Izgleda da su studenti sa ETF-a i to par njih, samovoljno, pokrenuli masu ka Slaviji. Verovatno su se uplašili.
Postoje, i to ih dosta ima. Deca su mi radila, pa prekinula rad zbog januarskih ispita i šta sad... svi čekamo deblokadu. A stvarno je sramota priključiti se ovima u parkiću. Deo smo one treće, tihe većine. Zaista sam zažalila debelo što nisu upisali studije u najbližoj Sloveniji. Jako sam besna. Ne podržavam blokadu nastave, ni kao roditelj ni kao nastavnik. Plenume smatram nekom vrstom sekte na osnovu toga kako deluju na učenike. I kod učenika je prisutna podeljenost, i užasno vršnjačko nasilje. Kao kod nas odraslih. S tim što je agresivna grupa, isključivo plenumaška, bilo učenička, bilo nastavnička.
Sukobi u školi postoje od prvog dana blokada. Ovo mi je palo teže nego pod koronom jer sam tada znala kako da se izborim i zaštitim porodicu od neviđenog ispiranja mozga. Međutim ovo sad je gore jer smo u nekoj vrsti talačke krize. Izdržala sam u ovih nekoliko meseci i pretrpela neviđeno nasilje, agresiju, pretnje, vređanje od strane kolega i roditelja. Shvatila sam napade kao napade na moj život i na opstanak moje porodice. Podeljeni smo u dva čvrsta tabora i ne razgovaramo više. Mislim da nećemo ni kad se ovo završi.