Šta je novo?

Sportski događaji

Krajnji rezultat ne odražava lakoću kojom je INDI nadigrala OKLU, očekuje se atraktivna majstorica.
Ušao legenda Džonson na kraju malo da pika, neki klinac krenuo da ga muštra, ovaj ga instant oladio - za isključenje - sve to u slou moušnu... žuti su tim sa karakterom, navijam! :)

Screenshot 2025-06-20 at 05-18-06 Pacers vs Thunder scores & predictions Sofascore.png

Koliko sere ovaj Novak u stvari.

Ovo je sve upakovano lepo, kao i slična sranja na internetu, a onda se čovek malo osvesti i shvati kakav je sve ovo bulšit od priče.

Koliko je zapravo tragična ličnost Nole.

- priznao je da je fejkovao ljubav prema svima da bi dobio ljubav nazad jer ga nisu voleli kao Federera i Nadala

- priznaje da nema on tu mesta za bleju, prijatelje, sve mu je posvećeno jednom cilju

- porodica mu je usmerena jednako samo na to da on uspe, podrazumeva se da je sve posvećeno njemu

- potpuno je u stvari neharizmatičan, isprazan i dosadan, sve što priča je posledica treninga. I humor mu je usiljen i moraju da bude neki prenkovi i slične uvežbane i neoriganalne stvari. I smirenost mu je uvežbana, običan je drkoš, ali meditacije i čuda.

- onda čovek sve to puši i divi se tome jer je priča - ličnim napretkom do uspeha. On sve to radi zbog uspeha. Meditira da bi bio bolji na terenu, ne da bi bolji muž ili šta ti ja znam.

I onda se čovek pita, a šta je tu konkretno toliko za divljenje? Zapostavljanje toliko stvari zarad tog nekog uspeha gde smo se postavili kao da je lik naučnik koji pravi lek koji leči rak.

Sve je to samo zbog njegovog ličnog uspeha. I ok, samo ne vidim tu ništa za divljenje, njegova stvar, ni ne osuđujem, ni ne podržavam. Samo lik je bukvalno neki nemilosrdni bankar koji gazi preko svih, zapostavlja porodicu... da bi se dočepao direktorske fotelje. Ko se tome divi - ok, ali čisto da stvari stavimo ma svoje mesto.

Ok, daje za dobrotvorne svrhe i svaka čast, ali nije to bio njegov cilj - kao igraće tenis da bi zaradio da bi pomagao drugima. Ne, on je sanjao uspeh, titule i slavu.

- onda se to sve pravda time što je na njega pao teret opstanka porodice kada je imao 12, 13 godina??? Kao, ili će on uspeti ili oni propadoše. Čekaj, bre, stani malo. Đokovići držali restoran na Kopaoniku 90ih, o čemu mi pričamo? Lik priča kao da je rastao u ciganmali sa 16 braće i sestara i roditeljima invalidima.

Kakav teret na leđima dvanaestogodišnjaka i priča ili moj uspeh ili propast porodice? Da, ili Novakov uspeh ili ne bi bili milioneri, ali van toga, ne bi niko propao, bili bi normalna, građanska porodica, kao što je većina naših ovde na forumu. Šta bre lupeta lik?

Svaka čast Slavenu, šmeker je, ali ovaj Novak, koga mnogi zovu borcem protiv zlog, modernog sveta je u stvari čist produkt istog.
Nisam gledao intervju,a i ne nameravam. U vezi Novaka imam slično mišljenje kako tvoje .
Da se razumemo, svaka njemu čast, to što je postigao i što još uvek postiže malo ko je uspeo. Najveći je u tenisu svih vremena, ja verujem da je tako
Ali sve treba ostati u okvirima tenisa i sporta. Možda nesvesno on (i njegova porodica, možda ona više) pokušava da svoj uspeh proširi van sporta. I tu neće dobiti moju podržku.
Vrhunski sportisti su slični kao Novak, svuda u svetu. Njih goni nešto unutra da se žrtvuju, da pobedjuju da budu najbolji. Uspešni jesu ali ne mora da znači da su i dobri ljudi. Dovoljno je pogledati slučaj Šapić.

Pričali smo baš sinoć na tu temu i ono, neki generalni zaključak je da je sve to ok, ali treba gledati na Novakov intervju kao što se gleda na Biznis priče na primer. Pa ko voli, nek izvoli.

Problem je što je naš narod negde pobrljavio i ne ume to da razdvoji pa dole komentari glase da taj intervju treba uvesti u školski program itd.

Deca u suštini nemaju šta da nauče od Novaka, osim ako ga baš ne gleda neki novi Novak ili Jokić, a to je par klinaca u Srbiji.

Problem je što on to nekako pakuje u priču kao da je neki duhovnik, pa prodaje širim narodnim masama.

Dok je realno lik gazi preko svih do cilja, gađa protivnika lopticom, a ljuti se kad njega pogode, stane u sred poena kao da je poen gotov, a dramu je napravio kada je njemu to protivnik uradio, ogradio je Spomenik braniocima Beograda, Deretić mu je omiljeni pisac i veruje u to što piše, divi se Andriji Miloševiću...

Ok je čuti o disciplini, šta jede, kako trenira, kako se oporavlja... to su stvari koje mogu da se nauče od njega.

Ipak, sve je to negde posledica i dokaz siromaštva ekonomskog tigra, i duhovnog i materijalnog.

Čarls Barkli je lepo objasnio razliku između bele i crne dece u Americi (nije to rasizam nego su ovi drugi sirotinja):

Tako da Novače, kad osvojiš turnir, dođi i uzmi tvoj trofejčić, zahvali se svojim sponzorima, svom agentu i svom bogu i potom odje*******i, ok? 😆

Poslednja izmena:
da, tako je.
Mada bih ja dodao ovde i novinare, a posebno urednike ne samo tabloida nego i malo ozbiljnijih portala i magazina. Pokušava se izgraditi kult, ne samo oko nejga nego i oko drugih naših uspešnih sportista, posebno (tj isključovo) onih koji su uz vlast.

da, tako je.
Mada bih ja dodao ovde i novinare, a posebno urednike ne samo tabloida nego i malo ozbiljnijih portala i magazina. Pokušava se izgraditi kult, ne samo oko nejga nego i oko drugih naših uspešnih sportista, posebno (tj isključovo) onih koji su uz vlast.

kod nas ti takozvani novinari su u fazonu, ko ne prati sport nijie muskarac haha
a ovamo pivski stomaci, tucem zenu, psujem fazoni

balkanci

Ja mislim da ništa od ovoga nije igrao i svaki put je bio povređen 🤣
1000041807.jpg

Evo i hrabre prognoze, OKC uzima prstenje one tamo, a možda i sledeće godine!

Види ова глава нешто мало. Овде и у интерним круговима пре почетка прошле. :cool:

Опет се испоставило тачним да напад узима утакмице, а одбрана титуле. Обрнуто од прошле, самлели су их и узели ко зна колико лопти у backcourt-у још. Заслужено апсолутно, мада сам навијао за ИНД, ко зна шта би било да се плеј није повредио. Држали су се док су имали 50% за 3 полувреме.

Čestitke košarkaškima Partizana koji su nakon titule ABA lige osvojili i titulu KLS.
MVP lige je Vašington koji je u prvoj utakmici polufinala postigao 40 poena, a u ovoj poslednjoj 41 poen.
Treba istaći da je polufinalnu i finalnu seriju Partizan igrao bez prijavljenih Marinkovića, Bonge i Nilikine, dok je Nakić igrao samo par minuta u jednoj utakmici... kao i bez Željka Obradovića.
Veliku ulogu u ovoj tituli imali su juniori Mijailović, Danilović i Šekularac, kao i jedva punoletni Bošnjaković.
Utakmice finalne serije su prvi put posle čitave decenije prošle bez tenzija, incidenata, prekidanja utakmica i sudijskih lakrdija.

Ok, čestitke Partizanu na KLS. Ali ono što je meni zanimljivije, a to je NBA, koliko sam popizdeo što su ovi hilbiliz osvojili titulu. Pa još posle one povrede Halija. Bukvalno mi je preselo finale. Drugo poluvreme sam gledao radi reda. Indijana je prosula neverovatnu šansu. Sledeće sezone se Hali vraća najranije za plejof, tako da ne verujem da će ponoviti ovo. Oklahoma s druge strane teško da će da napravi dinastiju jer uskoro stižu ugovori koje moraju da daju, a Vilijams, Štrkljavi, Dort, Volas i ostali neće hteti da igraju za kikiriki. Zanimljiv trejd se dogodio između Bostona i Portlanda gde su Seltiksi dali Holideja, a Blejzersi Sajmonsa. Čekamo dalji razvoj situacije.

Mora se smanjiti broj utakmica, a možda i minuta, što LeBron predlaže.

Bukvalno povrede određuju šampiona.

Igra se nikad brže, trči se više nego ikad pa je onda i povreda više nego ikad.

Ali džabe kad je više utakmica = više para.

58 utakmica bi bila zlatna sredina, ili 62, ako prošire na 32 tima. Ali teško da će biti nešto od toga.

Бар по две утакмице са сваким тимом.
Могли би да их скрате да буду као фибине по трајању, а и сезону могу да продуже за коју недељу, није лако да се толико путује и игра толико често.
НБА већ не брига за дивизије (за разлику од НФЛ), стога би разлике биле минималне, па би таман плеј-оф могао бити топ 16 целе лиге.

Ови млађи што се чешће повређују је сигурно до превише играња, доста повреда без контакта, буквл од хабања тетива и зглобова.
Сви који су извучени после неке 2015 просто играју превише кошарке, од неке 15 године немају недељу дана одмора, у ААУ клинци играју и неколико пута на дан.
Најдуговечније каријере имају они које тренери штеде јако током сезоне и они који сваког лета нестану до тренинг кампа.

Čestitke košarkaškima Partizana koji su nakon titule ABA lige osvojili i titulu KLS.
MVP lige je Vašington koji je u prvoj utakmici polufinala postigao 40 poena, a u ovoj poslednjoj 41 poen.
Treba istaći da je polufinalnu i finalnu seriju Partizan igrao bez prijavljenih Marinkovića, Bonge i Nilikine, dok je Nakić igrao samo par minuta u jednoj utakmici... kao i bez Željka Obradovića.
Veliku ulogu u ovoj tituli imali su juniori Mijailović, Danilović i Šekularac, kao i jedva punoletni Bošnjaković.
Utakmice finalne serije su prvi put posle čitave decenije prošle bez tenzija, incidenata, prekidanja utakmica i sudijskih lakrdija.
Kako utakmica finalne serije bez tenzija posle decenije? Koje su tenzije i sudijske lakrdije bile u finalima Zvezda-FMP ili Zvezda-Mega? Frke u KLSu ili kupu ima samo kad je derbi (ok, bilo je frke i na relaciji KKP-FMP) i ne verujem da ce se tu nesto promeniti u periodu ispred nas.

pa ne sme niko protiv blizanaca, znaju da ce da ga nagrabuse, jer imaju privilegovan status u odnosu na sve ostale klubove u zemlji

Čestitke Partizanu i Spartaku na odličnim utakmicama. Drago mi je zbog klinaca kojih ipak ima. Košarka je jednostavno naš sport i ne brinem za budućnost. Nadam se da će Vašingtona zadržati, a i Majk mi je opet nekako drag, mada zna da se zapetlja i upropast sve.
Mnogo mi žao zbog teške povrede koju je doživeo Hali. navijao sam za Indijanu. Ali dobro, čestitke Oklahomi.

Oklahoma s druge strane teško da će da napravi dinastiju jer uskoro stižu ugovori koje moraju da daju, a Vilijams, Štrkljavi, Dort, Volas i ostali neće hteti da igraju za kikiriki. Zanimljiv trejd se dogodio između Bostona i Portlanda gde su Seltiksi dali Holideja, a Blejzersi Sajmonsa. Čekamo dalji razvoj situacije.

Напротив, у овом систему позитивне дискриминације слабијих (бар по правилима је тако, али знамо да се велике франшизе ипак мало фаворизују због тржишта), где последњих 8 година ни 1 тим није успео да одбрани тутулу, а последњих 7 су узели различити тимови, Oклахома има највеће шансе за династију и тако ће бити док су нјабољи играчи поред СГА, на руку уговорима, још годину, а можда и две. Чет и Џеј Вил. Сем тога OKC због трејдова има буквално највише пикова прве рунде у следећих 5 година, а овај њихов ГМ је доказани генијалац, пробраће он шта треба. Дакле чак и да овој двојици дају макс уговоре (који су ипак мањи после руки уговора за разлику од ових играча од 3 банке нпр), опет ће имати довољно меса. Осим СГА, њима су нјавећи уговори Хартнештајн, Дорт, Џо, солидни играчи, али који не оправдавају квалитет за цену. Све то могу да отерају и да буду у игри за титулу наредних 6, 7 година сигурно!

Видим само две могућности да тако не буде. Прво је што самој лиги не одговара да тамо нека вукојебина, дупло мања од БГ, има такав примат, поред живих ЛА, Бостона, ЊЈ или Сан Франциска...

Друго је што капирам да ће сам ГМ тежити да стално подмлађује тим, тј увек гледати будућност на рачун тренутног квалитета, тим пре што те мале франшизе и не могу толико да приуште разне таксе на луксуз и сл. Верујем да ће трејдовати неке играче чим стасају за фул уговор.

Давно оваква ситуација није била у НБА. Дакле они су сад у ситуацији да може да дође било ко, могу буквално ја да дођем и да јурим само квалитет наредних 7, 8 година (и да их после растурим, тотални ребилдинг), узећу 4, 5 титула, руку дајем.

P.S. Сан Антонио је оепт у сличној ситуацији, али све зависи како ће се Вемби развити, пројектован је да буде најбољи од свих, видећемо, кажу да има неке проблеме здравствене.

Čekajte, Zvezdu je izbacio ovaj Spartak, a Partizan je dobio FMP, a gde je Mega?

Spartak je Zvezdu pobedio zasluženo. Kao što je i Buducnost zasluženo pobedila Zvezdu. BEz obzira na sve drugo.

Nisam gledao finalnu seriju, ni Aba, ni KLS, pa ne mogu da komentarisem nesto puno. Aba finale nešto kroz novine, video sam da je Rumenige Cvekloglu nešto pr.eo na konferenciji u standarnom njegovm stilu. KLS nisam ni tako, bukvalno ništa. Kada trofej ne osvoji Zvezda, kao sto ovaj put nije, da li ce da ga osvoji Partizan ili neko drugi, boli me uvo.

Neke druge stvari - su i drugi par opanaka. Kao na primer to što propagira Cvekoglu, a dalje projektuju njegovi jurisnici i sledbenici kojima je za sve lose u zivotu kriva Crvena Zvezda. Njihov najveci uspeh u zivotu je da što više mrze Crvenu Zvezdu. To je jedna od stvari, ima ih još. A sve pod velom borca za sportsku korektnost i pravdu - ,,Oni su zli, ja sam dobar i borim se da sve bude dobro". Kad osvoji trofeje i pobedi, onda se bavi košarkom, kada ne, onda se bavi svim drugim. A sve je regularno, kako za njega, tako i za njegove jurisnike i sledbenike, samo onda kada on pobedi i osvoji trofej.

Za razliku od tog ljigavca, ja cu da se bavim kosarkom i u ovoj za moj tim vrlo teškoj situaciji. Ništa loše, čega je ove sezone bilo mnogo, nije se bez razloga desilo, a na mnoge stvari se tokom iste upozoravalo. Od mnogo poraza u ligaskom delu Aba lige, možda su mogla da se razumeju 2 ili 3. I nije problem ni priblizno izgubljena utakmica, koliko je problem način na koji je izgubljena. Pojedine utakmice bile su veoma teške za gledanje. Taj čuveni pad posle kupa, koga su svima puna usta, isto se nije desio slucajno. Ovakva sezona, mozda i bolja, mogla je da se odigra sa mnogo manje stranaca, a vise mladjih domacih igraca i bar bi bila neki zalog za buducnost.

Neće da se pamti pozitivan skor u Evroligi, nego ce da se pamti najlosija sezona u poslednjih 10+ godina sa najskupljim timom u istoriji kluba. Čak ni neosvojeni trofeji nisu toliki problem, niko nije pretplacen na trofej, on mora da se osvoji borbom, a nekad se i ne osvoji. Prvi problemi na listi su sraman odnos vecine igrača prema Zvezdinom dresu i pogresna selekcija, istroseni stranci, preskupo placeni. Ako se iz ovoga nesto naucilo, necu da zalim, ali mi tako ne deluje. Za sve lose, čega je u ovoj sezoni bilo mnogo, nije kriv niko spolja, nego unutar kluba i promene ne treba samo da dozivi igracki kadar, nego i mnoge druge strukture kluba.

58 utakmica bi bila zlatna sredina, ili 62, ako prošire na 32 tima. Ali teško da će biti nešto od toga.
Tek sad vidim da im od prošle godine i draft traje 2 večeri 😂

Tako da, nezasiti su, samo da je što više događaja, prenosa... mogu samo da povećaju broj utakmica.

Pa već i jesu povećali kroz kup. Da, samo za finaliste, ali opet. Dva tima igraju 83 utakmice u regularnoj sezoni.

Neke druge stvari - su i drugi par opanaka. Kao na primer to što propagira Cvekoglu, a dalje projektuju njegovi jurisnici i sledbenici kojima je za sve lose u zivotu kriva Crvena Zvezda. Njihov najveci uspeh u zivotu je da što više mrze Crvenu Zvezdu. To je jedna od stvari, ima ih još. A sve pod velom borca za sportsku korektnost i pravdu - ,,Oni su zli, ja sam dobar i borim se da sve bude dobro". Kad osvoji trofeje i pobedi, onda se bavi košarkom, kada ne, onda se bavi svim drugim. A sve je regularno, kako za njega, tako i za njegove jurisnike i sledbenike, samo onda kada on pobedi i osvoji trofej.
Već sam se zabrinuo za ovog čoveka koji ne mrzi nikog. Nije ga dugo bilo. Sada sam odahnuo, sve je na svom mestu.

A za njegovu C.Z. ili kako se već sada zove baš smo zainteresovani, ko' za lanjski sneg.

Vrh