Šta je novo?

Sportski događaji

los je poster
trebali su svi crnci levo, a svi belci desno, da budete stvarno crno beli

ako nemate dovoljno belaca, samo paint u photoshopu

cestitam podrzavaoci kladionica

Čudno, na to se nisi obazirao 2019/20. i 2020/21. kao ni sada za FKCZ

Cestitam Kamerunci, zasluzeno
KK Partizan Jaunde
Hocel biti Srba dovoljno za Prvenstvo Srbije il ubacujete kadete

Jel napuštamo sad ABA-u? Imamo li toliko mozga?

pa ako penzosi iz kk crveni caci polome noge, onda mora se konvertuju crnci iz kk crni caci

Koja je poenta ABA lige kad blizanci imaju licence?

Što bi se cimali busom dva dana do Novog Mesta da izgraju u praznoj hali protiv slabe Krke?

Nije li bolje igrati u Kraljevu umesto toga?

Niko tamo ne vredi, nemamo šta tamo da tražimo.

Može Budućnost, ali taman njih možemo da disciplinujemo jer ako ćete da igrate srpsku ligu, ne možete sranja u Morači da pravite.

Dubai možda, jbg, kinta i kvalitet, može i Igokea.

Ovi ostali, čemu?

Pričam ovo nevezano od Partizanove titule, da ne ispadne da im omalovažavam titulu pričom da je ABA sranje. Čestitke Partizanu na tituli!

Bravo Partizan, čestitke na 50 tituli i osmoj ABA, Budućnosti čestitke na sjajnoj i fer igri, kao i gospodinu treneru Žakelju. Sjajna finalna serija, odlične utakmice, pobedila košarka, a ne saopštenja i ostale van košarkaške teme.
ABA liga odlična, treba da nastavi da se širi i podiže kvalitet. Za sada tri evroligaša iz te lige plus evrokup, fiba liga. Ove godine je bila najzanimljivija.

Ja slušam gospodina Pešića. Za sve je bio pravu. Vreme je za napuštanje.

Poštujem. Svako neka ima svoj stav, meni ne smeta drugačije mišljenje.

Ja slušam gospodina Pešića. Za sve je bio pravu. Vreme je za napuštanje.

Ja mislim da mozda bas i nije za napustanje. Kakva kod ABA liga bila, sa nekim timovima kao sto je neko napisao Krka i ostalo, treba da se zadrze tu, svakako svim timovima je cilj Evroliga, a ne domace prvenstvo, onda bi kroz tu ABU i ta 3 evroligasa mogli malo da se celice i u nekom prvenstvu ovde. Pogotovo ako se uvodi i taj Hapoel Tel Aviv, Bec itd, bar ce biti nekog kvaliteta od tih timova.

KLS igrati pod ovakvom upravom otkako je dosao Covic na vlast, bice kao FSS sa Dzajicem, previse politike. Takodje mi je i sumnjiv Pesic tu, jer se bio povukao maltene, pa kako je Covic dosao na celo, odjednom se vratio jer su valjda njih dvojica dobri, pa da ostane. A on odma prva stvar koju radi dajte promociji KLS. Slazem se, treba podsticati domacu ligu, nase igrace da ne dodje u situaciju ko Partizan da nema puno domacih ili kao Zvezda da su svi mahom mnogo stariji i podlozni povredama.

Nema ovde neke nade za sad u KLS, ne samo u KLS, vec i u ABA kosarci generalno, svi idu preko. Mali Nikola Topic nazalost povredjen, ali eno u NBA ima sansu za titulu i prsten. Koliko sam propratio ovi klinci iz Mege, njih 3 4, mozda i 5 vec ima neke dogovore sa americkim koledzima i ostalo, vec se zna da idu. I onda aj ti njih zadrzi ovde i motivisi za sve ostalo. Daleko smo mi od svega, da mozemo da pruzimo, mora mnogo vise da se ulaze u sport, dvorane, trening centre i uslove generalno, motivacije deci nemanjka, imaju uzore i sve, ali nijedan razlog zasto bi igrali ovde.

Treba prvo da se resimo ova desanja u drzavi, da ga pumpamo i ostalo, pa ce vremenom sve doci na svoje. Ovako dok god su na ovim pozicijama gde su odredjeni ljudi, ne samo u sport, ali opet pogotovo u sportu jer ga svi pratimo i volimo, od toga nema nista... Idalje zivimo zivot od pre 20 30 godina, gde se samo pere lova kroz sport i ostalo price.

Hoće li dobiti Topić prsten ako osvoje?

Hoće li dobiti Topić prsten ako osvoje?

Neka neko doda ako bolje zna, ali mislim da bi trebalo da svi dobijaju prstenje, ne znam dal je sad ovo kao u ABA ligi i oni sa klupe koji mozda nisu igrali tj proveli 0 minuta na terenu takodje dobijaju, ne vidim razlog da ne iskreno. Mozda ima neko pravilo da tim odlucuje o tome ili nesto slicno, ali bi trebalo da dobijaju svi.

Što se tiče ovogodišnje Aba lige, trofej je osvojila ekipa koja je to igrom (bar u Aba ligi) najviše zaslužila. To može nekome da se sviđa, nekome ne, ja sam od onih kojima se to ne sviđa - ali realnost često nije onakva kakva nam se sviđa. Zasluženo su grobari osvojili trofej - nema tu mnogo diskusije. Mogu oni da budu ovakvi i onakvi, svakakvi - takvi kakvi jesu, ali to je već drugi par opanaka i sa ovim ne treba da se meša.

Mojoj Zvezdi ostaje da kroz KLS proba da spasi obraz kluba, a kako će posle svega to da izgleda, kolika će biti motivacija, jer svi igrači dalje znaju kakva im je sudbina, pitanje je, na koje će vec u prvoj utakmici protiv Spartaka u 1/2 finalu, dobrano da se odgovori. Za ovo takmicenje samo 4 stranca mogu da nastupe. Sa druge strane direktan rival osokoljen osvojenim trofejem ima sve osnove da bude pun sebe i smatra sebe glavnim pretendentom i za ovaj. Sve ovo se nije slučajno desilo, a glavni krivci su u klubu, a ne van njega. Za sledecu sezonu, nece morati samo mnogo toga u igračkom kadru da se promeni, nego i mnogo šta drugo.

Кад већ АБА нема проходност ка ЕЛ, постаје бесмислена. Имаћеш 10 дуплих ЕЛ кола, укупно 38, са тенденцијом да то иде још више горе кад се врате Руси и како буду покушавали да се шире на богата тржишта (Енглези, Арапи). Боље је разигравати домаће играче у КЛС и тренирати. Јасно је мени да кошарка иде у правцу бизниса и задовољавање већинске, неуке масе. Сутра ће и српски клинци ићи на текме да би кркали бургере и викали дифенс, дифенс. Ипак ми смета тај концепт да ти немаш времена да тренингом унапредиш екипу, него ти се сезона углавном своди на почетну селекцију са неком малом дисперзијом у току сезоне да се нешто моше променити. Онда се ту утицај тренера и целог штаба минимализује, па макар био и овај најбољи у универзуму...

Мада, како год се одлучи, цела Европа губи битку и постаје кошаркашка (као и у сваком другом смислу) колонија. Базен за захватање талената (сада и у најранијем добу, колеџи могу да плате више) и истовремено пласирање својих који су завршили колеџе, а нису дошли до НБА (опет огроман база са преко 350 колеџа дивизије 1).

isto moze da se desi, da u jednom trenutku blizanci ostanu bez para, i onda dzabe mi el, kada ce biti gubitasi ko zvezda nekada i onda nece moci ni pola pionira da napune

Koja je poenta ABA lige kad blizanci imaju licence?
Koja je poenta španske lige kad Real i Barsa imaju licence?
Koja je poenta italijanske lige kad Armani i Virtus imaju licence?

isto moze da se desi, da u jednom trenutku blizanci ostanu bez para, i onda dzabe mi el, kada ce biti gubitasi ko zvezda nekada i onda nece moci ni pola pionira da napune
Ne znam za ostale, ali Partizan već sad ima udeo od države u budžetu manji od 20%, a to se iz sezone u sezonu smanjuje, tako da očekujem za dve tri godine poslovanje nezavisno od države. Naravno, u diktaturama se sve može promeniti za jednu noć, ali se nadam da se diktaturi bliži kraj.

Italijanska i španska liga su nacionalne lige.

Ne znam za ostale, ali Partizan već sad ima udeo od države u budžetu manji od 20%, a to se iz sezone u sezonu smanjuje, tako da očekujem za dve tri godine poslovanje nezavisno od države. Naravno, u diktaturama se sve može promeniti za jednu noć, ali se nadam da se diktaturi bliži kraj.

super
svako veruje u svoju bajky, pogotovo u pare na ruke

To su objavili:
1 APR
2 KKP
3 KKCZ
... i sva tri izveštaja se slažu.

Ako su bajke, pre ću verovati u bajke ove tri institucije, nego u bajke random forumaša.

da da, pogotovo kada prestanu sns donacije upravnog odbora i biznis odbora

ali tebi je biti grobar poso, tako da zalim slucaj

podrzavaoce kladionice

a i zeljko ce da ode nekad, tek onda ce te biti smeh

Koliko sere ovaj Novak u stvari.

Ovo je sve upakovano lepo, kao i slična sranja na internetu, a onda se čovek malo osvesti i shvati kakav je sve ovo bulšit od priče.

Koliko je zapravo tragična ličnost Nole.

- priznao je da je fejkovao ljubav prema svima da bi dobio ljubav nazad jer ga nisu voleli kao Federera i Nadala

- priznaje da nema on tu mesta za bleju, prijatelje, sve mu je posvećeno jednom cilju

- porodica mu je usmerena jednako samo na to da on uspe, podrazumeva se da je sve posvećeno njemu

- potpuno je u stvari neharizmatičan, isprazan i dosadan, sve što priča je posledica treninga. I humor mu je usiljen i moraju da bude neki prenkovi i slične uvežbane i neoriganalne stvari. I smirenost mu je uvežbana, običan je drkoš, ali meditacije i čuda.

- onda čovek sve to puši i divi se tome jer je priča - ličnim napretkom do uspeha. On sve to radi zbog uspeha. Meditira da bi bio bolji na terenu, ne da bi bolji muž ili šta ti ja znam.

I onda se čovek pita, a šta je tu konkretno toliko za divljenje? Zapostavljanje toliko stvari zarad tog nekog uspeha gde smo se postavili kao da je lik naučnik koji pravi lek koji leči rak.

Sve je to samo zbog njegovog ličnog uspeha. I ok, samo ne vidim tu ništa za divljenje, njegova stvar, ni ne osuđujem, ni ne podržavam. Samo lik je bukvalno neki nemilosrdni bankar koji gazi preko svih, zapostavlja porodicu... da bi se dočepao direktorske fotelje. Ko se tome divi - ok, ali čisto da stvari stavimo ma svoje mesto.

Ok, daje za dobrotvorne svrhe i svaka čast, ali nije to bio njegov cilj - kao igraće tenis da bi zaradio da bi pomagao drugima. Ne, on je sanjao uspeh, titule i slavu.

- onda se to sve pravda time što je na njega pao teret opstanka porodice kada je imao 12, 13 godina??? Kao, ili će on uspeti ili oni propadoše. Čekaj, bre, stani malo. Đokovići držali restoran na Kopaoniku 90ih, o čemu mi pričamo? Lik priča kao da je rastao u ciganmali sa 16 braće i sestara i roditeljima invalidima.

Kakav teret na leđima dvanaestogodišnjaka i priča ili moj uspeh ili propast porodice? Da, ili Novakov uspeh ili ne bi bili milioneri, ali van toga, ne bi niko propao, bili bi normalna, građanska porodica, kao što je većina naših ovde na forumu. Šta bre lupeta lik?

Svaka čast Slavenu, šmeker je, ali ovaj Novak, koga mnogi zovu borcem protiv zlog, modernog sveta je u stvari čist produkt istog.

Sjajno prvo poluvreme, 2/4 revijalni nivo Indijane, ludnica! 😃

ind okc half time.jpg

Vrh