Niti ja branim niti se brinem za kolegu, nego sam principijelno protiv tog grupnog
navaljivanja na nekog, imam taj gen. Zato uvek i sugerišem da se primeni 'ignore', umesto što se
pravi ta atmosfera linča. Neukusno brate, najblaže rečeno.
Principijelan i uvek istančanog osećaja za pravdu, štitiš ugrožene u atmosferi linča?
Možda si tek krenuo, pa u tom slučaju da te podržim...
MC_ više dođe kao korov, a ne unikatni cvet forumske bašte, da bi uživao posebnu zaštitu. Najmanje ugrožena vrsta treba da uživa najmanji stepen zaštite.
Kažem korov, jer neprekidno gomila isto, a ne zbog iznetih stavova, koje svakako ne treba ignorisati, već na njih odgovarati u meri u kojoj je potrebno.
Tako da ti je pristup jednostran, ne kažem da nije i drugarski što je legitimno, al nije za kićenje nekim posebnim istančanim ljudskopravaškim genom, kojim si brže bolje polaskao sebi.
Cotrin narativ je sličan Vedrani Rudan i ona se brinula da ne završimo na Zapadu, a sve u cilju maksimizacije profita od prodaje knjiga na srpskom tržištu. Jer zna na šta se ložimo i za to dajemo pare. I zato je Srbima bitno podvući da su sve evropske vlade američke marionete. Ta briga nije bez smisla za one koji su već na zapadu. Jer kakav god zapad bio, oni znaju da im Belorusija opcija nije, pa će o suverenosti svojih vlada trezveno porazmisliti, a imaju i kakve takve političke mehanizme i stasala društva da nešto i promene.
Ali ovde je traganje za sopstvenim sistemom vrednosti uvek srozano na besmisleno sučeljavanje zapadnih nevrednosti nekom pravdoljubivom istoku, od kojeg zaštitu očekujemo i kojem srcem namigujemo, pa se gleda gde nam je bolje.
Ako će sutra svi muškarci da obuku ženske gaće i nakaradni izlete na ulicu - Bender, i ako su u Belorusiji svi vrtići besplatni a tobogani u svim minskim parkovima potpuno novi - Karlo. Gde nam je bolje, nameće se samo.
I pazi sad, ne da je to korisno iz aspekta unapređenja grada (što su tobogani novi) nego je dovoljan adut za tamošnji politički sistem da implementiramo kao svoj, pa dodaje, na opšte oduševljenje forumske publike, da su sigurnost i socijalna pravda bitniji od represije i nekakvih političkih sloboda. Bio je tamo i video je svojim očima da funkioniše, pa nam prenosi iz prve ruke. Nema kriminala, nema grafita, fasade čiste, kladionice ni na vidiku. Tobogani novi. Tobogani sablasno novi.
I zapljušte lajkovi. Svima se dopadnu novi tobogani.
I onda Cotra još za takve naše mozgove kaže da "Srbi obožavaju zapad"...
Zaboravio sam i najbitnije, dupli nalozi su najstroze zabranjeni. To je prva tacka po kojoj treba postupiti, a kad se vec preko nje prelazi, onda idu sve gorenavedene stavke
Tu je Igor u mom slučaju bio vrlo oštar.
mada sam ja to svojevremeno skroz iz za*ebnacije uradio, ne očekujući da taj profil treba da zaživi
U svakom slučaju, drago mi je da nije insistirao na MC_-jevom trajnom banu nego dopustio da se i njegov glas čuje uz sve reakcije koje prirodno slede...