Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Kako bi bilo da sjašite s čoveka i prestanete s vređanjem. Postoji mogućnost za 'ignore', u čemu je tvoj problem?
Ne razumem pitanje?
Pa svako ko je napisao nesto protiv njega je naveo u cemu je problem...
Al ono jes u pravu si, ignore je tu pravo resenje

Gospode bože, može li barem jedna kritična i bitna javna diskusija u ovoj zemlji da proðe bez Jenki-Sovjet prepucavanja oko toga ko od njih bolje živi, koja raketa više doseže ...Himars ili Sarmat i koji sistem ima bolje vrednosti? Zar nemamo malo bitnije unutrašnje probleme koji su nam preči? Pa mi nismo njihovi vazali, mi smo sluge njihovim trećim po redu vazalima. Hajde da diskutujemo o tome kako rešiti korupciju koja više ne krade već ubija, kako se rešiti i izolovati od njihovog uticaja spolja, kako uspostaviti vladavinu prava, kako uspostaviti ispočetka državu, kako rešiti situaciju na Kosovu...toliko prečih pitanja od ovih prvih...a mi i dalje živimo u 3 karte za Holivud filmu.

^^kako kad ljude i omladinu koja protestuje i blokira baš zbog te korupcije koja ubija jedan deo naroda naziva "zapadnim plaćenicima" pa čak ih evo i zvanični kermlj ocrnjuje kao "sluge zapada" i "pokusaj obojene revolucije"...
Nekako se to uvek nametne ovde, jos pogotovo ako pricamo o uspostavljanju vladavine prava i ispočetka države - put i uzor za to sigurno necemo traziti na istoku tj u rusiji...

Искрено то сам исто мислио и за Украјинце и Русе, па су дошли и остали овде.
Oni će otići iz Srbije prvom prilikom, najverovatnije kada se zaustavi rat.

Ne rade za domaće firme i ne uče jezik. Samo kratkoročno podižu cene zakupa stanova u gradovima i to je to.

Kako bi bilo da sjašite s čoveka i prestanete s vređanjem. Postoji mogućnost za 'ignore', u čemu je tvoj problem?

Sve na mestu momak raskrinkava... Produži dalje. 😎 dežurni forumski dušebrižniče...

Baš će MC prevejana forumska lisica, lako da se uvredi 😄

Iako nisam za Cotrin ni ban, ni ignore, naravno... Moji živci su od čelika 🤨

Od Sodarčevog povratka, samo klimam glavom i skrolujem... nema potrebe da pišem. 🙂 Nije da pišem kao on, on to lakše sroči i sočnije...

Pomalo me zabrine rečnik, da ne dođe do bana jer je impulsivan, al pogađa metu baš kako treba. Meni ostalo samo da skrolujem uz čaj ☕ i udaram lajkove...️

Bukvalno to Srbima treba, nepokolebljiv reality check... Odlično.

Sve na mestu momak raskrinkava... Produži dalje. 😎 dežurni forumski dušebrižniče...

Baš će MC prevejana forumska lisica, lako da se uvredi 😄
Simpatična mi je titula koju si mi dodelio, ali to maši suštinu. Niti ja branim niti se brinem za kolegu, nego sam principijelno protiv tog grupnog navaljivanja na nekog, imam taj gen. :) Zato uvek i sugerišem da se primeni 'ignore', umesto što se pravi ta atmosfera linča. Neukusno brate, najblaže rečeno.

Postoje pravila foruma, spamovanje, flejmovanje i trolovanje je zabranjeno
Znam kolega, moderator se bavi time, ali ne može svima da udovolji. Vidi, ja sam izignorisao 82 lika, jer mnogi od njih rade to što si naveo da je zabranjeno - po mom mišljenju. A i dalje pišu ovde.

Kraj off-a.

Zaboravio sam i najbitnije, dupli nalozi su najstroze zabranjeni. To je prva tacka po kojoj treba postupiti, a kad se vec preko nje prelazi, onda idu sve gorenavedene stavke

Ma nemas ti izliv lol, samo nam ovde prosipas price o "pljackaskom zapadu" i "bezgresnoj rusiji"...
Znaci eksploatacija sibira i srednje azije je nista po tebi? Lol
Pa dobro ništa pametnije se i ne očekuje od nekog ko je izjavio da su "do pre par stotina godina rusijom vladali mongoli"

I bas si lepo stavio ceo zapad u jedan koš kao da se radi o jednoj državi a ne o vise razlicitih drzava i imperija koje su cak i međusobno bile suprotstavljene, tu indiju koju pominjes je pljackala britanija a ne "ceo zapad"...
Evo nemacka je sad u vrhu pa je opet njen kolonijalizam minoran u odnosu na jedan portugal koji nikako ne spada u kategoriju bogatih ali recimo švedska spada...

kapiram, pogodilo te sto je neko napisao kako je zapad u svakom mogucem pogledu daleko ispred rusije pa si morao nekako da odreagujes jbg pa makar i nebulozama, vuče te i jače je od tebe...
Пљачкашки запад и безгрешна Русија? Геније, ти ниси ни прочитао шта сам написао. Овом лику причаш о неурачунљивости, а ти ни не читаш шта други пишу, а богами немаш појма ни шта пишеш.

Нисам русофил колико год би теби одговарало да будем, јер такви ликови без икаквог критичког мишљења не могу да функционишу без стављања у кош.

Само сам имао потребу да кажем реч, две за сав овај пролив који се овде просипа. Фол неки интелектуалци овде, нема три здрава тока мисли на целом форуму.

Niti ja branim niti se brinem za kolegu, nego sam principijelno protiv tog grupnog navaljivanja na nekog, imam taj gen. :) Zato uvek i sugerišem da se primeni 'ignore', umesto što se pravi ta atmosfera linča. Neukusno brate, najblaže rečeno.

Principijelan i uvek istančanog osećaja za pravdu, štitiš ugrožene u atmosferi linča?

Možda si tek krenuo, pa u tom slučaju da te podržim...

MC_ više dođe kao korov, a ne unikatni cvet forumske bašte, da bi uživao posebnu zaštitu. Najmanje ugrožena vrsta treba da uživa najmanji stepen zaštite. 🙂 Kažem korov, jer neprekidno gomila isto, a ne zbog iznetih stavova, koje svakako ne treba ignorisati, već na njih odgovarati u meri u kojoj je potrebno.

Tako da ti je pristup jednostran, ne kažem da nije i drugarski što je legitimno, al nije za kićenje nekim posebnim istančanim ljudskopravaškim genom, kojim si brže bolje polaskao sebi. 😛

Cotrin narativ je sličan Vedrani Rudan i ona se brinula da ne završimo na Zapadu, a sve u cilju maksimizacije profita od prodaje knjiga na srpskom tržištu. Jer zna na šta se ložimo i za to dajemo pare. I zato je Srbima bitno podvući da su sve evropske vlade američke marionete. Ta briga nije bez smisla za one koji su već na zapadu. Jer kakav god zapad bio, oni znaju da im Belorusija opcija nije, pa će o suverenosti svojih vlada trezveno porazmisliti, a imaju i kakve takve političke mehanizme i stasala društva da nešto i promene.

Ali ovde je traganje za sopstvenim sistemom vrednosti uvek srozano na besmisleno sučeljavanje zapadnih nevrednosti nekom pravdoljubivom istoku, od kojeg zaštitu očekujemo i kojem srcem namigujemo, pa se gleda gde nam je bolje.

Ako će sutra svi muškarci da obuku ženske gaće i nakaradni izlete na ulicu - Bender, i ako su u Belorusiji svi vrtići besplatni a tobogani u svim minskim parkovima potpuno novi - Karlo. Gde nam je bolje, nameće se samo.

I pazi sad, ne da je to korisno iz aspekta unapređenja grada (što su tobogani novi) nego je dovoljan adut za tamošnji politički sistem da implementiramo kao svoj, pa dodaje, na opšte oduševljenje forumske publike, da su sigurnost i socijalna pravda bitniji od represije i nekakvih političkih sloboda. Bio je tamo i video je svojim očima da funkioniše, pa nam prenosi iz prve ruke. Nema kriminala, nema grafita, fasade čiste, kladionice ni na vidiku. Tobogani novi. Tobogani sablasno novi.

I zapljušte lajkovi. Svima se dopadnu novi tobogani. 👏

I onda Cotra još za takve naše mozgove kaže da "Srbi obožavaju zapad"...

Zaboravio sam i najbitnije, dupli nalozi su najstroze zabranjeni. To je prva tacka po kojoj treba postupiti, a kad se vec preko nje prelazi, onda idu sve gorenavedene stavke

Tu je Igor u mom slučaju bio vrlo oštar. 😎 mada sam ja to svojevremeno skroz iz za*ebnacije uradio, ne očekujući da taj profil treba da zaživi 🙂

U svakom slučaju, drago mi je da nije insistirao na MC_-jevom trajnom banu nego dopustio da se i njegov glas čuje uz sve reakcije koje prirodno slede...

Vrh