Šta je novo?

Sportski događaji

Bjelica je u napadu bolji na 4 jer lakše može da igra leđima. Ali šta god da on doprinese ofanzivno, to prospe defanzivno. Ne može stolicu da sačuva. Skidaju mu lopte s glave. Mi to ne možemo da podnesemo.

Možemo jednog takvog igrača da priuštimo, a to je Ročesti (kao što je pre bio Markus). Majstor s loptom, daje i nogama ako treba.

Ne mogu da prebolim što Radanova nismo uključili ove godine.
 
Верујем да Раданова чувају, да би донео још више пара наредних година. Иначе би он и ове сезоне био међу најбољима, нема никакве сумње.

Да, дефанзивни скок нам је циркус.
 
Što se tiče toga da nema klasične petice ili kako je u ovoj priči nazvan ,,drvo javorovo ispod koša,, , slažem se. Mnogo znači igrač koji može da igra na poziciji 4 solidno, ali i da pokrije peticu kada je potrebno, tek toliko da ga ima i da završava posao bez znatnog isticanja. Ali je isto tako pored tog džokera, potrebna klasična četvorka i klasična petica. Klasična četvorka je u svoje vreme bio Milenko Topić. Ne kazem da je Bjelica extra igrač, ali mislim da ga pocenjujete. Drugo je što Zvezda nema klasičnu peticu, a koja joj je svakako potrebna.
 
Zvezda ima sada klasičnu četvorku - to je Stefan Janković.

Međutim malo smo se izgleda preračunali oko njegovih kraktoročnih mogućnosti i doprinosa. I to prvenstveno defanzivno.

U stvari mi sad imamo pun buljuk igrača, ali ne odskaču kvalitetom. A premalo vremena je prošlo da se timski poprave.
 
Ne fali nama samo petica nego i saradnja petice i keca. Prosle sezone smo imali jedan od najboljih tandema na svetu koji je harao Evroligom i Evropskim prvenstvom dok je Jovic bio zdrav. Na konto te simbioze Kuzmic je povampirio karijeru i izgledao kao jedan od najboljih i najkompletnijih centara Evrope. Zato je pitanje kako bi se klasicna petica uklopila u danasnju Zvezdu.
 
С тим у вези, и са изгубљеним пикенролом из протеклих сезона - Радичевић ми делује као поприлично танак плеј.
 
Da se za kratko prebacimo na fudbal...na poluvremenu Crvena Zvezda - Arsenal 0 : 0. Pratimo drugo poluvreme. Sutra košarka sa Barsom i nadam se da će košarkaši demantovati sve ove naše priče i da ce nas iznenaditi pobedom.
 
0 : 1 za Arsenal na kraju. Čestitke Zvezdinim fudbalerima - igrali su svim srcem i može samo da im se skine kapa. Sudija je oštetio Zvezdu pred kraj, što je više - manje rezultiralo golom i pobedom Arsenala. Pobedu Zvezde je bilo nerealno očekivati, remi je već mogao da se izbori, da se uzme bar bod, ali dobro...Cilj je prezimiti u Evropi, a za to su još uvek izgledi realni.
 
Izgubili su zbog kukavičke igre, da su ranije krenuli da grizu kao posle gola, sve bi bilo drugačije. I grobari isto, do 85. minuta kukavičluk i nedostatak vere u sebe a protiv neuporedivo slabijeg protivnika.
 
Da, jer su tek u poslednjih 10 minuta pokazali pun potencijal. Do primljenog gola su se borili ali je gomila napada propala zbog evidentnog straha od imena, snage i reputacije protivnika. I sudija nas je oštetio za penal na kraju, ali to je moderan fudbal, zakon jačeg.
 
Krenuli su ofanzivnije i isturenije da mozda uz srecu daju gol i izbegnu poraz, a to je bio mač sa dve oštrice, jer je Arsenal mogao lakse da postigne drugi gol iz kontre koja bi se lako otvorila u situacijama kada protivnik tako krene, ali na sreću Zvezde, nije.

Partizan je mozda mogao da dobije, ali nije imao sreče. On ima slabiju grupu od Zvezde i to treba da iskoristi.
 
Ne znam što vi kao navijači zvezde kažete da Partizan nije imao sreće. Partizan nije zaslužio da dobije, onolika nezainteresovanost se ne viđa ni kod naših političara za bolji život naroda, igrači zaslužuju batine i smanjenje plate za ono od sinoć, a đukić otkaz.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486026#p486026:2f4ablvi je napisao(la):
Пантограф » Thu Oct 19, 2017 3:07 pm[/url]":2f4ablvi]С тим у вези, и са изгубљеним пикенролом из протеклих сезона - Радичевић ми делује као поприлично танак плеј.

Uveren sam da ćeš biti pozitivno iznenađen Radičevićem do kraja sezone. Njemu je šut slabost, ali zato izuzetan dodavač.

Njemu treba brža igra, da se trči. Njega najviše ubija ova iso košarka koju igramo u napadu. Da igramo malo bolju odbranu i da imamo više prilike za kontru, on bi živnuo.
 
Partizan da dobije Skenderbeg i Jang Bojse kod kuće i idemo dalje. Nije lako, ali je prilično jednostavno - imaš dve utakmice zaredom kod kuće, ako ih ne dobiješ, realno i ne zaslužuješ prolaz. Poslednja utakmica u Kijevu, po mom mišljenju, najverovatnije neće odlučivati ništa.

Zvezda ima malo lošiju situaciju, iako ima više bodova - mora da dobije Keln kod kuće, i to u poslednjem kolu, i mora da ne izgubi od Borisova u Minsku, biće čupavo. Situaciju bi dodatno mogao da uprosti/zakuva Keln, ako otkine neki bod Borisovu, i Zvezda ako otkine neki bod u Londonu.

I jedni i drugi imaju odlične šanse za prolaz, ali Partizan mora da se trgne iz rezultatske krize jer sve ima u svojim rukama, a Zvezdi treba i malo sreće.
 
Partizanov najveći problem je trener, koji je loš po pitanju podizanja morala igračima. Što me čudi, Đukić je daleko lošijoj Partizanovoj ekipi pre 10 godina umeo da ulije energiju.
 
Звезда је изгубила због црвеног картона. али има шансе да прође даље, ако победи Келна и не изгуби од БАТЕ-а. а јуче се видело да може да извуче нерешено са Арсеналом. што се тиче Партизана, немају шта више да траже овде. јбт, Скендербега не могу да победе. стварно???
 
Partizan mora da prođe dalje, jer nema tešku grupu i mora da iskoristi priliku. Zvezda, ako pobedi Keln i nekom srećom pobedi BATE-a u gostima, onda ni eventualni poraz u Londonu neće da je spreči da prođe dalje. Ali realno je da igra na kartu da pobedi Keln, a sa Arsenalom i BATE-om da igra nerešeno.
 
Nije izgubila zbog tog kartona, već zato što su 3 igrača Arsenala odradili nekoliko dodavanje pored bar 6 igrača Zvezde na nekoliko metara od gola (plus što naši traže ofsajd koji nije postojao i staju - no tada je već bilo kasno)

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1


Da ne pričam o nekim neiskorišćenim šansama i igračima koji pokušavaju da daju gol sa 20m Čehu.
 
Ja se uopste ne bih zamarao dal je ofsajda bilo ili nije.
Odbrana je stala i jeftino je primila ovaj gol.
Golman takodje nije uradio nista, vec je samo pogledom ispratio loptu!
Nasi fudbaleri nikako da shvate da je ofsajd samo onda kada sudija to svira!
Sve i da je bio 2m ofsajd sudija to nije svirao i gol je vazeci.
Dakle, jako jeftino primljen gol.

Crveni karton?
To je po meni mnogo diskutabilnije no opet se moze primeniti prica iz prethodnog pasusa.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
има и црвени картон, и лоша игра пред крај, и лоше суђење и непотребна замена Боаћија, то је све резултирало поразу

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=486224#p486224:2tg3lf4e je napisao(la):
Blade » 20 Окт 2017, 14:23[/url]":2tg3lf4e]Partizan mora da prođe dalje, jer nema tešku grupu i mora da iskoristi priliku. Zvezda, ako pobedi Keln i nekom srećom pobedi BATE-a u gostima, onda ni eventualni poraz u Londonu neće da je spreči da prođe dalje. Ali realno je da igra na kartu da pobedi Keln, a sa Arsenalom i BATE-om da igra nerešeno.

све више сумњам у Партизан, после синоћне утакмице. они су морали да победе Скендербега, јер је само ту (барем на папиру) било сигурно 6 бодова. сада, видећемо како ће да буде
 
Pala Barsa u ,,Pioniru,,. Prva pobeda u ovogodišnjoj Evroligi.
 
Ali drugi poraz od Cedevite u Jadranskoj ligi. Još jedan poraz za nauk.
 
Tim je neosporno talentovan i ne sumnjam da mladi trener ima veliko znanje i posvecenost. Imao sam optimizam i nadu ali postaje jasno ono sto su mi mnogi vec uveliko pricali-nije dorastao ovome. Nisam za tu pricu da se ceka sezdeseta da se nekome da sansa u necemu, bilo cemu. Ali ocigledno da po pitanju stava i dobrog vodjenja Alimpijevic nema ni najosnovnije sposobnosti. Gledajuci americki sport dugo godina brzo se ukapira razlika dobrih i losih lidera. Cak i ovi losi su do sada naucili. Tim se ne kritikuje nikad, odgovornost preuzima trener, a kritika pojedincu kroz medije je poslednji korak i poslednja opomena istom pred otkaz. Koristi se takticki i retko, jer u suprotnom izaziva negativne posledice. Posle nekoliko pojavljivanja u medijima je jasno da je Dusan tu na samom pocetku. A ozbiljan tim sa visokim evripskim aspiracijama bi trebalo da je mesto gde se karijere krunisu ili cak zavrsavaju, a ne pocinju.

Suma sumarum, kosarkaski mu verujem ali me jako brine drzanje tima na okupu kroz sezonu od 8 meseci i osamdeset utakmica.
 
Све си у праву, мада, један велики кошаркашки тренер, популарни Жоц, увек сву кривицу свали на играче. Због тога га, од конференције за штампу у СПЕНС-у по дебаклу са репрезентацијом на ЕП 2005, не готивим.
 
Vrh