Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Najveci broj penzionera i dalje misli da studenti "ruse drzavu" i da su placenici jer se to ponavlja svaki dan. Kao i termin "obojena revolucija". Ne ponavlja to Hulja bezveze kao papagaj pet puta dnevno vec mesecima.
A i davno sam pisao da ima mnogo ljudi koji smatraju da je predsednik nepogresiv i da mu se mora verovati jer on zna najbolje. Zivite u drzavi gde je mnogo zatucanih. Ne znaci da cete ikad sresti takve ljude ali van Beograda je drugacije stanje
Tako je.
Mnogo ima ljudi koji ga bezgranicno obozavaju. Bas to ponasanje koje nama izgleda nenormalno za ogroman broj ljudi je pozeljno.
Teorije zavere i obojena revolucija su teme koje savrseno odgovaraju malo starijoj generaciji, koja je njegova ciljna grupa, cak i obrazovanima.
Oni su citav zivot proveli u lokalnim teorijama zavere na radnom mestu i u porodici. CItav zivot se plase da im neko ne zarije noz u ledja ili se spremaju da ga zariju nekom drugom. To je sustina vecinskog mentaliteta ovde.

Hulja gubi podršku jer je slab.
I Milošević se pokazao da je slab, zato je na kraju i izgubio vlast.
Slabost se ne prašta.

Da je Hulja odmah krenuo pendrecima, vodenim topovima, suzavcem, elektrošokovima, gumenim mecima i zaista 'odsvirao kraj' obojenoj revoluciji, ne bi izgubio podršku među biračima već bi je dobio.

Najveća greška mu je to što dopušta 'stranim plaćenicima' da idu i blokiraju po državi šta god im padne na pamet.

Hulja gubi podršku jer je slab.
I Milošević se pokazao da je slab, zato je na kraju i izgubio vlast.
Slabost se ne prašta.

Da je Hulja odmah krenuo pendrecima, vodenim topovima, suzavcem, elektrošokovima, gumenim mecima i zaista 'odsvirao kraj' obojenoj revoluciji, ne bi izgubio podršku među biračima već bi je dobio.

Najveća greška mu je to što dopušta 'stranim plaćenicima' da idu i blokiraju po državi šta god im padne na pamet.
Tako je.
Mada HUlja ponekad, za razliku od macho diktatora igra i na kartu sazaljenja.
Vrlo vesto koristi zenske modele dominacije, nesto nevidjeno kod muskih politicara, nesto totalno woke
Svi znaju da laze, ali narod voli takve predstave. Narod voli laz i voli i sam da laze.

Shvatanje politike bazirano na sili je isto i u coporu pavijana, u Srbiji, ali i u SAD.
Zapravo skoro svuda, osim u par evropskih zemalja, ali i tamo tanka iluzija civilizacije polako nestaje.
Frojd u knjizi "Nelagodnost u kulturi" daje odlican pesimisticki prikaz lazne civilizacija.

Potrosac, nesigurni i preplaseni i ponizni pripadnik srednje klase, zaplasen dnevnim paklom po firmama, zaplasen tehnologijom i dogadjajima voli superheroje, jake ljude. Golu silu.
O tome je pisao jos Erih From, imajuci u vidu Nemacku i njihovog tadasnjeg superheroja.

U Srbiji nikakva iluzija, nikakva predstava odavno nije potrebna.

>Najveća greška mu je to što dopušta 'stranim plaćenicima' da idu i blokiraju po državi šta god im padne na pamet.
ne smemo da zaboravimo da je on ucenjen igrac

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Ljudi najviše lažu sami sebe kada kažu da se u Srbiji ipak ne živi toliko loše. Time se oslobađaju bilo kakve odgovornosti, ne moraju ništa da rade ili da menjaju.
Zato vole da čuju od Hulje neistine da obojeni revolucionari uništavaju domaću privredu. Našli su žrtvenog jarca koji im treba da nastave da ne rade ništa.

U Beogradu i Novom Sadu se živi ok za balkanske standarde. Van toga i ne baš.

Konacno su shvatili.
Vucic mrzi Srbe. To je istina.
Mrzi ih mozda i dublje nego sto ni ih mrzeo neki stanovnik Zapadne Hercegovine.

Davno je jos novinar P. Popovic pisao o tome, ali su svi mislili da je lud..
Мрзи нас, и бесан је зато што као шугави радикал није могао да освоји ни 15% гласова. Шешељ му је писао говоре које је он научио напамет док их је говорио у Скупштини. Такође се деведесетих година говорило да је педер, и да је имао сексуални акт са мушкарцем, али је Шешељ искористио свој политички имунитет кад је био најмоћнији после Слобе да то сакрије од јавности. Свашта се радило, и испоставило се да су жути били у праву кад су рекли за њих да су ба***, али народ то није приметио.

Тад је била велика беда, рат, санкције, распад СФРЈ-а, економско расуло, уништавање заједничког тржишта, радничке класе, средњег слоја богатих, и пљачка индустрије. Политичари су гледали да што више украду, а народ није имао времена да то види и спречи, јер се пецао на родољубство, и Велико Српство које су Радикали пропагирали, те нису имали времена да загребу њихову површину, и виде шта се крије испод. Открило се то сад. Није ни чудо што их је Немања Шаровић отписао кад је схватио ко су они. Свашта се радило деведестих година, а да нисмо били свесни тога све до данас.

Poslednja izmena:
Вучићев највећи комплекс је што никад није победио на изборима за градоначелника.

Оно што се десило 90их је национални нервни слом - срушене су две догме у које се веровало - комунизам, тј. самоуправљање као економска и братство-јединство као национална политика на којој су градили идентитет. У таквим условима се ствара погодно тло за радикал и остали јефтини национализам са шовинизмом. А саме санкције су унапредиле корупцију, шверц комер и криминал.

U Beogradu i Novom Sadu se živi ok za balkanske standarde. Van toga i ne baš.
'Balkanski standard' je dno Evrope.

Što se tiče gradova, i to mislim da je vrlo individualno. Ako u Beogradu radiš u javnom sektoru, imaš istu platu kao neko na selu ko radi na istoj poziciji. On može da podigne stambeni kredit da kupi kuću na istoj udaljenosti od posla, ti možeš za te pare da kupiš garažu.

Urbanizacija se dešava jer ljudi srozavaju lične standarde što se tiče životnog prostora, gustine naseljenosti, potencijala za porodicu (DNEVNA SOBA NIJE SPAVAĆA SOBA) itd.

Nije baš toliko tačno za javni sektor, pogotovo što u Beogradu imaš pozicije javnog sektora kojih nema u manjim mestima.

'Balkanski standard' je dno Evrope.

Što se tiče gradova, i to mislim da je vrlo individualno. Ako u Beogradu radiš u javnom sektoru, imaš istu platu kao neko na selu ko radi na istoj poziciji. On može da podigne stambeni kredit da kupi kuću na istoj udaljenosti od posla, ti možeš za te pare da kupiš garažu.

Urbanizacija se dešava jer ljudi srozavaju lične standarde što se tiče životnog prostora, gustine naseljenosti, potencijala za porodicu (DNEVNA SOBA NIJE SPAVAĆA SOBA) itd.
Tako je.
Cena kvadrata je visoka, a kvalitet zivota nizak. Beogradu nedostaje prakticno sve osim kafica i klubova.

Nije baš toliko tačno za javni sektor, pogotovo što u Beogradu imaš pozicije javnog sektora kojih nema u manjim mestima.
Napisao sam da je vrlo individualno.
Tako je.
Cena kvadrata je visoka, a kvalitet zivota nizak. Beogradu nedostaje prakticno sve osim kafica i klubova.
Mislim da Beogradu nije mesto u Evropi već negde u Africi ili na Bliskom istoku. Prenaseljen grad bez metroa, funkcionalnog gradskog prevoza, kanalizacije, prerade otpadnih voda, itd. To je zaista prava retkost naći u Evropi, dok je na pomenutim mestima u izobilju.

Napisao sam da je vrlo individualno.

Mislim da Beogradu nije mesto u Evropi već negde u Africi ili na Bliskom istoku. Prenaseljen grad bez metroa, funkcionalnog gradskog prevoza, kanalizacije, prerade otpadnih voda, itd. To je zaista prava retkost naći u Evropi, dok je na pomenutim mestima u izobilju.
Upravo tako.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Gledao sam podkast sa Vanjom Marinkovicem, nisam siguran da je bas taj grad u Spaniji i taj procenat, ali mislim da je rekao da u Vitoriji 70 posto stanovnistva svaki dan jede u restoranu.

I tu uopste nije toliko stvar u primanjima, ovde mafija polako pa je preuzela sve lokale, a i ovi nasi vole da se proseravaju. Mafijas ili otvori restoran i nazove ga neki Turbo lux royal ili izda isto nekom mafijasu ili lojalisti koji isto otvori neki Turbo lux royal restoran.

Moglo bi ovde lako da se zivi normalno i zivi i uziva i bez nekog ekonomskog buma, ono, napravi se racunica da se pravi profit sa punim restoranom sa onim starim dobrim cenama, tipa pljeskavica 250, pivdzuga 120.

Ovde je i siromastvo i inflacija i korupcija i kriminal i totalno moralno posrnuce i snobizam i proseravanje.

Ljudi najviše lažu sami sebe kada kažu da se u Srbiji ipak ne živi toliko loše. Time se oslobađaju bilo kakve odgovornosti, ne moraju ništa da rade ili da menjaju.
Zato vole da čuju od Hulje neistine da obojeni revolucionari uništavaju domaću privredu. Našli su žrtvenog jarca koji im treba da nastave da ne rade ništa.

Upravo tako. Odatle proizilazi i ona mržnja prema nekome ko je "odskočio". Iluzija "nije mi loše", može da opstane samo ako u okruženju nema onih koji su krenuli sa iste ili gore startne pozicije, a otišli su mnogo dalje.

Ako bi postavio pitanje prosečnom čoveku je l živi loše, ili pristojno, rekao bi pristojno. Kada bi ga pitao koliko su mu stara kola, da li i gde letuje, koliko mesečno potroši u restoranu, koliko putuje i odvaja na neka lična uživanja, koncert iron maiden - a u Minhenu ili kros motor da vikendom ide po brdima u susednim mestima, dobio bi odgovore koji se nikako ne uklapaju u to "pristojno živim".

Pristojan zivot znaci isto tako ne prolaziti svaki dan zapisanim stepenistem.
Ili ziveti sa komsijama koji mogu da se dogovore oko zamene sijalice.
Ili da tramvaji u gradu ne smrde.
Da postoje prostori za igru dece.
Da nije sve nadzidano.
Da komsija iznad nije montirao WC solju na bertikalu kupatila od 10 cm koja se svaki cas zapusava itd.

Upravo tako. Odatle proizilazi i ona mržnja prema nekome ko je "odskočio". Iluzija "nije mi loše", može da opstane samo ako u okruženju nema onih koji su krenuli sa iste ili gore startne pozicije, a otišli su mnogo dalje.

Ako bi postavio pitanje prosečnom čoveku je l živi loše, ili pristojno, rekao bi pristojno. Kada bi ga pitao koliko su mu stara kola, da li i gde letuje, koliko mesečno potroši u restoranu, koliko putuje i odvaja na neka lična uživanja, koncert iron maiden - a u Minhenu ili kros motor da vikendom ide po brdima u susednim mestima, dobio bi odgovore koji se nikako ne uklapaju u to "pristojno živim".
Pogodio si u srz, ja nisam umeo tako da obrazlozim. Reci ce da pristojno zivi a kad postavis dodatna pitanja sve se rusi kao kula od karata. I vracamo se na ono zasto sada kaze da zivi pristojno. Pa zato sto je preziveo sankcije, nije imao posao nekoliko godina, nije mogao ni do grcke pre......jednostavno ne zna za bolje i kako zivot u stvari treba da izgleda

Zato što u Srbiji kad isprva kažeš da generalno živiš loše ili nezadovoljno (u bilo kom pogledu, ne samo finansijski) odmah idu pametna pitanja tipa "a šta ti fali?"

Zato se ljudi otvore i preispitaju tek kad se dublje zađe u temu i pomenu jedna po jedna stavka.

I kad god su kretali bilo koji veći protesti protiv SNS gamadi (Korona, litijum, masakri, nadstrešnica...) moglo se uvek čuti to čuveno srpsko "a šta tebi fali" od jednog dela slepaca koji žive ovde i misle da su svi kao oni pa da mora čoveku lično da bude doope u procepu da bi mu stalo i da bi se angažovao oko nečega.

Poslednja izmena:
Или кад крену да правдају са глупим форама типа "свака кућа 4 аута има". Па да постоји нормалан и поуздан јавни превоз можда и не би било неопходно да сви запослени имају ауто био то и крш Пунто 2005. годиште.

To za automobile i parkiranje je kompleksna tema, zavisi od slučaja do slučaja, ne bih da generalizujem i pojednostavljujem.

Znam ljude koji rade u centru Beograda pa im je apsolutno neophodno da idu na posao autom (jer gle čuda, to što rade u centru ne znači da tu i žive). A znam i dobrostojeće penzose koji žive u centru a svako ima po jedan svoj auto.

Tako da zaista zavisi od slučaja do slučaja i kad bih se bavio time stvarno bih tražio detaljno i pedantno terensko i anketno istraživanje na tu temu pre nego što donesem bilo kakve veće odluke.

Ali stoji i ono što smo pričali na drugim temama, da ima mnogo ološa koji su imali mogućnost da kupe parking mesto u zgradama a nisu, nego parkiraju po javnim površinama. Doduše isto tako stoji i da su mnoga parking mesta u Srbiji, i po zgradama i po javnim parkinzima, prosto ispod propisa i lopovski mala.

Što opet potvrđuje koliko je to zapravo kompleksna tema.

I opet... sve to u zemlji koja ima pun kufer prostora a populacija joj opada. Nego jbg, veštački stvorena pomama + srpska sebičnost + korupcija. I eto nam gradova ko azijske košnice, ko da nas ima 300 miliona, a ne 6.

Poslednja izmena:
Vrh