Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Па, ја сам подвојена личност. Домаћинске теме о реконструкцији Цара Душана и дорћолским пројектима су ми форумски сигначр.

Покушавам што више времена да проводим у Гроцкој, али то је ипак викендица.

А, 26-ица је испала спонтано, јер сам читао пост из буса. Није било задње намере, ипак сам ја превише неозбиљан за провокације.

Brisano je dosta od tog dana... 🙂 tu se umešala i neka 11030 (ili kako god da joj je nik) i napala Bendera onako iz čista mira, frustrirana ko zna kojim povodom - bam, bam, bam... a Bender joj odgovorio "Jesi ti retardirana" 😄

Nisam za uvrede, al kad neko pretera, ne znaš šta da mu kažeš, pa mi bilo simlatično kako ju je Bender otresao...

Samo prošle godine boravišnu dozvolu u zemljama Evropske unije tražilo je 70.000 građana Srbije.

:mad::mad::mad:
Vidim ja da se Sajam knjiga ove godine nešto slabo reklamira.. nekada je to bio događaj meseca, ako ne jeseni, ritualno se išlo.. emisije na tv-u o sajmu.. kad ono..

Апелациони суд у Крагујевцу укинуо је пресуду из априла према којој су Владимир Лончаревић и Тома Стојић, осуђени на три године затвора за смрт радника Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића 2017. године у фабрици "МБ Наменска" у Лучанима. За породицу страдалог Миломира, ово је нова агонија и његово поновно убиство.
„Ово је нова агонија и поновно убиство мога сина и моје породице. Ово је дно дна и катастрофа“, рекао је за Н1 видно потресен Милован Миливојевић, отац настрадалог Милимира наводећи да је у дубини душе овако нешто и очекивао и да је убеђен да је све у последичној вези са најављеним изборима.
Иако из суда нема званичног саопштења, адвокат Владимир Тодорић је изјавио да му је јављено да је пресуда укинута што значи да ће предмет бити поново враћен у Основни суд у Ивањици. Поступак се неће враћати на оно што је већ изведено, већ ће морати да се изводеи нови докази уколико их има. Н1 није добио одговор из Апелационог суда у Крагујевцу, већ је речено да ће бити саопштења тек када овај предмет буде послат у Ивањицу.
Отац страдалог Миломира Миливојевића је истакао да је „у наменским индустријама у овој нашој Србији било на стотине жртава“.
„До сада нико није процесуиран, нико није одговарао и завршио у затвору. Увек су радници били криви“, каже човек који се у укључењу расплакао.
Сматра да је укидање пресуде „удар на правну драву“.
Сад се показала на делу, пример правне државе Александра Вучића, Загорке Доловац, Вуина, Стефановића, Гашића, Вучевића, то је њихова правна држава..после седам година борбе, свега што смо преживели и мизерне казне од три године за два живота.каже Милован Миливојевић.
Поручио је да ће се борити до смрти за свој сина.
„Док ми срце кућа тражићу правду, мислим да је овде нећу дочекати и да нећемо наћи правду коју смо доказали. али ћу је потражити на Европском суду“, нагласио је Миливојевић.
(Н1)

Ovo se desava van Beograda pa nije mnogo zanimljivo za nase urbane i njihove politicke organizacije.

Ова земља је постала једна неписмена ледина, плодно тле за људе осакаћене памети, неспособне да заврше и нормалну основну школу.

Ево како дају наслове два гласила "пристојне и грађанске Србије":

Izgoreo vozač.png

Pobedio derbi.png

Нану вам нанину неписмену, онако непристојно и сељачки...

Poslednja izmena:

Три мигранта су страдала у међусобном ватреном обрачуну који се рано јутрос догодио у напуштеним објектима некадашњег пољопривредног добра "Бачка" у близини насељеног места Хоргош, односно у пограничном појасу, потврђено је РТС-у у Полицијској управи у Кикинди.​

- Ujutru kad je počela pucnjava ljudi su bili nervozni. Bili su u nedoumici šta se dešava i odakle se čuje. Nisu znali da li je pucnjava u selu ili van njega. Ljudi su bili u nedoumici da li da vode decu u školu ili zabavište. neki su ih odveli, neki nisu - kaže za Tanjug Robert Šorš, predsednik mesne zajednice Horgoš.

Kako je dodao, vrtići i škole su obevestili meštane da ljudi ne moraju da dovode decu ako ne žele i da im izostanak neće biti upisan kao neopravdan.
- Ljudi nisu znali šta da rade, da li da idu na posao, zemljoradnici da li da idu na njivu

@Пантограф горепоменути из наслова је рођени брат моје бабе. Он да прочита из текста свог колеге новинара "Победио утакмицу", одмах би га избацио из редакције. Кад се сетим шта смо имали пре 30-40 година, а шта сад, просто ме обузме језа. Данас свака приучена шуша може да пише извештаје, да се изваљује да је вештачки и исфорсирано.
Спорт, Журнал, Темпо у односу на садашњи Моцартспорт, Спортску Централу... неупоредиво.

Najteze vreme ikada :( Inflacija ce pobiti nizu klasu, a srednju klasu dokusuriti, dovesti na skoro nisku klasu.
Tuga...

Najteze vreme ikada :( Inflacija ce pobiti nizu klasu, a srednju klasu dokusuriti, dovesti na skoro nisku klasu.
Tuga...
Deci ponekad objašnjavam kako je bilo devedeset treće. Odeš u samoposlugu, svi rafovi prazni, samo tri neke šugave konzerve ko zna čega stoje, jer ih niko neće. A ne bih rekao centarfore da ti to nisi doživeo...

Moj otac je imao stek od nekih 7.000 DEM u periodu od od 91.do 94.
Sve je otislo. Mislim da je baba dodala jos nekih 5 ili 10 soma maraka, a to je samo za hranu bilo.

A gorivo, zlatno vreme. Ode otac do Temisvara pa naspe pun rezervoar i jos 2 kante od 20l.

Ja samo ne znam koliko ce jos da traje ova inflacija. Niko nema nikakav stek od ljudi koje znam.

Да ли можете схватити да је власница овог кућерка у Сењачкој улици, на елитној локацији у Београду, избрисана са свих докумената о власништву уз сарадњу свих државних органа: општина Савски венац, Републички геодетски завод. Катастар. Општински и Уставни суд, Полиција Савски венац, Више јавно тужилаштво, Специјални тужилаца за организовани криминал... и да нити од кога није добила помоћ нити подршку уз све покушаје да власницу ликвидирају! Организовани криминал је већ спојио њену парцелу са још 3 у урбанистичке планове ради градње стамбеног комплекса на том месту, само чекају да је ликвидирају. Немајући више коме да се обрати, обратила се Еко-правној заштити Еколошког покрета Новог Сада, односно мени. Ја сам поднео кривичну пријаву Спец. тужиоцу за организовани криминал који је одбио ту пријаву и упутио Вишем јавном тужилаштву које је наложило полицији да је саслуша у вези те пријаве. Ја сам је пратио и био на саслушању у полицији да не буде сама, али наше могућности одбране су мале ако нас јавност не подржи. Зато позивам све који ово прочитају да деле овај текст на све стране, да се јавност упозна са монструозном методом организованог криминала: листају катастар о власништву станова, кућа и парцела и када нађу особу са даљим наследницима или без, избришу је из листе власника. Било је случајева када су се власници или наследници појавили пред надлежним органима и да им је речено да то није власништво те или преминуле особе, неко други је био укњижен у катастар као власник! ПОДРЖИМО МИЛЕНУ МИЈАИЛОВИЋ ДА ОДБРАНИ СВОЈ ДОМ ОД ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ!
Fb

Senjacka.jpg

Usput. Još pre nekoliko godina žali se drugar da nije uspevao da uknjiži stan u Birčaninovoj nakon smrti majke, koji je u vlasništvu porodice bio već 60 godina. On živi u Nemačkoj, brat mu u Kanadi. Stan nisu želeli da izdaju, bio je godinama nekorišćen, ali redovno obilažen. Tada mu rekoše da nije jasno vlasništvo, izvukli su neke papire kao da je navodno pripadao nekoj bivšoj socijalističkoj firmi, itd. itd. Čovek je morao da uzme advokata, ne znam kakav je bio rasplet.

Danas već ptice na granama pevaju o kriminalcima zaposlenima u državnim ustanovama i njihovom teroru.
#nijesvetakocrno

Kriminal svakako. Kad smo kod teme ima baš dosta napuštenih vila po senjaku, duša me boli kada prodjem pored njih. Ne znam kako rešiti taj problem da lokacije ne propadaju, a verujem ima dosta neuknjiženih i nerešenih papira, naslednika koji su zaboravili da nekretnina postoji ili ih ne zanima. Cenim da posle nekoliko godina neplaćanja računa i poreza država može da pokrene postupak otudjivanja imovine. Sramota je da ženu u kući hoće da izbace, a ne mogu da sklone neku nelegalnu baraku i da ta baraka završi u medijima da je brane, a niko da piše o ovim slučajevima. Verovano jer ova lokacija vredi mnogo, dok baraka još nije državi interesantna.

Vrh