Šta je novo?

Sportski događaji

Po kojoj logici, na turniru sa 128 igrača, Đoković kao šesti igra u prvom kolu protiv četrdesetog?

Direktan trejd Valančunas za Šarića, ni pikovi, ni pare, ništa. Ne znam kakve mađije izvode u Denveru ova dva dana, svaka čast! Još se i rešili Šarićevog ugovora i dobili top bekap centra.

Neće biti spavanja sledeće godine, Denver ide do titule.

Vracen je Brus Braun, bitna karika u odbrani za osvajanje prstena.

Denver ne staje 😶

1000043889.jpg

Ovo sada liči na tim. Ne znam u kakvoj je formi Litvanac, nisam ga odavno gledao, bio je veoma kvalitetan igrač pre par godina. Hardavej je odličan bek, Imaće jokć s kim da igra

Prosle godine, propao je projekat ,,Uroš Plavšić", a očekivalo se od njega mnogo. Posle sezone u Turskoj se nadam da je zreliji igrač. A novi kosarkas Crvene Zvezde je i Stefan Miljenovic, konačno domaći, a mladji igrač.

Usudio sam se napokon da ovo odgledam opet, kakva tekma jbt!

Ni k od krađe nije bilo, ne znam šta se naši ljudi tripuju. Par pogrešnih odluka, ali to je sve normalno, bilo je i na drugoj strani isto.

Usudio sam se napokon da ovo odgledam opet, kakva tekma jbt!

Ni k od krađe nije bilo, ne znam šta se naši ljudi tripuju. Par pogrešnih odluka, ali to je sve normalno, bilo je i na drugoj strani isto.

Па кад се већина прима на сви нас мрзе...(чак ни политички не верујем да је тако, само сви они имају интересе, а наши нису видели где свет иде...)

Ја је одгледао 15 дана нако што се одиграла...

Dvocifren broj ljudi me je zvao/bacio poruku za komentar tik posle meča sa Amerima, iznenađenje je bilo ozbiljno na odgovor da nisam gledao. :) Kasnio na tekmu, uredno upalio neki livescore, razlika const raste. Došao kući, rutinske, neizbežne obaveze... Čujem česta navijačka oduševljenja iz komšiluka svaki put kad nešto (pretpostavljam dobro) uradimo. Pratim livescore redovno, razlika raste, kao i oduševljenje u okruženja. Računam, Nole me pokidao, gledao ga samo u finalu i to prvi put posle par godina ceo meč, mada nisam sujeveran ni malo, daj da ne izbaksuziram, nastavljam na live. Razlika se topi, navijačka oduševljenja koja su najava promene rezultata sve ređa, grickam nokte, ne odustajem od odluke do kraja...

Konačno sam smogao snage da odgledam meč sa Amerima, vraćao, analizirao.

Elem, jedine čiste sudijske greške su bili koraci Embida na polaganju i možda onaj aut Djurenta! Situacija sa 4. faulom Jokića, trojkom i loptom sa strane čista kao suza, pogotovo što su sa druge strane 2 min ranije isto svirali LBJ i to uz blaži kontakt nad Jokom! Dakle kriterijum isti za obe ekipe, mada više prijao njima. To je sramota FIBE što im se prilagođava, ali to nije rešilo. One polaske u backcourtu na granici koraka ja isto nikada ne bih sudio recimo. U front courtu je drugačije! Rekao bih vrlo dobro odsuđena tekma sa ispodprosečnim brojem sitnih/krupnih grešaka!

Neverovatan šut za 3 obe ekipe praktično 3 četvrtine, mislim da su bili oko 50%. Pešić je napravio malu genijalnost sa zonom koja je išla od match up, da i veoma iskusno oko nekad nije sigurno da li je man to man ili zona, pa sve do vrlo jasne 1-3-1 i 2-3 zone. Zbunili smo ih baš lepo. To je strahovito teško izvesti, a da ne zbuniš SVOJU ekipu pre svega i ne sećam se da sam na ovom nivou to viđao (kao Skariolo nas ranije na nekom takmičenju npr). Čudi me iskreno da su nas od starta pustili toliko da igramo bez pritiska spolja većeg na naše generalno sporije ballhandlere (Australija im je dala vrhunski putokaz npr), a posle kad su nas stisli, dali smo neke bitne trojke i zato bili u egalu do kraja! Ipak, videlo se da smo dosta pali fizički već sredinom 3/4. Manja rotacija prosto. Kad je šut stao spolja, tj kad se vratio u neku statističku normalu, to je bio kraj! Dobrić je imao wide open spot up za +5 pred sam kraj, izašla, mesto toga sa druge strane kasni na offscreen za Karija ua 3 i njihov preokret za +1. To mi je nekako prelomilo. Da nije, uveren sam da bi u NAJMANJU ruku imali/branili šut za pobedu! Ne zameram mu ništa baš, dao je prethodne dve kad su ovi već dizali pritisak! Vidim i da se Piroćancu prebacuje što nije na kraju ubacio Avramovića, šta ja znam, nije Micić ništa loše uradio, rezonski je bilo, ok promašio nešto iz driblinga kad su nas već baš stisli. Možda bi viša sila vratila Avramu za to neko pozitivno ludilo koje ga je podiglo dosta iznad njegovog realnog nivoa, ali već je bio na 3/3 za 3 u prvom, ipak verujem statistici!

Sve u svemu, jedna fantastična tekma, baš je malo falilo, ali mislim pre svega zato što su oni bili taktički loši, sakrili smo karte na pripremnim i u grupi i iznedaili ih! Nije Ker coach Križevski jbg. Da se igra još 5x, ovo bi verovatno bila najmanja razlika kojom bi izgubili! Velika šteta baš, ali bez obzira na to, herojski je bilo, svaka čast momcima!

Ma, greška je, po meni, definitivno sa Aleksom koji izgleda kao svemirski broj u odnosu na Micića, prosto je neverovatno gledati utakmicu, a da ne znaš ko je ko. Mislim da bih se šlogirao da sam posle pročitao biografije jednog pa drugog.

Vasa 8 poena, od toga jedna trojka od tablu, usralo ga i isto jedan onaj koš gde ni on sam ne zna kako je ušlo, odbilo se nešto i nekako upalo, komentatori komentarisali da nam sve ide.

Aleksa 15 poena u prvom poluvremenu i onda ulazi na minut do kraja kada je već, nažalost, bilo gotovo, ali nas je opet nekako promrdao.

Mada, ja to kažem greška, verujem Pešiću i siguran sam da zna bolje od mene.

Nema tu šta, sedam i nešto minuta do kraja, 11 razlike za nas, jedna od najlepših naših akcija praktično ikada, Jokić ostaje sam i šutira za tri i promašuje.

Na drugoj strani trojka Durenta, četvrti faul Jokića i onda opet njihova trojka.

Za par sekundi, umesto da odemo na plus 14, oni spuštaju na minus 5.

Nakon toga se budi i Embid koji napada Jokića koji sad igra bojažljivo zbog 4 faula i trpa par puta.

Tu smo pukli i teško da smo mogli da se vratimo. Okrene se sve u par sekundi.

Otvorilo nam se ipak opet kad je Dobrić ostao sam na trojci, ali jbg. Dobrić je imao 60 posto šut za tri na utakmici i o tome treba da se priča. Da nije šutirao 3/4 za tri do tad, ne bi ni bili u prilici da imamo šut za plus 5 pred sam kraj, to niko da prokomentariše.

Teško je kritikovati Jokića koji je praktično nosio taj tim i Pešića koji je napravio da uopšte igramo egal sa Amerima, ali kad smo već bili tu gde jesmo, ne može se reći da Jokić nije imao šuterski užasnu utakmicu (0/6 za tri) i da, po meni, Aleksa je morao da se vrati u igru mnogo ranije.

Sve u svemu, prava muška utakmica, bilo je stvari i kada smo mi pravili faulove koji nisu svirani, sve je to normalno, potukli smo se pošteno, odigrali vrhunski, oni stisli, odigrali odličnu završnicu i zasluženo pobedili i to je to.

Svaka kritika na kraju za bilo koga je besmislena, na šesto neverovatno dobrih stvari, napravili su jednu grešku. Bolje od toga praktično i nije moguće.

Ja sam navijač reprezentacije i kad su takve tekme, samo gledam da naša lopta uđe u koš, a njihova ne uđe, nemam pojma ni o taktici, ni o suđenju... u tim trenucima. Plus, ne mogu ja trezan te utakmice nikada da pratim 😃

Znam da sam ustao i aplaudirao našim momcima kada se završilo, dok su drugi bili ili skenjani ili kenjali o suđenju.

Nisam tad osetio da se desila bilo kakva krađa, ali sam baš hteo da odgledam jednom na miru pa da vidim. Eto, uradio sam i to i utisak je isti. Šteta, ali ponos je i dalje najjače osećanje vezano za tu utakmicu.

Dimitrov vodio 2:0 u setovima protiv Sinera i bilo 2:2 u trećem i povredio se.

I sad Nole ide na drogoša umesto da je ispao.

Možda ga i dobije, ali ne verujem da može Sinera, a zatim i Alkaraza.

Ako uspe...

Ne mogu da ih čujem šta jedan drugom govore, mada bih voleo...

Mislim da neće proći Sinera... Voleo bih da pogrešim ovog puta

Ajde Alcaraze dokrajči ga brzo 🙂

Kako im ne smetaju ove lepeze kad serviraju kad im stalno smeta što neko nije seo... Ovo još gore iritira 😁

Ja uvek za Alcaraza držao sam ga i na avataru sećaš se 😉

Ovi ortaci iz holivuda što sede savršeno skockani u sakou i zategnutoj kravati na 30 stepeni... 🙁 Mazohisti. Skupo platili da se muče.

Secam se. Ima energiju i harizmu, a ti takve volis. Ja navijam za Djovakovog lakseg protivnika ako udje u finale.

@centarfor Samo da se razumemo da meni Alkaraz nije privlačan. 😃 Gledam ga istim očima kao i heteroseksualni.. Harizmatičan je i nezgrapan pa nekako dođe i smešan, al ne gledam ga nekim drugim očima. Uglavnom ljude iritira pa mi je zato i draži. Ali uopšte nije moj tip. Pošto kažeš da volim da se ne rastumači pogrešno. 😁

Zaslužena pobeda svakako u ne naročito zanimljivom meču.

Treba reći da je Federer imao isto 38 godina kada je došao do dve meč lopte protiv Novaka u finalu Vimbldona.

Ostala sprdnja da je ,,čoukovao", a igrao je na višem nivou u tim godinama nego ijedan teniser ikada.

Majstor.

Inače, ako je neko napunio 64 godine, onda je u 65. godini.

isključio sam prenos na Areni juče Vimbldonskog finala, umesto toga pratio na intenretu. Razlog - komentator. N ema pojma o temisu, nema pojma o životu čovek, samo se nešto priderava i nervora me.
Fale mi komentari tipa "Teniser A ima problem da stigne behend slajz paralelu Tenisera B, i zato vraća prekratke dijagonele" "Teniser B još uvek treba da savlada behend spin, a ima problema da stigne looptice proklizavanjem što je njegov nedostatak već neko vreme"

Tako je u svim sportovima i neću da pogrešim ako kažem da tako počinje naš sportski sunovrat.

Šteta za vaterpoliste, ali nista jos nije gotovo. Vodili smo, gubili, na kraju stigli do petaraca, u kojima eto, nismo imali srece ovaj put.

Vrh