Pao je na direktan steroid, nije cak ni neki peptid ili sarm, ili masking agent. Svaki sportista kad padne, slede dva izgovora, prvi je "tainted supplement", a drugi je "trener mi dao X suplement", a posebno vole da se vade na kreme za masazu i slicno, valjda jer ljudima ne odjekuje isto "pukao se iglom u guzicu" i "namazao ga nestasni trener nekom nestasnom kremom".
Istina je da svaki trener zna vrlo dobro sta sme a sta ne sme, i da wada ima kompletne spiskova suplemenata i ostalih pomagala, tako da osim sto izgovora nema u pravnom smislu, a ti to dobro znas, nema ni u prakticnom. Jedan doktor s kojim sam saradjivao kao predstavnik sportskog saveza, on je radio doping kontrole, mi je objasnjavao do koje mere je trenerima i sportistima to objasnjeno i razlozeno, da nema sanse da trener omladinaca ne zna sve te stvari. Da trener svetskog broja 1 u velikom sportu ne zna, a onda barem, ne proveri, sve sto njegov sportista unosi je na nivou naucne fantastike.
Siner je popio tri meseca, WADA je trazila godinu do dve, i onda se slucaj zataskao iza kulisa i dobio je 3 meseca u jedinom periodu godine u kom moze to da uradi a da ne preskoci gren slem, takoreci nekaznjen. A vratio se, tipa, sedam dana pred Rim. Sve zgodne neke slucajnosti.
Za Noloa, ne pamtim da je bas tako rekao. Cini mi se da je prilicno osudio i Sinera i ATP i ceo proces.