Šta je novo?

Sportski događaji

.. zbog rukometne zauzetosti Pionira (znam, znam, ne zove se više tako) eventualno finale bi igrali u Železniku! :bash:

A kad bi pitali zašto ne u Areni, verovatno bi rekli da bi navijači napravili haos i ne bi mogli da ih obuzdaju. Umesto da se takvima stane na put i da se u najvećoj dvorani u Srbiji održi sprski, a i jugoslovenski košarkaški klasik.

Šanse su na strani kluba za koji navijate u odnosu 60/40. Legenda je prodala foru Gagiću i prevagnula na svoju stranu. Ono što je problem legendi, je stezanje obruča oko nelegalnih radnji prilikom navodnog spašavanja Zvezde. Slučaj je stigao i do Fiba i do Uleba i prete ozbiljne kazne. Kome nije poznato, ukratko, FMP je nakon dve godine držanja Zvezde na ledu, preuzeo njeno ime i istoriju ali se pravi lud za dugove. Igrači kojima se duguje su dobili presude na sudu, koje naravno u ovoj zemlji ne znače ništa i obratile se za pomoć nadležnima u Evropi.
Igrački je vaš klub favorit, trenerski mi. U drugom polufinalu očekujem pobedu Budućnosti sa 2-1.

Trenerski ste vi favoriti? Pa od FMP-a ste doživeli klasičan trenerski poraz.

Ono što je problem legendi je što nema pristup režimskom bankomatu, koji od prosečnog Vujoševića pravi Maga sa velikim jezikom..."Mafijaška pudlica" nema šifru ali prepošteni Ostoja ima....kako je to moguće?

Od ILR smo poraženi u utakmici bez značaja. Trenerski smo u prednosti.
Pričamo o košarci, ne o kompleksima ali kad si već spomenuo Generala samo mi se osmeh pojavio na licu.
Zna se dobro čiji je Ostoja, a čiji je do skoro bio Legenda.

Zadojen si mržnjom, lako si se poveo za otrovima koje je ispalio tvoj samozvani general. Bez njega za bankomatom ste ostali samo mali klub iz predgrađa
Banjaluke.

Naprotiv, uopšte nisam. Košarka je najlepši sport na svetu i nikakve Legende mi ga ne mogu pokvariti. To ko je kakav klub i odakle neka ostane tebi i slučnim poznavaocima da ispitujete. Veterani Crvene zvezde se ne pojavljuju na proslavama današnjeg kluba za koji navijate. Oni valjda znaju zašto.

Vratimo se temi: 60/40 šanse, odlučuje priprema utakmice. Ključni igrači za prevagu su Davidovac i Zagorac.

Kokili,
Ja ne kažem da je Čović bez putera na glavi. Preterao je sa nekim izjavama, ali taj isti Nebojša Čović je za Duška Vujoševića, mala beba, tek rođena. To šta je on radio, mislim da ime za te stvari još nije izmišljeno. I što je još gore, to je prolazilo u vreme dominacije Partizana. To što je urađeno sa Zvezdom je bio jedini spas za košarkaški klub. Pošto je sistemski rađeno godinama na tome da bude uništen.

Ja prvi kao Zvezdaš, koliko god da navijam za taj klub, kad je Zvezda igrala loše, kao u finalu kupa, ja kao glavni razlog ne uzimam sviran prekršaj Berona nad Lendejlom, nego kažem da je krivac loša igra i neorganizovanost. Ne možeš reći: ,,Izgubio sam utakmicu zbog dva faula koja nisu svirana", a igraš protiv lošije ekipe od sebe. To nije ni objašnjenje, ni opravdanje.

Sada nema šta osim Aba lige. Ova sezona, gde je u Evropi potpuno podbačeno, bitno je da se završi osvajanjem Aba lige i ,,kartom" za Evroligu. Kada počne domaća liga, već tada treba postaviti temelje za naredu sezonu. Da se otpusti ko nije potreban, a da se dovedu i neka pojačanja.

Bilo kakvo poredjenje košarkaškog trenera sa političarem nije moguće. Crvena zvezda nije spašena, već je dušu predala FMPu. Posledice toga će se tek videti. Ako pravimo paralelu sa FK Partizan, ja sam za to da odmah proglasimo bankrot i krenemo iz najniže lige, a da sačuvamo ime. Pustimo prošlost.
Nadam se da će sudije u finalnoj fazi suditi jednako dobro kao na Krka Olimpija, gde nije bilo nijedne greške.

Ne mogu da se porede kao kosarkaski strucnjaci, ali kao manipulatori, demagozi i skandal-majstori mogu sigurno, a tu je Vujosevic u velikoj prednosti.

Sto se tice fuzije Crvena Zvezda - FMP, to su pre njih mnogi klubovi uradili u Evropi, pa to nije nista novo i strano. Zvezda je bila u takvom stanju da je to bio jedini spas. A stanje u FK Partizan nije ni priblizno kakvo je tada bilo u KK CZ. Kada Partizan bude u takvom stanju, fuzionisace se i on sa nekim. Ni u KK ni u FK, Partizanu nije takva situacija, kakva je bila u Zvezdi pred fuzionisanje. Ali ja to Partizanu ne zelim. Hocu da gledam dobru srpsku i regionalnu kosarku, a ne Cipiripi ligu u kojoj se Zvezda seta do titule, kao sto bese Partizan u ono vreme, a to je tada bio cilj. I ostvaren je.

Kokili":3312okio je napisao(la):
Od ILR smo poraženi u utakmici bez značaja. Trenerski smo u prednosti.
Pričamo o košarci, ne o kompleksima ali kad si već spomenuo Generala samo mi se osmeh pojavio na licu.
Zna se dobro čiji je Ostoja, a čiji je do skoro bio Legenda.
Ne ti ne pricas o kosarci nego lecis vase zagrebacke komplekse. Legenda vam je Dodik, pocasni predsednik sa kojim ste se fuzionisali mnogo pre Zvezde i Fmpa.

Tema je sport a ne mahinacije i polu svet koji pominjete a i nema potrebe da se neprimereno obracate jedni drugima ;)

Zvezda večeras svog protivnika treba da gleda kao favorita, koga jedino može da pobedi, ako mu nametne svoj ritam. Što Partizan i jeste. Zvezda je pod većim pritiskom, jer jednostavno MORA da osvoji Aba ligu. Kod Partizana pritisak, čini mi se nije toliki, a to mu daje prednosti, koje ce probati da iskoristi. A ako Zvezda iskoristi svoje, sigurno nece da dodje u situaciju da kaže da joj je ukradena pobeda, jer joj nije sviran jedan faul. Neka se ima zaliha prednosti, pa neka sudija i ne svira 1-2 faula, pa neka to ne utiče na ishod utakmice.

Nikako ne možemo biti favorit, jedina šansa Partizana je potpuna koncentracija i 110% timske odbrane. Svaki poraz sa manje od 10 razlike će za mene biti iznenadjenje.

Ako Zvezda večeras Partizan ne bude gledala kao favorita, šanse za pobedu su joj mnogo manje, pa ko shvati...

Jel sada jasno zašto sam rekao da Zvezda mora da gleda Partizan kao favorita?

I dok je gledala tako, prednost je rasla...A onda ono čuveno:,,Gotovi su, zgazili smo ih, već vodimo 1:0 u seriji,...". Kad, kakva slučajnost, okrenu se situacija i onda su se pitali:,, Šta se desilo, pa vodili smo do malopre, a sada vidi čuda, moramo da stižemo onoliko koliko smo imali prednost...". I, ne mogu drugačije da kažem, vratila se Zvezda odličnom igrom, a Partizan je igrao kao solidna evroligaška ekipa, mnogo preko svojih mogućnosti. Da sam sada ,,pao sa Marsa" i da ne znam o kom takmičenju se radi, rekao bi da naša dva najveća kluba igraju play-off Evrolige.

I klackalica je trajala dok Gagić Zvezdi nije poklonio pobedu nesportskim prekršajem nad Beronom. Koji je svakako bio, Beron mu je pobegao, a Gagić je pokušao da ga zadrži držanjem za nadlakticu, a to se po ovim pooštrenim pravilima tretira kao nesportski prekršaj. Sada je Zvezda ima prednost od 1:0 u seriji(VELIKU prednost, koje mislim da ni ona sama nije svesna).

Bio je onaj prekršaj nad, ne znam tačno kim, Cirbes ili Davidovac,...koji je bio okarakterisan kao nesportski, a bio je onako na ivici, jedva da se može nazvati takvim. A posle toga kada je Odžo trebao da primi loptu pod košem, tri igrača Partizana su ,,skočila" na njega, a nije sviran nikakav faul. Onda promenjena odluka kada je bio aut za Zvezdu, pošto mu je Janković izbio loptu, pa je posle promenjeno, posto su sudije posle gledanja snimka zaključile da je lopta otišla u aut od kolena Davidovca, možda i jeste, ne vidi se lepo.

Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan Zvezdinom igrom, naprotiv. Protiv ovakvog protivnika, ako ne igraš dobro, ne možeš da pobediš. A Zvezda je večeras pobedila evroligašku ekipu i za to mora da joj se pruži ruka! Svaka čast!

Ima sasvim dovoljno vremena za odmor pred sledeću utakmicu, pa se nadam sličnom ishodu. Posle, ko god da bude protivnik, biće lakše. Partizan je za Zvezdu uvek najveći i najteži protivnik.

Sjajna utakmica uz katastrofalno sudjenje. Još jednom se pokazalo da samo domaći igrači imaju taj pravi osećaj za derbi.

Da igrači sami "zovu" faulove, kao na basketu ispred zgrade, mislim da bi se pre dogovorili i bilo bi pravednije :D

Suđenje je čudno za gledati, posebno sa pregledavanjima snimka. Ne pričam o tome da li su jedni oštećeni više od drugih, to je promenljiva kategorija, plus dosta subjektivna.

TapaT

I Cedevita je iskoristila prednost domaćeg teretima i pobedila Budućnost. Na papiru lošija, ali bolje organizovana ekipa.

Brzo će druge dve utakmice. Ključ Zvezdine pobede je jedino to da sada gleda Partizan ponovo kao favorita, sa tim što treba da iskoristi Partizanove slabe tačke, nove koje su se otvorile, pored standardnih. Partizan, ako sada domaćin sa podrškom cele dvorane, je pod mnogo većim pritiskom, nego u prvoj utakmici. A to je Zvedzdina velika prednost. Partizanova prednost su navijači. A Zvezda mora da odoli tome, kao što je Partizan u prvoj utakmici, koji nije dozvolio da dodje do dekoncentracije zbog toga što je samo Zvezda imala podršku.

Sada je 1:1 u seriji. Razlog za poraz ne može da bude: ,,Nije nam igrao Džo Regnald". Sreća, pa ni Partizan nije igrao nešto dobro. Da je igrao kao u prvoj utakmici, pobedio bi sa 20+ razlike. Nego su se i oni ispromašivali.

Zvezda sa onako očajnim šutem za 3 poena i onoliko promašenih slobodnih bacanja,...Ovakva ekipa, koja se smatra glavim favoritom za titulu Aba lige, sebi to ne sme da dozvoli. Kao ni to da u zadnjem napadu Partizana, njegovi igrači 2-3 puta skaču za loptu i izbore novi napad. I takva Zvezda je očekivala pobedu,...Pa teško.

Pojedini Zvezdini napadi, delovali su...Pa amateri bi ih bolje organizovali i odigrali. Vuku loptu ceo napad i na kraju neki šut iz daljine, eto da se šutne...To se često dešavalo.

A šta će biti u sledećoj utakmici, ako se ne opamete, što nisu do sada i džabe im onda navijači. Partizan je u psihološkoj prednosti i može da igra bolje od ovoga. Zvezdu muči to što nema igrača koji ume da pokrene ekipu. Nego je skup dobrih igrača koji nekako ne umeju da se se sinhronizuju.

Daleko je treća utakmica, vremena za pripremu sasvim dovoljno.

Zvezda se raspala posle Monaka i nikad se više nije digla. Trener je veliki promašaj, iskreno meni na momente gori i od Alimpijevića.

Potpuno mi je neshvatljivo odakle toliko poverenje u Cirbesa koji nije košarkaš već par godina. Faje nakon onog predsezonskog pirjateljskog turnira i povrede izgleda kao brat koji je prodavao tašne po grčkim plažama, a ne igrao u tamošnjoj ligi i to fino. Dovodi se Rivers, umesto da se dovede ili plej ili neki kombo makar koji može lepo da pokrije poziciju pleja. A od početka se štekari i ostavlja samo ović kao rezervni plej, kome svaka čast za zalaganje i igre koje su trenutno bolje od očekivanog, ali nije kadar da sam izvuče sad kad nema Reglanda.

Sa druge strane, potpuno u drugom planu domaći igrači i prospekti. Ristić ne može gore od Cirbesa, a dečko je imao lepe sezone u Americi i sigurno ima potencijal da se razigrava. Nenadić koji je pokazao u FMP-u da je talenat, malo luđa glava ali tu treba trener da odigra ulogu. Radanov je potpuno marginalizovan, to mi je apsolutno nestvarno i ima da se češemo kad ode negde sledeće godine. Dobrić, lavlje srce, uvek unese energiju, povuče, pogodi kad treba. Spašava ovog mentola svaki put, a on ga suši na klupi. Davidovac, sada igra silom prilika, a najinteligentniji igrač u ekipi.

Iako ne bih voleo da izspadnemo od Partizana, možda je i to najbolje jer samo to ima da dovede do nekih dalekosežnih posledica. U finalu ima da bude laganih 1-3 ako prođemo, svejedno da li će tu biti Cedevita ili Budućnost.

Ja zaista ne razumem zašto se toliko forsiraju skupi stranci pored toliko "klinaca" koji bi na duže staze više značili.

Pre 3 godine je Zvezda bila 9. sa 16 pobeda, a sada će se sa 14 ući u drugi krug.

Tada je bilo 2-3 stranca i domaći igrači su imali bitnu ulogu. Razumem ja da ne može da se računa na dobre strance kada se ne igra Evroliga, ali ova selekcija nije ništa uradila ni u Eurokupu, a pitanje je da li će i ABA ligu da osvoji.

Imamo i primer Budućnosti koja je pokazala da sistem sa dovođenjem skupih stranaca ne znači mnogo.

Sve u svemu, ovo je sistem takmičenja gde se bukvalno ne dozvoljava "malim" klubovima da urade nešto.

Bajern i Asvel dobili poziv za sledeću sezonu? Šta dalje da pričamo?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612718#p612718:2l6s5k2w je napisao(la):
Trejsi » 31 Mar 2019 09:24 am[/url]":2l6s5k2w]

Sa druge strane, potpuno u drugom planu domaći igrači i prospekti. Ristić ne može gore od Cirbesa, a dečko je imao lepe sezone u Americi i sigurno ima potencijal da se razigrava. Nenadić koji je pokazao u FMP-u da je talenat, malo luđa glava ali tu treba trener da odigra ulogu. Radanov je potpuno marginalizovan, to mi je apsolutno nestvarno i ima da se češemo kad ode negde sledeće godine. Dobrić, lavlje srce, uvek unese energiju, povuče, pogodi kad treba. Spašava ovog mentola svaki put, a on ga suši na klupi. Davidovac, sada igra silom prilika, a najinteligentniji igrač u ekipi.

Потпис на ово са моје стране.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612768#p612768:zrxk69s7 je napisao(la):
Пантограф » 31 Mar 2019 02:06 pm[/url]":zrxk69s7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612718#p612718:zrxk69s7 je napisao(la):
Trejsi » 31 Mar 2019 09:24 am[/url]":zrxk69s7]

Потпис на ово са моје стране.

Bravo! Davidovac je suvo zlato ne u vašoj ekipi nego za srpsku košarku.

Vrh