[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=550466#p550466:3pumdop1 je napisao(la):
Пантограф » Pon Jul 09, 2018 10:49 pm[/url]":3pumdop1]Међу црнилом овоземаљским, слуђивање народа српског лажним изливима патриотизма током светског првенства у фудбалу тренутно је, врло могуће, најсрамнији феномен орвеловске природе и сврхе. До пре неки дан био сам, заправо, на грчком острву, али се опори мирис из крематоријума који спаљује и последње остатке нормалности и памети у нашем етру добро осетио и тамо, а, када сам се вратио, могао сам ножем да сечем дим који је остао иза српског моралног и интелектуалног мртваца.
Укратко, желе да нас учине - и у томе код многих успевају - једном исфрустрираном, искомплексираном, плачљивом и злом скупином. Случај Домагоја Виде је последња кап у тој прљавој води. "Вечерње новости" су то пустиле као главну најаву на насловној страни, а то је новинарски и уреднички пораз таквих размера, да би и неки уређивачки колегијум од пре 60 година починио колективни сепуку. Традиционално "патриотски" медији, попут интернет и штампаних испљувака "Рингијер Аксел Шпрингера" од почетка Мундијала активно учествују у свему, колико и у подршци Београду на води, а b92.net је успео да се надовеже пригодним опсежним коментаром на тему "фашистичког поздрава `Слава Украјини` са почетка 20. века" (који кр**** мисли да је фашизам постојао почетком 20. века?). Дебили-читаоци се примају, коментаришу и не питају се: Хрватска, Украјина, Русија, Колинда, Медведев, Порошенко... а где је ту Србија? Зашто је то нама битно, и зашто је ударна, главна вест? На другој вести замера се Новаку Ђоковићу, чија је мајка Хрватица, што навија за Хрватску.
А онда се појављује цео спорни снимак мученог Виде, својевремено Кијевљанина, који после `Слава Украјини` поздравља кијевску кафану "Београд" и њеног власника Јову, а онда, уз флашу пива, пева песму Томе Здравковића "Кафана је моја судбина"...
Какав усташлук, јбт - Томпсон из Печењеваца?!
А све то ради се са само једним подлим и одвратним надциљем: да се над стадом обнови контрола (да грађевинци из Кокезиног клана потроше 150 милиона евра на стадион у њиви, да се железничка станица пресели у јендек зарад продаје станова у бетонским ципеларницима и томе слично). Да се олош обогати. А стадо, онако слуђено - блеји, већ забрињавајуће отупело.
Што се мене тиче, зарад отпора глупости, први пут навијам за Хрвате на неком такмичењу. Дабогда освојили Мундијал, да пукне овај чир макар мало (молим вас, не одговарајте ми помињањем Јасеновца и Јадовна, као Вулин - из обзира према жртвама тих места, а и зато што бих дебила који би то учинио одмах ставио на игнор листу).