Šta je novo?

Sportski događaji

Prica iz ...izvora... je da Teodosic i Micic ne mogu zajedno i da je to presudilo, uz druge razloge. Pesic slabo mirise cigare, alkohol, bekrijizam i ostale neprofesionalizme pa mu je to sigurno i leglo. Ne kazem da je Teu to nesto posebno smetalo u karijeri ali eto. Steta sto je Jovic povredjen.
 
Nije povredjen Jovic koliko znam.

Kad smo kod njega, evo sta kaze o Teu i Jokicu:


„Na jednim Olimpijskim igrama smo maltretirali Joku. Ali, Joka je Joka, njemu ništa nije teško. Kaže mu Teo: ‚Ajde, Joko, ideš u Mek Donalds‘, a mi na petom spratu hotela i sa terase sve vidimo dole – red, treba da se čeka dva sata. On kaže: ‚Nema problema, ko će šta?‘ Mi napravimo spisak, on siđe. Em čeka sat vremena, em onako natovaren sve to nosi. Svaki dan je to bilo. Mi svi ležimo na lejzi begovima i mašemo mu sa terase. Posle nam je malo bilo glupo, ali on kaže: ‚Ja sam najmlađi i nema problema‘“.
 
Treba probati sa Nedovićem na pleju, kapiram da ne može biti gori od Jaramaza. Mada kad je Jokić na terenu nama bukvalno i ne treba plej
 
Sinoć je baš svaka izmena išla Jaramaz za Micića tj pored Nedovića je uvek bio plej na terenu...
Protiv Holandije jeste imao ulogu pleja, ali opet manje od Jaramaza...
 
Poslednja izmena:
Jeste, ali je bar u dve prilike da se ja sećam organizovao napad kao 'kec', jednom sa Vasom na parketu.
 
Sada će da se kuka i da se teoretiše, a istina je jednostavna: premalo bekova u rotaciji - Nemanjina povreda došla kao elementarna nepogoda - i u savremenoj košarci, u kojoj se pobeđuje najpre šutem za 3 i gde su bekovi najvažniji igrači, u principu se zato gubi. Jokić ne može sam.

Logika 'više sreće sledeći put' važi samo ako se sledeći put pojavi i Bogdan Bogdanović. A tu budu i Jokara i Vasa. I Kalina i Lučić.

Na temu pijanog Valjevca-vrhunskog beka, i šta bi bilo da je on igrao, ne bih. Činjenica je da bi za Italiju igrao, da je Talijan, a onda možda ne bi onaj mali koji nas je sahranio trojkama...

Čestitka Talijanima, njihov pobednički mentalitet je zvezda vodilja u svim sportovima.
 
Vasa je odigrao jako loše ovu tekmu. Promašio je 4 trojke u zadnjoj četvrtini (ukupno 1 od 8) pritom je čuvao Italijana kog je srao šut, a Gudurić je šutirao 0 od 4. Milutinov je takođe kriminalno odigrao.
Izgladali smo kao Slovenija gde svaka lopta ide na Dončića tj Jokića. Možda bi tako i pobedili da je Jokić igrao 35+ minuta kao Dončić. Kad njega nema, nema ni ideje u napadu...
 
Poslednja izmena:
Gledam izjavu Lucica, odlican momak, kaze da je atmosfera bila sjajna i da se jbg desilo.

Momci su ostali zajedno i posle poraza, nema sad pljuvanja, prljavog vesa...

Mozda je red da ne razje*******avamo sve zbog jednog poraza i nastavimo dalje uz analizu gde smo pogresili.
 
Slažem se. Mislim da je sad najvažnije fokusirati se na kvalifikacije za SP i izboriti to, a preko toga i Olimpijske igre, onda se priča nastavlja i nova šansa je već za godinu dana. Ako ne izborimo, to je kraj ovog sastava jer je sledeće veliko takmičenje na kome bi mogli da učestvujemo tek 2025.
 
Шта има да се разјебе? И шта би се постигло? Ако се мене пита, није требало дирати Кокошкова после претходног пораза од Италије; он није имао Јокића. Него ми мислимо да смо јачи него што јесмо. То што нас "није кренуо шут" је у домену вероватноће, али ми нисмо господари те вероватноће - рођених шутера, без Богдана у тиму, немамо (ајде, Васа је добар). Све и да је Недовић играо, ни он није рођени већ тренингом унапређени, изворно чак слаб шутер. Значи, ми можемо са великом вероватноћом да очекујемо да нам, не тако ретко као што бисмо волели, шут "стане". И то значи, кад противника крене, вероватно, пораз. И то се и десило.

Проблем ће се, као раније у фудбалу, најпре наћи у слабој селекцији играча у млађим узрастима. Њиховог бека који нас је сахранио код нас нико не би погледао јер је мали, нема "сајз". У Звезди су нпр. од млађих играча највећа очекивања била од Борише Симанића, "јер је велики, а има и моторику да може да игра". Да нема Мишка и Меге, тек нам не би ваљао посао, можда би се Јокић ко и ћале бавио коњима.
 
Poslednja izmena:
Istina je da nemamo dubinu, ali ako pogledamo unazad, nije prvi put. Falio je taj X faktor igrac koji odjednom, neocekivano i nerezonski podigne ekipu.
Jel bi neko stvarno dao pare da ce Gurovic tri puta da mlatne trojku niotkuda Amerima? Jel iko ozbiljno racunao na Duska Savanovica da ce da napakuje sve redom trojkama?
Sad se taj nije pojavio.
Nismo dovoljno duboki na klupi da pretrpimo gubitak dve startne dvojke(Bogdan, Nedovic).
Kao sto nismo bili protiv Slovenije doboljno duboki da pretrpimo gubitak dve startne jedinice(Teo, Jovic).
Slazem se za Kokoskova, ne da bih kritikovao Pesica vec je glupo dovesti trenera i ne dati mu sansu da sakupi glavne igrace i stvarno ostavi svoj pecat. Kao sto je bilo glupo od Sunsa da ga sutnu u godini u kojoj se znalo da su najgora ekipa, i u kojoj su "zaradili" pikove koji ce ih nositi narednu deceniju. Mozda on ne bi osvojio prsten, a mozda bi sa ovim igracima uzeo dva.
 
Lopta je okrugla, danas svi igraju kosarku.
Iliti, bar nismo od Poljaka izgubili. :D
Jbg.
 
laugh-the-office.gif

Novi, mocni kk Partizan
 

Почеле пријаве за трећи Београдски полумаратон


Пријаве за јесењи, трећи по реду, Београдски полумаратон званично су почеле. Сви тркачи који желе да искористе прилику да финиширају тркачку сезону у великом стилу, позвани су да у недељу, 27. новембра, буду део сада већ традиционалне трке по централним улицама Београда, да боље упознају српску престоницу и покушају да оборе сопствене рекорде.

Како је саопштио „Београдски маратон”, у оквиру полумаратона организоване су две трке и то: Београдски полумаратон са стартом у центру града и трасом која преко Старог града води до Новог Београда и назад, и трка на 10 километара с трасом која покрива центар Београда.

Поред ове две такмичарске трке, полумаратон ће улепшати и употпунити „Сава осигурање породична трка”, с трасом дужине 2,5 километра, а намењена је свим људима добре воље који желе да својој деци стварају здраве навике од малих ногу.

Старт Београдског полумаратона и трке на 10 километара биће испред Цркве Светог Марка у 10 часова, а старт „Породичне трке” у 10.15 часова, са истог места.

Пријаве су могуће путем сајта „Београдског маратона”, на линку https://bgdmarathon.org/3-beogradski-polumaraton/, а висина котизације износи 2.390 динара (22 евра). Пријаве су отворене до 23. новембра.

 
Partizan jeste mocan, dobro organizovan i odlicno viđen. Stranac kapiten, sto nisam verovao da će ikada da se desi u jednom srpskom klubu. Aba liga bez poraza, a Evroliga za jednog povratnika posle duze vremena, poprilicno dobro.

Kao Zvezdin navijač, veoma sam zabrinut, posto je u Evroligi sunovrat (1-5), u Aba ligi za sada bez poraza...Crveni alarm je vec duze vreme upaljen, ne preduzima se konkretno nista. Poenta je sto sve utakmice lice jedna na drugu, krene se korekntno, onda naidje period kontra ritma, koji se nekako sredi, pa u zadnjoj deonici potop. U timu postoji jedan konstrantan igrac - Ben Bentil. Luka Vildosa i Nemanja Nedovic su poslali drugi i treci najbolji igrac u timu, posle povrede i bez i jednog ili sa jednom treningom, sto dosta govori o tome kakav je ostatak tima. Pozdravljam naravno rastanak sa Adamsom. Postujem Vladu Jovanovica kao trenera, veliki je borac, ali nije dorastao da vodi tim u Evroligi, tako da, promena trenera je prvo sto ce sledece morati da se uradi. Kao sto je nadjena zamena za Adamsa, da se nadje i za Holanda. Stranac koji postize 3,5 poena po utakmici, apsolutno je tumor na telu tima.

Crvena Zvezda je tim koji zivi od rezultata, a za sada se ide kao onom scenariju iz sezone 1999/2000, koji neki ni ne pamte. Ja je pamtim vrlo dobro i znam sta je bilo posle toga. I Zvezda nije tim koji moze sebi da priusti da placa stranog igraca koji igra jedva na nivou prosecnog Aba kosarkasa, cak i ispod toga.
 
Pa sta cekas, Februar, da se izgubi kup i ostatak Evrolige postane rekreativno takmicenje...Jel ti i ovo veceras nije dovoljno za crveni alarm?
Meni vise nego dovoljno, a sukobljavati se necemo, tvoje je pravo da imas svoje misljenje, a moje da imam svoje...Ovo je slobodna zemlja, a mi smo slobodni građani.

Ja se veceras na Jovanovicevom mestu, ne bi ljubio ni sa kim, nego bi sa dostojanstvom koje i u porazima imam, dao ostavku...
 
Doslo je do smene. Dusko Ivanovic je novi trener KK Crvena Zvezda. Nadam se promenama.
 
Vrh