Šta je novo?

Sportski događaji

Verovatno imam prevelika ocekivanja (sve osim zlata je neuspeh). Ok, i finale je uspeh, ali mi je iskreno recimo bronza onako. Znam, razmazena ocekivanja, ali to zlato toliko dugo cekamo, imamo po imenima i ponajbolji tim, bice sve teze, a posle penzionisanja Jokica skoro nemoguce.
Da zategnemo pokrivanje tog suta za 3, pa nek i izgubimo od boljeg.
Jedino ne delim misljenje da Turci ne mogu opet ovako da pogadjaju. A ne moraju ni biti Turci, ako slabo branimo, svaka jaca repsntacija moze da ima sutersko vece protiv nas.

Verovatno imam prevelika ocekivanja (sve osim zlata je neuspeh). Ok, i finale je uspeh, ali mi je iskreno recimo bronza onako. Znam, razmazena ocekivanja, ali to zlato toliko dugo cekamo, imamo po imenima i ponajbolji tim, bice sve teze, a posle penzionisanja Jokica skoro nemoguce.
Da zategnemo pokrivanje tog suta za 3, pa nek i izgubimo od boljeg.
Jedino ne delim misljenje da Turci ne mogu opet ovako da pogadjaju. A ne moraju ni biti Turci, ako slabo branimo, svaka jaca repsntacija moze da ima sutersko vece protiv nas.
Pošteni da budemo, nisu oni sada ubacili mnogo zamrzivača-sandučara. To su uglavnom bili šutevi iz dobrih pozicija, koje su napravljeni ispadanjem naših u odbrani. Nije bilo ono štose kaže: ,,Sve što su bacili, ušlo je".

Rumenige Cvekoglu je jednom prilikom rekao da postoji taktika u napadu, ali postoji i u odbrani, kako se brani, ko može da preuzme, kako, ko šta može da zaustavi...I to je tačno. Mada sam više pristalica teorije Duška Ivanovića da odbranu maksimalno moraju da igraju svi. U napadu postoji igrač za ovo ili ono, a odbrana nije mogu ili ne mogu, nego hoću ili neću. Uvek sam imao određeni animozitet prema igračima koji su defanzivne rupe, pa makar i za Zvezdu igrali.

Ne samo kod Željka, nego kod bilo kog ozbiljnog trenera ne bi bilo dopušteno da se omogući protivnku ovoliki broj otvorenih trojki. Zašto slabo igramo odbranu ne znam, valjda su to uočili oni koji prate ekipu. Videćemo uostalom.

Postoje odbrane od trojki, kao što postoje i napadi kako se te odbrane buše

Ne samo kod Željka, nego kod bilo kog ozbiljnog trenera ne bi bilo dopušteno da se omogući protivnku ovoliki broj otvorenih trojki. Zašto slabo igramo odbranu ne znam, valjda su to uočili oni koji prate ekipu. Videćemo uostalom.
Zato što igramo nebitnu grupnu fazu.

Nije zamerka za Tursku, ali oni su nedokazani i željni.

Mi smo iskusna ekipa koja nema šta da se dokazuje po grupama, 8 igrača nam je 30 plus godina, igramo zajedno godinama, ostvarujemo dobre rezultate, ne menjamo trenera...

Pa Aleksi nije ništa i da je trebalo, igrao bi juče i dobili bi, eto, samo taj detalj. A i zategli bi odbranu i mnoge druge stvari.

Naročito što sad ide Finska, a onda sasvim moguće Izrael.

Onda polufinale, da, ovako će biti Nemci, ali ko da je bitno, nama je cilj zlato, svejedno hoće li doći u polufinalu ili finalu.

Tako da nam pobeda ili poraz ne prave neku razliku.

Uglavnom se sve te veteranske, majstorske ekipe vuku po grupama pa onda stisnu i odigraju maksimalno u završnici.

Naravno, ne mora da znači da ćemo uspeti u tome, ali u suštini, tek sad počinje.

Željko se dokazao 2005...

I dan danas, posle 20 godina, čudno je sto niko od tadasnjih reprezentativaca nije dao nikakvu zvaničnu izjavu posle one njegove konferencije.

Posle Indijanapolisa, Pešič je osvojio Evroligu sa Barselonom uz oba španska trofeja i naravno, nije nastavio da reprezentacijom. Traženo je od njega sa se posveti jedino klubu.

U veslačkom klubu Partizan, koji je višestruki uzastopni šampion države, Hulja je dekretom smenio upravu i trenera i postavio na čelo kluba čoveka iz Zvezde i na mesto trenera takođe čoveka iz Zvezde.

Valjda je sada svima jasnije kako su se na Južnoj tribini stvorili Sale Mutavi, Belivuk i ekipa...

Francuska ipak, ko ih šiša, rasturićemo ih!

Turcima otvoren zreb do finala.
Mi sada redom moramo da bijemo Finsku, Francusku, Nemacku i Tursku. Ako to uspemo, stvarno svaka cast momcima.
IMG_1088.jpeg

Све заслужено. Увек имамо појединце на позицији који од најбољих састојака направе говњиву питу јер ето, они знају боље, толико боље да иду контра свакој логици.

Овде више није могућ никакав друштвени догађај или процес а да те не исполивају и не направе на будалу.

Волео бих да је то њихов свестан одговор али на жалост није. Пре ће бити последица лагодног, уљуљканог положаја успешног кошаркаша у јединој преосталој дисциплини у којој нисмо дотакли дно. И заиста нисам љут на те људе осим на Васу и Пешића. Остали су некако логично резоновали - Ту сам, одрекао сам се лета зарад државе и народа а погледај који је тамо распад међу њима. Да певају што сам уопште ту.

Са друге стране имаш Финце који су из свог друштва извукли максимум на сваком пољу и логично је да ће неки кошаркаш у најнебитнијем спорту за ту земљу имати велики мотив да, ако ништа друго, буде у равни са устаљеним нормама њиховог друштва.

Е сад, шта мене овде боли је то што нисмо ми изгубили од Финаца у кошаркашкој дисциплини, ту смо много бољи од њих. Ми смо од њих изгубили на терену професионолизма, осећаја одгворности, скромности, мотивације...

Не могу да разумем да ја, лик који је одгледао 10х мање утакмица у животу него што их Пешић тренирао видим да на 2 и по минута до краја, аут за Финце на 4 секунде до краја напада, један мали фаул за нас вишка, видим да је то заправо кључна одбрана и да су те бунарске тројке често једини излаз за овакве аутсајдере у егал утакмицама и да ту мора да се прави фаул, А ОН то не види. Исто тако, сви ми можемо да саберемо 2 и 2 и знамо да мора да нам игра једини играч који енергијом може да парира Финцима али не, свезнајући пироћански југословен се и даље инати и држи цело друго полувреме тог играча на клупи и тиме нас истом саботажом кошта трећег првенства.

Море мрш багро покварена!

Одавно не фермам професионални спорт 2% јер су то махом ограничени људи чија глупост ме јако нервира и све чешће то ни врхунски таленат и спретност не могу да замаскирају али кад видиш овакву дрскост, да на исти начин из такмичења у такмичење пар олоша канали једини колективни спорт који је држао неки ниво код нас, онда те то заиста избаци из такта.

Poslednja izmena:
Više nije slučajnost da nas iz takmičenja u takmičenje jedni isti igrači kanale.

Meni je utisak prvenstva džukačko ponašanje Pešića prema novinaru. Još čitate hvalospeve "kako mu je rekao". Ako ti je država pretvorena u kanalizaciju, ne možeš očekivati da će igrači imati motiv da se bore za boje države. Jedino neki lični, nešto što bi trebali svako u sebi da gaji, da uvek daš sve od sebe. Ovde mnogi igrači nisu dali ni 40% svojih mogućnosti. Sve u svemu, za 10 godina košarka neće postojati u Srbiji, biće na nivou rukometa. Ako nemaš do 25 godina 2-3 vrhunska makar EL igrača, nema čemu da se nadaš. Jokić ima već 30, Bogdan ima 33, a ni ostali nisu u cvetu košarkaške mladosti. Mada, da sam na mestu Jokić, ne bih ni igrao za reprezentaciju dok se neke stvari ne promene.

Meni je utisak prvenstva džukačko ponašanje Pešića prema novinaru. Još čitate hvalospeve "kako mu je rekao". Ako ti je država pretvorena u kanalizaciju, ne možeš očekivati da će igrači imati motiv da se bore za boje države. Jedino neki lični, nešto što bi trebali svako u sebi da gaji, da uvek daš sve od sebe. Ovde mnogi igrači nisu dali ni 40% svojih mogućnosti. Sve u svemu, za 10 godina košarka neće postojati u Srbiji, biće na nivou rukometa. Ako nemaš do 25 godina 2-3 vrhunska makar EL igrača, nema čemu da se nadaš. Jokić ima već 30, Bogdan ima 33, a ni ostali nisu u cvetu košarkaške mladosti. Mada, da sam na mestu Jokić, ne bih ni igrao za reprezentaciju dok se neke stvari ne promene.
U16 klinci bukv pre dve nedelje postali sampioni Evrope, al da, nema sta da se nadamo lol.

U16 klinci bukv pre dve nedelje postali sampioni Evrope, al da, nema sta da se nadamo lol.
Postali su i fudbaleri šampioni sveta pa nismo uspeli grupu da prođemo na SP i EP. Kod klinaca je nekada presudna i fizička snaga. Medalje u mlađim selekcijama nisu garancija da ćeš biti vrhunski sportista.

Vrh