ti si u fazonu da je manji procenat, ja sam u fazonu da nije
priroda i potreba ljudi se ne menjaju
ponasanje se uskladjuje sa tehnoloskim razvojem
Nije to da sam u fazonu da je manji procenat, to su egzaktni podaci.
Kao sto imamo porast zavisnika od kockanja.
Moze se i precizno izmeriti broj mojih postova na forumu u poslednje recimo 4 godine u odnosu na 4 godine pre toga.
Sad sam bio u busu i sedeo pored babe koja je skrovala instagram dok je baba sa druge strane spavala i prstom prevlacila telefon kao da skroluje iako se nista ne telefonu nije pomeralo.
Takodje je porast posasti proseravanja zvanog iPhone, sto se isto precizno moze dokazati jer je iPhone prvi put, pa makar bilo na kratko, postao najprodavaniji telefon, pogadjas kad? Da, 2020. godine, odnosno u kovid godini. Nije kao da su tad izbacili neki revolucionarni telefon.
Neosporan je porast zavisnosti od mobilnog telefona gde ljudi pre svega drkaju po drustvenim mrezama.
I ne, nije pre 30 godina ceo autobus citao Trece oko ili neke casopise za tracevima.
Sto naravno ne znaci da su ti ljudi tada bili superiorniji i bolji nego se radi o tome da imamo ociglednu bolest u drustvu kojom se nikom ne bavi i koja se ne leci. I kao sto sam rekao u prvom postu, ranije bi lakse bila uocljivija i drustvo oko tebe bi bilo u fazonu, sta je sa tobom i sprecilo te na vreme da ne razvijes bolest i zavisnost.
Bilo je naravno i gorih primera kroz istoriju, znamo kako se ljudi ponasaju u ratu na primer i rade stvari koje do tada nisu radili. Ni blizu takve stvari nisu radili. To je covek kada ga pustis i prepustis samom sebi.
Sa tim da se jasno zna da to ne valja i niko ne raspravlja i nema dilemu oko toga. Dok je ovo danasnje krajne drustveno prihvatljivo i postalo je svakodnevnica o kojoj niko ne brine.
I bas instagram i drustvene mreze su posebna posast jer se radi o ociglednom poremacaju u ponasanju. Ne postoji jednostavno nacin da se opravda.
I dr***** Beobuilda je zavisnost, ali nisu sve zavisnosti iste, iako su sve stetne, ali jednostavno nije isto da li si na primer radoholicar ili zavisnik od heroina.
Nema spora o tome da je neko ljudima pre 30 godina davao heroin besplatno po ulici da bi se masivno navukli, ali bi se bar jasno znalo da postoji problem u drustvu.
Danas nikog nije briga. I sto je najgore, to je globalni problem.