[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710655#p710655:bglxzch6 je napisao(la):
tribi » Pet Feb 21, 2020 2:59 pm[/url]":bglxzch6]Znači četvorokorak se ne svira jer ga prave i u NBA i to igrači rade nesvesno i mnogi to rade? Zanimljivije tumačenje pravila košarkaške igre još nisam čuo.
Da li je bio faul ili "faul"?
https://imgur.com/JLrgGhI
Prvo, izvrnuo si moje reci samo tako. Ne znam cime se bavis u zivotu, ali to je crta politicara, jedna od najbitnijih. Mozes u tom smeru da krenes, imas dara. Samo sto te fore kod mene ne prolaze. Raspravljao sam se ja sa vecim mastorima spinovanja i izvrtanja, mala beba si za njih, pa mi ni oni nisu mogli nista. A ti do njihove stanice ima da se vozis, a presticices ih tesko.
Ne svira se, jer ga sudije ne vide. Sto sam ti jasno gore napisao. A ako nisi video, nije problem. Ako nisi hteo da vidis, to je bezobrazluk i svaki dalji razgovor sa tobom nema smilsa. Ja svakog svog sagovornika, ako mu dozvolim da to bude, saslusam (u ovom slucaju procitam sta je napisao), pa onda odgovaram. Ako mi nesto promakne, a on mi napomene, izvinem se.
Kada bi hteli da se vide i sviraju svaki koraci, morali bi da uvedi jednog sudiju, koji ce samo to da prati i nista vise. Plus da ima video-podrsku, ako dobro ne vidi nekad, pa da se ponovo pregleda, ako sumnja u istinitost odluke. Sinoc sam na utakmici video 2-3 puta ciste korake koji nisu svirani.
Mnogo je teze uociti korak vise na polaganju, nego faul i glumu pri istom.
Bio je ,,faul", odglumio covek, svaka mu cast. Promasio profesiju. Dobar je kosarkas, ne kazem, ali bolji je glumac. Kako se bacio, kao voz da ga je pregazio. Ovo je klasicna borba za poziciju. Jesi li ti igrao nekad kosarku? Jesi li bar basket ispred zgrade? I opet kazem, da odglumis i da to sudiji izgleda kao pravo...I to je znanje. Nije ni to lako. I reskiras tehnicku i moras toga brzo da se setis.
Daxara,
Na tvoj post necu da odgovaram. Razgovor sa covekom koji vise mrzi Zvezdu, nego sto voli Partizan, a na sve to je i pocenjivac, nema smisla. Ovo ti sada kazem i na temu sporta smo ti i ja svaki razgovor zavrsili.
Dalje, Evroliga...
Valencia 82
Maccabi Tel Aviv 85
Bayern 63
Anadolu Efes 88
Panathinaikos 81
Barcelona 92
Crvena zvezda 81
CSKA Moscow 86
Zvezda je odlicno pocela, pruzila otpor. Bez Dzenkinsa i Lukasa, oko koga se vode neke ne bas obradujuce price, a Jovanovic i Simanic nisu ulazili u igru. Cak na poluvreme otisla sa minimalnom prednoscu. CSKA je probao svoju prepoznatljivu taktiku, negde na polovini tece cetvrtine dodavanje gasa i lomljenje protivnika, ali nije u potpunosti uspelo, drzala se Zvezda hrabro.
Bilo je nekoliko situacija na stetu Zvezde, koje sam zapamtio odlicno. Jedan faul u napadu Haketa (ili Dzejmsa, nisam siguran), gde je cela Arena skocila i dugo je trajao zvuzduk. Covek se posluzio rukama pri prodoru, sto je skolski primer faula u napadu. Tehnicka Sakoti, koja nije bila ni T za tehnicku, naspram onoga sto je Itudis radio. Takodje je bila jedna cista nesportska, koja nije svirana za Zvezdu, snimak nisu hteli da gledaju. I jos jedan faul koji nije sviran, nego je kao bila cista izgubljena lopta. I faul na Dzejmsu na sutu za 3 poena i tri slobodna bacanja, koji nije postojao. Drugog se ili ne secam ili sumnjam da sam dobro procenio, pa necu da pricam.
Oni su ekipa koja je nize na tabeli, nego sto bi trebalo da bude. Igraju vrhunski i imaju igrace koji su u stanju da posle pogotka protivnika za 3 sekunde sami pretrce ceo teren i na prodor postignu pogodak, mislim konkretno na Majka Dzejmsa, od koga sam to video. I na sve to, mnogo odlicnih sutera. I sa takvom ekipom, pored toga da sve od sebe das, treba i malo srece da te krene, da bi pobedio. Sto Zvezda sinoc nije imala.
Ruku na srce, nije CSKA ekipa protiv koje Zvezda moze da trazi svoju realnu sansu, to bi bilo iznenadjenje. Ali onih par sudijskih odluka su sramota. Dosli su odmorniji i spremni, a i naosteni da igraju maksimalno.
Nema se sta zameriti igracima Zvezde, jos nisu zalecene rane posle izgubljenog trofeja, jaka ekipa protivnik uz blago neujednacen, ali dovoljan kriterijum sudjenja.
Na kraju smo mogli samo da pozdravimo igrace Zvezde i ispratimo aplauzom.
Vidi se da neke stvari idu na bolje. Nije bilo kasnog paljenja. Kod nekih igraca se vidi bolja angazovanost u igri. Sledeci protivnik je Baskonija, za koju ima vremena za spremu i protivnik je protiv koga moze da se trazi realna pobeda. Ne treba padati.
Tabela Evrolige...
1.Anadolu Efes 21 3
2.Real Madrid 19 6
3.Barcelona 19 6
4.CSKA Moscow 17 8
5.Maccabi Tel Aviv 17 8
6.Panathinaikos 14 11
7.Valencia 12 13
8.Khimki M. 11 14
9. Olympiakos 11 14
10.Fenerbahce 11 14
11.Armani Milano 11 14
12.Zalgiris Kaunas 10 15
13. Crvena zvezda 10 15
14.Alba Berlin 9 16
15.Baskonia 9 16
16. Asvel Lyon-Villeurbanne 9 16
17. Zenit 7 18
18.Bayern 7 18
Nije ova pozizija jos toliko losa...I dalje ima sanse. Sada idu Baskonija i Fener. Jesu oba gostovanja, ali moze da se trazi realna sansa. Posle Makabi i Real, to mogu da budu samo iznenadjenja. Posle...Armani, Olimpijakos, Zenit, Bajern i Valensija. Realno, protiv svih moze.
I za kraj ovog posta, moram reci jos nesto...Da je Zvezda igrala protiv Partizana u kupu, kao sto je igrala sinoc sa Armejcima, imala bi trofej vise, zao mi je mnogo zbog toga.