Koliko sere ovaj Novak u stvari.
Ovo je sve upakovano lepo, kao i slična sranja na internetu, a onda se čovek malo osvesti i shvati kakav je sve ovo bulšit od priče.
Koliko je zapravo tragična ličnost Nole.
- priznao je da je fejkovao ljubav prema svima da bi dobio ljubav nazad jer ga nisu voleli kao Federera i Nadala
- priznaje da nema on tu mesta za bleju, prijatelje, sve mu je posvećeno jednom cilju
- porodica mu je usmerena jednako samo na to da on uspe, podrazumeva se da je sve posvećeno njemu
- potpuno je u stvari neharizmatičan, isprazan i dosadan, sve što priča je posledica treninga. I humor mu je usiljen i moraju da bude neki prenkovi i slične uvežbane i neoriganalne stvari. I smirenost mu je uvežbana, običan je drkoš, ali meditacije i čuda.
- onda čovek sve to puši i divi se tome jer je priča - ličnim napretkom do uspeha. On sve to radi zbog uspeha. Meditira da bi bio bolji na terenu, ne da bi bolji muž ili šta ti ja znam.
I onda se čovek pita, a šta je tu konkretno toliko za divljenje? Zapostavljanje toliko stvari zarad tog nekog uspeha gde smo se postavili kao da je lik naučnik koji pravi lek koji leči rak.
Sve je to samo zbog njegovog ličnog uspeha. I ok, samo ne vidim tu ništa za divljenje, njegova stvar, ni ne osuđujem, ni ne podržavam. Samo lik je bukvalno neki nemilosrdni bankar koji gazi preko svih, zapostavlja porodicu... da bi se dočepao direktorske fotelje. Ko se tome divi - ok, ali čisto da stvari stavimo ma svoje mesto.
Ok, daje za dobrotvorne svrhe i svaka čast, ali nije to bio njegov cilj - kao igraće tenis da bi zaradio da bi pomagao drugima. Ne, on je sanjao uspeh, titule i slavu.
- onda se to sve pravda time što je na njega pao teret opstanka porodice kada je imao 12, 13 godina??? Kao, ili će on uspeti ili oni propadoše. Čekaj, bre, stani malo. Đokovići držali restoran na Kopaoniku 90ih, o čemu mi pričamo? Lik priča kao da je rastao u ciganmali sa 16 braće i sestara i roditeljima invalidima.
Kakav teret na leđima dvanaestogodišnjaka i priča ili moj uspeh ili propast porodice? Da, ili Novakov uspeh ili ne bi bili milioneri, ali van toga, ne bi niko propao, bili bi normalna, građanska porodica, kao što je većina naših ovde na forumu. Šta bre lupeta lik?
Svaka čast Slavenu, šmeker je, ali ovaj Novak, koga mnogi zovu borcem protiv zlog, modernog sveta je u stvari čist produkt istog.