Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

NSPM:
Председник Србије Александар Вучић оптужио је организаторе протеста да им је циљ економско уништавање Србије, а затим и територијално распарчавање.
Додао је да само наивни људи могу да поверују да се сада само „подигла младост“, а да они који су направили план за Аутокоманду, пре свега је прецизирао да је реч о невладиној организацији „Грађанске иницијативе“, и имају нови пројекат да разоре земљу, јер је много ојачала.
„Ја вам кажем да је суштина економско разарање, а онда територијално растакање. Правите најпре федерализацију, па конфедерализацију, па оде Војводина. Разорили су нам земљу у прва два месеца. Ја то кажем као председник државе, мени не могу ништа, све зависи од моје воље, а све је усмерено против мене“, рекао је Вучић на Пинку.
Додао је да ће о декларацији о Војводини разговарати са партнерима из Савеза војвођанских Мађара, па ће „у неком тренутку“ она бити упућена скупштини Србије на усвајање.
„Важно је да декларација није настала из хира и није политички спин“, рекао је Вучић на Пинку.
Он је изјавио да су протести изазвали немерљиву штету економији Србије и да се не зна како ће се штета надокнадити.
Навео је пример да се на прузи Београд- Будимпешта не спроводе радови јер нико ништа неће да потпише, због хајке оних који, како каже, ништа неће да раде, а сваког првог хоће плату.

Мало су Удбу преварили студенти овим протестима и омели у финализирању пројекта цепања Србије па брже боље покушавају да унесу раздор и одвоје Војводину док још имају моћ али им не иде јбг

Да је среће да је овога било још 80их не би успели ни Косово да отцепе, требало је одмах након Титове смрти кренути у разарање СФРЈ и њене тајне полиције. И то да предводе управо Срби у име српског национализма данас би живели у далеко бољој земљи

Sada ozbiljno. Jel neko nekad negde čuo video, pročitao, da se neko zalaže za nezavisnu Vojvodinu? Bilo koji pojedinac, politička stranka, organizacija, bilo šta.

Ja lično ne znam ni za jedan takav izolovani primer, kamo li da to bude neki nacionalni problem.
Svuda imaš extreme pa tako i tamo samo su u debeloj manjini. Nailazio sam na ljude koji ne žele da pričaju srpski, koji smatraju da je vojvodina "njihova" ali je to opet manjina. Iz mog iskustva slabo se priča o nekom otcepljenju mada nije da skroz nepostoji.

Ана Брнабић: Уставном суду предате прве жалбе због немогућности да се похађа настава у основним школама. Ситуација ће се драматично промени у наредним данима

ovo je znaci strategija Hulje.

Treba imati u vidu da cak iako mu sasvim padne popularnost, represivni aparat drzavne uprave moze da nastavi funkcionise i bez popularnosti, kao okupacioni kolonijalni aparat, sto on i jeste.
Ne zaboravite da ne postoji nikakva repoublika Srbija nego samo drzavni aparat ustrojen da omoguci beskrajnu vlst kolonijalnih sila i njihovog upravnika.

Poslednja izmena:
Имаће студенти решење и за то. Паметнији су они од УСАИД ћате Брнабићке.

Je l to bese onaj Ustavni sud koji je sebe proglasio nenadleznim da oceni Briselski sporazum?

Od tada ta institucija de fakto ne postoji. Sta ti ljudi rade i za sta primaju plate, verujem da ni oni sami ne razumeju. Inace, plate su im bolesno velike.
Taj ustavni sud ce Hulja da upotrebi da bi dobio legalnu osnovu za primenu sile odnosno sudsku naredbu da se podignu blokade.

Vrh