Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne znam u čemu je fora za slike.
Igore, ako postoji tehnički problem oko prikaza, molim te pobriši postove, posle ću okačiti ponovo.

Kakav otac takav sin:

“Novosti” ističu da je učenica osmog razreda D.P. iz OŠ “Dragojlo Dudić” u beogradskom naselju Mali Mokri Lug prijavila A. M. i L. J. da su je više puta u prethodne dve godine primoravali na oralni seks, a pre četiri dana dali joj i marihuanu.
Otac maloletnog A. M., prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, verbalno se, u petak posle završenih časova i Nastavničkog veća, obračunao sa razrednom starešinom i pedagogom škole.
Prema rečima pegagoga škole Dubravke Maljukan Drljača morala je da reaguje i policija.
“Škola ima tim koji se bavi nasiljem nad decom i zanemarivanjem i ja sam na čelu tog tima. Na sednici u petak, razredna Jasmina Aleksić i ja smo pozvali oca maloletnog A. M. da pronađemo neko rešenje. Umesto pomoći, on nas je provocirao. Bio je bahat i govorio je kako je zadovoljan što njegov sin dira devojke, a ne muškarce. ‘Vi ste plaćeni da trpite mog sina i mene’. Na poziv, došla je i policija koja je napravila zapisnik”, kaže ona.
Kako je istakao direktor OŠ “Dragojlo Dudić”, Đuro Kosić, škola je uradila sve što je u njenoj nadležnosti, a sada je sve na organima reda.
Majka zlostavljane devojčice rekla je za “Novosti” da joj se ćerka pre tri meseca poverila da je dečak maltretirao, ali da je kad su otišli u školu sve je opovrgla.
“I ranije je imala problema sa njim, ali su svi govorili da ona laže. Međutim, toga dana kada se sve saznalo pozvala me plačući i rekla da je taj dečak maltertirao i da joj je dao drogu i terao da plati 1.500 dinara. Tom prilikom, povredila je i ruku jer su je vukli. Razredna je odmah obavestila policiju. Čim je policajac ugledao, procenio je da je reč ne samo o maltretiranju i nuđenju narkotika već i o seksualnom zlostavljanju. Ona je potom sve priznala”, kaže ona.

B92: Otac siledžije: Moj sin dira devojčice? Neće valjda dečake http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1326955

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

таг лика са сином заједно у неку прдекану, па да их тамо и једног и другог ј**у у дупета, па да виде како ће да им буде

Devedesetih godina sam na jednoj privatnoj televiziji gledao verovatno najjeziviju skrivenu kameru u životu. Desetogodišnjoj devojčici su za đon patike zalepili novčanicu od sto maraka. Stajala je na Slaviji i igrala tetris, dok joj je ispod noge virila novčanica. Prišao joj je deda. Imao je osamdesetak godina, obučen kao gospodin u sivu košulju, somotske pantalone, a na glavi je imao šešir. Montirao se iza njenih leđa i navodno gledao kako igra tetris. Jednom nogom je stao na novčanicu koju je virila, a ruke je položio na devojčicina ramena. Raspitivao se za pravila igre dok ju je blago odgurivao. Ona se pravila da ništa ne provaljuje. A onda je odgurnuo malo jače, uzeo novčanicu i zamakao iza ćoška. I deda nije bio jedini. Skoro svi koju su prišli devojčici su na manje ili više kreativan način pokušali da dođu do “njenih” sto maraka. Nema veze što je novčanica bila lažna, nema veze što je to bila skrivena kamera, te scene su rekle o ovoj zemlji mnogo više od nekih knjiga. Znam da sam se naježio dok sam gledao. A bio sam klinac. Punoletsvo me tek čekalo. Mislio sam da smo u to vreme dotakli dno. Milsio sam da će ovde situacija biti mnogo bolje kada porastem. Ali godine su pokazale da sam loše mislio.

Dugo sam išao peške od Braće Jerković do svog tadašnjeg posla kod Arene. To je bilo nekih 12ak kilometara. Maršutu sam često menjao ali Brankov most sam uvek prelazio na istoj strani, onoj levoj. Pre nekoliko godina se na sred te pešačke strane pojavila rupa u širini od 2-3 metra. Ogradili su je. To je značilo da kada dođeš do rupe, moraš da hodaš kolovozom nekoliko metara, pa se onda vratiš na pešački deo. Posle su zatvorili celu stranu mosta za pešake. Zbog te rupe od 2-3 metra. Ta strana mosta je zatvorena i danas. Pešaci moraju da pređu na drugu stranu. Čovek je otišao na Mesec pre skoro pola veka (izvinjavam se ovima koji sumnjaju u to i tvrde da je Zemlja ravna ploča, a Darvin prevarant), Konkord je pre 30 godina putovao od Pariza do Njujorka za nekoliko sati, u Japanu će krajem godine taksirati automobili kojima će upravljati kompjuter umesto vozača, a mi ne možemo 2-3 godine da popravimo rupu od 2-3 metra. Ruku na srce, radnici su na Brankovom mostu već par meseci i kapiram da će rupa biti zakrpljena. To što su gradski izbori najavljeni za mart sledeće godine sigurno nema nikakve veze sa tim.

Na televiziji prikazuju urnebesno smešne serije u kojima glume dva ili tri glumca. Tako je jeftinije nego da angažuju deset. A onda pare ulažu u lajkove na fejsbuku, reklame na bilbordima i botove koji će da pišu po netu kako je serija pravo osveženje. “Novinari” iz magazina koji se bavi životom poznatih intervjuišu glumce, raspituju se za anegdote za snimanja, pitaju ih šta će se desiti u sledećoj epizodi, oni teška srca kažu da ne smeju da otkriju jer im ugovor to ne dozvoljava mada znaju da je radnja napeta i da milijardu ljudi gori od radoznalosti, zaviruju u njihove domove, interesuju se za idealne tipove njihovog muškarca/žene i pitaju ih da li idu na Guču ili Exit, a oni nisu sigurni šta smeju da kažu jer njihovu seriju gledaju i ljubitelji trube i rakije, ali i fanovi grupa Prodigy, Kosheen i Faithless. Za to vreme, zaposleni u televiziji se krste i levom i desnom zašto se ulažu tolike pare u takvo smeće koje ne zanima čak ni one kojima se obraća. Posle dva meseca serija nije gledanija od Drugog dnevnika, što znači da propada, a oni zaposleni sa televizije koji su se čudili dobijaju otkaz, jer je TV na gubitku i moraju se pokriti troškovi. Nek se čude na birou rada. Televizija smišlja novi projekat sa dva glumca, “novinari” hitaju da ih priupitaju ono što nas sve zanima. Kada za mesec dana i on propadne, glumci se vraćaju svojim voditeljskim poslovima i predstavama u teatru Slavija, dok televizijski menadžeri, PR stručnjaci sa organizatorima fokus grupa smišljaju novu urnebesnu komediju, čije skečeve ćemo pamtiti ceo jedan reklamni blok. I to onaj kraći.

Pre nekoliko meseci moji matorci su imali problem sa komšijom iz čijeg stana je curela voda. Kako u njegovom stanu danima nije bilo nikog, zvali su komunalnu policiju, a oni su im rekli da to nije u njihovoj nadležnosti. Ispred moje terase, na zelenoj površini se mesecima parkirao neki pajser sa džipom. Probao sam fino, nije išlo. Probao sam da mu dižem brisače, nije išlo. Zvao sam komunalnu policiju, rekli su mi da to nije u njihovoj nadležnosti. Na kraju sam mamlazu napisao da ću mu izbušiti gume bude li tu nastavio da parkira. Od tad ga više nema.

Malopre je na Radio Aparat svratio veterinar da pregleda našeg psa koji je nedavno imao manju operaciju (sve je ok sa Budom, bez brige). Parkirao je na manji deo trotoara, ostavio više nego dovoljno mesta da ljudi prolaze, uključio 4 đmigavca, došao da pregleda psa, i nakon manje od deset minuta je bio gotov. Tih deset minuta je bilo više nego dovoljno da mu komunalci za brisače zakače kaznu za nepropisno parkiranje.

Odavno sam punoletan. Kao i onda kada sam kao klinac bio ubeđen u rasplet situacije, i danas sam. Muđutim, za razliku od onda, sada ne mislim da će ovde biti bolje kada bilo ko poraste. Voleo bih da godine pokažu da sam opet loše mislio. Mnogo bih voleo. Ali plašim se da se to neće desiti.
Ova zemlja će ostati savršena za gastarbajtere i strane turiste kojima je sve jeftino, koji dođu i odu, ali i za one koji u svom životu nemaju ništa čime će se ponositi osim nje, Srbije. Nama, koji sticaj okolnosti ne doživljavamo kao veliku stvar, koji hodamo po ograđenoj strani mosta balansirajući iznad rupe, koji ne gledamo serije rekordne gledanosti i koje je sramota u ime onih koje u stvari treba da bude sramota, jedino ostaje da se nadamo da će nas neko greškom strpati u neki veliki kofer kada krene put Surčina.

https://www.facebook.com/kofer.ploca/posts/1559392340818781

Meni Skočini tekstovi ćesto legnu jer je on tu negde moje godište i te stvari iz devedesetih koje opisuje sam i sam proživeo. Doduše, prestao sam da toliko gledam u prošlost i lamentiram nad njome.

Nekad previše patetiše, ali to mu je stil.

ovakvi klerofasisticki portali jesu crna strane medalje ove zemlje

Pravda, ili bolje reći Krivda je bila partijsko glasilo SNS pre dolaska na vlast.

Danas je svakako i dalje u rukama istih ljudi, ali sada služi kao glasilo unutrašnjeg wadikawa koji čuči u Aleksandru Vučiću i ostalim naprednjacima.

Krivda govori ono što bi naprednjaci želeli da budu kada bi se odrekli kakistokratskog oportunizma kao važećeg ideološkog obrasca koga SNS sada sledi.

Vidim ja da mi je nesto cudno, kad ono stvarno, nema vladara ni u jednoj rubrici.

Ovo je za Beograd - crna strana medalje.

Za doček 2018. godine u Beogradu odvojeno 100 miliona dinara. Tri stvari su mi stvarno frapantne:

2014 - 4,1M rsd
2018 - 100M rsd

od toga moralnim veličinama poput ace lukasa i bore čorbe 50 000e odnosno 36 000e

Suma za doček je veća nego za bitef, belef, fest, bemus, oktobarski salon, radost evrop i džez festival zajedno.

http://rs.n1info.com/a345390/Lifestyle/Lifestyle/Docek-Nove-godine-u-Beogradu.html

https://youtu.be/n6vLeSZMQ4E

ZBOG-OVOGA-IH-DELIJE-OBOZAVAJU-Aca-Lukas-i-Bora-Corba-glume-zidare-u-filmu-o-Zvezdi-VIDEO.jpg

jer zvezda je srbija

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QWdh2-WJtMw[/youtube]

Ali i političke stranke su brendovi. Kao i komercijalni brendovi i oni imaju svoje ciljno tržište kome se prilagođavaju.

EDIT sad sam video spoiler. Kad je Aca Lukas bio u upravi Zvezde na čelu sa ex-cecoj*** Partizan je obezbeđivao titule u oktobru a tada bi Evropa već bila davno zaboravljena. Tako da ti bi trebao da si im zahvalan za silne one titule Partizana.

Jer boze to bi bila promocija djilasa neka ministar sad odvoji iz svog dzepa 280 000 dinnara ili kolika je svota bila vec u pitanju

Moguce da je Dragan postavio post u pogresnoj temi ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504472#p504472:2rtl36sc je napisao(la):
Igor » 30 Dec 2017 02:01 pm[/url]":2rtl36sc]Moguce da je Dragan postavio post u pogresnoj temi ;)
Gde da zalutam ovde, kad nikad ovde nisam postovao. :)

Eno, postavio sam vest na odgovarajućoj "zlatnoj" temi.

Ne mogu da provalim iz vesti da li je investitor vratio novac oštećenima.

Beograd -- Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio građevinskog investitora iz Beograda Miljka Filipovića od optužbi za prevaru više kupaca stanova.

IZVOR: TANJUG PONEDELJAK, 8.01.2018. | 12:17

Reč je o stambenim objektima koje Filipović nikada nije izgradio, odnosno dovršio njihovu izgradnju, u periodu od 2001. do 2005. godine.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda u Beogradu, potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda iz jula 2017. godine kojom je Filipović nakon 12 godina oslobođen od optužbe za krivično delo prevara u produženom trajanju jer tužilaštvo nije dokazalo da je imao nameru da svoje kupce prevari i zadrži novac.

Oštećeni građani koji su mu platili stanove u izgradnji su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu.

Optužnicom Drugog osnovnog javnog tužioca Filipoviću je bilo stavljeno na teret da je od jula 2001. godine do oktobra 2005. godine u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da će izgraditi stambene objekte na različitim lokacijama dovodio i održavao u zabludi oštećene i time ih navodio da mu na štetu svoje imovine predaju novac.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je za krivično delo prevara, neophodan umišljaj kod okrivljenog da svesno i voljno dovodi u zabludu oštećene i održava ih u zabludi i tako ih navodi da mu na štetu svoje imovine predaju novac.

Prema stavu suda, u toku postupka nije dokazano da je pre nego što su mu oštećeni predali novac, Filipović znao da neće izgraditi stambene objekte za koje je novac uzimao na ime kupovine stanova u izgradnji.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1344581

Da li iko radi išta što bi rešilo problem pijaće vode u Zrenjaninu?! (21. vek je u pitanju)

http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?ne ... Zrenjaninu

Zrenjanin godinama ne uspeva da reši problem pijaće vode, koja je i dalje zabranjena za ljudsku upotrebu od 2004. godine.

Povodom svega, danas se oglasio konzorcijum Sinertech i kompanija "Gruppo Zilio" d.o.o Beograd, saopštenjem da je podneta tužba protiv Ministarstva zdravlja Republike Srbije, jer nisu omogućili dobijanje saglasnosti za početak rada postrojenja za prečišćavanje vode.

- Neshvatljivo je da Vlada ne rešava problem nastao dijametralno suprotstavljenim tumačenjima zakona, kao i oko nadležnosti. Čak ni na dopis naših inostranih partnera, koji su uložili 3,5 miliona evra u ovaj posao, nije dobio odgovor premijerke. Posle gotovo pet meseci nerada investitor je, ne svojom krivicom, pretrpeo ogromne gubitke koji se svakim danom uvećavaju zbog potpune nezainteresovanosti administracije da ovo pitanje reši, navodi direktor "Gruppo Zilio" Nenad Obradović.

Prema domaćim propisima, privatni investitor ne može da se bavi delatnošću prečišćavanja vode i po tom osnovu sanitarna inspekcija nije jesenas dala saglasnost ovoj firmi za rad. Tu odluku, nakon žalbe investitora, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja u novembru. U međuvremenu, javnost je uveravana da je reč o problemima formalne prirode, koji će ubrzo biti rešeni.

- Nadležnima u Vladi Srbije, kao i u Gradu Zrenjaninu, uputili smo dopis da je nakon tri meseca stajanja oprema, koja je veoma osetljiva na temperaturne razlike, u opasnosti da se trajno uništi ili ošteti, čime bi se izazvala višemilionska šteta. U međuvremenu, ambasador zemlje našeg inostranog partnera je zatražio sastanak sa državnim vrhom kako bi mu predstavio problem i zatražio brzo reagovanje. Predloženo je održivo rešenje gradskim vlastima i nadamo se da će to pitanje najkasnije u toku sledeće nedelje biti rešeno, zaključuje Obradović. Investitor je, po njegovim tvrdnjama, uložio sopstvena sredstva, kao i sredstva iz kredita Erste banke u izgradnju postrojenja za preradu vode, nakon što je zrenjaninsko JKP "Vodovod i kanalizacija" raspisalo javnu nabavku. Javnu nabavku je, podsećaju iz ove firme, odobrila Direkcija za javne nabavke, kao i Vlada Srbije, koja je i izdala garancije pa je "neshvatljivo zašto se ne dozvoljava da čista voda poteče".

Nesposobnost na SVIM nivoima

Vrh