Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Da se ja pitam, ja bih njima poželeo srećan put u EU.
Sa druge strane, saradnja policija je poželjna stvar. Doduše, ne pomažu Nemci nama, već sebi pošto naša policija nije u stanju da sama kontroliše prelazak granice.
Dobra stvar u celoj priči je što Šiptari, zbog učešća Nemaca, ne mogu da krive srpsku policiju za šta im padne na pamet (po običaju).

Ovi kvazi imigranti su dobili naziv setaci sve unapred smisljeno

Jasno je da postoji cilj, ali koji? Ništa mi nije logično.
Ne vidim kako im ovo pomaže da što pre dobiju pravu nezavisnost.
Jedino mi se čini da korist ima Srbija.

Poslato sa telefona

astrodule":2rzlmmoa je napisao(la):
Jasno je da postoji cilj, ali koji? Ništa mi nije logično.
Ne vidim kako im ovo pomaže da što pre dobiju pravu nezavisnost.
Jedino mi se čini da korist ima Srbija.

По њиховом схватању, они су међународно призната држава, бар од стране оних држава за које им је то битно.
Е, бити признат и бити независан, то већ није исто...

Можда су планирали да на овај начин уцене ЕУ да више уложи у Косово? Ако јесу, то је прилично наивно.
Али добро, имати план и имати добар и реалан план, није баш исто.

Ако ЕУ финансира веће ангажовање полиције, смештај и трошкове повратка на Косово (а враћају их.... зар не?), онда и имамо неку корист. Од репутације земље која поштује међународне споразуме је слаба вајда.

Pa to. Meni je prvo izgledalo kao da je to plan Srbije da pokaže kako je Kosovo loša zemlja iz koje su svi emigranti i da to nema veze sa Srbijom.

Ono što je bilo smešno je to što su se natpisi o tome pojavili u svim medijima, i par dana posle toga je policija kao krenula da malo više patrolira i sprečava po nekog Šiptara da pređe granicu. Novinari su, par dana pre policije, sačekivali Šiptare i intervjuisali ih dok prelaze granicu!?!?

Mnogi su pisali o onom zakonu o readmisiji. Ja sam malo pročitao taj zakon i negde nisam video da je Srbija dužna da svima koji su odbijeni za azil izda pasoš. Spominje se putni list, ali on služi samo da lica dođu do Srbije.

Neka nas neko ko je upućen u tu readmisiju prosvetli i kaže da li moramo da im damo pasoše.

Meni je ocito da je ova "iznenadna" masovna migracija deo politike ljudi sa vlasti na Kosovu, neki bi rekli vladajuce mafije.
Naime, Kosovo je u ekonomskom i drugom pogledu zapostavljeno od strane EU, tako da su se odlucili na radiklanije mere kako bi skrenuli paznju na sebe, bez puno stvarne brige sta ce biti sa svim tim ljudima - njihovim gradjanima, koji su postali instrument zarad "visih" ciljeva, sto je naravno krajnje nehumano.

Ovo je jedna nus posledica osamostaljivanja Kosova (i raspada Jugoslavije) u kombinaciji sa vrlo visokim natalitetom, jer za razliku od Jugoslavije danas postoji onoliko novih drzava i granica, pa im je postalo malo skuceno, da tako kazem, siromastvo veliko, a perspektive minimalne, tako da takva situacija zahteva ovakve ocajnicke poteze. Ne zele ih u Evropi, u bisvim Yu republikama jos manje, pa ni u Albaniji koju smatraju svojom maticnom zemljom 'il kako vec.
Trebali bi pod hitno da rade na smanjenu broja stanovnika u zemlji, sto je jako dug proces, ali to tamo nikom ne pada na pamet.

Aljbanci sa ap kim ako priznaju drzavu srbiju ispunjavaju neke uslove koje trazi mup mogu dobiti srb pasos izdali smo oko 60 000 komada aljbancima , nemogu sa tim novim pasocom putovati bez viza kao mi ostali vec moraju uzeti vizu .Njih smo u obavezi da prihvatimo nazad , dok ostale nismo .Bio je pokusaj njemaca da nam vrnu albance koje su deportovali iz njemacke koji su tamo srdacno docekivali 1999 mi smo im rekli da se odluce jel priznaju Kosmet kao sastvni dio Srbije ili ne pa su prosjedili jednu finu turu na kim .Inace poceli su albanici da traze zaostale penzije istosta nesto , nasi nedaju kazu po nekoj odluci , pale su neke tuybe u strazbur zahvaljujuci kandicki i ekipi .Nasi se pravdaju da nepostoje uslovi za isplate penzija itd.

Au brate, mogao bi malo da poradis na pravopisu, iz petog puta skontam sta je pisac hteo reci. Inace nasi policajci su isli i u Grcku, Hrvatsku, Crnu Goru leti vise simbolicno al opet patrolirali su zajedno sa domacinima zbog velike prisutnosti nasih turista.

srbija.jpg

Sad videh da je Miloš već postavio ovu sliku na temi 'Savski amfiteatar', al nek stoji i ovde.

nisam baš fan telepromptera (jer su nekad pomalo tabloidni),
ali su mnoge značajne informacije objavili i ovo što im se dešava je jezivo

http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-v ... nzije.html

Већи економски пад од Србије 2015. имаће само четири земље на свету

Србија трентуно има најгоре економске показатеље у региону и Европи. Једина је земља у Европи, поред Грчке, у којој ће ове године расти незапосленост, која је само 2,8 одсто мања него у Грчкој, европском рекордеру по незапослености. Србији је предвиђен и пад бруто-домаћег производа за 2015 (већи економски пад од Србије ове године предвиђен је за само четири земље на свету), а спољни дуг земље је само за прва три месеца ове године порастао са 22 милијарде на 25 милијарди долара.

Пад БДП-а у првом кварталу ове године је невероватних 1,9% што је врло могуће својеврсни рекорд за једну европску земљу која није под санкцијама или погођена ратома а која је притом и земља у развоју. Заправо, наши економски показатељи су на нивоу неке централно или западно-афричке земље погођене грађанским ратом.

dwyywo.jpg

uofPP5l.jpg

xNlcLE9.jpg

sj8ronL.jpg

eMih3qV.jpg

mJr53QE.jpg

OHXQF7q.jpg

Carski grade Prizrene sta doceka mjesavina mosta iz zajecara , tornja u pizi mvijolinom globusom i automatom za kafu greota ...

sa ssc sawovski

У само пар дана следеће изјеве:

27.04.2015
Quote:
"У 2012. асфалтирано је 12 километара аутопута, прошле године 64, а ове очекујем да ће бити 120 километара", казала је Михајловић новинарима после свечане седнице владе у рударском басену "Колубара".
http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnos...va-nego-ranije

24.04.2015
Quote:
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ове године ће изградити 128 километара аутопута и рехабилитоваће 150 километара путне мреже у Србији, изјавила је данас потпредседник Владе и министар проф. др Зорана Михајловић.

„Да нисмо имали резултате прошле године, не бих могла да имам велика очекивања ни за ову. У 2014. изградили смо 68 километара путева“, рекла је Михајловић гостујући у јутарњем дневнику РТС-а.
http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnos...uteva-u-srbiji

24.04.2015
Quote:
Обилазећи деоницу Коридора 10 Владичин Хан - Доњи Нерaдовац, Михајловић је навела да је у последњих годину дана асфалтирано 58 километара пута, а у плану је да ове буде асфалтирано још 120 километара, од чега 70 километара аутопута.

http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnos...-do-kraja-2016

Ove igrice sa recesijom su veoma sofisticirane
U prvom kvartalu smo imali efekat ovoga što Nevenković kaže + najveća elementarna nepogoda u novijoj istoriji koja je izbacila dobar deo elektroenergetskog sistema iz stroja.
U Q2 ćemo imati rast.
Inače najnovija procena EK je da ćemo ovu godinu završiti sa padom ukupnog BDP od 0.1%, što znači da će nominalni BDP po stanovniku blago porasti. Ova prognoza je dosta povoljnija od prethodnih koje su išle od 0.5 do 0.7%
Kako će se završiti ova godina više niko ne može da predvidi, ne samo za Srbiju već i za bilo koju drugu zemlju, valutne fluktuacije nikad nisu bile veće.
Ono što je najveća pretnja po Srbiju u ovom trenutku je što izvozimo u evrima a uvozimo u dolarima, i posledice toga se već osećaju
http://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/aktu ... 94921.html

Večerašnje izvlačenje loto-a.
Izvučena 4 broja (4,33,12 i 27). Na grafici se pojavljuje peti broj 21, i voditeljka izgovara, a pritom peta kuglica nije izvučena. Briše se sa grafike broj 21, zum ide na bubanj i posle par sekundi na vrhu se pojavljuje 21, i ponovo se upisuje broj 21 na grafici. :bash:

Ako neko pronađe snimak bilo bi dobro da ga stavi ovde.

Ne znam da li ste ispratli, ali Radio B92 više ni praktično ne postoji :(
Ubijali su ga u poslednje vreme i sada su ga dokrajčili. Ne znam šta će biti sa nacionalnom frekvencijom.

boby07":2vid7qtq je napisao(la):
Izvučena 4 broja (4,33,12 i 27). Na grafici se pojavljuje peti broj 21, i voditeljka izgovara, a pritom peta kuglica nije izvučena. Briše se sa grafike broj 21, zum ide na bubanj i posle par sekundi na vrhu se pojavljuje 21, i ponovo se upisuje broj 21 na grafici. :bash:

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/k...-sve-u-direktnom-prenosu-video-clanak-1876501

astrodule":3i7v53ou je napisao(la):
Ubijali su ga u poslednje vreme i sada su ga dokrajčili. Ne znam šta će biti sa nacionalnom frekvencijom.

Da, upravo tako - ubijali su ga, polako i tiho.

A da definitivno odlazi u istoriju, shvatio sam kada se jedan od DJeva, u kasnom noćnom muzičkom programu, oprostio od B92 i slušalaca sa "od sada će vam na ovoj frekvenciji puštati Bon Jovia"...

Bulbulderac17":6309excj je napisao(la):
boby07":6309excj je napisao(la):

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/k...-sve-u-direktnom-prenosu-video-clanak-1876501

A evo i u blicu:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/578918/Da-li-je-ovo-dokaz-da-je-LOTO-u-Srbiji-NAMESTEN

relja":3u3z02ks je napisao(la):
astrodule":3u3z02ks je napisao(la):

Da, upravo tako - ubijali su ga, polako i tiho.

A da definitivno odlazi u istoriju, shvatio sam kada se jedan od DJeva, u kasnom noćnom muzičkom programu, oprostio od B92 i slušalaca sa "od sada će vam na ovoj frekvenciji puštati Bon Jovia"...
На страну низ квалитетних емисија и одређени ниво пристојности медија какав је ретко виђан код нас Б92 је свој злокобни смисао постојања испунио и више нема потребе за истим. Но, слажем се да ово јесте лош знак по наше друштво. Процес обликовања модерног српског друштва у најнегативнијем могућем смислу чији је један од весника био инфо програм Б92 јесте довршен. Ту је глобалистички медиј Вајс да преузме палицу и доврши посао са омладином.

Vrh