[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=707148#p707148:3p9xsnw9 je napisao(la):
Kokili » Pon Feb 10, 2020 10:08 pm[/url]":3p9xsnw9]Najvažnije je da su utakmice odigrane u normalnoj atmosferi. Vi ste se odmorili za kup u koji ulazite kao apsolutni favorit, kao jedini klub u EL i sa najskupljim rosterom u poslednjih 10-tak godina.
Ja cu opet dati primer, koji svi znamo. Armani je pre 2 i 3 sezone u Evroligi imao ekipu koja je bila napravljena za vise od top8 Evrolige, a bio je kanta za napucavanje svima. Tako da, to sto imas na papiru dobar i skup tim, ne cini te favoritom, ni po kojoj osnovi. Favoritom te cini igra, spremnost, motivisanost i stanje na tabeli, pa sve drugo.
Zvezda sada ima, mozda i bolji tim, nego najjaci u vreme vođstva Dejana Radonjica, ali samo na papiru. Po igri, daleko je i od onog tima kada je Dušan Alimpijević bio trener.
Da se ne lazemo i ostali timovi u Aba ligi su mnogo napredovali. Pre svega Partizan. U protekle 3 godine, u ovo vreme, skoro da su postojale samo teorijske sanse da se F4 ekipe promene do kraja ligaskog dela. A sada 3. tim na tabeli moze da ne ode u F4, kao sto 6. moze da ode. Pogledajte...
1 PAR 15 4 34 187
2 BUD 14 5 33 193
3 CZV 12 7 31 173
4 COL 12 7 31 63
5 MOR 12 7 31 16
6 PRI 11 8 30 -28
7 FMP 10 9 29 51
8 IGO 7 12 26 -85
9 CIB 6 13 25 -140
10 KRK 6 13 25 -155
11 MEG 5 14 24 -136
12 ZAD 4 15 23 -13
Cedevita Olimpija bi trebala da bude treca, jer jos uvek ima bolji međusobni skor od Zvezde, greska je, a ovo je tabela sa zvanicnog sajta Aba lige. Ali, vise bi voleo da u F4 vidim Primorsku ili Mornar, nego Cedevitu Olimpiju. Ta dva tima su ove sezone napravili velike iskorake i lepo bilo da bar jedan bude nagrađen sa F4.
Sto se dalje tice utakmice sa Mornarom....Onoliko gresaka za jedan evroligaski tim, svega toliko dozvoljeno protivniku skokova u napadu, izgubljenih lopti, nekih nerezonskih suteva,...Igra ispod svakog nivoa. Kada vidim kako lopta pada posle promasaja i niko ne potrci da proba da je uhvati. Onda je bilo mnogo situacija u napadu gde su Zvezdini igraci bili izgubleni, bez ideje i te situacije su se zavrsavale promasajima iz nerezonskih pozicija ili izgublenim loptama. Jedino u poslednoj deonici su licili na tim. Mornar je, osim u pogledu slobodnih bacanja, bio dobar. To sto je Zvezda igrala tako kako je igrala, ne umanjuje njihovu pobedu, naprotiv. Ali moralo je drugacije. Veceras bi bez Stimca i Gista, ali u sastavu sa Odžom i Jovanovicem, tim izgledao bolje. Raspored jeste nehuman za Zvezdu, ali i takva isprpljena, mora da ima neku ideju i viziju sa ovim fondom igraca i timom. U zadnjoj deonici i Beron se probudio, ostali nista do kraja - losi vise ili manje.
Gist - Zvezdin najplaceniji igrac, na momente pokaze dobre partije, umesto da mu naidje po neka losa. Sut spolja i sa poludistance sam ne moze da pogodi. Mnogo puta promasuje zicere.
Dženkins - razumem da ima neku godinu vise, ali gde je ono njegovo samopouzdanje, kada je ,,sam pobeđivao protivnike". Gde je sve ono zbog cega su ga navijaci zavoleli i zvali Srbinom?
Nijedan igrac domaci ili strani, nije vencan sa Crvenom Zvezdom, koliko god da je godina u klubu. I ako iz bilo kog razloga ne dobrinose boljoj igri kluba, ne treba da nose Zvezdin dres. Od onoga sto su bili, klub ne moze da postiže rezultate. Lazic je legenda kluba i nemam nista protiv da se dres sa njegovim brojem povuce iz upotrebe, ali on niti je vise onaj odbrambeni igrac koji se borio za svaku loptu i time ponajvise zasluzio da bude kapiten. Niti je napadacki i blizu onoga je bio. Dobric, igrac koji treba da bude na pocetku vrhunca karijere, sve je gori i gori. Hocu da kazem da nisu samo stranci problem. Jasno mi jeda Gist ne moze da igra kao u Panatinaikosu u najboljim godinama za kosarkasa, ali ovo je...Ne znam kako da nazovem.
Zvezda posle kupa, treba da igra evroligasku utakmicu sa CSKA? Kako da igra? Ovako? Bolje da ne igra. Da je ovako igrala protiv Partizana, bilo bi 20+ poena izgubleno.
Sto se tice Evrolige, i dalje je Zvezda u sansi za F8, ali u Aba ligi, za tim kakav ima, ovo je ispod svakog ocekivanja. Ponavljam, Zvezda za sada nije ni siguran ucesnik F4 Aba lige, sa ovakvim timom.
Ide kup, dva slabija protivnika, ako se prva runda prođe. Prilika da se ekipa stabilizuje. A trofej u kupu Zvezdi treba kao zednom voda. Mislim da bi taj trofej (donekle) stabilizovao posrnulog, jos uvek aktuelnog srpskog i regionalnog sampiona.
Ekipa za kup treba da se stabilizuje i u narednih 6 dana, samo je to bitno. Ali mora da se podigne psihicki i da se motivise.
I da je sve sto je realno u Zvezdinim rukama, nijedan cilj nije izgubljen, ali treba se iz ovog ,,blata" izvuci.