Jel sada jasno zašto sam rekao da Zvezda mora da gleda Partizan kao favorita?
I dok je gledala tako, prednost je rasla...A onda ono čuveno:,,Gotovi su, zgazili smo ih, već vodimo 1:0 u seriji,...". Kad, kakva slučajnost, okrenu se situacija i onda su se pitali:,, Šta se desilo, pa vodili smo do malopre, a sada vidi čuda, moramo da stižemo onoliko koliko smo imali prednost...". I, ne mogu drugačije da kažem, vratila se Zvezda odličnom igrom, a Partizan je igrao kao solidna evroligaška ekipa, mnogo preko svojih mogućnosti. Da sam sada ,,pao sa Marsa" i da ne znam o kom takmičenju se radi, rekao bi da naša dva najveća kluba igraju play-off Evrolige.
I klackalica je trajala dok Gagić Zvezdi nije poklonio pobedu nesportskim prekršajem nad Beronom. Koji je svakako bio, Beron mu je pobegao, a Gagić je pokušao da ga zadrži držanjem za nadlakticu, a to se po ovim pooštrenim pravilima tretira kao nesportski prekršaj. Sada je Zvezda ima prednost od 1:0 u seriji(VELIKU prednost, koje mislim da ni ona sama nije svesna).
Bio je onaj prekršaj nad, ne znam tačno kim, Cirbes ili Davidovac,...koji je bio okarakterisan kao nesportski, a bio je onako na ivici, jedva da se može nazvati takvim. A posle toga kada je Odžo trebao da primi loptu pod košem, tri igrača Partizana su ,,skočila" na njega, a nije sviran nikakav faul. Onda promenjena odluka kada je bio aut za Zvezdu, pošto mu je Janković izbio loptu, pa je posle promenjeno, posto su sudije posle gledanja snimka zaključile da je lopta otišla u aut od kolena Davidovca, možda i jeste, ne vidi se lepo.
Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan Zvezdinom igrom, naprotiv. Protiv ovakvog protivnika, ako ne igraš dobro, ne možeš da pobediš. A Zvezda je večeras pobedila evroligašku ekipu i za to mora da joj se pruži ruka! Svaka čast!
Ima sasvim dovoljno vremena za odmor pred sledeću utakmicu, pa se nadam sličnom ishodu. Posle, ko god da bude protivnik, biće lakše. Partizan je za Zvezdu uvek najveći i najteži protivnik.