Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa, nazvati nekoga izdajnikom i jeste poziv na fizičko razračunavanje i na linč. Uostalom, prošlost to i dokazuje.
Sa druge strane, nazvati nekoga fašistom i nacistom podrazumeva i da je taj fizički opasan i da se služi fizičkim nasiljem da bi ostvario svoje ciljeve i da seo njega treba čuvati.
I da, imaš pravo da MISLIŠ šta želiš, možeš da mrziš crnce i pedere (ne zanima me da li je tako niti ja to tebi spočitavam - samo primer, OK?), ali postoji bitna razlika između MISLITI i JAVNO PROPAGIRATI.

Iskreno, klonim se ovih što imaju opsesiju da "služe", nose delove uniforme i garderobu sa nacionalnm i srednjevekovnim simbolima, svaka misao im prolazi kroz neki "nacionalni" filter, sve gledaju kroz neku svoju prizmu, gledaju te i peoceunju da li si "njihov" ili si "od onih".
Brrrr.

Ove kvazi intelektualce sa spiska i onako niko neće pamtiti, ali sa većinom od njih bar može da se normalno razgovara i o drugim temama bez opasnosti od fizičkog obračuna.

A suština je da su i jedni i drugi marginalizovani posle ovih izbora, da se istovremeno otvaraju prave i teške teme za ovo društvo.
I jedni i drugi se bore za opstanak na sceni, a istovremeno pobednička partija nema ljudskih kapaciteta da rešava prava pitanja.
Nekome odgovara da ne prestane priča o "ugroženim" NVO i krvožednim nacionalistima.

Vreme je da Srbija krene dalje i da se ne bavi i jednima i drugima. U stvari, to je odavno trebalo da se desi.

Feanor":39dq52k0 je napisao(la):
Evo ja kazem da je polovina ljudi sa spiska izdajnik?! I sta sad? Jel krsim neki zakon? Jel pozivam na nasilje?!
Nemoj me molim te te demagogije o pozivanju na nasilje...

Ja imam pravo da MISLIM da je neko izdajnik i placenik... Nasi takodje imaju pravo dokle god ne kazu tog i tog treba tuci, ubiti ili slicno...

Nazivaju drugosrbijanci mnoge za fasizam, nacizam, vredjaju na najgrdji moguci nacin, pa nema tebe da revnosno branis prozvane...

Koliko dvostrukih standarda u ovom narodu muka mi je...

ФЕАНОР
у праву си. Нико не позива ни једним словом на насиље. То је зато што су до сада сви испекли занат, знају за последице. То наравно ништа не мења. Оно што даје тежину овој причи је да су се и ти са спискова присетили својих дела, па им није ни далека представа шта ће им ови други радити, непосредно по доласку у могућност.
Ја мислим да домаће (националистичке) организације постоје управо да оправдају ове (стране плаћенике, домаће издајнике) јер када видиш 1389, наше, образ...просто пожелиш да будеш супротност. И управо највише их се гаде прави родољуби, национално свесни људи. Тако да је ово иста прича са циљем амортизације беса.

Само да се не заваравамо. Бити неко ко је издао или радио против националних интереса је управо то што јесте. Опхођење према томе, биће управо онако како ће бити. Не треба то ублажавати, на то се мисли. Претња тим особама наравно постоји и јако је реална...људи им желе управо то што смо сви и помислили да желе, да им се деси. Ако не могу лично да допринесу, бар ће се радовати сваком злу које их задеси. Лично сам видео код неких радост када је умрла Ковачевић-Вучо... Када је Чеда добио батине радосно је било 95% Србије...када би се Кандићки нешто десило вероватно би у следећем минуту било ватромета по граду. То је тако како је!

Све заједно је еквивалент наслову теме.

"Pa, nazvati nekoga izdajnikom i jeste poziv na fizičko razračunavanje i na linč. Uostalom, prošlost to i dokazuje."

Ja sam prozvao da su izdajnici i ne pozivam na fizicko nasilje... Zelim da im se jednog imaginarnog dana kada mi postanemo drzava sudi po zakonu...

"Sa druge strane, nazvati nekoga fašistom i nacistom podrazumeva i da je taj fizički opasan i da se služi fizičkim nasiljem da bi ostvario svoje ciljeve i da seo njega treba čuvati."

Ovo je primer dvostrukih standarda... Vidis meni kad neko kaze da je neko fasista zvuci da ga treba ubiti jer sta je radila Srbija i ceo slobodarski svet sa fasistima 44-45?! Pa ubijali ih...

Kao i ono kad je direktor biblioteke predlozio da se digne u vazduh sportska hala sa politicarima... To se moze... To je valjda ta demokratska slobodna volja da se iznosi misljenje, a spisak osoba koje primaju novac iz inostranstva da podrivaju i kontrolisu Srbiju, je vrhovno zlo...

"Ove kvazi intelektualce sa spiska i onako niko neće pamtiti, ali sa većinom od njih bar može da se normalno razgovara i o drugim temama bez opasnosti od fizičkog obračuna. "

Da moze da se razgovara, u razgovoru sa njima imas pravo na njihovo misljenje... Ako ga nemas, onda si fasista i nacionalista... I zavrsis na nacionalistickom spisku kao one 2007. valjda... Nema tu razgovora i ti to dobro znas... Oni su zasticeni parama i uticajem svojih finansijera na Srbiju, u njihovo ime bije i hapsi policija... Osobe sa spiska su primer fasistickog razmisljanja u vecini slucajeva jer negiraju pravo bilo kome osim njima da imaju misljenje...

"A suština je da su i jedni i drugi marginalizovani posle ovih izbora, da se istovremeno otvaraju prave i teške teme za ovo društvo.
I jedni i drugi se bore za opstanak na sceni, a istovremeno pobednička partija nema ljudskih kapaciteta da rešava prava pitanja.
Nekome odgovara da ne prestane priča o "ugroženim" NVO i krvožednim nacionalistima."

Moje misljenje je da nisu marginalizovani jer im finansije nisu prestale... Oni su kontrolni faktor nasih vlasti da ne zalutaju puno u nacionalno odgovornu politiku...

Borcanac, ja sam bio fizicki napadnut od strane 1389 tako da vrlo dobro znam ko su i sta su... Bio sam brzi tako da sam dobro prosao... Ali pravim razliku izmedju nacionalnih organizacija...

Takodje, ovde (u Srbiji) su zavladali licemerje i dvostruki arsini... A ja se trudim da oko svega budem realan.

Licemerje i dvostruki aršini? Sa jedne strane imao poznate ljude koji nastupaju pod imenom i prezimenom, možemo da se slažemo ili ne sa njima, ipak imaju neko svoje ime i neki rad i nešto postignuto u svojoj oblasti iza sebe.
Sa drge strane imamo udruženja anonimusa i marginalaca punih agresije koju ispoljavaju svakom rečenicom i na svakom koraku (na svakom zidu, npr.)
Ne vidim kako se na obe grupe mogu primeniti "isti aršini".
I šta im je skrivio nesretni Đukičko? Glumio u filmu koji niko nije gledao i kojeg je kritika sahranila (svugde u svetu osim u granicama Federacije BiH).
Što se mene tiče, i jedni i drugi su crna strana medalje, svako na svoj način, ali ih ne stavljam u istu ravan.

Dvostruki arsini dozvoljavanja slobode misljenja... Da li je neko marginalac ili ne, nebitno je...

Evo primer Jelene Milic, koja ima neku NVO koja se zalaze za ulazak Srbije u NATO. I to je ok dok ne pogledate njen blog na Blicu i njene izjave kako smo sami krivi sto su nas bombardovali, da su nam bombe donele slobodu itd. Ili Petar Lukovic, samo otvorite ono njegovo smece od sajta i pogledajte njegove tekstove kako vredja i otvoreno preti drugima. Ali kada se stave na spisak izdajnika onda je to ekstremizam i napad na novinare, slobodu govora...

Послато са PAP4500TDUO уз помоћ Тапатока

Jelena Milic je strani placenik sto moze vrlo lako da se utvrdi... Nju finansiraju organizacije povezane sa CIA i mnoge druge...

Normalno, i to sve moze sa se sazna niko ne krije, a kad to neko kaze naglas onda je ekstremista...

milos.tro":1ij8sm10 je napisao(la):
ponedeljak 31.03.2014. | 08:52
Trećina Srbije na minimalcu
Izvor: Novosti

Beograd -- Minimalna zarada u Srbiji nije povećana već dve godine i spada u najniže u regionu, a procene su da minimalac u našoj zemlji prima trećina zaposlenih.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=830606 (ceo tekst)

Ovo nije pokazatelj realnog stanja u zemlji.
Na srecu ili na zalost, ali veliki broj privatnih pravnih subjekata je radnike prijavio na minalac a ostatak plate im isplacuje na crno.
Znam licno nekoliko osoba koje "na belo" imaju minimalac, ali su im ukupna primanja mnogo veca, a jedan od njih ima platu skoro 1500EUR.
I nisu u pitanju samo male firme, eto npr i PEUGEOT-ov partner u Srbiji (nisam imenovao koji ;-) ) primenjuje godinama istu praksu.
Ostaje samo pitanje dal je to posledica nemoci ili nezainteresovanosti drzave.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Pa po tebi mi svi pucamo od para ali toga nismo svesni...

Ajd samo u duhu pravednosti, pokazi gde sam to napisao???

Jasno je da ima i onih kojima je ikakva prijava rada, kao i minimalac, nedostizan san i ta cinjenica je potazavajuca.
Ali takodje, svaki 'gazda' koji u ovoj Srbiji ima STR ili SUR ili slicno, sebe prijavljuje na minimalac.
Posebno otkad 'radnje' nisucu obavezi da imaju fiskalne kase i racune.
E sad da bih mogao uraditi sveobuhvatnu analizu pravog stanja ipak bih morao biti strucniji po pitanju ekonomije, tako da zaista ne mogu sebi dozvoliti taj lukzuz da izjavim da znacajnu vecinu cine ovi sa laznicsiromasi ili oni stvarni.
Ali fakat je da sam vidjao da roditelj sa novim BMW X5 i garderobom na sebi u vrednosti pola garsonjere placa vrtic oko 2000 dinara.

Ono sto ocu da kazem je da sve te statisticke podatke kod nas treba uzimati sa odredjenom dozom rezerve, jer imamo dosta ekonomskih aktivnosti u sivoj zoni.

Ali fakat je da sam vidjao da roditelj sa novim BMW X5 i garderobom na sebi u vrednosti pola garsonjere placa vrtic oko 2000 dinara.
Masovna pojava u vrticu iznad Prokopa a ispod kružnog toka Zvezda , i šta dalje gledati :mrgreen:

Kad drzava nije voljna da ukrsti podatke o platama porezu i imovini ,pa da onda oduzme smanjenje vrtica za te tako bahate ,koji se najlakse snadju kako da zavrnu ,a sto kazu da se nesnalazi nebi imao za bmw x5

X5 je službeno vozilo. Firma mu daje minimalac, ali zato stanuje u stanu od firme, vozi službeni auto, telefon večere, benzin....

U skandinavskim zemljama se na primer službeni auto koji se koristi u privagne svrhe evidebtira kao prihod, što realno to i jeste.

Ali daleko smo mi od toga.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

"Ali fakat je da sam vidjao da roditelj sa novim BMW X5 i garderobom na sebi u vrednosti pola garsonjere placa vrtic oko 2000 dinara. "

Aj samo reci kako?! Aj objasni nama koji treba da saljemo decu u vrtic kako to da postignemo?! Da nisi odokativno procenio cifru od 2000 jer koliko znam nema toliki popust u bg vrticima...

Ja znam za neki popust ako su primanja roditelja manja od 60 000 ukupno... Ako imate platu zajedno 60 001 cena je punih desetak hiljada?

Eov pogledao sam: Ukoliko je troclano domacinstvo (samo jedno dete i oba roditelja) primanja do 28000 - cena vrtica 2900 dinara... I to je najjeftinije moguce!

Mi koji slucajno zaradjujemo dinar preko 30 000 po roditelju placamo punu cenu od 9700 din. :)

Selim se u NS :p

otvorena firma na minimalac
a svi iz porodice šatro samo pomažu naravno oko učipljenih privilegovanih poslova
još pride padne po koj stimulativna kreda - sve u svemu čista socijala
ma kaste su za nas zlato

@Feanor
Oprosti, ali nisam te razumeo, sta treba da objasnim?

UBI NAS BIROKRATIJA Najomraženiji šalteri u Srbiji - katastar i RFZO
Tanjug | 02. april 2014. 22:43 | Komentara: 3

Na šalterima u Srbiji prosečno se čeka nešto više od pola sata, a apsolutni rekorder po čekanju u redu je katastar gde se prosečno provede ceo sat
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... tar-i-RFZO (ceo tekst)

OPUŠTENO Kako zapošljavaju državne institucije: Babić za godinu primio 324 radnika!
Suzana Lakić | 03. 04. 2014. - 20:19h | Foto: Grafički studio Blica | Komentara: 18
45325214lb.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4548 ... 24-radnika (ceo tekst)

Vrh