Zvezda je prvi finalista...Ali kako...
Ja sam veliki Zvezdas, ali moram da budem posten i iskren...ovo je Zvezdin poraz u svemu, osim u rezultatu, koji je za jedan poen prevagnuo na Zvezdinu stranu. Jedna igra bez ideje, na rubu ambisa. Mega je imala pobedu, vec viđena u finalu...
Ako napravimo retrospektivu zadnjih trenutaka meca...Prva trojka Berona na -5 za Zvezdu, pa -2,...ukotrljala se nekako lopta u kos. Naredni napad za Megu, promasaj, pa ofazivni skok i novi napad, na srecu nekako je to odbranila Zvezda, naterala igrace Mege na ishitren sut i promasaj, pa 18 sekundi za napad, vise od dovoljnog. Pa i taj napad, ruku na srce, bio je skoro bezidejan, ali opet Beron ,,bez koske" trojka, na srecu za +1 za Zvezdu. Ostala je 1 sekunda posle time-out-a za Megu, lopta sa strane. Za to malo vremena, izgradio je Peri poziciju za sut i za malo pogodio preko, ako sam dobro video, Gista. I opet sreca za Zvezdu.
Mega je zasluzila pobedu, zbog truda njenih igraca koji je ulozen i ritma koji su nametnuli mnogo jacem protivniku. Sreca je bila na strani Zvezde, koja je, koliko god da ja navijam za taj klub, nije zasluzila svojom vecerasnjom igrom.
Kako oni misle da sutra izađu u finale (protiv verovatno Partizana), ne znam. Sa ovakvom igrom, u najmanju ruku sa -20 ce da izgube.
Mesta radovanju ovde nema,...Ovo je bruka. Da sam trener Zvezde, na konferenciji za stampu, sramota bi me bilo da kazem bilo sta pohvalno za svoju ekipu, a protiv nijedne kritike ne bi imao moral da se bunim i branim svoje igrace.
I ponavljam. Zvezda je u ovoj utakmici jedino rezultatski pobedila, drugo je sve izgubila. Nas narod kaze: ,,Pobedi se ne gleda u zube" , ali da li je ovaj put bas tako...
Veceras, drugi polufinani par, Partizan - FMP, gde je Partizan apsolutni favorit i naravno se skoro sigurno ocekuje repriza proslogodisnjeg finala. Nadacu se sa drugacijim ishodom, ipak, bez ozbira na ovom Zvezdino, blago receno, lose izdanje.
Dve trojke Berona....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=p2hEviQADoI[/youtube]
Zavrsnica komplet....
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F_WbnNG4go0[/youtube]
Pa prosudite...I recicu jos nesto, za ekipu koja ima 1-2 raspolozena igraca tokom celog meca, sto je kod Zvezde ove sezone, neretko slucaj, lako je napraviti taktiku za odbranu. Lorenco Braun u ovoj utakmici, osim fizicki prisutan, skoro da nije ni postojao.