Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Има се — може се.

Ко хоће пилеће медаљоне са укусом пластике?
ug4c1n8tulqd1.jpeg

Poslednja izmena:
daj beki ti se ne bi bucnuo da si bio pozvan... :D
Znas sta je nas problem? Sto se bavimo uopste ovim. Iskljucivo je moja krivica sto sam uopste gledao klip o otvaranju vile i onda skoknuo na njen IG da postavim ovde.

To je za crnu stranu medalje, sta mi radimo sa nasim zivotima.

Koliko je Neda provela vremena pisuci o meni? Nula. E, reciprocitet od sada 😉

No me interesa.

Kad ti Beki budeš izgledao kao milion dolara sa 78 godina pričaće se i o tebi 😆

Mada, znajući ti ja mislim da ti takvu popularnost ne bi ni želeo...

Jos da mu je i zena svetinja

,,Doktor Doma zdravlja Zemun Željko Ranilović, koji je štrajkovao glađu zbog navodnog mobinga, pretukao je sinoć svoju suprugu i određen mu je pritvor."

Sve bi se to lako sprecilo kada bi, kao sto bi i trebalo, sve osobe preko 15 godina koje imaju tik tok naloge bile poslate na psihijatrijsko posmatranje.

Nisam nesto iznenadjen, ne deluje mi bas tacan.

Pa tiktok i jeste neka vrsta psihijatriskog posmatranja, cak je i bolji, jer su rezultati dostupni svima. Mnogi su sebi napravili antireklamu kao i dotični.

Uvek zamisljam da neko pre 30 godina fotka sve zivo po ceo dan.

Kako jede, sta jede, gde je bio/la, sta je obukao/la, kako lezi sa deckom/devojkom u krevetu, u kupacem na plazi... sve zivo fotka i belezi.

I onda ode da izradi te fotografije i deli ih i pokazuje svima u skoli/na poslu, pa cak i nepoznatim ljudima. Ljudi imaju hiljade pratilaca, niko ne poznaje toliko ljudi, mozda iz vidjenja, otprilike im je poznata faca.

Zamislite pre 30 godina osobu koja svaki dan napravi neke privatne fotke i svaki dan ih deli i pokazuje gomilu ljudi, od kojih mnoge ni ne poznaje.

Pa kad bi se saznalo za to, odmah bi poslali kola iz Laze po tu osobu.

Uvek zamisljam da neko pre 30 godina fotka sve zivo po ceo dan.

Kako jede, sta jede, gde je bio/la, sta je obukao/la, kako lezi sa deckom/devojkom u krevetu, u kupacem na plazi... sve zivo fotka i belezi.

I onda ode da izradi te fotografije i deli ih i pokazuje svima u skoli/na poslu, pa cak i nepoznatim ljudima. Ljudi imaju hiljade pratilaca, niko ne poznaje toliko ljudi, mozda iz vidjenja, otprilike im je poznata faca.

Zamislite pre 30 godina osobu koja svaki dan napravi neke privatne fotke i svaki dan ih deli i pokazuje gomilu ljudi, od kojih mnoge ni ne poznaje.

Pa kad bi se saznalo za to, odmah bi poslali kola iz Laze po tu osobu.
Bas isti ti ljudi su poceli sve to da rade cim su bili u mogucnosti. Previse idealizujes ljude koji su drzali fotografiju Alana Cumka pored kreveta da ih leci.

Koji procenat?

A koji procenat danas?

Koji procenat?

A koji procenat danas?
Ako vec trazis tacne brojeve evo, 1994 je 0 % kacilo gluposti po mrezama, danas je procenat preko 1%. I sta zakljucujes?

Meni ne pije vodu prica da su ljudi 1994 bili pametni, a vec 2009 postali primitivni. Ista st*** bili samo se nije videlo.

Sad se setih, Soder lista bila jedna od najgledanijih emisija, gledaoci slali privatne snimke, oni emitovali najbiziranije. Tiktok 35 godina pre tiktoka.

Poslednja izmena:
iluzija da su se ljudi bili drugaciji
Ko kaze da su bili drugaciji, gde je to napisano?

Radi se samo o tome sto je nametnuto nesto sto je potpuno nenormalno kad se ogoli kao nesto potpuno drustveno prihvatljivo. I time se bave ceo dan.

I to ne samo sto oni kace nego i gledaju sta je Djuro koga su jednom u zivotu videli okacio i gde je bio.

Ne kazem da se ljudima pre 30 godina ne bi isto nametnuo ovaj trend, samo ga ogoljevam kako izgleda bez interneta i koliko je to nenormalno u sustini. I jedina razlika je sto bi se to ranije lakse uocilo, ovako su nas malo po malo krckali dok nas nisu slomili
Ako vec trazis tacne brojeve evo, 1994 je 0 % kacilo gluposti po mrezama, danas je procenat preko 1%. I sta zakljucujes?

Meni ne pije vodu prica da su ljudi 1994 bili pametni, a vec 2009 postali primitivni. Ista st*** bili samo se nije videlo.

Sad se setih, Soder lista bila jedna od najgledanijih emisija, gledaoci slali privatne snimke, oni emitovali najbiziranije. Tiktok 35 godina pre tiktoka.
1 posto? Blago tebi. Izazis li ti napolje? Ljudi hodaju ulicama, voze, idu prevozom, sede u kaficu, na koncertima, eno juce sam i video na minut prenos skupstine i svi su:

young-cute-girl-standing-bus-260nw-1164384049.jpg

Usao sam u bas pre neki dan i apsolutno svaka osoba je drndala telefon, osim mene, svaka, nema jednog da nije.

A sta drkaju? Citaju knjigu? Drka ih instagram velika vecina.

I onda samo zamisljam kako bi to objasnio nekom ko se skrsio na primer avionom pre 30 godina na neko pusto ostrvo i sad su ga vratili u civilizaciju. Kad bi mu objasnio sta se desava, lik bi bio u fazonu - sta koji k, pa to je sve za psihijatriju, da li se neko bavi time, gde je drzava, sta se desava koji k, sta je ovo?

I onda samo zamisljam kako bi to objasnio nekom ko se skrsio na primer avionom pre 30 godina na neko pusto ostrvo i sad su ga vratili u civilizaciju. Kad bi mu objasnio sta se desava, lik bi bio u fazonu - sta koji k, pa to je sve za psihijatriju, da li se neko bavi time, gde je drzava, sta se desava koji k, sta je ovo?
Taj prosecni normalni od pre 30 godina je preventivno tukao zenu i decu jednom nedeljno, pusio na radnom mestu, vozio pijan, nije propustao pesake na pesackom, slusao Vesnu Zmijanac, pucao iz pistolja na svadbama, nosio brkove wtf. To sto ti nisi to video, ne znaci da se nije desilo. Ne znam koje si godiste, ali mi deluje da nisi bio ni rodjen tad ili si bio mali.

Taj prosecni normalni od pre 30 godina je preventivno tukao zenu i decu jednom nedeljno, pusio na radnom mestu, vozio pijan, nije propustao pesake na pesackom, slusao Vesnu Zmijanac, pucao iz pistolja na svadbama, nosio brkove wtf. To sto ti nisi to video, ne znaci da se nije desilo. Ne znam koje si godiste, ali mi deluje da nisi bio ni rodjen tad ili si bio mali.

ti si u fazonu da je manji procenat, ja sam u fazonu da nije

priroda i potreba ljudi se ne menjaju
ponasanje se uskladjuje sa tehnoloskim razvojem
Nije to da sam u fazonu da je manji procenat, to su egzaktni podaci.

Kao sto imamo porast zavisnika od kockanja.

Moze se i precizno izmeriti broj mojih postova na forumu u poslednje recimo 4 godine u odnosu na 4 godine pre toga.

Sad sam bio u busu i sedeo pored babe koja je skrovala instagram dok je baba sa druge strane spavala i prstom prevlacila telefon kao da skroluje iako se nista ne telefonu nije pomeralo.

Takodje je porast posasti proseravanja zvanog iPhone, sto se isto precizno moze dokazati jer je iPhone prvi put, pa makar bilo na kratko, postao najprodavaniji telefon, pogadjas kad? Da, 2020. godine, odnosno u kovid godini. Nije kao da su tad izbacili neki revolucionarni telefon.

Neosporan je porast zavisnosti od mobilnog telefona gde ljudi pre svega drkaju po drustvenim mrezama.

I ne, nije pre 30 godina ceo autobus citao Trece oko ili neke casopise za tracevima.

Sto naravno ne znaci da su ti ljudi tada bili superiorniji i bolji nego se radi o tome da imamo ociglednu bolest u drustvu kojom se nikom ne bavi i koja se ne leci. I kao sto sam rekao u prvom postu, ranije bi lakse bila uocljivija i drustvo oko tebe bi bilo u fazonu, sta je sa tobom i sprecilo te na vreme da ne razvijes bolest i zavisnost.

Bilo je naravno i gorih primera kroz istoriju, znamo kako se ljudi ponasaju u ratu na primer i rade stvari koje do tada nisu radili. Ni blizu takve stvari nisu radili. To je covek kada ga pustis i prepustis samom sebi.

Sa tim da se jasno zna da to ne valja i niko ne raspravlja i nema dilemu oko toga. Dok je ovo danasnje krajne drustveno prihvatljivo i postalo je svakodnevnica o kojoj niko ne brine.

I bas instagram i drustvene mreze su posebna posast jer se radi o ociglednom poremacaju u ponasanju. Ne postoji jednostavno nacin da se opravda.

I dr***** Beobuilda je zavisnost, ali nisu sve zavisnosti iste, iako su sve stetne, ali jednostavno nije isto da li si na primer radoholicar ili zavisnik od heroina.

Nema spora o tome da je neko ljudima pre 30 godina davao heroin besplatno po ulici da bi se masivno navukli, ali bi se bar jasno znalo da postoji problem u drustvu.

Danas nikog nije briga. I sto je najgore, to je globalni problem.

Vrh