Šta je novo?

Sportski događaji

Da li je Tomić toliko loš ili toliko nema sreće...? Posle onako dobrog starta, ekipe koja je obećavala i već bila viđena kao prvak Aba lige i koja će daleko da dogura u Evrokupu, čak nazivana jednim od favorita za titulu tog takmičenja...Sada se krvavo bori za osvajanje Aba lige, a u Evrokupu se (za svoj kvalitet) mnogo loše pokazala.

Andrea Trinkijeri je dokaz koliko znači trener...Od jedne ekipe koja je na početku bila skoro sušta suprotnost Zvezdi, napravio je stabilan i dobro organizovan tim, kome je predviđana najgora sezona od kad postoji, a taj isti tim je došao u situaciju da se bori za titulu Aba lige, ništa manje nego Zvezda. I na tome im svaka čast, pa neka su 100 puta najveći rival timu za koji ja navijam.
I zato ih i u trecoj utakmici smatram favoritima.

Da je taj čovek došao na mesto prvog trenera Zvezde umesto Milana Tomića, a da radi kao sa Partizanom...Zvezda bi bila mnogo bolja i imala isto tako bolje rezultate. Čak i da je trener Slaven Rimac, bili bi bolji rezultati, koga takođe smatram odličnim u svom poslu.

Kada smo kod hrvatskog trenera, Budućnost je u svojoj dvorani obezbedila majstoricu, tako da će oba para tako odlučiti ko će u finale.

Zvezda u trećoj utakmici mora da zaigra mnogo bolje...Kao da joj dolazi CSKA ili Fenerbahče u goste, takav odnos u igri mora da ima. To je za nju najvažnija utakmica u sezoni, jer nijedna pre ovoliko nije odlučivala. Vremena za pripremu je sasvim dovoljno.

Karte za majstoricu su besplatne i od jutros je gužva da bi se do njih došlo. Mišljenja sam da navijači Zvezde mogu i imaju želi da dodju toliko da se popuni Arena. Ali ona je kao skupa za iznajmljivanje,...Mislim da je greška što se meč ne organizuje u Areni.

Tražila se karta više, svakako...

Došli smo i do najbitnije utakmice u sezoni, pobeda Zvezdu vodi u borbu za povratak u elitno društvo, a poraz možda u početak ponora. Pobedom se dobija puno, a porazom 10 puta više, ali unazad. Partizan - veliki protivnik, ekipa u dobroj formi, odličan trener - biće mnogo teško. Čini mi se lakše bi bilo sutra pobediti CSKA, nego večitog rivala.

Zvezdini igrači i trener sutra, rekao sam već to, moraju da postave stvari tako da je Partizan FAVORIT, kome mora da se nametne svoja igra od početka, ako se misli pobediti. Jedina Zvezdina prednost su navijači, a na terenu mora da se da maksimum. Partizan je sada bolja ekipa, kada se saberu svi faktori i zato je favorit. Zvezda ima bolju ekipu na papiru, ali samo to, eventualno navijače. A Partizan je u usponu forme, ima boljeg trenera, veći imperativ pobede (koliko vidim, a voleo bi da grešim),...A to su mnogo bitnije stvari. Neka je Zvezdi Bog u pomoći. I neka sutra vidim nešto što će da me razuveri od ovoga što tvrdim...Džo Regnald, neće igrati.

Tomić pokazao zašto je doveden, Davidovac savršen. Potpuno zaslužena pobeda i čestitke. Gledajte da ne pokvarite u finalu.

Zvezda je od starta nametnula svoj ritam i poremetila napade Partizana dobrom odbranom. A Zvezdin napad je funkcionisao dobro. I pobeda nije mogla da izostane. Da smoove sezone videli više ovakvih partija ekipe sa Malog Kalemegdana, ne bi bila zaustavljena u drugom kolu Evrokupa. Ali bilo je šta je bilo, a sada je borba za Aba trofej i ,,kartu" za Evroligu sledeće sezone.

Bravo Zvezdo...Svaka čast.

Dobijen je i protivnik, Budućnost kao prošle i pre dve godine u finalu. I mislim je za Zvezdu to lakši protivnik, nego Cedevita. Ali u svakom slučaju, ako budu igrali kao večeras, pobediće sve 3 utakmice lagano, bez problema. I neće biti potrebe za 4 ili 5.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yE0y0TXBtPo[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pfZ02OfBw-k[/youtube]

I nešto bi dodao, ovaj ,,poklon" za Andreu Trinkijerija nije smeo da se dogodi. To je provokacija, koja već prelazi neke granice. Čovek nije pocenio Zvezdu, nije se nesportski ponašao i slično. U toku utakmice, bilo je vređanja Partizanovih igrača, kao što i Partizanovci vređaju Zvezdine, ali to su navijači i normalno je, sve dok ne počne da se vređa porodica nekome. Tada trener onog ko je domaćin treba da ode do razglasa i zamoli navijače da sportski i fer navijaju, jer i to prevazilazi granice.

Prva utakmica finala se igra u ipak u dvorani ,,Aleksandar Nikolić" 12. 04. 2019. , a druga 14. 04. 2019. Treća u ,,Morači" 17. 04. 2019. Sve počinju u 19.00h. Nadam se da neće biti više od tri. Zvezda ove sezone nijednom nije izgubila od Budućnosti i valjda neće ni sada. Ako ponovi ovakvu igru kao u trećoj utakmici sa Partizanom, dobija 3:0 u seriji. Samo treba imati na umu da oni neće doći, da bi igrali Evrokup sledeće godine, nego žele da ostanu gde su. Usudiću se da kažem da na papiru imaju bolji tim.

A u baražu za ostanak u Aba ligi igraju Zadar i MZT Skoplje na dve dobijene utakmice.

Potencijal ovog igrača je mnogo veći, nego što je iskorišćen...Ako se izbori Evroliga sledeće godine, može da bude noćna mora za protivničke centre...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hrnu46S6gUo[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614912#p614912:31c40so7 je napisao(la):
tragac » 08 Apr 2019 09:59 pm[/url]":31c40so7]Čekamo novu teoriju zavere od Kokilija :)
Podseti me na šta misliš?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=610002#p610002:3l5k0ynq je napisao(la):
Kokili » 19 Mar 2019 09:13 pm[/url]":3l5k0ynq]Šanse su na strani kluba za koji navijate u odnosu 60/40. Legenda je prodala foru Gagiću i prevagnula na svoju stranu. Ono što je problem legendi, je stezanje obruča oko nelegalnih radnji prilikom navodnog spašavanja Zvezde. Slučaj je stigao i do Fiba i do Uleba i prete ozbiljne kazne. Kome nije poznato, ukratko, FMP je nakon dve godine držanja Zvezde na ledu, preuzeo njeno ime i istoriju ali se pravi lud za dugove. Igrači kojima se duguje su dobili presude na sudu, koje naravno u ovoj zemlji ne znače ništa i obratile se za pomoć nadležnima u Evropi.
Igrački je vaš klub favorit, trenerski mi. U drugom polufinalu očekujem pobedu Budućnosti sa 2-1.
Šta nisam dobro napisao?

ovo na kraju....a i trenerski ste izgubili prvu utakmicu. Partizan je ostale dve odigrao očajno ali je u drugoj zvezda bila još gora, ono je bio hrkljuš a ne basket.

Ne slažem se. Trenerski smo izgubili treću gde je Tomić napao tamo gde je Trinkijeri trebao - na bekove. Prvu i drugu smo zahvaljujući treneru i disciplini doveli do neizvesne završnice. Igrački ste neuporedivo jači.

Meni se ne svidjaju Partizanovi domaci igraci, puno tih vecitih talenata, Jaramaz i Zagorac cak i sa kao nekim NBA iskustvom. Ceka se vec godinama da bude nesto od njih, a godine prolaze, a oni nekako mlitavi igraci, nigde se ne mrdaju, cini mi se kao da su navikli da budu mazeni i pazeni jer su dominirali u mladjim kategorijama, osvajali zlata sa reprezentacijom, draftovani na NBA... Ni Vanja mi se ne svidja, iako je napredovao kod Trinkijerija i kao mlad je jos, suvise mi to metiljavo sve nesto.

Zvezda ima vise tih ,,ruznih, prljavih i zlih´´igraca, koji su nauceni da svojim radom grade sebi karijeru, kojih negde do 19-20 godine nije ni bilo na nekoj ozbiljnoj kosarkaskoj sceni, nisu igrali za sve moguce reprezentativne selekcije, ali su se probili u seniorskoj kosarci. Dobric i Davidovac su mi prvi na pameti.

Sudijska trojka za prvi finalni meč Boltauzer, Pukl i Hordov. Bojim se da im fali samo Javor pa da se zaokruži Zvezdin kvartet smrti. Ali siguran sam da Čović neće dozvoliti prošlogodišnje kerefeke. Momke sa pištoljima po hotelu, navijače ispred hotela, prebijanje simpatizera CZ u Morači, neverovatan pritisak na sudije itd.

Nadajmo se da Cirbes neće biti Matijas Lesor ove serije, da će odigrati na nivou koji makar ne šteti ekipi. Da će Perpreoglu biti prepaljen kao što i jeste za skoro sve velike mečeve. Da će odbrana biti na najvišem mogućem nivou. Da će KC Rivers otkočiti mitraljeze u svojim rukama. Da će Tomić uspeti da izađe na kraj sa prevaziđenim Repešom.

Od Reglanda nema ništa u ovoj seriji. Još nije ni blizu treninga i pitanje koliko bi mogao da pomogne ako se vrati jer je van ritma. Mislim da Davidovac na pleju daje veliku prednost, jednostavno teško je pripremiti se za njega i njegovu visinu.

Ostvaren je prvi deo cilja, Zvezda vodi 1:0 u seriji. Da li je bila takva taktika ili ne, ne mogu da procenim, ali Zvezda je igrala dobro, posebno me je iznenadila bolja nego inače, partija Cirbesa i Fajea.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-YhAgVyKDfg[/youtube]

Igrač utakmice je Bili Beron, naravno. Zvezda, kao da su igrači znali, kada je trenutak da ,,dodaju gas" i da se odlepe, a bilo je u jednom trenutku i 30 poena razlike, ako se ne varam. Na kraju su se malo opustili, pa je Budućnost smanjila zaostatak. Ovo je rezultat dobre igre u svakom smislu, jer nametnuti svoju igru ekipi kakva je Budućnost, koja nije ni ona sa početka sezone, ni iz regularnog dela Aba lige, nego je jača, je podvig. Ovo jeste samo korak, ali veliki ka trofeju. U Nedelju, sigurno će biti odgovora i reakcije Budućnosti, a nikako treba drugu pobedu upisati unapred, nego igrati kao da je 0:0 ili čak 1:0 za Budućnost. Došla je prava igra sada, kada je borba za najvažniji trofej, a da smo je videli nešto ranije, Zvezdine vitrine za trofeje, bile bi bogatije za jedan pehar nacionalnog kupa, a i imala bi mnogo bolje izdanje u Evrokupu. Ali da to pripišemo tome, da je opet bilo dosta novih igrača, da su sazreli kao tim, da je mnogo grešaka otklonjeno i da tek hoće, ako se titula Aba lige vrati na Mali Kalemegdan i time potvrdi da ćemo opet gledati Evroligu u Beogradu.

Svaka čast igračima i treneru! Sve pohvale, dali su sve od sebe, koliko je ko mogao. Uspon forme je dosao taman kada je trebao.

Koliko volim Ognjena Dobrića. Kakva energija i želja, ako neko bude ozbiljno radio sa njim i dao mu prostora zaista mislim da može da bude super igrač. Svakako nije za NBA, ali sigurno dobar igrač u Evroligi. Npr. kada bi Simanić imao takvu energiju, žar i želju ne znam gde bi mu bila granica. Iako ima finu rolu u ovom plejofu.

Ja ne znam šta se desilo sa Cirbesom, koje su tu antibiotike dali pa da odigra ovako dobro sinoć?

Filip Čović zaista radi sve što je u njegovoj moći. Konačno igra bez pritiska i daje veliki doprinos u ovoj situaciji bez Reglanda. Igrati košarku na ovom nivou sa 178cm i jako malo atletskih kapaciteta, jer jedan je Nejt Robinson. Svaka čast.

KC Rivers nikako da se pokrene, vidi se da ima želju, ali valjda ćemo i to da doživimo.

Perperoglu je imao jednu od svojih bledih partija što je dobro jer smo pobedili. On će ih sigurno napuniti najmanje jednom ili dva puta.

Suđenje ima da bude još gore sutra, jer pored trojke Radović, Javor, Koljenšić fale još samo Milo i Bokan za zapisničkim stolom.

11 igrača Zvezde je dalo koš sinoć. Čak je i Nenadić na kraju mogao da se upiše jer je onaj odsutni (da ne kažem glupi) tamnoputi igrač napravio faul pred kraj utakmice (15-ak sekundi) kada nikome nije bilo jasno zašto je to uradio.

Skoro pa idealna utakmica. Jedan igrač iskočio, ostali svi odlični. Uvek može neko da iskoči, tako da čekamo.

Bilo bi lepo da se gradi ekipa oko naših igrača i da spojimo dve sezone u EL. Budućnost nije iskoristila priliku da napravi dobar tim ove sezone i to treba iskoristiti i ne ponoviti tu grešku sledeće sezone.

Lepo košarkaško veče u ProfAlexNik na krilima simpatizera i semenkara, jer Delije (zvanično) ne dolaze.. :sesir:

Tomić je u zadnje dve utakmice (dooobar tajming) napokon našao rešenje u fazi napada. Nema više Fitćkovog tapkanja lopte 18sec pa neki neizgrađeni šut uglavnom za tri, uz 35_40 pokušaja po tekmi, već je sa Davidovcem uneo raznovrsna rešenja, te uz čvrstu odbranu, prilično rutinski rešavamo protivnike..
Bolji smo tim od MNE Maccabi-a, i nadam se da ćemo uprkos sudijama, otići u PG sa 2:0 @džep!

Uz Bilija, Faye presudio.. odlična partija.
Bravo Milane, kritikujem(o) te mesecima, ali.. izgleda da ipak ima EL svetla, na kraju ABA tunela! (sad mi fale one Blejdove zastave) :p

Biće zastava!

Budućnost nije imala neki veliki vetar u leđa od strane sudija, ali je imala. U nekoliko situacija je bilo elemenata da se neki njihovi prekršaju strožije osude. Za nekoliko faulova koji su imali sve karakteristike da budu nesportski, bili su obični.

Sudijska trojka za drugi meč deluje mnogo gore nego za prvi, kojom nismo bili oduševljeni, videlo se zašto. Tako da će petorka Zvezde da ima dodatnog slabijeg šestog igrača - publiku, a Budućnost jačeg šestog igrača - sudije. Ali utakmica se mora dobiti ovde. U Podgorici Zvezdu sigurno ne neča ništa dobro, pa i uz mogucnost kiksa u jednoj utakmici (i na to treba realno računati), tamo mora da se ode sa dve pobede.

Lazić je već iskusan, kod njega teško nešto može da se promeni, kao i kod Čovića, oni su to što su. Ali Dobrić, Davidovac, Simanić, pa i iz drugog plana Nenadić i Ristić, su igrači koji mogu da napreduju i na koje sledeće sezone može dosta da se računa, ako se ostvari ovosezonski cilj. Stranci koje po svaku cenu treba zadržati su Odžo, Beron i Perperoglu, a od ostalih da ostane još eventualno 1.

Scenario koji je potpuno verovatan je da zbog loših sudijskih odluka publika podivlja i krene da gađa sudije, a onda može da padne jedna suspenzija hale i to za poslednju utakmicu (ako bude nerešeno do tada).

OK, malo paranoišem, ali ovi su an sve spremni.

Vidim da su u istom hotelu odseli čelnici ABA lige i Budućnosti što je sve možda uvod i pravljenje tenzija i iritiranje navijača.

Šta reći posle ovakve pobede? Rastavljanje polinoma na proste činioce..

Stratos Perperoglu - sve što volim u košarci u jednom čoveku. Najteže i najveće utakmice odigra sa takvom lakoćom i lepotom da je to nestvarno.

Ognjen Dobrić, dečko koji u sezoni ima preko 80% u šutu za tri poena. Posle Gudurića još jedan naš levoruki šuter. Energičan, prodoran, srčan, požrtvovan. Vanserijski dečko, i nadam se uskoro i vanserijski igrač.

Filip Čović koji igra na nivou na kojem ni njegov otac Nebojša nije očeivao. Uspeo je da se ne oseti da nam fali glavni i najskupkji igrač i to na poziciji plejmejkera, Džo Regland.

Dejan Davidovac koji radi sjajan posao i na mala vrata pogađa najbitnije šuteve.

MIlan Tomić, neko u koga posle dosta bledih partija nisam verovao, uspeo je da u plejofu napravi magiju. Izgleda da je potpuno rasteretio i skinuo pritisak sa igrača.

Za sada sve zaista izgleda nestvarno. Budućnost izgleda kao ulična banda, doduše banda od skupo, skupo plaćenih igrača i skupog trenera. Ne zaboravimo ipak da su imali par ozbiljnih pobeda u Evroligi.

Nadam se da ćemo posao završiti već u prvoj utakmicu u Podgorici.

Naravno da je iritiranje navijača i uprave Crvene Zvezde to što su čelni ljudi Aba lige bili smešteti u istom hotelu sa upravom i igračima Budućnosti...Nije to jedini hotel u Beogradu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FHIQt-EDv8Y[/youtube]

Očekivao sam reakciju Budućnosti i još po nešto...Sve, ali najmanje da Zvezda dobije utakmicu sa ovolikom razlikom. Prošlogodišnji, još uvek atkuelni prvak Jadranske lige,...koga je Zvezda ,,pregazila" kao da je igrala sa nekom ekipom koja se bori da uđe u Aba2 ligu ili ispada iz iste. Nametnuli su ritam od početka, puno raspoloženih igrača...Jedino što može da se navede kao loša karakteristika ove utakmice je što su Cirbes i Odžo vrlo rano imali po 3 lične greške. Mada ni za jednog ne može da se kaže da je bio loš. Sve pohvale prvenstveno Perperorluu, doktoru-profesoru košarke, koji u svojoj 35-oj godini igra bolje nego što apsolutna većina košarkaša igra u 25-oj. Taj čovek mora da bude zadržan sledeće sezone za Evroligu, ako Zvezda osvoji Aba ligu, na čiji je tron jednom nogom zakoračila. Koliko će značiti igrački, mislim da će moralno ekipi biti bitan bar duplo. Ostali više ili manje raspoloženi, jedini koji je, moglo bi se reći podbacio je Lazić.

Navijači iziritirani svime što se desilo, ovim što sam naveo, drugo što je Budućnost tim čiji su navijači antisrpski nastrojeni, trener Hrvat...I to su jednostavno navijači, takve su ćudi...Jasmin Repeša, čovek koji je ne bavi politikom i nije nastrojen antisrpski je neko na kome se sve slomilo, ali ne toliko koliko je moglo. Nazivan je ustašom, vređan lično, gađan raznim stvarima...ali dok je se ne spominje porodica nekome, dotle može da se razume. Da je Tomić otišao do razglasa i zamolio navijače da ne vređaju protivničkog trenera, bio bi još jedan pravi potez. Repeša je dobio najviše ,,udaraca" , a najmanje je kriv od svih iz Budućnosti. Tim koji vodi takvu politiku protiv jednog naroda i dodje u glavni grad te zemlje, ne može da ne očekuje prozivke domaćih navijača, pa i brutalne. Čak i gore stvari...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nbZ7g4kNTWI[/youtube]

Zvezda sada vodi 2:0 u seriji i jednom nogom je na tronu Aba lige. U Podgorici Zvezdu sigurno očekuje neprijatan doček i mislim da su igrači i trener svesni toga, ali mislim i da oni mogu da podnesu taj pritisak i da, ako ne prvu, drugu tamo, odnosno četvrtu u seriji, mogu da dobiju.

Nažalost, takvi smo kao ljudska vrsta, uvek se pitam da li je uopšte moguće kao narod zadržati tu kurčevitost, muda, srce...a ostati u granicama civilizovanog i pristojnog. Gledajući neke primere iz sveta, čini se, nažalost, da postoje samo dve opcije. Ili će društvo da bude pristojno civilizovano, ali ujedno i dosadno, dresirano, snobovsko i potrošački orijentisano, ili će uvek biti nekih sranja ako se nacija ne izdresira, a ostave joj se ta duša i srce. Mene uvek najviše boli to što mi se čini da imamo sjajan potencijal, imamo i dušu i pamet i talenat i visinu, lepotu, mozak pa i klimu, geografski položaj...ali čini se da dok nas neko dobro ne izdresira i anestezira, stvari se ovde neće smiriti i promeniti. Plašim se da ćemo na kraju jesti hamburgere i vikati ,,difens´´, a mogli smo da budemo prepoznatljivi i najbolji na svetu.

Добро и суштинско размишљање, ипак, мислим да постоји "трећи пут". Бар кад говоримо о навијању и досади на утакмицама (као у НБА, добро, можда минус Селтикси): погледај каква је атмосфера данас, рецимо, на стадионима у Шведској (гледао кратко стокхолмски АИК за викенд), или у Холандији - лудило опште. Ипак ту има и срца и душе. А не можемо рећи да су то баш шит земље, зар не?

А да имамо потенцијала као народ, то се тек слажем.

Vrh