Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.214
Lidl je nekad bio kul i hvalio sam ga i očekivao dosta od njega. Ali se onda srozao, poskupeo i počeo da pravi lažne akcije (reklame o sniženim proizvodima kojih nikad nigde nema).
I dalje je bolji od Deleza u nekim aspektima, ali nije ono što je bio.
Viđao sam tu praksu i kod drugih preduzetništva. Recimo davno pokojni Domino sendviči pored nekadašnjeg Tome pekare u Kolarčevoj. Kad su se bili otvorili, bili su vrlo pristupačni a dobri (čak i zdravi) sendviči. Onda su vremenom podigli cene. Onda su vremenom na podignute cene, spustili i kvalitet i količinu. Na kraju su se zatvorili.
To se neće desiti Lidlu ali služi kao paralela i objašnjenje u ovo današnje vreme opšte grabeži i podmuklosti, kako se čak i nekada kvalitetni biznisi/proizvodi vremenom srozaju i iskvare.
I dalje je bolji od Deleza u nekim aspektima, ali nije ono što je bio.
Viđao sam tu praksu i kod drugih preduzetništva. Recimo davno pokojni Domino sendviči pored nekadašnjeg Tome pekare u Kolarčevoj. Kad su se bili otvorili, bili su vrlo pristupačni a dobri (čak i zdravi) sendviči. Onda su vremenom podigli cene. Onda su vremenom na podignute cene, spustili i kvalitet i količinu. Na kraju su se zatvorili.
To se neće desiti Lidlu ali služi kao paralela i objašnjenje u ovo današnje vreme opšte grabeži i podmuklosti, kako se čak i nekada kvalitetni biznisi/proizvodi vremenom srozaju i iskvare.
Ako je reč o Delezu i Idei, radi se o dresiranju ljudi na vreme kad će kase sa kasirima biti ukinute ili desetkovane i svi usmeravani na samouslužne kase.ali zašto ne otvore novu kasu i ona tamo prva ode. Red od recimo 5 ljudi sa punim korpama u maxiju zna da bude i 10-15 minuta čekanja.