NSPM:
Председник Србије Александар Вучић оптужио је организаторе протеста да им је циљ економско уништавање Србије, а затим и територијално распарчавање.
Додао је да само наивни људи могу да поверују да се сада само „подигла младост“, а да они који су направили план за Аутокоманду, пре свега је прецизирао да је реч о невладиној организацији „Грађанске иницијативе“, и имају нови пројекат да разоре земљу, јер је много ојачала.
„Ја вам кажем да је суштина економско разарање, а онда територијално растакање. Правите најпре федерализацију, па конфедерализацију, па оде Војводина. Разорили су нам земљу у прва два месеца. Ја то кажем као председник државе, мени не могу ништа, све зависи од моје воље, а све је усмерено против мене“, рекао је Вучић на Пинку.
Додао је да ће о декларацији о Војводини разговарати са партнерима из Савеза војвођанских Мађара, па ће „у неком тренутку“ она бити упућена скупштини Србије на усвајање.
„Важно је да декларација није настала из хира и није политички спин“, рекао је Вучић на Пинку.
Он је изјавио да су протести изазвали немерљиву штету економији Србије и да се не зна како ће се штета надокнадити.
Навео је пример да се на прузи Београд- Будимпешта не спроводе радови јер нико ништа неће да потпише, због хајке оних који, како каже, ништа неће да раде, а сваког првог хоће плату.