Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

EU ce, ako vidi da je pad vlasti neizbezan naci novog favorita. To da ce oni ne znam kako braniti ovu vlasti bi znacilo da su im sva jaja u jednoj korpi. Naravno, lakse im je da bude status kvo, manje cimanja za njih, pa nece pomoci u rusenju, ali nece ni po svaku cenu braniti vlast.

Hoće li Srbija postati parking za migrante kao što je Radule svojevremeno predviđao?

U Evropskoj Uniji su krenuli da ukidaju Sirijcima azil i planiraju deportaciju.

Ono što ja mislim da je mnogo verovatnije jeste da će da ih pošalju nama nego direktno u Siriju.

Opasnot postoji. Opravdana zabrinutost 🤕
Pravilo deportacije u maticnu zemlju je pored direktnog transfera ( skuplje). ili izlazak preko zemlje iz koje su i uŝli (jeftinije )

Na žalost, mi smo okruženi sa dr. EU državama te ako ih vracaju ,,istim putem,, oni bi prakticno na tom obrnutom putu morali ponovo da udju u EU odakle se i deportuju.

Naravno uz ,,slucajno,, pomanjkanje diplomatskog zdravog razuma njihovo ,,masno,, zaglavljivanje ,, može postati stvarnost i nocna mora u smislu deŝavànja vec predhodnih organizovanih pa cak oružanih bandi koje su pravile incidente pru severnim pogranicnim zonama i naseljenim mestima.( Bilo pisano i u novinama)
Ako bude razuma, po uzoru na Madjarsku možemo se nadati da se ne dozvoli kvazi tranzitiranje, vec iz EUa da se deportuju u dr. državu iz koje su zapravo i predhodni prolazili jer to je praktično isti put samo malo skracen i ubrzaniji.

Mada koliko volimo brkove joŝ lepŝi su nam masni i sjajni. 🤣

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Kapiram da smo idealna destinacija za parking zbog poslušne vlasti.

Verovatno će nas zadužiti za vraćanje migranata u matične države, jer ne vidim svrhu da pokušavaju da opet uđu u EU jer azil ne mogu da dobiju, samo kartu nazad za Srbiju.

Ako se misli na Kosovo, kada pogledam gde je ono bilo 2000. gde 2012. a gde danas, ne cini mi se da je previse ubrzao proces.
sednica-zve%C4%8Dan.jpg

dan_albanske_zastave_u_opstini_zvecan.jpg

Klime su iste a ni ivericu nisu menjali

Prestao sam aktivno da pratim dnevna dešavanja, ali imam neki utisak da je propaganda počela da im se odbija o etar.

Možda grešim.

• Sviđa mi se
Hoće li Srbija postati parking za migrante kao što je Radule svojevremeno predviđao?

Ono što ja mislim da je mnogo verovatnije jeste da će da ih pošalju nama nego direktno u Siriju.
Evo 8 godina kako se prica da cemo postati parking za migrante, isto ko sto Kosovo prodajemo sledece godine vec 12 godina.

sednica-zve%C4%8Dan.jpg

dan_albanske_zastave_u_opstini_zvecan.jpg

Klime su iste a ni ivericu nisu menjali
Kao sto rekoh, za 12 godina i nije nesto impresivno. Pogotovo kad se uporedi sa 12 godina pre toga.

Александар Вучић: Млади да се не свађају и туку око новца за рушење власти. Блокаде су израз немоћи и непоштовања сопственог народа и државе
Haha kako izvrće, prebacuje krivicu za sopstveni neuspeh.

Ne bi rekao da onaj ko ubija da bi povećao hvat vlasti (aktuelni je samo poslednji u kilometarskom nizu) treba da uživa poštovanje, tvorevina izmišljena u cilju postizanja ideoloških, grupnih i ličnih ciljeva, tradicionalno na štetu sopstvenog i drugih naroda još i manje.

Ali ne mogu samo jednog da krivim, nego gomilu lenčuga koje su sedele kući dok su afilijati pridobijali glasove na svakojake načine.

Срамота! Иначе ово је Топчидерско Брдо, односно Сењак, а не Баново Брдо како је он написао.
Pogledajte prilog 222056
Senjak je imao struje, ali je njegov zamak nadjačao izmaglicu. :D Deo Banovog brda (gde je slikano kod Šumarskog) bio je u mraku oko Požeške. Nestaje već danima.

Ulična rasveta na delu UMP je vezana na isti izvor kao Senjak (vidi se da kola obasjavaju neosvetljenu Požešku krećući se iz pravca Careve Ćuprije, a kola u suprotnom smeru nisu osvetljena).

Bašar Al Asad sada može da se učlani u SNS i kandiduje za predsednika države na narednim izborima.

Nemam sumnje da bi ga ovaj narod izabrao u prvom krugu.
Što je najgore, većina bi ga permutovala za nekog Palminog tajkuna, pošto više liči na Šumadinca nego na Sirijca, pri čemu po naravi savršeno pristaje domaćoj političkoj eliti.

Ipak u Beogradu leži keš. U slučaju da Vučić kojom prilikom prizna KiM (u "protivjajnom" hazmatu), beogradskom pašaluku će biti dovoljan verski diznilend u vidu desetak manastira u Surčinu.

Ma covek je mnogo srecniji kad je nezaposlen, jedna briga manje.
Kako iz ličnog, tako i iz iskustva poznanika mogu reći da zavisi od balansa koji danas retko kojoj državi polazi za rukom. Ko previše radi (pogotovo ono što mu ne odgovara) poželi da ne radi, ko je predugo nezaposlen stalno želi da radi gotovo uvek spreman da prihvati i nepovoljne ponude.

Ključ je u efikasnoj mitigaciji ne samo stope nezaposlenosti, već još važnije podzaposlenosti (underemployment), ili pak u umanjenju nepovoljnog uticaja oba faktora po dobrobit radno sposobnog stanovništva.

Kada to održiš pod kontrolom raste ti produktivnost, standard, te možeš finansirati veći penzioni fond staračkog društva.

Ево једне аутентичне црне стране наше медаље коју поносно и свакодневно носимо око врата. Јутрос ми се покварио лифт у згради:

- Паник дугме које је инсталирано у лифту не ради.
- Бројеви телефона који пишу на плакатима у лифту (3950500 и 3950501) нису доступни.
- Број телефона који је укуцан на новој плочици изнад улаза у лифт (0800 200011) није у функцији, и добија се порука да мора да се користи нови кол центар града Београда, наравно без обавештења о броју.
- Гуглањем се долази до гомиле беспотребног текста, али некако дођем до броја 11011.

***Мени (на сву срећу) није потребно избављање из лифта, али да јесте, куку мајци***

- Остваривањем везе са кол центром, принуђени сте да служате неколико минута чисте будалаштине, где вам одмах ставе до знања да не можете да изаберете нити једну опцију док не саслушате свих 10.
- Свака опција почиње са "За информације и пријаве о.............." и док саслушате све опције, лако можете да заборавите и што сте звали, и које сте све опције имали у понуди.
- Елем, опција 3 "хитне интервенције". отвара нови подмени, где опет морате да саслушате какве све то хитне интервенције постоје пре ного што изаберете шта желите.
- Онда, уместо да вам се јави оператер, опет слушате музику и поруку о томе како ће вам се ускоро јавии оператер.
- Онда вам се јави највероватније исти онај оператер који би вам се јавио и да нисте пролазили кроз сва ова срања.

Ја: Добар дан, пријављујем да не ради лифт...
Оператер (у 7:59 и цитирам од речи до речи): После осам, ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту.......
Ја: (мук)

Оператер (у 7:59 и цитирам од речи до речи): После осам, ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту ту.......
Propisi su propisi. Treba neko da čuje da priča sa strankama van radnog vremena pa da ga prijavi.

kad spominjes "migrante", mislis na slobodarske bratske narode sirije, libije, iraka, afganistana, ili kad govoris o "slobodarskim narodima" mislis samo na asada, sadama, putina, kim il dzonga?

Ти мигранити немају никакве везе са слободарским народима, осим што слободно иду европом где им се каже.
Зна се ко их је организовао, пребацио и послао где је требало. И какве везе има покојни Кин Џонг Ил, са мигрантима?

• Sviđa mi se
Migranti su projekat nevladninih organizacija sa ciljem destabilizacije Evrope.

Ево једне аутентичне црне стране наше медаље коју поносно и свакодневно носимо око врата. Јутрос ми се покварио лифт у згради:

- Бројеви телефона који пишу на плакатима у лифту (3950500 и 3950501) нису доступни.
- Број телефона који је укуцан на новој плочици изнад улаза у лифт (0800 200011) није у функцији, и добија се порука да мора да се користи нови кол центар града Београда, наравно без обавештења о броју.
- Гуглањем се долази до гомиле беспотребног текста, али некако дођем до броја 11011.

***Мени (на сву срећу) није потребно избављање из лифта, али да јесте, куку мајци***

- Остваривањем везе са кол центром, принуђени сте да служате неколико минута чисте будалаштине, где вам одмах ставе до знања да не можете да изаберете нити једну опцију док не саслушате свих 10.
- Свака опција почиње са "За информације и пријаве о.............." и док саслушате све опције, лако можете да заборавите и што сте звали, и које сте све опције имали у понуди.
- Елем, опција 3 "хитне интервенције". отвара нови подмени, где опет морате да саслушате какве све то хитне интервенције постоје пре ного што изаберете шта желите.
- Онда, уместо да вам се јави оператер, опет слушате музику и поруку о томе како ће вам се ускоро јавии оператер.
- Онда вам се јави највероватније исти онај оператер који би вам се јавио и да нисте пролазили кроз сва ова срања.

Kriza kompetentnosti. Uskoro neće imati ni ko da nam popravlja liftove.

Mada mislim da je bolje da ih preventivno zatvore nego da ih 'popravljaju' SNS stručnjaci koji su radili nadstrešnicu.

Odlicna prica koja ilustruje sve u Srbiji.
Sistem za spasavanje iz lifta
- mozda je originalno bo dobro osmisljen
- ali nije odzravan
- sada ne radi
- instituciju ne zanima
- zaposlene tamo ne zanima ni profesionalo ni ljudski

nesposobnost da se ideja implementira
nedostatk zelje da se pomogne coveku u nevolji
nedostatak empatije

na zalost, vrlo ozbiljan problem indikacija pucanja osnovnih drustvenih spojeva

Sistem za spasavanje iz lifta je model drzave.
Servisa za ljude kojima nesto treba.

Poslednja izmena:
Rekao bih da sve ovo pocinje u porodici.
Dete se uci da laze.
Poklonjene ocene su dobre roditeljima da bi se hvalili.
Na kraju imamo ljude koje ne zanima ono sto rade ni ko su, vec samo mogucnost da pokazuju svoj status.
divi se ljudima koj jos bolje prikazjuju svoj status, recimo voditeljkama, politicarima, kriminalcima....
Da ne govorimo da su gluvi i slepi za akutne probleme drugih ljudi.

I na kraju u 8:59 on kaze javite se u 9:00.
Spusti slusalicu coveku u nevolji.

Београд: Новогодишња расвета пала на тролејбус који је саобраћао Улицом кнеза Милоша. Нема повређених

Ceo sistem obrazovanja nam je postavljen naopako.

Da imam decu nema šanse da bih ostao u Srbiji.

Zbog toga ja ne ulazim u lift bez otvarača za konzerve...

Migranti su projekat nevladninih organizacija sa ciljem destabilizacije Evrope.

Kriza kompetentnosti. Uskoro neće imati ni ko da nam popravlja liftove.

Mada mislim da je bolje da ih preventivno zatvore nego da ih 'popravljaju' SNS stručnjaci koji su radili nadstrešnicu.
I ti i MC bolje na neku terapiju lepo da krenete umesto sto se ovako na nama lecite.

Vrh