Šta je novo?

Square Residence - [Stambeno poslovni kompleks | 22.000 m²]

Ne znam gde ste pročitali da nije moguće.

Većina stanara i planira da uzme na kredit, a i ja sam jedan od tih.
U predugovoru mi jasno stoji da je investitor u obavezi da obezbedi svu neophodnu dokumentaciju za stambeni kredit.
Ukoliko on to ne ispoštuje dodje mi 40% vrednosti stana (2x učešća). Kapiram da će ispoštovati.

Za sada su svi papiri okej, sve ide sa dozvolama (zato i kasne). Jedino je zackoljica taj njihov način finansiranja izgradnja pošto to rade u saradnji sa nekom drugom firmom ali i to je samo papirologiju koja se resava.

Obratite pažnju na predugovora, dodajte sve što želite. Ne obazire se na rokove i njihove izjave pošto što se toga tiče lažu kao besni.

Lamela 1 i 2 se očekuje da do Maja dodje na 80%, doduše trebala je sada u aprilu ali eto ipak se pomerilo OPET.
Hvala puno. U nekom od komentara zato sam i htela da proberim. Mi planiramo kupovinu u lameli 3 koja bi trebala da bude do pocetka 2026. Ali sigurna sam da ce se i to pomeriti.

Hvala. Jel provjeren investitor?
Nazalost, na ovo pitanje je jako tesko odgovoriti, ovo je Srbija, koliko god da je neko proveren ili neproveren, cas mogu stvari da krenu naopako ili da krenu odlicno.
Tako da cu pustiti nekog drugog da ti odgovori jer ja nemam iskustva sa vise investitora da bih mogao da procenim koji je proveren, a koji nije, kao i koji su kriterijumi po kome se jedan investitor smatra proverenim. Imas poznatih investitora proverenih koji jos nemaju nijednu upotrebnu dozvolu.

Ne znam gde ste pročitali da nije moguće.

Većina stanara i planira da uzme na kredit, a i ja sam jedan od tih.
U predugovoru mi jasno stoji da je investitor u obavezi da obezbedi svu neophodnu dokumentaciju za stambeni kredit.
Ukoliko on to ne ispoštuje dodje mi 40% vrednosti stana (2x učešća). Kapiram da će ispoštovati.

Za sada su svi papiri okej, sve ide sa dozvolama (zato i kasne). Jedino je zackoljica taj njihov način finansiranja izgradnja pošto to rade u saradnji sa nekom drugom firmom ali i to je samo papirologiju koja se resava.

Obratite pažnju na predugovora, dodajte sve što želite. Ne obazire se na rokove i njihove izjave pošto što se toga tiče lažu kao besni.

Lamela 1 i 2 se očekuje da do Maja dodje na 80%, doduše trebala je sada u aprilu ali eto ipak se pomerilo OPET.
Ja sam napisao jer sam imao problema..išao sam u više banaka. Niko nije hteo da mi da kredit baš zato što je problem ,kako ste i rekli,taj njihov način finansiranja. Banke neće tako da rade. Provereno. Proverite sami sa bankama pre nego što bilo šta potpišete. I meni su govorili da nema problema, pa sam posle ustanovio da smo jedan kredit nije odobren bez da su stavili hipoteku na neku drugu nekretninu,a ne tu što kupujete.

Ja sam napisao jer sam imao problema..išao sam u više banaka. Niko nije hteo da mi da kredit baš zato što je problem ,kako ste i rekli,taj njihov način finansiranja. Banke neće tako da rade. Provereno. Proverite sami sa bankama pre nego što bilo šta potpišete. I meni su govorili da nema problema, pa sam posle ustanovio da smo jedan kredit nije odobren bez da su stavili hipoteku na neku drugu nekretninu,a ne tu što kupujete.

Imaju identičan aranžman na drugom projektu (Vila Banjica), a tu su banke davale kredite.

Zdravo, izgleda da problem nije uopšte Lindner nego ako je Grad Beograd upleten.

Ako neko zna koje su banke odobravale kredite za Vila Banjica, molim vas da podelite. Konkretno bi me interesovalo da li su Intesa, Komercijalna, Raiffeisen.

Verujem da će te iste banke biti ok i sa ovim projektom.

Ako neko zna koje su banke odobravale kredite za Vila Banjica, molim vas da podelite. Konkretno bi me interesovalo da li su Intesa, Komercijalna, Raiffeisen.

Proverite, ali mislim da su dosad kredite tamo davale OTP, Intesa, AIK i Alta.

Za neke banke (Npr. NLB Komercijalna) je problem taj odnos između investitora i izvođača, tj. hipoteke izvođača. Tako da verovatno ni na ovom projektu neće sve banke hteti da daju kredite.

Hvala! Plakaću ako Raiffeisen ne želi da odobri 🥲 Znam da problem nije Lindner i način finansiranja, ali me brine to oko hipoteke da li će biti razrešeno do 80% i taj njihov interni dogovor.

Svakako ću se raspitati, nadam se da ću uspeti da nađem neke detaljnije info!

Vrh