A
Austin Milbarge
Guest
Sankcije, nek je vašoj majci hvala. Meni neće napraviti problem, ali njemu nadam se hoće. I da, neka ga pozovu Rusi na čaj. Ipak mislim da i sad patološki lažov - laže.
Ako je tacno, to je sjajna vest.
Bajdenova administracija je all in da zakomplikuje zivot Rusiji pre nego sto Trump zapocne svoj mandat. Juce je OMV raskinuo ugovor o snabdevanju gasom sa Gazpromom a Bugari su prekjuce najavili da obustavljaju isporuku 20. ako ne Gazprom ne nadje alternativni nacin da placa. Sve u svemu, ovo verovatno jeste istina i svakako su lose vesti.Barem 4-5 puta je najavljivao apokalipsu sa naftnim derivatima od pocetka rata. Pogotovo sada kada se klima ceo sistem nije zgoreg pustiti ovakvu vest i onda posle mesec dana resiti problem na volseban nacin uz pomoc i razumevanje zapadnih partnera i prijatelja iz rusije. Budalastina
Sve smo to znali godinama. Ništa novo ovde nema. Ovaj čovek nas je svesno uveo u ovu poziciju.To mu dođe kao neka kazna jer nismo uveli sankcije Rusiji
Nikakvo dodvoravanje, persiflaža... on to radi zato što duboko veruje u to.A on je samo uradio ono što želi većina.
Tačno, ali to što je uradio je ono što većina želi.On to radi zato što duboko veruje u to.
Radikalski state-of-mind, je neizlečiva patologija.
Bilo kakva nacionalizacija Gazpromovog udela u NISu je ekvivalent uvođenja sankcija Rusiji, a mislim da to ova vlast neće preživeti.
Situacija je između čekića i nakovnja.
Saznaćemo u svakom slučaju kroz par dana da li je istina.
Ima razloga da verujem da jeste, s obzirom da je Amerika uvela sankcije Gazprom banci i Bugarska najverovantije zaustavlja protok gasa 20. decembra.
Bulgaria to stop Russian gas transit unless Gazprom pays - Euractiv
"Bulgaria must stop the flow of Russian gas on 20 December."www.euractiv.com
Vučić: SAD uvodi sankcije protiv NIS zbog ruskog vlasništva
Koliko ima država nafte u rezervi u slučaju da sankcije nastupe istog trenutka?
Ovo nam može napraviti ozbiljan problem.
Gazprom nema razloga da proda svoj udeo u NISu ako ne želi.
Jedino rešenje u tom slučaju je nacionalizacija, ali će tada neko slučajno ispasti kroz prozor.
Mislim da je bas ovo u pitanju.Pretpostvljam da ce Gasprom da kupi neka zapadna firma i da malo podigne cene.
Za ekologiju bi to bilo jako dobro jer bi se manje vozila kola i uopste manje bi bile guzve po gradu, samo bi sve drugo bilo skuplje.
Besparica brzo oduci ljude od foliranja.
Ne moze se latinica trpiti!