NedeljkovicOliver
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 07.11.2022.
- Pohvaljen
- 2.087
Nisi u pravu.mladost je danas mrtva
Nisi u pravu.mladost je danas mrtva
A i definicija toga "lepa'' se za mnoge strašno izmenila. Izmenila do neprepoznatljivosti, do granica razuma i uopšte, estetike.Другачији је дух младости. Некад си морао на улицу да би угледао лепу девојку, а данас су све у каталогу на Инстаграму.
Ovo jeste istinaInače pre neki dan mi kaže frizerka (devojka koja me šiša, kako god...) koja ima dete u 3. razredu osnovne da se masa devojčica snima za ŠitTok već u tom uzrastu. I pritom govorim o snimanju u smislu ''aspiracije da bude kao profi snimanje''. Znači ne zezancije ili dečija divljenja sami sebi, nego baš ono imitiranje ovih fuksetina po Šitstagramima i ŠitTokovima. Dok dođu do 13 i 14 godina, mnoge se već uveliko pripremaju i obučavaju da za koju godinu otvore Only Fans i mlate pare od prodavanja magle nesrećnim izgubljenim slučajevima. Strašno.
Жив је још Пикси.Proslo je vreme besciljnog lutanja od Konja do Kalemegdana, i nesupesnih startovanja najlepsih devojaka na svetu. A ni bioskopi vise nisu tu, vec po trznim centrima. A i svi imaju kola. Pljuvanje semenki je sad krindz, nargile su in, a nema ni Pixija sa frulom.
Inače pre neki dan mi kaže frizerka (devojka koja me šiša, kako god...) koja ima dete u 3. razredu osnovne da se masa devojčica snima za ŠitTok već u tom uzrastu. I pritom govorim o snimanju u smislu ''aspiracije da bude kao profi snimanje''. Znači ne zezancije ili dečija divljenja sami sebi, nego baš ono imitiranje ovih fuksetina po Šitstagramima i ŠitTokovima. Dok dođu do 13 i 14 godina, mnoge se već uveliko pripremaju i obučavaju da za koju godinu otvore Only Fans i mlate pare od prodavanja magle nesrećnim izgubljenim slučajevima. Strašno.
Izvinjavam se, nisam ga dugo video. Mada mozda zato sto ni ja vise ne setam Knezom tako cesto.Жив је још Пикси.
tuzno, Mrtvi kao stvaru u trznim centrima. Potrosaci.Nisam hteo da pominejm instagram, nekako mi se nije uklapao u post, ali eto ti si me dopunio.
Danas sve ide preko tih mreza i grupa, druzi se omladina mozda i vide nego nasa generacija, mnogo se lakse dogovore, s tim sto danas ciljano idi na odredjena mesta, pa ih nema toliko po ulici. Mladji od 15 celu zimu provedu po TC, ove zime galeriija je bila hit.
nedostatak stvarnog kontakta dovodi do degeneracije delova mozga vezanih za socijalnu inteligenciju.Оно није мртва, али је више у виртуелном свету. Ту су на нету и згодне девојке, и фрајери, и опасни момци који се мајмунишу, спорт се прати на интернету, клинци у школи на одмору играју међусобно игрице на телефону уместо кликера у школском дворишту, излази се и путује се да би били слика за инсталирам.
А нису ни матори ништа бољи од младих, само су трапавији за интернет и технологије, па испадају што би клинци рекли кринџ, када тетке пишу поздраве фамилији у коментарима слика на фејсбуку, када бабе шаљу слике кафице са ружама и желе добро јутро, и матори перверзњаци кад пишу гадости у коментарима девојкама.
Kako je tvoja generacija kvalitetno provodila slobodno vreme u periodu od 14. do 18. godine, daj neke primere cisto da uporedimo?nedostatak stvarnog kontakta dovodi do degeneracije delova mozga vezanih za socijalnu inteligenciju.
ne trebada se zavaravamo. mrtvi su. ograniceni. deformisani.
bogalji
Kako je tvoja generacija kvalitetno provodila slobodno vreme u periodu od 14. do 18. godine, daj neke primere cisto da uporedimo?
Tu se npr isto često osećam kao vanzemalajac, jer kad god sam u društvu više muškaraca (mislim na one kolektive koje ne mogu da biram, ne na najbliže društvo) uvek 90% njih se ko napaljeni kerovi lepe i balave na najpucanije i najisfuranije fuks... ovaj, klampače i prakljače. ''Samo da pršti'' im je jedna od čestih floskula. Dok se ja pre zanesem za nekom koja je prirodno lepa i ne stidi se da to pokaže, i koja se makar trudi da održi neku odmerenost, bilo koje vrste (bilo estetski bilo u ponašanju), i koja nema apsiraciju da izgleda kao nabrekla Barbika ili da zvuči kao Hobit Jermić i slični narcisoidi.
A za generaciju pre tvoje, te bleje i okupljanja su bila mesta za narkomane, dzabalebaroše, metalike, alkoholičare... jer su u njihovo vreme radilo nešto drugo.najvise grupno blejanje na odredjenim mestima u kraju koja su bila poznata okupljalista
odlasci na grupna blejanja na Kalemegdan i u centru (druzenje, upoznavanje osoba sup pola iz drugih grupa koje bleje, ispijanje piva, nekad opijanje...)
setnje po kraju, razgovori, politika, filozofija
druzenje po stanovima (u manjim grupama) (muzika, sviranje, pokusaji da se pravi bend, opijanje, filozofija...)
druzenje po haustorima zimi
blejanje po tramvajima zimi
retki odlasci u kafane (kafici pocinju masovno tek krajem odamdesetih)
bioskop
zurke, rodjendani
grupna voznja bicikla
sport i sportski tereni
kulturna desavanja i biblioteke
klubovi a la kst (kasnije, ko je isao na fakultet)
diskoteke (retko)
mislim da je model koji sam opisao takav od 1920. S tim sto su ranije imali igranke.A za generaciju pre tvoje, te bleje i okupljanja su bila mesta za narkomane, dzabalebaroše, metalike, alkoholičare... jer su u njihovo vreme radilo nešto drugo.
Iz ugla tadasnjeg 50-godisnjaka, potpuno nemoralno, antidrustveno, pa cak i antidrzavno ponasanje.najvise grupno blejanje na odredjenim mestima u kraju koja su bila poznata okupljalista
odlasci na grupna blejanja na Kalemegdan i u centru (druzenje, upoznavanje osoba sup pola iz drugih grupa koje bleje, ispijanje piva, nekad opijanje...)
setnje po kraju, razgovori, politika, filozofija
druzenje po stanovima (u manjim grupama) (muzika, sviranje, pokusaji da se pravi bend, opijanje, filozofija...)
druzenje po haustorima zimi
blejanje po tramvajima zimi
retki odlasci u kafane (kafici pocinju masovno tek krajem odamdesetih)
bioskop
zurke, rodjendani
grupna voznja bicikla
sport i sportski tereni
kulturna desavanja i biblioteke
klubovi a la kst (kasnije, ko je isao na fakultet)
diskoteke (retko)
Iz ugla tadasnjeg 50-godisnjaka, potpuno nemoralno, antidrustveno, pa cak i antidrzavno ponasanje.
Sve u svemu protracena mladost ili ipak ne?