Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Samo budite sigurni. Prosveta sama ne moze da nosi pobunu.
Tako je. Ovde svako mora da da svoj doprinos.

Ali ima ljudi koji misle da će neko drugi završiti posao umesto njih.

Takođe dobar deo pučanstva veruje u demokratske izborne procese protiv grupacije za koju pravila ne važe.

Verovanje u takvo nešto je ekvivalentno verovanju da Deda Mraz postoji.

U pravu je bila ona govornica kad je rekla da je noć najtamnija pred svitanje, al nije bila svesna na koga se to odnosi. Upravo se u tim trenucima Vučiću razdanjivalo, kad je shvatio da je protest mlaka vodica. Sve je to bilo lepo, al rezultat je jedna velika nula. I sad je neki famozni zvučni top slamka spasa, da ne ispadne baš totalna propast.

Nego da molimo mi boga da istupi pre izbora neko ko je sposoban da okupi opoziciju, ko nema putera na glavi i ko je spreman da istrpi najniže udarce vlasti u narednih par meseci. A studenti svoju energiju da usmere u obuke za kontrolu izbora na biračkim mestima.
To je i bio i neki moj utisak pa zato nisam ni bio na protestu. Karnevalske šetnjice i blokadni horovi neće srušiti ovaj mafijaški režim. Nešto slično sam napisao još ono veče na temi o Izborima i odmah sam napadnut od strane pojedinaca pa na kraju i označen kao provokator. Sad su mi zabranili pisanje na toj temi pošto nekima ne odgovara istina i lože se na besmisleno pupmanje bez rezultata.

Pravo na rad i samim tim pravo na život, pa i na obrazovanje-to ne ulazi u pojam solidarnosti. U to se ne dira.

Neopravdane /opravdane izostanke daje samo jedan nastavnik-starešina. Ta dva nastavnika su zabeležila odsustvo sa časa.
Znaci imamo vlast koja gradjanima nije u stanju da obezbedi osnovna prava. Odgovornost treba traziti u onome ko drzi sve poluge moci.

To je i bio i neki moj utisak pa zato nisam ni bio na protestu. Karnevalske šetnjice i blokadni horovi neće srušiti ovaj mafijaški režim. Nešto slično sam napisao još ono veče na temi o Izborima i odmah sam napadnut od strane pojedinaca pa na kraju i označen kao provokator. Sad su mi zabranili pisanje na toj temi pošto nekima ne odgovara istina i lože se na besmisleno pupmanje bez rezultata.
Jednoumlje nam je nacionalni sport.

Znaci imamo vlast koja gradjanima nije u stanju da obezbedi osnovna prava. Odgovornost treba traziti u onome ko drzi sve poluge moci.
U principu, da. Ovde je vlast kriva što je dozvolila da škole ne rade. Nije primenila zakon i sad imamo anarhiju, to jest masovno nepoštovanje zakona. Samo su pretili, a nisu ništa primenili, osim ovog smanjenja februarskih plata.

Izgleda da su studenti sa ETF-a i to par njih, samovoljno, pokrenuli masu ka Slaviji. Verovatno su se uplašili.

Postoje, i to ih dosta ima. Deca su mi radila, pa prekinula rad zbog januarskih ispita i šta sad... svi čekamo deblokadu. A stvarno je sramota priključiti se ovima u parkiću. Deo smo one treće, tihe većine. Zaista sam zažalila debelo što nisu upisali studije u najbližoj Sloveniji. Jako sam besna. Ne podržavam blokadu nastave, ni kao roditelj ni kao nastavnik. Plenume smatram nekom vrstom sekte na osnovu toga kako deluju na učenike. I kod učenika je prisutna podeljenost, i užasno vršnjačko nasilje. Kao kod nas odraslih. S tim što je agresivna grupa, isključivo plenumaška, bilo učenička, bilo nastavnička.

Sukobi u školi postoje od prvog dana blokada. Ovo mi je palo teže nego pod koronom jer sam tada znala kako da se izborim i zaštitim porodicu od neviđenog ispiranja mozga. Međutim ovo sad je gore jer smo u nekoj vrsti talačke krize. Izdržala sam u ovih nekoliko meseci i pretrpela neviđeno nasilje, agresiju, pretnje, vređanje od strane kolega i roditelja. Shvatila sam napade kao napade na moj život i na opstanak moje porodice. Podeljeni smo u dva čvrsta tabora i ne razgovaramo više. Mislim da nećemo ni kad se ovo završi.
Poštovana gospođo, razumem Vaše razmišljanje, razumeo bih i da ste privrženik ovog sistema. Prihvatljivo je da postoje ljudi kojima odgovara ovakav sistem ili koji nisu spremni da se usprotive ugnjetavanju, iako su sami žrtve.
Ono što nije prihvatljivo, je da nama, koji se borimo i za Vas i za nas, da i Vi i mi živimo bolje, uskraćujete to pravo. Doteralo je cara do duvara, država je razgrađena, institucije uništene, sistem obrazovanja devastiran. Razumem da niste spremni da ga menjate, ali nemojte sprečavati mene da ga menjam.

Opet kazem, kratkovidost na maks.
Pravdamo se time sto nam deca ne idu u skolu ili nam trebaju pare, ili studije kasne a ne shvataju da svojim ostajanjem po strani mogu dovesti do toga da njihova deca ili unuci jednog dana budu pod SNS nadstresnicom.

Ja stvarno ne znam kako moze neko da ne razmislja na taj nacin, prosto ne razumem.
Ja cu da uradim sta mogu, da mogu cistog obraza sutra da pogledam buducem sinu ili cerci u oci i kazem ja sam uradio sta sam mogao, a ako dotle ne bude bolja situacija u drzavi resenje je prosto, nece odrastati u ovoj drzavi.
Staviš se samo u kožu prosvetnog radnika koji od mizerne plate izdržava porodicu i preživljava od prvog do prvog. I onda treba da se odrekne i toga da bi umesto nas smenio vlast.

U principu, da. Ovde je vlast kriva što je dozvolila da škole ne rade. Nije primenila zakon i sad imamo anarhiju, to jest masovno nepoštovanje zakona.
Vlast se bavi stelovanjem rejtinga, a ne vodjenjem drzave, takav im je i krizni menadzment.

Vlast dize nastavnicima plate i spusta studentima skolarine, dok ih istovremeno demonizuje u svojim medijima. Oni se cak i kroz sve ovo bore za glasove, ne za drzavu koja funkcionise.

Poštovana gospođo, razumem Vaše razmišljanje, razumeo bih i da ste privrženik ovog sistema. Prihvatljivo je da postoje ljudi kojima odgovara ovakav sistem ili koji nisu spremni da se usprotive ugnjetavanju, iako su sami žrtve.
Ono što nije prihvatljivo, je da nama, koji se borimo i za Vas i za nas, da i Vi i mi živimo bolje, uskraćujete to pravo. Doteralo je cara do duvara, država je razgrađena, institucije uništene, sistem obrazovanja devastiran. Razumem da niste spremni da ga menjate, ali nemojte sprečavati mene da ga menjam.
Još u vreme korone sam shvatila da su ljudi poludeli. I ništa se nije izmenilo. Svet je i dalje lud.
Slobodno se borite, ja nikoga ne sprečavam, samo ne dam da mene iko dira, moj posao, moju porodicu( ne mislim na ovaj forum i na vas sve ovde, nego na realan život).
Kako ga menjate? Jeste li obustavili rad, na primer?

On ga pipa. On mu gleda karton.

Pogledajte prilog 232895
🤢

I obustava nastave dovodi do otkaza. Ne menja suštinu.

Suštinski ništa nije obustavljeno. Samo je nastavna materija objedinjena i sinergisana u jedno. Celodnevna i svakodnevna nastava iz borbe protiv zla. 🙂 Šta je država koja je funkcija vlasti. Kako se čuva dostojanstvo građana i bude solidaran. Vladavina prava. Društveni aktivizam. Ovo je najbitnija životna lekcija koju će naučiti. Budi srećna!

Još u vreme korone sam shvatila da su ljudi poludeli. I ništa se nije izmenilo. Svet je i dalje lud.
Slobodno se borite, ja nikoga ne sprečavam, samo ne dam da mene iko dira, moj posao, moju porodicu( ne mislim na ovaj forum i na vas sve ovde, nego na realan život).
Jel zaustavljaš auto ispred blokada?

Jel zaustavljaš auto ispred blokada?
Zlonamerno pitanje, ali očekivano. Nemam auto jer nemam para ni za onaj polovni. Sirotinja se vozi GSP-om, pa smo u strahu kako do posla pošto studenti hoće nasilnim metodama (blokadama depoa) da prikažu da kao postoji generalni štrajk.

Sve ćemo da pretresemo, lustracija će ići i horizontalno i vertikalno.

Danas ti je poslednja šansa za popravni.

Pa slobodno se i ti bori za svoj opstanak.
Promeni posao, niko ti ne brani.

Zlonamerno pitanje, ali očekivano. Nemam auto jer nemam para ni za onaj polovni. Sirotinja se vozi GSP-om, pa smo u strahu kako do posla pošto studenti hoće nasilnim metodama (blokadama depoa) da prikažu da kao postoji generalni štrajk.
A dobro. Bar je GSP prevoz generalno tačan, kvalitetan i ugodan ako ništa drugo.

Da ne bude da sam na kraj srca itd.
Kada smo igrom slucaja i nesrecnih odluka i okolnosti se citava moja porodica nasla pred ekonomskim mukama moj brat je par godina pauzirao svoje visoko skolovanje i radio da bi nam ispomogao, ja sam se skolovao i krenuo da radim i onda ispomogao njega da zavrsi skolu.

Nista nikome tu nije neko zamerio niti je iko sada lose zbog toga, cak mislim da su nam zbog toga porodicni odnosi bolji postali jer smo bili zahvalni zrtvovanja sopstvenog dobra za tudje.

Vrh