Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Doduse imam komsije koje su u slicnom fazonu(poznate licnosti) ali cak i oni nisu ovoliko iskompleksirani i pored dva deteta, a i oni po meni nisu trebali da prave decu.
Ne znam, ja najviše volim kad vidim fensi roditelje. Fensi mame i fensi tate, to mi je uvek baš moćna pojava. U 95% slučajeva te fensi mame i fensi tate su i lepo građeni, negovani i sve u full-u. Ja zaista volim kada vidim te ljude, i srećom pa ih u krugu prijatelja, kumova i ostalog društva imam dosta. Pogledajte uostalom i Instagram, pa ćete videti te fensi mame i fensi tate, ko ih ne viđa u svom okruženju/na ulici. Da ne sponinjem žene fudbalera/košarkaša koje u velikom procentu su upravo takve - i majke, i negovane, i izgledaju top. To je njihov izbor i to ne treba osuđivati. Ne treba zaključivati da su fensi, negovani i utrenirani roditelji loši roditelji jer ne bi bili fensi, negovani, i utrenirani da su se posvetili svome detetu.

Nažlost i u mlađim generacijama od moje i dalje je osalo da žena kad se uda treba da drži kutlaču u ruci, da ne oblači nikako mini suknje (jer sada ima "svog čoveka"), da ne izlazi (sem sa mužem i decom), i da je skroz prihvatljivo da prestsne da vodi računa o sebi.

Onda kada takva kao mlada oboli od nekog hašimota, insulinske rezistencjje, i šta ti je znam šta sve, jer je završila sa "životom" i vođenjem raĉuna o sebi, onda se to sve prihvata kao "pa normalmo, vodila je računa o detetu".

Ponosno ću reći da ni jedna moja devojka koja je živela kod mene, nije uzela usisivač u ruke jer sam uvek imao kućnu pomoćnicu koja se bavila time (jednom nedeljno, po potrebi i češće). I ni jedna devojka mi se nije žalila na to, šta više prijalo im je. A sutra, ako se oženim, moja žena takođe neće uzimati usisivač u ruke, i imaće plaćenu svu pomoć koja joj bude bila potrebna (dadilje, žene za nabavku i šta sve) da bi imala vremena da se posveti sebi i detetu ako ga budemo imali. Ja sam jednostavno takav muškarac, živim u takvom okruženju, i moja buduća žena će imati sve što neka žena fudbalera dobija od svojeg muža. Nisam siguran da bi i jedna žena poželala drugaĉiji život kakav je kod nas normalan (kuća-pos'o a kad dođe kući prešaltavanje na kuhinju, šporet, ruke u testu, pa usisivač, uz društveni život 0, i posvećivanje sebi 0).

Pogledajte malo na zapadu, Milano, Madrid, Pariz, Azurna obala, Mikonos... koliko je češće videti fensi mame i fensi tate, u odnosu na Srbiju gde čak i neke porodice koje mogu da priušte to finansijski ne rade, jer "to nije u skladu sa tvojim godinama" i "moraš da sazriš, sada imaš porodicu" ubeđenjima. Jednostavno kod nas si dobar roditelj ako se ne tebi vidi da si se promenio (zapustio). Ako se to ne vidi, onda si zapostsvio dete i misliš samo na sebe.

Poslednja izmena:
Ne znam, ja najviše volim kad vidim fensi roditelje. Fensi mame i fensi tate, to mi je uvek baš moćna pojava.
1000013866.jpg

Ne znam, ja najviše volim kad vidim fensi roditelje. Fensi mame i fensi tate, to mi je uvek baš moćna pojava. U 95% slučajeva te fensi mame i fensi tate su i lepo građeni, negovani i sve u full-u. Ja zaista volim kada vidim te ljude, i srećom pa ih u krugu prijatelja, kumova i ostalog društva imam dosta. Pogledajte uostalom i Instagram, pa ćete videti te fensi mame i fensi tate, ko ih ne viđa u svom okruženju/na ulici. Da ne sponinjem žene fudbalera/košarkaša koje u velikom procentu su upravo takve - i majke, i negovane, i izgledaju top. To je njihov izbor i to ne treba osuđivati. Ne treba zaključivati da su fensi, negovani i utrenirani roditelji loši roditelji jer ne bi bili fensi, negovani, i utrenirani da su se posvetili svome detetu.

Nažlost i u mlađim generacijama od moje i dalje je osalo da žena kad se uda treba da drži kutlaču u ruci, da ne oblači nikako mini suknje (jer sada ima "svog čoveka"), da ne izlazi (sem sa mužem i decom), i da je skroz prihvatljivo da prestsne da vodi računa o sebi.

Onda kada takva kao mlada oboli od nekog hašimota, insulinske rezistencjje, i šta ti je znam šta sve, jer je završila sa "životom" i vođenjem raĉuna o sebi, onda se to sve prihvata kao "pa normalmo, vodila je računa o detetu".

Ponosno ću reći da ni jedna moja devojka koja je živela kod mene, nije uzela usisivač u ruke jer sam uvek imao kućnu pomoćnicu koja se bavila time (jednom nedeljno, po potrebi i češće). I ni jedna devojka mi se nije žalila na to, šta više prijalo im je. A sutra, ako se oženim, moja žena takođe neće uzimati usisivač u ruke, i imaće plaćenu svu pomoć koja joj bude bila potrebna (dadilje, žene za nabavku i šta sve) da bi imala vremena da se posveti sebi i detetu ako ga budemo imali. Ja sam jednostavno takav muškarac, živim u takvom okruženju, i moja buduća žena će imati sve što neka žena fudbalera dobija od svojeg muža. Nisam siguran da bi i jedna žena poželala drugaĉiji život kakav je kod nas normalan (kuća-pos'o a kad dođe kući prešaltavanje na kuhinju, šporet, ruke u testu, pa usisivač, uz društveni život 0, i posvećivanje sebi 0).

Pogledajte malo na zapadu, Milano, Madrid, Pariz, Azurna obala, Mikonos... koliko je češće videti fensi mame i fensi tate, u odnosu na Srbiju gde čak i neke porodice koje mogu da priušte to finansijski ne rade, jer "to nije u skladu sa tvojim godinama" i "moraš da sazriš, sada imaš porodicu" ubeđenjima. Jednostavno kod nas si dobar roditelj ako se ne tebi vidi da si se promenio (zapustio). Ako se to ne vidi, onda si zapostsvio dete i misliš samo na sebe.

Promašio si poentu, ni na vidiku nije da ćeš shvatiti suštinu.
Da li si snimao amigdalu i desnu polovinu mozga? Možda bi trebao a posle toga kod psihologa, što nije to sramota, e kad se to vidi onda će možda trebati još neko da priskoči u pomoć, a ako to sve krene regularno možda vidiš sa urologom. Do tada: kondomi ne pružaju 100% zaštitu, uvek ti je bolje da staviš 2 kondoma...u stvari pošto si u lovi-nisi sirotiLJa stavi bolje 3! Kad je beg bio cicija. I SREĆNO i tebi sa sobom i okruženjem a nama sa potomstvom tvojih idola!

Hvala @BillHicks , @mariks, @Sodarac , @locohatman , @Cotra, @1111 i svim dobornamernim ljudima na savetu/podršci. Post sam napisala upravo zato što sam htela da preveniram događaje u budućnosti zbog kojih bismo se dopisivali na Srbiji crnoj str.medalje jer smo svedoci 2023.i da tamo nismo bili zato što je neka mama propustila gym ili napravila kolače. Puno ljudi ima iskrivljenu sliku stvarnosti i stvara uzore na nerealnim osnovama. Napuštali smo se ove, one budale, baljezgarija po mrežama i dopustili razvoj bolesnog društva mediokriteta. Relativno sam nova ovde i daleko sam od vas koji se "znate" duže vreme. Svakako hvala na sugestijama.

Za zlatnu stranu medalje je informacija koju sam dobila: ćerka tetkine prijateljice se porodila u 45-oj i baš uživa u bebi!

Poslednja izmena:
Puno ljudi ima iskrivljenu sliku stvarnosti i stvara uzore na nerealnim osnovama. Napuštali smo se ove, one budale, baljezgarija po mrežama i dopustili razvoj bolesnog društva mediokriteta.
Na zalost tako je.
Mnogo kompanija zivi od toga.
Nekada davno bavio sam se istrazivanjem mozga. 2D slika na ekranu daleko se lakse procesira od 3D slike u stvarnosti. Nasi mozgovi su lenji i inkliniraju iluzijama. Ziveti iluzije je naizgled lakse. I onda imamo paradoks da se u doba "individualnih sloboda" ljudi ponasaju kao stado i zele i imitiraju iste stvari.

Sve zavisi ko je u kojoj situaciji. Dosta mojih bliskih prijatelja su roditelji, ali ti sada da ih vidiš, i njega i nju ti ne bi pomislio da su roditelji, niti po izgledu niti po oblačenju niti po lajfstajlu. Činjenica da su to sve jako uspešni ljudi u poslovnom smislu (ili u privatnom biznisu ili profesionalni sportisti) i žene su im isto top ribe iako su keve.

Evo najskoriji primer, pre godinu i po dana jedan od kumova dobio dete. Net worth u 7 cifara u eur (privatni biznis). 2 dadilje full time zaposlio u svojoj firmi na vrhunske plate (2.000 eur neto + svi plaćeni doprinosi + bonusi), i dodatno treća dadilja part time ako zatreba jer kada im je dete u fazonu da ne spava jako im je bitno da neko bude tu sa detetom celu noć da bi on i žena mogli spavaju bez prekida i da sutradan budu kako treba sa energijom.

Oboje treniraju, svakog dana, i ne bi mogli da idu na trening da recimo ne spavaju tokom noći kako treba. Plus žena redovno sve full kozmetiĉke tretmane, nokti, frizer, masaže, i tako ti tretmani. Žena mu je riba i po, iako je 84 godište.

Inače pored dadilja imaju i 2 zaposlene žene koje rade nabavku i čišćenje stana, i takođe imaju saradnjom sa jednim dobrim kuvarom koji svakog dana za njih sprema zdravu i fitness hranu (plus bebeće obroke šta već treba)

Njihov životni stil je vrhunski. Mali je sa njima dosta putovao kao beba (na put se obavezno vodi i jedna od dadilja koja im je uvek na usluzi, ali ne spava sa njima u sobi već ima posebnu sobu i sve), ali pored toga pošto su i ona i on i avanturisti i party manijaci u ovih godinu i po dana su i sami išli dosta puta negde dok im dadilje ĉuvsju dete. Na primer na Ibicu i Mikomos prošlo leto su išli sami, kao 2 tinejdžera iako su 84 godište i ona i on.

Da ti sad ovde pustim njihove slike od pre 5g i od ove godine nema pojma da bi provalio koja je slika od kada su bili roditelji, a koja kad su bili sami. Jednostavno žive ga u full-u, i svi su srećni, i ona i on i dete.

Da vidiš nju, pa ona je na porođaju imala full nadogradnju nokte, 2 nedelje posle porođaja vratila se full na trening, jednostavno nastavili su sa životom kao i pre deteta.

Ali jasno mi je da normalci koji rade za platu puno radno vreme i vode neki standardni život dosta teže će im biti da vode ovakav žviot kao taj moj kum i njegova žena, pa shodno tome verovatno nemaju ni ambicije da kao roditelji žive na taj naĉin.

Zato i ja svima savetujem da prvo naprave ozbiljan biznis i uđu u lovu, pa tek tada porodica ako žele da i kao roditelji zadrže lajfstajl koji su imali pre nego što su postali roditelji, jer uz normalan posao to nema pojma da se desi.

Ja sam u fazonu 1 ili max maksimuma 2 dece i to je to. Ne zanima me velika porodica, a mislim da je 1 do 2 dece optimum za mene i moj životni stil.
nisam stvarno imao problem da javno iskažem svoja slaganja sa tobom na ovom forumu kad su postojala zanimljiva i dobra razmišljanja, ali ovo...baš si ga izmasakrirao.
ja nisam neki krkan koji ne shvata današnji svet i kako se funkcioniše i živi, i upravo iz tog razloga ti kažem da batališ afirmaciju ovakvog tipa ljudi i životnog stila jer takav tip ljudi i njihov nažin življenja kod normalnih, zdravih i racionalnih osoba može da izazove samo muku i maksimalnu osudu.
ovakav tip ljudi je personifikacija dekadencije današnjeg društva, iskrivljenih pogleda na svet, pogrešnih uzora, posrnulih vrednosti, sumnjivog morala i svega onoga što se propagira na Instagramu (ko poznaje instagram dovoljno dobro zna na šta mislim).
just, stay out of it :)

Али, жене фудбалера... Јанкобег, лансирао си се у неслућене висине. Жив нисам шта је следеће:

Нормалац;
Освешћени лајфстајл 0,1% нетвортхер;
Жена фудбалера;
??

Jednostavno kod nas si dobar roditelj ako se ne tebi vidi da si se promenio (zapustio). Ako se to ne vidi, onda si zapostsvio dete i misliš samo na sebe.
Дефинитивно није овако.
Код нас људи критикују родитеље ако су им деца не дај Боже проблематична.
Опустите се слободно, нико неће имати лоше мишљење ако као брачни пар не живите попут познатих фудбалера.

Zamisli krenemo da osvojimo Albaniju, ako se usprotiviš ispadneš kroz prozor. Verujem da bi voleli takvu zemlju naši rusofili.

Vrh