Šta je novo?

Square Residence - [Stambeno poslovni kompleks | 22.000 m²]

Evo na osnovu čega su dobili dozvolu za rad, na osnovu nekih tamo dokumenata koji obećavaju šta će sve da se izgradi xD vrlo diskutabilno, objekat trenutno ne možeš da priključiš ni na šta, žao mi je što ranije nisam sve ovo pogledala. Sad se nadam da će sve ovo biti rešeno...
Screenshot_2023-07-01-19-52-23-940_com.google.android.apps.docs.jpg
 
Koliko piše da je kapara? Ako je ona 10% toliko kupac gubi ako odustane (ne mešati sa iznosom depozita ili avansa).
Ali ja nisam pitao to. Ja sam pitao šta ako prodavac kasni? Dakle prođe tih 18+3 meseci (21 mesec). To je znaci proleće/leto 2024. Realno je da zgrada tad neće biti završena. Šta tada?! Koje penale plays prodavac? Ima li to u ugovoru?
Dobijaš 2‰ mesečno, postoji i maksimalna suma ali ne znam koliko (tipa 12m penala) i to je to.
 
Ako je tako, onda u najgorem scenariju, ljudi dobiju učešće nazad.
 
Aki se odustane od predugovora, zadrzavaju 10 posto i penali ne mogu preći 5 posto:
IMG_20230702_200210.jpg
IMG_20230702_200234.jpg
 
I meni deluje da tesko mozemo da izvucemo celo ucesce bez nekog jaceg udara + advokat.
I verovatno moramo da sacekamo da prodje to vreme... Iako budimo realno za godinu dana ovi nece nista da urade
 
ja sam dala 20% a iz predugovora deluje da moze da se izvuce 15% tako da sta da se radi ...
 
Da li neko prolazi pored gradilista, da li se nesto desava?
 
Nakon mesec i po dana i lažnih obećanja nista se nije promenilo.

Na Ceopu ništa novo, zahtev za lokacijskim saobraćajnice zamrznut.

Prodajni agenti se vise i ne trude da daju odgovore.

Postavljena tabla kako bi se kupilo vreme...

Sve u svemu neka nam je Bog u pomoći.

Square Residence, Novi Square, Park Square, Banjica Square, Beomontex doo, Incasa moderna doo i još mnoge druge povezane firme, ko ne mora nek nema posla sa njima, ustedeće mnogo živaca.
 
Da li je uopste ovaj investitor normalan, ovako zavlacenje i laganje treba zestoko kazniti. Ali cenim da se on vise ne sme ni pojaviti niti organizovati sastanak.
 
Vec pocinjete da pricate gomilu gluposti.
Da je investitor z##ebao stvar sa pripremom neke dokumentacije i lokacije pre nego sto je pocela prodaja stanova to je tacno.
Ali iskreno mislim da je trenutno prava lokacija za zalbe Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove posto je predmet kod njih vec ~5meseci.
 
Ma ajde molim te zasto samo za ovu zgradu to stoji toliko, budimo realni ili je nesposoban ili muti.
Da li si video jos neku zgradu do ovoliko dugo stoji? I sta je sa obecanjima od proslog sastanka? Da li ima smisla ono ignorisanje mejlova na grupi?
Sta ima mi da se zalimo Sekratarijatu, to nije nasa stvar uopste, trebalo je na vreme da misli i radi na tome...
Iskreno trebalo bi ovo u neke novine da objavimo(i potrdudicu se da se to desi), jer oni se nece pomaci dok ih ne lupimo po usima.
 
Dakle, posto investitora nigde nema, svi pravac u Sekretarijat...

Jeste, bas i mi preterujemo i pricamo gluposti, jadan investitor, sve mu neprijatno pa se zato povukao.

Treba ga razumeti i ponuditi mu reci utehe i pomoc.
 
Da budem iskren, samo postojanje onih mailova mi se ne svidja - Tu je investitor pogresio i poslao mail svima kao CC umesto BCC tako da sada svi imate pristup svim email adresama.

Sto se tice komunikacije tu su na nivou 0, potpuna glupost i resilo bi veliku kolicinu problema da odgovaraju na pitanja.
Ali kapiram da nije idealno reci svaki put "uskoro" posto ce ih neko rascereciti.

Sto se tice predmeta i kako je on jadan jedini zaglavio - Znate u kojoj drzavi zivite i kako stvari funkcionisu. Verujem da se naislo na neku prepreku, samo da investitor sracuna koliko duboko zeli da gurne ruku u dzep.
 
Inace redovno saljem mailove sekretarijatu da da mi daju stanje predmeta i nijednom nisam dobio odgovor, cak ni potvrdu da su primili mail.
 
Sto se tice predmeta i kako je on jadan jedini zaglavio - Znate u kojoj drzavi zivite i kako stvari funkcionisu. Verujem da se naislo na neku prepreku, samo da investitor sracuna koliko duboko zeli da gurne ruku u dzep.

Pa ovo ga svakako ne opravdava. Znao je i on kako stvari funkcionišu. Što pravi zgradu ako neće da podmaže gde treba?

Ovako ispada da je počeo da raščišćava livadu, prevario lakoverne i nestao.
 
Da budem iskren, samo postojanje onih mailova mi se ne svidja - Tu je investitor pogresio i poslao mail svima kao CC umesto BCC tako da sada svi imate pristup svim email adresama.


U pravu si bl3y4 to je kardinalna greska u koracima investitora, pa zasto bismo svi videli da investitor ne odgovara nikom na mejlove.
 
Ne bih da budem crni gavran, ali firme Steve Dragišića su trenutno blokirane na preko 2.500.000 evra. Nadam se da će se iščupati.
U građevini sam 15-tak godina, moje iskustvo je da najveći problemi nastaju kada su zalogaji preveliki. Naravno, ima izuzetaka. U Zemunu se trenutno gradi 10- tak zgrada čiji su investitori veoma stabilni. U Ugrinovačkoj i Cara Dušana imate Neimar V, Nikšu komerc, Sistem Ortogradnju i Beoprojekt. Svi oni rade zgrade od 5.000 do 20.000 m2. Dobri su i pojedini investitori manjih zgrada u Zemunu, poput Fer Builda, Saše Columena, Ranka Stormsa, Zorana Zemun invest i Šćeke Astute. Dobra opcija za kupovinu mogu da budu i stovarišta građevinskog materijala koja kompenzuju materijal za kvadrate sa investitorima, poput Varde i Jakovljevića.
 
Pa onda nemoj biti crni gavran. Nama kupcima je najteže i ne treba niko da nam dodatno staje na muku.
 
Poštovani, nov sam na forumu. Kupili smo stan u ovoj zgradi. Koliko smo obavešteni do zastoja u izgradnji je došlo zbog neizdavnja određene dozvole. Ovih dana su krenuli sa postavljanjem nekih cevi, hlorisanjem,iskopavanjem. Dozvola i nastavak radova se očekuju kroz 3 nedelje. Čuo sam da postoji Viber grupa kupaca. Pošto nisam u Beogradu zamolio bih vas da me ubacite u tu grupu da bih bio u toku sa nastavkom izgradnje. Molim Vas da me neko iz Viber grupe kontaktira na mail jugoslavarsenijevic04@gmail.com da bih dao moj br telefona. Unapred se zahvaljujem i svako dobro želim.
 
Vrh