene pre par meseci?
Poenta svega sto pisem je da se besmisleno povezuju utakmica i protest. Ako neko hoce da bije, doci ce da bije, nebitno da li je utakmica ili ne.Ako neko bude tukao ljude to su batinasi tj.placeni stranacki vojnici. Bilo beli bilo gabelji.
Nemaju veze s navijacima. Nemoj da se mesa pojam "navijac" s "batinas". Neumesno je.
Batinasi biju za svoju stranku iz interesa, uz placenu najamninu, a navijaci druge navijace iz strasti ili ubedjenja. To su dva razlicita pojma.
Nimalo. Nasilje je jedan od najvecih problema naseg drustva, a utakmice i tema navijaca su leglo i rasadnik tog nasilja decenijama. Mislim da bi demonstrativni izlazak svih pristojnih navijaca- nehuligana i nebatinasa, iz Arene, ili sa stadiona, poslao nedvosmislenu poruku, da mi kao narod:Jel se ne osećate glupo kad diskutujete o navijačima?
Zato što je to državni projekat i odluka da TO postoji.Nimalo. Nasilje je jedan od najvecih problema naseg drustva, a utakmice i tema navijaca su leglo i rasadnik tog nasilja decenijama. Mislim da bi demonstrativni izlazak svih pristojnih navijaca- nehuligana i nebatinasa, iz Arene, ili sa stadiona, poslao nedvosmislenu poruku, da mi kao narod:
-NE ZELIMO parapolicijske formacije za prljave poslove
-NE ZELIMO privilegovane siledzije u funkciji vlasti, bie ili opozicije
-ne podrzavamo ekstremizam
-ne podrzavamo ilegalne licne interese prikrivene pod velom nacionalizma
-ne zelimo organizovane formacije koje otvoreno ili prikriveno prete nasiljem sugradjanima iz bilo kog razloga
Ako obican covek koji je u Arenu poneo transparent krvave pesnice ne moze da se obracuna sa nasilnim i organizovanim navijacima, to razumem. Da vecina prisutnih to ne vidi u trenutku, i to je jasno.
Ne razumem da iko od normalaca ponovo dodje na tu utakmicu.
Belivuk i ekipa nemaju nikakve veze sa navijačima Partizana. Tu ekipu je Hulja postavio na Južnu tribinu da bi sprečio skandiranje. Sve vreme njihove vladavine na tribini su bili u sukobu sa Istokom gde su se preselili pravi navijači Partizana. Preskakali su ogradu i šamarali ljude zbog skandiranja. Takođe su šamarali ljude koji su zviždali na košarkaškoj utakmici zbog minute ćutanja Mutavom. Sve njihove žrtve su Grobari, najpoznatiji među njima Kića koji je godinama uz Kimija vodio tribinu.Koliko mi je poznato navijaci Zvezde ne mlate ljude. Pomesao si s Partizanovim. Privodjenje i prebijanje demonstranata leta 2020.godine, rusenje savamale, odradjivanje prljavih poslova i pretnje advokatima. To su sve Principi od don Belivuka. Sad kad nema Belivukovih moras izgleda proglasiti Delije za dezurne krivce.
Kako ne kapirate?
Ne radi se o jednom Novaku, cak ni o jednom Vucicu, nego o tri miliona djukova dvaestri.
Jedan nebitni udarac loptice milijarder, niti hoce, niti ume, niti treba da nas povede napred. Sve ok.
Ali dok sa jedne strane postoje nepokolebljivi, beskompromisni, neiskvareni studenti i srednjoskolci.
Sa druge su matori prdezi koji bi da se promene stvari u zemlji ali da se oni ne odreknu ni jednog milimetra svog trulog komfora.
Skinite Vucica, napravite raj, ali nemoj Zvezdu da mi diras. je*******iga, sto idu neki milioncici, sto se gaje neki huligancici, Zvezda je zivot.
Skini Vucica, sredi drzavu, al nemoj Novaka da mi diras. Nek se krije kad je najteze, nek se ljigavi kad mora nesto da kaze, nek razvija biznise i preprodaje ih kriminalcima, al on je nas Nolo i krsti se sa tri prsta na sred Pariza, mamicu im njihovu.
Skini Vucica, povecaj plate. Al nemoj komsiju da mi diras sa funkcije-zaposlio mi je malog, je*******iga, moras negde da podmazes, dobro dete, jes da nije drzavni fakultet al znas kako je on sposoban.
Skini Vucica, stabilizuj ekonomiju. Al nemoj da mi profesor daje keca detetu, osilio se tu, a kad odem u skolu i izgalamim znas kako cuti.
I dok svako zadovolji svoj interes mozda se i promene tri slova sns, a sve ostalo ostaje isto.