^^ Само да разјасним да лично нисам имао никакву намеру да се супротстављам или "свађам", пошто исувише често осећам исту мучнину као и ти. Твој пост сам искористио да се надовежем и кажем своје мишљење о ситуацији без икакве жеље за конфронтацијом
Izvor: Grad BeogradЗа време демонстрација 17. фебруара хулигани су на имовини града направили штету од око 3,8 милиона динара.
–Уместо достојанственог протеста, неки суграђани су уништавали нашу заједничку имовину и уместо да средства користимо за унапређење живота Београђана ми смо принуђени да их трошимо за поправке уништених предмета. Апелујем на Београђане и госте Београда да на достојанствен начин изразе своје незадовољство једностраним проглашењем независности Косова и да чувају наш град – рекао је Зоран Алимпић, вршилац дужности градоначелника Београда.
На површинама које одржава ЈКП „Зеленило – Београд” на заштитним оградама, парковским клупама, корпама за отпатке, жардињерама, вертикалној заштити за дрвеће и другом мобилијару у демонстрацијама пре два дана причењена је штета од око два милиона динара.
Штета начињена уништавањем саобраћајне сигнализације износи 1,3 милиона динара. Екипе ЈКП „Београд-пут” заменили су осам светлећих стубића, 11 светлећих знакова, осам возачких и једну пешачку лантерну, као и 52 штитника за лантерне.
Хулигани су уништили два велика контејнера запремине 3,2 кубна метра и 16 стандардних контејнера запремине 1,1 кубни метар, разбили су стакла на два возила „Градске чистоће” начинивши штету од 230.000 динара. Толика штета учињена је и на 13 надстрешница на стајалиштима градског саобраћајног превоза, које су у међувремену поправљене.
На четири возила ГСП „Београд” поломљена су бочна стакла у вредности 63.000 динара.
Da je Dobro, baš i nije. ......a, "Lepo je biti malad,al' nije tako loše i ostariti" (Duško Radović)Lucifer":hv0p8niq je napisao(la):..U svakom slucaju nesto je drugacije, dosta drugecije nego sto pamte i nasi najstariji sugradjani
(cak stariji od Dragana ), i to nesto drugacije nije dobro.
Izvor: B92(...)
Pljačke u centru Beograda
Grupa huligana na Terazijama razbija izloge i upada u prodavnice odakle odnose robu. Na početku Terazija razbijeni su izlozi Benetona, Levisa, Ofisa i Bate, odakle huligani iznose cipele i patike i drugu robu.
Nešto ranije, grupa od stotinak mladih izgrednika provalila je u 18.45 časova u prodavnicu "Beko" u Knez Mihailovoj ulici nakon čega su u manjim grupicama sa plenom krenuli ulicama prema Zelenom vencu.
Petnaetak minuta ranije oni su se izdvojili iz mase okupljene na mitingu "Kosovo je Srbija" i uputili Knez Mihailovom na čijem kraju kordon policije brani prilaz ambasadi Slovenije.
Mladići, među kojima je bilo i nekoliko veoma mladih devojaka, usput su lupali trafike i pokazivali noževe.
Policija nije intervenisala. (...)
Vlado, normalno da politicari snose najveci deo odgovornosti za ovo sto nam se desava, ali kada sam rekao da vrh gradskog SUP-a mora da podnese ostavku mislim na njihov neprofesionalizam. Njihov posao je da stite gradjane i imovinu ovog grada i mene ne zanima da li ce neki politicar da im prigovara sto su postavili kordon oko ambasada ili ne. Gospoda iz policije moraju da obavljaju svoj posao kako treba i ne sme da ih zanima sta ce neki ministar da im kaze tj. svidjalo se to njemu ili ne, ako oni zabrane huliganima da ruse i pljackaju po gradu jel' je eto i to kao vid demokratije (po recima doticnog ministra).Влада":3k4yxp2a je napisao(la):Ово што раде им је дозвољено да раде, полиција има овлашћења али да би их применила треба да добије наређење. Па немојте ми рећи да је неко случајно заборавио да стави обезбеђење поред амбасаде. Ајде да су само амбасаде па да и некако разумем, али пљачка, вандализам, рушење свега пред собом као да смо у Багдаду е за то неко мора да одговара, а мислим да је најмање одговорна полиција. Знамо сви како они могу када им се да, а знамо и како не могу задржати сто људи када им се не дозволи да то ураде (џамија 17. март )
Ово је политичка игра која се трагично истргла контроли, према реакцијама из амбасаде ми се чини да је нађено тело једног од ових слуђених, избезумљених и искоришћених момака. С обзиром ко се игра није за чуђење што овако све испада.
Брука, срамота, туга и трагедија. И то не због света, нешто ме баш брига за њих сада, него због нас. Испада да ми не можемо сами овде створити земљу у којој би пожелели живети него увек неко други мора да те тера да се умијеш.
Са друге стране захтев Словеније да поштујемо Бечку конвенцију о дипломатским односима и надокнадимо штету на амбасади ме тера да замислим како је то бацити који камен.
Баш ми је мука од свега, јеботе 20 година мањег или већег хаоса. Плашим се да ћемо се са сетом сећати дана када смо били бесни што Ј. булевар касни који месец са обновом.