Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Sve sto je platio i dao je njegov otac, njegov stric i njegova tasta su naplatili. Dao je dosta, ali on ima jako ozbiljan PR koliko god on delovao cudno, ima svoje stavove na koje ima prava kao i svako drugi ali voli da se se pravi svecem i kad to nije (kao i vecina ljudi). Vrlo dobro razume kako stvari funkcionisu, zna jako dobro ko je Vulin a ko Vucic. I bira njih. I to je njegovo pravo. Igrom slucaja sam bio svedok kako on bira sta ce njega da dotakne oko PR a i ima jako surovu logiku. Njegovo pravo. On jeste vrhunski sportista, filantrop za potrebe PR a, i nista vise od toga. To sto se znacajan broj ljudi lozi na to Nole srbine, je problem nasih gluposti i nezrelosti kao nacije koja je odbacena iz sveta a da se mi nikada ne pitamo gde je problem i sta je do nas a sta do ostatka sveta. I nece svet niti Djokovic resiti problem Srbije, moracemo malo i svoje dupe da pomerimo, Divim se koliko ljudi imaju vremena da sede ovde i da razglabaju. Hajmo da razglabamo na Slaviji u 16h u nedelju.

Čovek nije svetac, ajde, ma da li je moguće. Porodica (on) mu razvila poslove i ima veze sa vlastima. Ma nije moguće.

Sve što sam napisao jeste da čovek nije otvoreno stao na stranu Vučića, da se u slučaju protesta oglasio na stranu studenata i da ga ljudi vređaju zbog toga.
Tj. vređali bi ga zbog svega jer ne mogu da ga dokuče šta koji on traži u Srbiji, pa mu jelte kažu bivša država, strani državljanin, zašto ne šmrče na nekoj jahti nego glupak ima jednu ženu i porodicu.

Može na Slaviji u 16h, može i transparent Nolo Gnjido da se privuče još pravovernih nePR filantropa.

Sve mi se čini da bolje od Vučića i ne zaslužujemo.

Čovek nije svetac, ajde, ma da li je moguće. Porodica (on) mu razvila poslove i ima veze sa vlastima. Ma nije moguće.

Sve što sam napisao jeste da čovek nije otvoreno stao na stranu Vučića, da se u slučaju protesta oglasio na stranu studenata i da ga ljudi vređaju zbog toga.
Tj. vređali bi ga zbog svega jer ne mogu da ga dokuče šta koji on traži u Srbiji, pa mu jelte kažu bivša država, strani državljanin, zašto ne šmrče na nekoj jahti nego glupak ima jednu ženu i porodicu.

Može na Slaviji u 16h, može i transparent Nolo Gnjido da se privuče još pravovernih nePR filantropa.

Ne, nego treba da podrzavamo kukavicluk, prevaru, mufljuze svake vrste, laz i manipulaciju kao vrhuske vrednosti svakog Srbina. Ovo se ne odnosi na Djokovica vec na sistem vrednosti koji provejava kroz ovaj forum. A to sto je vrhunski sportista ne znaci da je dobar covek niti je neko koga bih zeleo kao idola mog deteta. PR filantrop jeste, odlicna prica. Well done!

Ђоковић је светски признат богаташ и поштовани спортиста који годинама (ако не и деценијама) ужива популарност у Србији као идол младима и породица му гради репутацију и богати се на томе. Не зависи од ове власти нити ће бити материјално угрожен ако је критикује. Чињеница да као такав није у стању да отворено брани владавину права и интегритет саме државе на нивоу на којој је спреман рандом тинејџер из Батајнице је све што треба знати о њему и његовом "родољубу". Исто важи и за Патријарха и за све "србске" значајне личности који очигледно не маре ни за Србију ни за српски народ да би отворено рекли "чекај бре, мафија је штетна по ову земљу и народ и ја имам моралну обавезу да искористим своју репутацију да отежам криминалцима да уништавају моју домовину".

Те млаке изјаве пасивизације оправдано бесних грађана не могу да се третирају као икаква конкретна подршка владавини права нити подршка студентима јер би то захтевало да се заправо удари на Вучића што ни он ни СПЦ не би у три живота смели да ураде. Стога им се све поруке своде на

Мислим
– Kao neko ko duboko veruje u snagu mladih ljudi i njihovu želju za boljom budućnošću, smatram da je važno da se njihov glas čuje. Srbija ima ogroman potencijal a obrazovana omladina je njena najveća snaga. Ono što je svima nama potrebno je razumevanje i poštovanje. Uz vas, Novak

Вау хвала ти Новаче јако ми значи да чујем да нам је потребно разумевање и поштовање сада ћу спокојно да будем гажен аутомобилом знајући да ти сматраш да је важно да се мој глас чује. Не знам само ко тачно спречава да се мој глас чује и зашто ниси спреман да станеш у моју одбрану против њега

Samim tim sto se i dalje pise o tome, jasno je kakva mu je poruka. Nemoguce je da nas je toliko glupavo da shvati ili nezahvalno.

Zna se tacno kako je mogao da resi taj problem, odnosno da ga ni nema.

Sa druge strane, oseca se zrelost u ovom narodu, narocito medju studentima, jer smo skoro u potpunosti, koliko je moguce, ignorisali sinocnji incident. Sto je najbolja stvar koja je mogla da se uradi. Sad borba za slobodnu drzavu pa nek u istoj posteno na sudu razjasne ko je koga prvi itd.

Ako ocekujemo da Novak nesto resi bolje da batalimo sve. Nije on potreban, i mislim da je bolje da cuti ako nema sta umno da kaze

Poslednja izmena:
Доста више о том клипану. Опседнити сте и пројектујете наше неуспехе као нације и државе на једну особу. Ето нисмо баш г…а као што јесмо. Човек је успешан и воли то чиме се бави и тачка.

Идеализовање тркача за лоптама било које врсте је погрешно. Професионални спорт као такав је један од начина за пацифизацију сваког друштва (хлеба и игара). У данашњем друштву ликови који цео живот трче за лоптом представљају елиту, а у 99% су без образовања, критичког мишљења и спосбности за оригиналну мисао и зато треба баталити идеју да они могу било чему да допринесу.

Они су пребогати, без реалног утемељења за то енормно богатство, људске карактеристике су им под знаком питања. Једина ствар коју обичан човек може да уради је да у што већој мери бојкотује професионалан спорт и да се посвети свом животу.

О њему се и даље пише само по овим опскурним форумашким ћошковима интернета.

Тешко млади људи на интернету могу да прихвате да њихов став није мејн стрим. Већина људи са протеста и блокада је похвално реаговало на његову реално млаку подршку.

Први сам становишта да ти ћерачи лопте немају шта да паметују и то од ране младости јер како је моја породица блиска са једним од кошаркаша из оне најславније генерације из прве руке сам видео шта се дешава у, углавном, ошупљеној, глави популарног спортисте који одласком у пензију у 30-им преко ноћи постаје битан колико и наш став на форуму. Дешавају се бројила, књаз милош, беко новости, аква парк, кантримен, Косово у МОК-у...

Са друге стране. Ђоковић је можда и највећи спортиста свих времена а са оним што је урадио у време безумља короне уписао се човек у светску и српску историју борбе за слободу и правду.

Према томе, свако ко на њега гледа овако једнострано због млаке подршке на факинг твитеру, мало себе да преиспита.

Дакле, светина баца пиш у гаће што је Бодирога подржао блокаде а ја се питам сећа ли се ико од тих људи да је наш "Бог" свима завукао руку у џеп шемом за бројила у време Тадића?
И по правилу, исти људи осуше паљбу по Ђоковићу.

Због таквих ствари нисам и не могу бити оптимиста. Људи углавном немају ту вертикалу у виду универзалних вредности које примењују на све и свакога или макар добро памћење.

Bliže se praznici i lično sumnjam da će protesti i blokade opstati nakon nekoliko nedelja pauze. I dalje nema novih lica, pokreta i partija. Ne može heterogena masa zvana 'studenti', 'đaci' itd. da konkuriše organizovanoj SNS mašini. Nateraće uprave fakulteta i škola da se vrate redovnoj nastavi i to je to. Institucije i dalje nisu spremne da potpuno otkažu poslušnost vladajućem režimu.

Može to bolje i moglo je bolje.

Kada bi se nezadovoljstvo građana adekvatno politički kanalisalo kroz duži vremenski period, mogao bi SNS pasti na narednim redovnim izborima. Spontanim protestima nakon tragedije/zločine se ne može mnogo toga postići.

Verujem da bi protest sutra trebao da proglasi dan žalosti zbog tragedije u ZG.

• Sviđa mi se
Reagovanja: nm_
koji djokovic ko ga sisa, nebitan lik sto udara reketom ili jokic sto ubacuje kos u kofu

bolje da se proziva sanu
za par godina nole ide u proslost
Izlapela gerijatrija iz SANU koja se samoproklamuje za velike Srbe cuti.
Isto i SPC, ako im je imalo do srpstva podrzali bi studente i srednjoskolce, koji su pokazali da imaju mu*a i pamet.
Ali ne, nece da se zameraju i hoce da budu politicki korektni.

Bliže se praznici i lično sumnjam da će protesti i blokade opstati nakon nekoliko nedelja pauze. I dalje nema novih lica, pokreta i partija. Ne može heterogena masa zvana 'studenti', 'đaci' itd. da konkuriše organizovanoj SNS mašini. Nateraće uprave fakulteta i škola da se vrate redovnoj nastavi i to je to. Institucije i dalje nisu spremne da potpuno otkažu poslušnost vladajućem režimu.

Može to bolje i moglo je bolje.

Kada bi se nezadovoljstvo građana adekvatno politički kanalisalo kroz duži vremenski period, mogao bi SNS pasti na narednim redovnim izborima. Spontanim protestima nakon tragedije/zločine se ne može mnogo toga postići.
Pa ko brani politicarima da se organizuju, udruzuju i deluju?

Studentski protesti su studentski protesti, sa svojim zahtevima, politika je nesto sasvim drugo i politicari nek rade svoj posao.

Sto se tice studenata, dobro su organizovani, puno ih je, reseni su, ovo ih je dodatno ujedinilo, napadi na njih su podigli njihovu zelju da se bore, sto ovo duze traje i sto ih vlast vise nipodastava, to su oni vise u svemu ovome i tesko da ce odustati.

Bice sigurno neka pauza, sto ne znaci da ce se odustati. Neke stvari se ne zaboravljaju, neleceni je stvorio organizovanu masu protiv sebe koja nema nameru da odustane posle svega.

Inace, pises isti post jedno deseti put. Ovo da moze pasti SNS na narednim redovnim izborima...

Za 100.000 evra možeš kupiti šupu u BG-u. Ozbiljan i prostran stan ne možeš. Ko već ima roditelje sa stanom, može nekako da se iskombinuje. Oni pređu u garsonjeru, a ti u veliki stan. Ne mislim da je to rešenje, ali to vam je Srbija. Ipak, ne vidim preveliku benefit od ovog Vučićevog programa.
Daj ti bajo mladima šansu da lako pronađu prvi posao, subvencioniši im praksu, neka budu plaćeni pošteno pa će sami kupiti stanove. Opet se ne leči uzrok, nego se seku uši da bi se krpilo d..e. Mladi najveći problem imaju sa pronalađenjem posla i praksom, mnogi ne žele one koji se "uče". Poboljšaj obrazovanje, promeni programe školovanja, prilagodi ih tržištu.

Vidi se da živi u paralelnoj realnosti i da se druži sa ljudima koji su obezbedili čukununučiće.

Po meni je ovde jedino SNS organizovan dok su studentske, đačke i ostale anti-SNS blokade i protesti ad hoc. Nakon više nedelja, i dalje nema jasnog lidera. Izlivi nezadovoljstva su uvek šansa da se stvori neka nova organizacija i da se izguraju nova lica, ali to se ovde nije desilo.

Moje lično mišljenje je da je ponovo propuštena šansa i da se ide ka smeru razvodnjavanja protesta. Na kraju će ispasti najpametniji asistenti i profesori koji se nisu izjašnjavali koga podržavaju i da će već krajem januara cela stvar biti ponovo gurnuta pod tepih i da će se nastaviti kao da se ništa nije desilo.

SNS je pokazao da se ne snalazi najbolje u kriznim situacijama, ali konkurencija ne ume da poentira.

Konkretno studenti nemaju lidera, nemaju plan da imaju lidera i nece ni imati lidera i to je cela poenta svega. Organizovani su po principu direktne demokratije. To im je samo plus, a ne minus, lako ti potplatis lidera.

To sto se opozicija ne ujedinjuje i ne iskace neko kao lider, njihov je problem. Ja sam sa omladine strane.

Ne vidim nikakve znakove razvodnjavanja, dug je ovo proces, ne ide tako da se upadne u skupstinu i Vucic je pao. I 5. oktobra se moglo upasti u skupstinu i da se nista ne desi, nije Sloba pao jer se narod setao skupstinom.

Stvarno ne vidim razloge da se sad mraci kad se ljulja sa svih strana. Naravno da je opozicija sledeca na potezu i da je sve dzabe ako oni zaseru na kraju, ali eto, mi sad imamo i jedno telo za zavrtanje usiju svima pa i opoziciji. Pa nek gledaju i paze sta rade, i jedni i drugi.

Inace, opozicija je prvo protestovala ujedinjeno zbog kradje izbora, a onda jedan deo odlucio da bojkotuje sledece izbore zato sto nisu slobodni.

Studenti se iskljucivo ovde bore da institucije rade svoj posao. Ako se ostane istrajan u toj borbi, onda cemo moci i da imamo koliko toliko slobodne izbore. Odnosno za ono sto je opozicija htela.

Pa nam onda za te izbore trebaju lideri i trte mrte, ne vidim sta ce nam lider protesta. Protesti su savrseno organizovani, zahtevi su savrseno definisani, sve je u redu.

Ako ga posle izduvamo na izborima, jbg. Sigurno ce pasti Beograd, ako ne Beograd, bar neke opstine. Mnogo bi se lakse i sada disalo da je to tako. Da imamo sad bar gradonacelnika ovde, moglo bi verovatno nesto da se uradi po pitanju batinasa, policije... koliko toliko, dovoljno. Ovako imaju apsolutnu vlast i rade sta hoce.

Svakako će vreme pokazati u kom smeru ovo ide, ali po meni bez novih lica, novog pokreta i novih ideja je razvodnjavanje najverovatniji ishod.

Na N1 sam pronašao ove zahteve studenata (po meni je 'zahteve studenata' problematično jer nije jasno ko ih predstavlja i ko je formulisao te zahteve):

1. objavljivanje kompletne dokumentacije o rekonstrukciji železničke stanice u Novom Sadu,
  2. odbacivanje optužbi protiv uhapšenih i privedenih studenata i mladih na protestima povodom pada nadstrešnice na železničkoj stanici u Novom Sadu,
  3. podnošenje krivičnih prijava protiv napadača na studente i profesore i njihovo procesuiranje,
  4. povećanje izdvajanja iz budžeta Srbije za materijalne troškove državnih visokoškolskih ustanova od 20 odsto

Po meni je ovo lečenje simptoma, i da su potrebne suštinske promene kako bi se procesuriao svako ko je počinio bilo koje krivično delo, a ne samo ova koja su navedena. Kad se sve uzme u obzir mislim da je pobeda na izborima najpragmatičniji cilj koji treba svako ko je anti-SNS da zacrta. To je po meni najbolji način da institucije konačno prorade.

Razumem da svako ko bi potencijalno mogao da ugrozi režim bi bio izložen progonu i torturi, i da to nije normalno da se dešava u Evropi u 2024. godini. Takva osoba ili osobe moraju imati podršku i na koga da se oslone kako ih ne bi pojeo mrak.

Vrh