Šta je novo?

Sportski događaji

Tomić je u par ključnih utakmica potpuno zaboravio Davidovca(recimo protiv Valensije u Beogradu i sinoc) i to ga je koštalo poraza. Legendina sinoćna reakcija pokazuje da je dogorelo do nokata. Vaš tim, ovakav kakav je, bez navijača da poguraju jednostavno ne može da uzme Aba ligu.

PS Trinkijeri je bio u kombinacijama da vas preuzme ali je bio preskup za legendu.

Ako se sve svira, onda se sve svira. Ako je sviran faul Beronu (bio po trenutnim pravilima), onda je i Renfrou trebao da se svira (takođe je bio, udarac se video jasno). To, ponavljam, ne može da se uzme kao razlog što je Zvezda izgubila.

Tomić...On mora da promeni neke stvari kod sebe, pa kod igrača...lepo je počeo, a šta mu se posle desilo, to ni meni nije jasno. Ja sam se prvo začudio što nije poveo Odža na kup, umesto Cirbesa. Mislim da bi tako bilo bolje. Ali posle ovoga će valjda i on da se trgne, ne treba odmah osuda.

Ali...idemo dalje. Da spasimo šta možemo...Trenutno je borba samo za Aba ligu i nema kompromisa. Videcemo kako će se stranci do kraja pokazati i koga bi trebalo zadržati za narednu sezonu. Odžo, Beron, Perperoglu i Rivers, ako se dokaže. 4 stranca je dovoljno i previše. Ostali bi trebalo da budu domaći igrači. Veliki broj stranaca kao sada, nije baš dobra kombinacija.

Mislim da taj faul u NBA-u ne bi svirali. Ne bi ni u Španiji, a teško i u Grčkoj, koje su dve najbolje košarkaške lige u Evropi. Po pravilima je bio faul i ne mogu da se krive sudije što su ga svirale. A to što je neko nepisano pravilo da se u ovakvim situacijama takav faul na ivici ne svira, nije relevatno.

Veće greške sudija na štetu Zvezde: Neprenešena lopta za 8 sekundi na polovinu protivnika od strane Renfroa i njegov faul u napadu nad Čovićem, posle koga je usledila trojka. Ali to nikako nije glavni razlog što je Zvezda izgubila, više bi voleo da Zvezda popravi svoju igru i igra na svom nivou, pa da 2 ili 3 sudijske greške ne utiču. To da sudija ošteti malo ekipu se dešava, ali da je oštetio protiv ravnog njima ili boljeg, pa i da se žale, ali protiv ekipe od koje su znatno bolji...nema osnove da bude glavni razlog poraza.

Meni se sviđa što Dušan Ristić sve više igra. I ako bude uz Odža zadržan za sledeću sezonu, tu fali jedan koji može da igra i na 4 i na 5. Nešto kao što je bio Ajzea Moris, koga se vi stariji sigurno sećate. Ali po mogućstvu da to bude domaći igrač, kao i neki koji bi došli umesto Cirbesa i Fajea(zavisi šta će sa njim biti do kraja sezone - kako će igrati). Faje i Kešelj nisu mladi, ali nisu ni toliko matori, a razlog njihove statičnosti je neigranje. Sa Kešeljem se treba rešiti šta će se - ako misli da igra, onda da radi na sebi da vrati formu, ako ne misli, neka pređe u neki manje zahtevan klub. Lazić je igrač koji je dugo u klubu, ali nije ni senka onoga što je bio pre 2 i 3 sezone. Drži ga to što je legenda kluba, najtrofejniji igrač. Ali i sa njim nešto mora da se uradi. Dobrić, Ristić, Radanov, Nenadić, Simanić i Davidovac su nešto što ne sme da ode iz kluba, ti igrači moraju da ostanu. Od stranaca da ostanu: Odžo, Beron, Perperoglu i nadam se da će se dobro pokazati Rivers. A treba jedan igrač za poziciju 4 i 5(kao Ajzea Moris), kao i jedan za 3 i 4 (kao što je bio Kvinsi Miler). Čović je tu gde je, kao drugi plej je dobar. Sa Cirbesom se pozdraviti, a sa Reglandom zavisi od toga kako se pokaže Rivers, ko bude bolji za tim. I jedan dobar plej - svakako treba.

Аууу... Ајзеа Морис:) Требало ми је времена да се присетим. Одличан играч у очајном тиму.

Ја сам више да буде четворка као Зуфер Авдија (Томашевића не рачунам у наше), а бек може као Чарлс Смит:))

Ajzea Moris je igrao u pravoj Zvezdi, stalno mešate ova dva kluba, ne mogu da ispratim :D

Simanić i Davidovac ako se ne prodaju ode sve u .... Ne znam koja je legendina izlazna strategija iz ove situacije.

Pantografe,
Ako se sećaš, taj očajan tim, totalni autsajder, koji je pobedio tada jaki evroligaški Partizan u prvom delu sezone, a drugom je partizan pobedio košem Miloša Vujanića u zadnjim sekundama. Po mišljenjima mnogih bio je faul u napadu nad Srđanom Jovanovićem. Posle je Zvezda ušla u play-off kao osma i odmah sa Partizanom, gde je eliminisana u dve utakmice. Te sezone se generalno dobro sećam.

Kokili,
Zašto je toliki problem što se Zvezda fuzionisala sa FMP-om? Jel Zvezda prvi klub u Evropi i Svetu, koji je to uradio? Za Zvezdu je to bio jedini izlaz i spas. U dugovima, a i dalje u kandžama državnih čerupača, drugi izlaz je jedino bilo gašenje. Šta je za vreme ,,Žutih" rađeno KK Crvena Zvezda od strane države, za to ime još nije izmišljeno. Posebno za vreme Borisa Tadića. Ako su oba kluba državna, oboma treba isto da se da. A u to vreme je u Partizan mnogo ulagano, nisu izostali ni rezultati, ne kažem. Ali Zvezda je bila loša, a jedan od glavnih razloga toga je bio takav odnos države prema tom klubu.

Ako se danas-sutra, Partizan fuzioniše sa nekim klubom, to mene neće ni da interesuje, a ne da kao neki Partizanovci u vezi Zvezde, stalno to spominjem i hvatam se kao pijan za plot. Dokle god taj klub nosi ime Partizan i ima grb koji ima, za mene će biti večiti Zvezdin rival.

I sada Zvezda nije prava Zvezda jer se fuzionisala sa FMP-om, a Partizan je pravi Partizan tako što je dobijao pare od ,,žutih", pa nije ni bilo potrebe za tim, to nema veze. I što su dozvolili Partizanu da ima trenera koji može da se ponaša kao hoće i za koga ne postoje ni disciplinske mere KSS, a ni države, ni to nema veze. Nije fer, nisu bili na istom. Zvezda je, kada se uzme u obzir sve što joj se dešavalo, tih godina imala odlične rezultate.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=603565#p603565:ksscxmi3 je napisao(la):
Blade » 20 Feb 2019 08:36 pm[/url]":ksscxmi3]Pantografe,
Ako se sećaš, taj očajan tim, totalni autsajder, koji je pobedio tada jaki evroligaški Partizan u prvom delu sezone, a drugom je partizan pobedio košem Miloša Vujanića u zadnjim sekundama. Po mišljenjima mnogih bio je faul u napadu nad Srđanom Jovanovićem. Posle je Zvezda ušla u play-off kao osma i odmah sa Partizanom, gde je eliminisana u dve utakmice. Te sezone se generalno dobro sećam.

Kokili,
Zašto je toliki problem što se Zvezda fuzionisala sa FMP-om? Jel Zvezda prvi klub u Evropi i Svetu, koji je to uradio? Za Zvezdu je to bio jedini izlaz i spas. U dugovima, a i dalje u kandžama državnih čerupača, drugi izlaz je jedino bilo gašenje. Šta je za vreme ,,Žutih" rađeno KK Crvena Zvezda od strane države, za to ime još nije izmišljeno. Posebno za vreme Borisa Tadića. Ako su oba kluba državna, oboma treba isto da se da. A u to vreme je u Partizan mnogo ulagano, nisu izostali ni rezultati, ne kažem. Ali Zvezda je bila loša, a jedan od glavnih razloga toga je bio takav odnos države prema tom klubu.

Ako se danas-sutra, Partizan fuzioniše sa nekim klubom, to mene neće ni da interesuje, a ne da kao neki Partizanovci u vezi Zvezde, stalno to spominjem i hvatam se kao pijan za plot. Dokle god taj klub nosi ime Partizan i ima grb koji ima, za mene će biti večiti Zvezdin rival.

I sada Zvezda nije prava Zvezda jer se fuzionisala sa FMP-om, a Partizan je pravi Partizan tako što je dobijao pare od ,,žutih", pa nije ni bilo potrebe za tim, to nema veze. I što su dozvolili Partizanu da ima trenera koji može da se ponaša kao hoće i za koga ne postoje ni disciplinske mere KSS, a ni države, ni to nema veze. Nije fer, nisu bili na istom. Zvezda je, kada se uzme u obzir sve što joj se dešavalo, tih godina imala odlične rezultate.

Nije navijački forum i pišem jako umereno. Nemam ja problem sa vašim klubom, nego mi je muka od izvrtanja činjenica.
Zvezda ne postoji, ovaj mutant to nije. Da ne bi ulazili u rasprave samo se raspitajte kod legendi vaše Zvezde šta oni kažu, kako sami sebe zovu i šta misle o Nebojšinim klubu.
Drugo, samo za vreme vladavine S.Vučićevića pod patronažom Vesića i Žike pauka u dve sezone je u vaš klub ušlo oko 11 miliona eura. Pitajte Žeželja i ekipu gde su završile pare. Sve do dolaska ove vlasti uvek je postojao neki balans u davanjima(ja bih to nazvao 60/40 za neki od klubova), da bi sve do trenutka kada je Nebojsa pao u nemilost, taj odnos bio 95/5. Sada je negde na nivou 50/50 i raste u korist Ostoje.

I da je navijački forum, nema razloga za lični nivo komunikacije, razmenjujemo mišljenja i to kod kulturnih i normalnih ljudi ne bi trebalo da bude problem. A toliko valjda možemo da budemo. I rećiću ti još nešto, mnogo je to čudno da je Partizan tako dugo dominirao, preko 10 godina, a to nije zato što je dobijao isto para kao Zvezda i zato što je za to vreme bio bolji u kadrovima. Svima je jasno da su tu neki drugi vetrovi duvali. Neka bude 50:50, ne mora da raste ni u čiju korist. Da li je Zvezda propadala, zato sto je dobijala pare kao Partizan, ali su krane od strane nekih, a nisu išle gde treba ili nije dobijala, dođe na isto. Klub je propadao. I hajde da vidim da se to desi Partizanu, da li se ne bi fuzionisao sa nekim. Ono što je partizan kao bio pred gašenjem i te fore,...To je ništa u odnosu na ono u čemu je Zvezda bila godinama.

KK Partizan je jadan klubić, siromašak koji nikada nije imao ni dinara... i čitavu deceniju je kupio gotove igrače od Zvezde. Odnos 60:40, a Tomašević, Stanojević, Vujanić... hop!... iz Pionira u Pionir.

Nemoj da se primaš na grobarske prozivke, jer, oni bi već smislili nešto bolje od priče "FMP... Beograd... Diva... Panteri", da mogu.

Cigani i košarka. Ko vam je napravio dug od 16 miliona? Grobari? Ko je u dao Zmagu Sagadinu 6 miliona za sezonu? Ko nas je oterao u Aba i ugasio košarku u Srbiji? Niko vam nije kriv osim vas samih.

Aba liga je spas za naše jače klubove, jer da je nema, imali bi Cipiripi ligu, kao i u fudbalu. U Aba ligi ima koliko toliko jačih klubova, koji naše teraju da budu jači. Šta misliš, zašto su španski klubovi u globalu najbolji? Velika zasluga za to je, jer je njihova liga jaka.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B3kVNkNk2Fo[/youtube]

Svetski, evropski i olimpijski vicešampion, Srbija, je u poslednjoj utakmici kvalifikacija izborio prolaz na SP u Kini. Uspeh - nema šta! :violina: :violina: :violina:

Sledećeg vikenda se nastavlja ABA liga. Valjda će Zvezda da skrene sa prošlogodišnjeg puta...Ne vredi pričati o onome što je bilo, koliko god da je bilo loše.

Djordjevic se direktno obrušio na Čovića. Izgleda da je vreme da se stavi tačka na njegovo menadžerisanje u sportu.

Ovog vikenda dva derbija, u fudbalu i košarci.

Fudbal kao fudbal, tu i ne treba puno da se priča...

Košarka...Nadam se da će posle ovog odmora Zvezda drugačije da izgleda i pokaže svoj kvalitet. Sada je Aba liga jedino takmičenje u kome trenutno učestvuju. Ligom Srbije će se posle baviti, jer posle i počinje. Sada nemaju nikakav izgovor da ih opterecuje nešto drugo. A Aba trofej mora da se osvoji, makar se ovo drugo ne osvojilo.

Sada je zadatak da se osvoji Aba liga i obezbedi učestvovanje u društvu najboljih sledeće godine. A ako se to ispuni, Ligu Srbije, gde Zvezda (ruku na srce) nema neke ravnopravne protivnike, osim Partizana, treba osim osvajanja naravno, iskoristiti da se vidi ko vredi da ostane, a kome treba da se otvore izlazna vrata. Kao i šta fali i kakvog bi profila igrači trebali da se dovedu. Ja bi lično, ako sve bude kako treba, voleo da sledeće sezone vidim manje stranaca u timu.

Fudbal i nije bio tako loš, koliko sam očekivao da će da bude, ali bez onoga što je svakidašnje na fudbalskim večitim derbijima, nije moglo...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5bGDEd216fc[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gKzVoyR0hhI[/youtube]

Košarka,
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NylnW27wjPI[/youtube]
Zvezda je definitivno igrala bolje, nego u finalu kupa, kao što je i Partizan igrao bolje, jer da nije, Zvezda bi pobedila sa većom razlikom. Ali i ovo je nedovoljno za osvajanje Aba lige. Ne sme da se dešava često da se ne realizuju 2-3 napada za redom.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e8-DVRXd0VE[/youtube]
Lako je i ovo mogao da bude poraz Zvezde, da nije imala sreće. I neću da kažem da je to moglo da bude zbog dva promašena bacanja Kejsija Riversa, nego je bilo zbog nekoliko nerealizovanih napada u završnici, a sa druge strane pogodaka Partizana. Ovo je bilo eto, koliko da se ublazi poraz u kupu. A nije ni za kakvo zadovoljstvo i podvig.
Na Tabeli Aba lige, još ima šanse da se promeni redosled od 2 do 4. Cedevita ima najbolji međusobni skor, Budućnost najgori, tako da će u slučaju da ova dva tima i Partizan imaju podjednak broj pobeda i poraza na kraju ligaškog dela, redom biti: Crvena Zvezda, Cedevita, Partizan, Budućnost, kako bi lično ja najviše voleo da bude.

Fudbal ili ono što je ostalo od njega neću da komentarišem nije vredno truda.
Košarka: Partizan je imao isto onoliko elementa za kukanje koliko i legenda u Nišu. Ono što mi se ne svidja je što ćoki povlači sve za sobom u rupu. Klubu za koji navijate ima spasa, njemu teško.

Bilo je nekoliko tekstova u medijima o tome kako se kvalitet fudbala, kultura igrača i stručnih štabova i navijača gura u drugi plan zbog sudijskih grešaka.

Da nije bilo grešaka, svi bi konstatovali kako je kvalitet nikakav i kako je na terenu i oko njega gomila nekulturnih ljudi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=606447#p606447:2optsgz8 je napisao(la):
Kokili » Uto Mar 05, 2019 7:50 pm[/url]":2optsgz8]Fudbal ili ono što je ostalo od njega neću da komentarišem nije vredno truda.
Košarka: Partizan je imao isto onoliko elementa za kukanje koliko i legenda u Nišu. Ono što mi se ne svidja je što ćoki povlači sve za sobom u rupu. Klubu za koji navijate ima spasa, njemu teško.

Pa i nije baš. Šta je bilo, a da nije svirano, tipa koraci, faul u napadu...slobodno reci, pričamo, komentarišemo...Možda i ja grešim, ali ne sećam se tako nečega, a utakmicu sam gledao...Što se tiče Nebojše Čovića, nije mu trebao taj komentar.

Zvezda i dalje igra mnogo lošije, nego na početku sezone. Razumem da su dobrim delom potrošeni već, ali potrošeni su i drugi timovi. Neka stabilna igra mora da se uspostavi. Ekipa sa takvim ciljevima ne sme da dozvoli tako često sebi da promaši 2-3 napada i primi poene u sve 2-3 odbrane, što smo u Nedelju imali prilike da vidimo. Po cenu da se izgube naredne dve utakmice, moraju da se iskoriste za pripremu igranja u F4. Jer se Zvezda sigurno neće rutinski ,,prošetati" do titule.

U prošlom kolu Aba lige se desilo sve onako kako smo više ili manje očekivali. Ostaje poslednje kolo, Zvezda odavno ulazi u top4 kao prva, a stanje od pozicije 2 do 4 i dalje može da se promeni. Mega je ostala bez šanse za playoff. Borba za opstanak nije ništa manje zanimljiva. Igraju Krka i Olimpija, poslednja dva tima na tabeli. Kao i Zadar sa Igokeom, koji su 3. i 4. od pozadi. Kod ta 4 tima i dalje sve može da se promeni u smislu ispadanja iz lige ili igranja baraža za opstanak. Mornar, FMP i Cibona su obezbedili ostanak. Ali valjda će Mornar protiv Cedevite ili Cibona protiv Budućnosti napraviti iznenađenje. Oboje igraju u gostima i biće teško. Partizan tome mora da se nada, a da, takođe kao gost ,,tuče" FMP. I tako možda izbegne Zvezdu u polufinalu, koja igra sa Megom u poslednjem kolu.

Partizan je izgubio od FMP-a sa poenom razlike i lošom igrom, posebno u drugom poluvremenu.
Zvezda je 100-tkom ispratila Megu.
Cedevita se nije dala iznenaditi protiv Mornara.
Tako da utakmica Budućnost - Cibona, nema baš nikakav značaj.

Parovi polufinala su Crvena Zvezda - Partizan i Cedevita - Budućnost.

Ostaje samo da vidimo ko će ispasti iz lige, a ko će u baraž. Što se tiče utakmice Olimpija - Krka, ko izgubi ispada. U prvom delu sezone, Olimpija je slavila sa jednim poenom prednosti. A za baraž pored ova dva tima, mislim da su Zadar i Igokea kandidati, koji takođe igraju međusobni duel. Poraženi, može lako da se nađe u baražu za opstanak u Aba ligi.

Od već viđene u ABA2 ligi, Krka se spasila da ne igra ni baraž, nego je obezbedila igranje u ABA ligi naredne sezone. Ispala je Olimpija, prvi šampion ovog takmičenja. A u baraž ide Zadar. Prva polufinalna utakmica igra se već u subotu gde je Zvezda domaćin, a Partizan gost, uslovno rečeno. Naravno, ako Zvezda prođe večitog rivala, u finalu bi voleo da vidim Budućnost za protivnika.

Vrh