Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mali je psihopata, toga ima svuda i u svakom dobu i nije niko nista kriv, desava se jbg. Idemo dalje. Ne grizu ruku koja te hrani, treba danas uzeti sto evra od Vucica, odgledati Kristijanovu emisiju i novu epizodu Juznog vetra pre odlaska na koncert Crnog Ceraka.
Genijalno napisano! Mozemo ocekivati botovske brigade u promovisanju ove relativizacije u narednim satima.

Ne, nego ti nemaš pojma o čemu pričaš.

Ne bi me čudilo da je i ćaća pokazivao i podučavao malog kako da puca.

A kako se sad ovo što si napisao uklapa u tvoje i tvrdnje tvog kolege sa Cene nekretnina, da je svega ovoga bilo i pre? Pošto sam sada pročešljao Gugl rezultate i arhive (a i moja sećanja) i nisam našao nikakve vesti o masovnim ubistvima u srpskim školama, od 2000 naovamo. A čak se ni 90ih to nije desilo. Dešavala su se donošenja i potezanja prangija, ali ne masovna ubistva.

A ajte sada vas dvojica, drvite i dalje kako nije to ništs novo i kako je uvek bilo tako... I kako niko od režima, društva, popularne (ne)kulture i "institucija" nije kriv za to.
Manje projektovanja svojih mišljenja. Upravo sam rekao zašto do ovoga pre nije dolazilo. I ti si igrao nasilne igrice pa da li imaš želju da ideš i pucaš? Mali je štreber, teško mi je da pomislim da mu je idol Kristijan i da sluša crni petak. Sve dolazi iz porodice, a danas nam je stanje društva nikakvo, sve može, niko ti ništa ne sme.

A kako se sad ovo što si napisao uklapa u tvoje i tvrdnje tvog kolege sa Cene nekretnina, da je svega ovoga bilo i pre? Pošto sam sada pročešljao Gugl rezultate i arhive (a i moja sećanja) i nisam našao nikakve vesti o masovnim ubistvima u srpskim školama, od 2000 naovamo. A čak se ni 90ih to nije desilo. Dešavala su se donošenja i potezanja prangija, ali ne masovna ubistva.

A ajte sada vas dvojica, drvite i dalje kako nije to ništs novo i kako je uvek bilo tako... I kako niko od režima, društva, popularne (ne)kulture i "institucija" nije kriv za to.
Ako je svega sto navodis kao uzrok bilo i ranije a ovakve stvari se nisu desavale, mozda to i nije uzrok.

Распитао сам се: мали је штребер и добио је кеца из историје. Наставница је дивна жена и има двоје деце, била је разредна мојој рођаки, која је сад у Трећој, одмах поред.
Tacno je to sto pises.
Potvrdjujeno mi je od rodjaka jedne od zrtava.

Manje projektovanja svojih mišljenja. Upravo sam rekao zašto do ovoga pre nije dolazilo. I ti si igrao nasilne igrice pa da li imaš želju da ideš i pucaš? Mali je štreber, teško mi je da pomislim da mu je idol Kristijan i da sluša crni petak. Sve dolazi iz porodice, a danas nam je stanje društva nikakvo, sve može, niko ti ništa ne sme.
Posledica svega zajedno. Sa jedne strane društvo i kultura, posebno (naša, ali i svetska) kinematografija koja potencira nasilje, dostupnost iste na internetu itd.

Sa druge strane, tu je i postepeno uništavanje škole i profesora kao institucije poslednjih 20 i kusur godin, a kroz kojekakve reforme kojima su profesori potpuno izgubili bilo kakve ingerencije. Te ne smeš da izbaciš dete sa časa, povisiš ton, lupiš šakom o sto itd. Da je ovaj mali degen imao neki podsvestan strah od institucije profesora, možda ga njegova poremećenost ne bi dovela do toga da na keca reaguje sa pištoljem. Takođe se potencira da nastavi prisustvuju deca sa smetnjama u razvoju (blaži, ali i teži oblici autizma) tako da praktično ne možeš ništa da uradiš da im konkretno pomogneš/podučiš ih. Uz to, zbog svojih ograničenja često završe u lošim školama i trpe nasilje od grubijana. Radio, video.

I onda stavi u sve to dete iz neke nesrećne "porodice".

U Ribnikar se guraju deca lekara, profesora, politicara, pomocnika politicara, folk zvezda.... Guraju se da idu tu u skolu.
Skola ima neke veze sa izvesnim EU donacijama.
Nastavnici su pod uzasnim pritiskom da daju deci dobre ocene.
Sad ce da bude jos gore.

Ono sto je @Beki napisao, tako bi trebalo.
Ali mi smo granicu presli odavno.
I sutra ce biti dan. Navicicemo se. Bice pucnjave po drugim skolama. Bice kao u USA. Ono sto smo zeleli, ono o cemu smo mastali, sada to i imammo.

I niko ne razmislja da je ova pojava zparavo imitacija onoga sto se desava u jednom drugom propalom drustvu, u SAD.
O tome vecina ne sme ni d amisli.

Poslednja izmena:
Posledica svega zajedno. Sa jedne strane društvo i kultura, posebno (naša, ali i svetska) kinematografija koja potencira nasilje, dostupnost iste na internetu itd.

Sa druge strane, tu je i postepeno uništavanje škole i profesora kao institucije poslednjih 20 i kusur godin, a kroz kojekakve reforme kojima su profesori potpuno izgubili bilo kakve ingerencije. Te ne smeš da izbaciš dete sa časa, povisiš ton, lupiš šakom o sto itd. Da je ovaj mali degen imao neki podsvestan strah od institucije profesora, možda ga njegova poremećenost ne bi dovela do toga da na keca reaguje sa pištoljem. Takođe se potencira da nastavi prisustvuju deca sa smetnjama u razvoju (blaži, ali i teži oblici autizma) tako da praktično ne možeš ništa da uradiš da im konkretno pomogneš/podučiš ih. Uz to, zbog svojih ograničenja često završe u lošim školama i trpe nasilje od grubijana. Radio, video.

I onda stavi u sve to dete iz neke nesrećne "porodice".
Tako je, možeš da ostaneš bez posla i ako vičeš na decu. Ne smeš da ga izbaciš sa časa, da smanjiš ocenu iz vladanja, čak ne smeš ni u učionici da ga zadržiš ako hoće da izađe. Nema više ponavljanja. Prebaci se dete na IOP i vozi tj prvo individualizacija, pa iop1 i na kraju iop2. Školstvo je srozano skroz.

Jedan poznanik mi piše
Ponoviću opet svoje iskustvo, lekari naročito su skloni da ne vide probleme svoje dece, ne žele da prihvate da im sa decom nešto nije u redu jer jelte oni sebe smatraju elitom, pa kako onda deca da ne budu kako treba. Imao sam slučaj gde majka lekar nije htela da prihvati da dete ima autizam da ne može da čita i piše...

Vučić:
Belivuk i njegovu su mleli ljude u ćevape, ja sam zabezeknut 😲
Vučićevi mediji:
Ljudi šta je ovo, otkud toliko nasilnih mladih, anb'livabl 😱

Isto Vučićevi mediji:
javni-servis-srbije-jpg.149290

javni-servis-srbije-2-jpg.149291

Usput, simpatično je i to kako je neko tamo u RRA i drugim septičkim jamama države odlučio da je ovo program prihvatljiv za gledaoce od 12 godina. ☺️

I takve stvari i ''institucije'' plaćaju svi građani svakog meseca
Inače, pored toga što je dozvoljen 12-godišnjacima, dotični "program" je emitovan na RTSu oko 14-15h, u vreme ručka. A mislim da je dan bio nedelja. Mašala. Sediš kući za vikend sa porodicom i decom, treba ds ručate ili ste ručali, a na "Medijskom javnom servisu Srbije" scene iz Klana kako Belivuk i kompanjoni sa zezanjem komadaju ubijene ljude i serviraju ih drugima kao ručak.

Evo ga i režiser, Boban Skerlić, sa ekipom. Tu je i kalaš, nasred Beogradske ulice.
2418329_boban-skerlic-foto-firefly4_ls-s.jpg

Poslednja izmena:
Za ovo sto je nase drustvo postalo janvise je kriv A. Vucic (Hulja)
Ne vlada on od juce.
Ali, samo gradjani nlaze hiljadu drugih razloga, samo da njega ne okrive.
Neki ocekuju pomoc "drzave", neki "suda".
Prave se ludi, prave se da ne znaju u kakvoj septickoj jami zivimo.
"Samo da nam ne uvedu vize..."

Pa sad kad ne morate da vadite vize, pada li vam na pamet da ste nesto drugo iigubili?

Sad na TV intervjuisali decu koja su se našla u okolini škole. Kažu svi da je bio dobar, povučen, bio stalno predmet šale od strane druge dece, a nedavno i promenio odeljenje baš iz tog razloga. Mislim da ovo objašnjava mnogo toga. Opet je zakazalo na mnogo mesta...

Ja sam promenio odeljenje krajem sestog razreda, previse sam se tukao s drugom decom posle skole, klasican fer, a to iz razreda. Imali smo i ponavljace koji su bili osioni. U sedmom sam osetio olaksanje (gde nema dijabola u odeljenju) i bio skoro odlican ucenik (vrlo dobar ali blizu granice) u sedmom i osmom razredu.

Nekad nisu mogli da dobiju 1 na 1, pa su morala i dvojica-trojica da me napadaju a to nije lako. Najveci problem su mi bila deca razvedenih roditelja i egomanijaci.

To je period kada krece pubertet i gde deca nisu samo deca vec jezivi provokatori, gde je jezik cesto neodmeren i otrovan.
Nekad je okruzenje problem, a nekad i mi sami.

Deca su dobra kad su mala, posle sve lagano krece nizbrdo, a treba to iskontrolisati. I vaspitavati pod budnim okom.

Sad na TV intervjuisali decu koja su se našla u okolini škole. Kažu svi da je bio dobar, povučen, bio stalno predmet šale od strane druge dece, a nedavno i promenio odeljenje baš iz tog razloga. Mislim da ovo objašnjava mnogo toga. Opet je zakazalo na mnogo mesta...
Zakazali su svi. Ako su ga maltertirali, roditelji su mogli da ga prebace u drugu skolu.

Ali mi smo Amerika.
"rat race". zveri.

Zar ne mozete da shvatite da ono sto se desava po High schools, sva ta maltretiranja, izivljavanja, fasizam "mladih i uspesnih",
To je sada ovde.
To je nacin zivota kojim vecina zeli da zivi.

Normalan covek ne bi mogao ni psa da ubije, psihopata je uvek bilo i bice, ovaj decko je imao potencijal za ovakvo nasilje i nazalost drustvo ga je poguralo ka tome, ali to bi se verovatno desilo pre ili kasnije u zivotu. Iz fine porodice inace, otac mu je poznati lekar.

Ajmo, jel ima nesto danas, jel poziva neko negde? Da li da dolazim za Beograd danas ili da ne dolazim vise uopste 🤔

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Nekad nisu mogli da dobiju 1 na 1, pa su morala i dvojica-trojica da me napadaju a to nije lako. Najveci problem su mi bila deca razvedenih roditelja i egomanijaci.
Deca razvedenih, skoro po pravilu prave probleme.
Nekada, kad bi bio razvod, neki bi ujak, deda, prijatelj preuzeo ulogu aautoriteta.
Sad nema ko. Svi su na telefonima

Ajmo, jel ima nesto danas, jel poziva neko negde? Da li da dolazim za Beograd danas ili da ne dolazim vise uopste 🤔
Ako i bude nešto, ne očekuj poziv i vesti sa ovog mesta. Ipak je ovo zajednica među kojima ima i onih koji su se radovali kad je vlast naređala poskupljenja struje i hrane, a znaš i sam koliko je tek botina i/ili simpatizera. Za takve stvari, bolje je pratiti (druge) društvene mreže, od ovoga ovde nema vajde.

Ako i bude nešto, ne očekuj poziv i vesti sa ovog mesta. Ipak je ovo zajednica među kojima ima i onih koji su se radovali kad je vlast naređala poskupljenja struje i hrane, a znaš i sam koliko je tek botina i/ili simpatizera. Za takve stvari, bolje je pratiti (druge) društvene mreže, od ovoga ovde nema vajde.
koje?

Pa online grupe i stranice. Ja slabo koristim društvene mreže - mnoge ni nemam, tako da sve što saznam, saznam od "opozicionih" medija ili sa foruma. Ali ima tih grupa, recimo kao što imaš "Odbranimo Savski nasip" i "Stanari Cetinjske" tako ima i drugih. Napraviće se vrv neka i ovim povodom, pošto je baš odjeknulo širom zemlje i naroda. Doduše, neće ni Vučićevci sedeti skrštenih ruku, postaraće se da se sve ovo što pre prvo smiri a onda i zaboravi.

Vrh