Šta je novo?

Sportski događaji

Zipa ga ovaj ćaci što meri ko je koliki Zvezdaš.

Šatro, nisi ti dovoljno Zvezdaš, evo ja ću da ti to izmerim i da ti kažem da si nedovoljan.

Što me ta retorika podseća na članove jedne stranke

Reče crnokošuljaš. Jeli bre, crna košuljo, ko je tebe zvao, koga ti predstavljaš ovde, advokata njegovog, tatu, staratelja? Jel ti dao ovlasćenje da odgovaraš umesto njega? Jel on maloletan ili šta, pa treba ti da govoriš umesto njega?
Za lečenje frustracija idi kod psihijatra, to se ne leči tako što ćeš na forumu da kažeš sve što uzivo ne smeš, jer si manji od miša.

Po postovima na forumu, ne bi se reklo da si navijač. Jedva da kao simpatizer možeš da prodješ. Možda iz nekog razloga ovde ne pokazuješ da si navijač, ne znam...Odmah, da ne budem pogrešno shvaćen - koliki si navijač Zvezde, ne pokazuje se time koliko mrziš navećeg rivala.

Protiv Armanija, bilo je mesta da se sedne i to ne malo, na prethodnih nekoliko utakmica, jedva da je bilo da se stoji bilo gde u hali. Zato što navijači rezultata u velikoj meri nisu došli. Poražavajući je podatak da od 20000, malo više ljudi, 2000 su navijači rezultata po zadnjoj evroligaškoj utakmici u Areni.

Bilo bi lepo da je termin utakmice sa Megom ostao za danas, valjalo bi za kraj ovog vikenda veče provesti u Areni. Ovako, jbg...
Da dolazim da mi ćaciji određuju šta da skandiram, dok oni skandiraju Mladiću i dižu zastave tuđe imperijalističke zemlje kao koreografiju?

Da dolazim da slavim osvedočenog kriminalca i velikog vođu Delija i skandiram mu ime?

Ovome da skandiram?

Vidi se po devojci da je bio pošten mladić. Ova je bila sa njim kada je ubijen:

Da mi ćaciji koji su u kriminalnim dilovima sa Vučićem govore šta da skandiram, kako da se oblačim?

Da se palim na klubove koji nose imena kladionica i služe za pranje para?

Jel smem ovako da dodjem u kop?

1000029084.jpg

Ne smem. Ovo nije moj fazon, ali nije ni moj fazon da mi neko govori kako da se oblacim i sta da skandiram, narocito kad to oblacenje i skandiranje podrazumeva da se oblacim kao krimos i skandiranje svemu sto ne valja u drustvu i cutanje na borbu za sve sto valja.

1000029086.jpg

Da placam ulaznicu ovom liku da stavlja te pare u dzep i deli sa ortacima krimosima?

Da dolazim da mi ćaciji određuju šta da skandiram, dok oni skandiraju Mladiću i dižu zastave tuđe imperijalističke zemlje kao koreografiju?

Da dolazim da slavim osvedočenog kriminalca i velikog vođu Delija i skandiram mu ime?

Ovome da skandiram?

Vidi se po devojci da je bio pošten mladić. Ova je bila sa njim kada je ubijen:

Da mi ćaciji koji su u kriminalnim dilovima sa Vučićem govore šta da skandiram, kako da se oblačim?

Da se palim na klubove koji nose imena kladionica i služe za pranje para?

Koji su ti koji sada vode navijanje, da su takvi kakvim si ih opisao?

Na svoje mišljenje imaš pravo i neću da se sporim i raspravljam sa tobom oko toga. Ovo je neobavezna priča između mene i tebe i ništa više od toga, prosta razmena mišljenja.

Obuci se kako želiš, jbg, nemoj baš da ideš u tešku krajnost, znaš na kakvu mislim. A da li češ doći u strukiranom elegantnom odelu ili u radnom odelu, ne verujem da će ikome da smeta.

Da skandiraš bilo šta, ako se iz nekog razloga kosi sa tvojim uverenjima, makar samo tebi znanih, tačnih ili netačnih, u to ne ulazim, niko te ne tera. Dodji i gledaj utakmicu zbog kluba, ako budeš želeo.

Taj politčki deo da preskočimo, otegnuo bi se mnogo i mnogo stvari bi se pomešalo.

Svaki klub ima nekog takvog sponzora i mora da ima, ne živi se od ljubavi, sve košta, pa i sport košta.

To samo Partizan ,,živi od ljubavi". Ljubav im dovela Željka Obradovica, podigla za pauzu izmedju sezona od kluba ,,koji se gasi" do nivoa evroligaškog, kupila im vajld kartu za Evroligu, dovela dobre igrače...Takve stvari samo tamo mogu bez para i nigde više u svetu. Kako? To nijedna nauka još nije uspela da objasni. Iako svi znaju kome sve to duguju. Ali oni nisu ni ćaciji, ni SNS-ovci, ni bilo šta slično...Gde počinje Partizan, tu razum i logika staju.

Ja idem na utakmice zbog kluba - jer sam veliki navijač koji je srećan kada klub ima dobre rezultate, a tužan kada ima loše. Ni zbog čega drugog. A ti veruj ili nemoj da veruješ da i takvi postojimo.

Reče crnokošuljaš. Jeli bre, crna košuljo, ko je tebe zvao, koga ti predstavljaš ovde, advokata njegovog, tatu, staratelja?

Radikal, epizoda druga. Kad oseti da je ugrožen, nazove te ustašom. Ovde ga vidimo u svom prirodnom staništu: na profilnu natakario srpski grb, a u potpis i zastavu. Obožava da meri Srpstvo (u težim slučajevima Zvezdaštvo). Smatra pripadnost grupi životnim dostignućem, sam od sebe nema bogzna šta da ponudi.

1742145869047.png

Baki, nemoj mnogo da talasaš i peniš, završićemo ti bananu

Koji su ti koji sada vode navijanje, da su takvi kakvim si ih opisao?

Na svoje mišljenje imaš pravo i neću da se sporim i raspravljam sa tobom oko toga. Ovo je neobavezna priča između mene i tebe i ništa više od toga, prosta razmena mišljenja.

Obuci se kako želiš, jbg, nemoj baš da ideš u tešku krajnost, znaš na kakvu mislim. A da li češ doći u strukiranom elegantnom odelu ili u radnom odelu, ne verujem da će ikome da smeta.

Da skandiraš bilo šta, ako se iz nekog razloga kosi sa tvojim uverenjima, makar samo tebi znanih, tačnih ili netačnih, u to ne ulazim, niko te ne tera. Dodji i gledaj utakmicu zbog kluba, ako budeš želeo.

Taj politčki deo da preskočimo, otegnuo bi se mnogo i mnogo stvari bi se pomešalo.

Svaki klub ima nekog takvog sponzora i mora da ima, ne živi se od ljubavi, sve košta, pa i sport košta.

To samo Partizan ,,živi od ljubavi". Ljubav im dovela Željka Obradovica, podigla za pauzu izmedju sezona od kluba ,,koji se gasi" do nivoa evroligaškog, kupila im vajld kartu za Evroligu, dovela dobre igrače...Takve stvari samo tamo mogu bez para i nigde više u svetu. Kako? To nijedna nauka još nije uspela da objasni. Iako svi znaju kome sve to duguju. Ali oni nisu ni ćaciji, ni SNS-ovci, ni bilo šta slično...Gde počinje Partizan, tu razum i logika staju.

Ja idem na utakmice zbog kluba - jer sam veliki navijač koji je srećan kada klub ima dobre rezultate, a tužan kada ima loše. Ni zbog čega drugog. A ti veruj ili nemoj da veruješ da i takvi postojimo.
Ne mora.

Radikal, epizoda druga. Kad oseti da je ugrožen, nazove te ustašom. Ovde ga vidimo u svom prirodnom staništu: na profilnu natakario srpski grb, a u potpis i zastavu. Obožava da meri Srpstvo (u težim slučajevima Zvezdaštvo). Smatra pripadnost grupi životnim dostignućem, sam od sebe nema bogzna šta da ponudi.

Pogledajte prilog 232823

Baki, nemoj mnogo da talasaš i peniš, završićemo ti bananu

Ugrozen? Od tebe? Još si umislio da možeš i da me iznerviraš? Šta je sledeće što ćeš da smislis?
Koju ti dijagnozu imaš, to ni najgorem neprijatelju ne bi poželeo. Vrati se u ludaru iz koje si došao, tamo će da ti daju i bananu, lekove i sve ostalo. Sada ti ili nisu dali ili pomešali, pa si podivljao. Tebi stvarno nemam Bog zna šta da ponudim, u pravu si, osim ako ti na forumu budu skupljali dobrotvorni prilog za lečenje, priložiću rado koliko budem mogao.

U redu, nisam saglasan sa tobom, kad budem video da može da bude uspešan, a da nema, što do sada nisam, promeniću mišljenje.

Ovo je predsednik KKCZ, ovo:

1000029089.jpg

U zemlji kosarke. Ovo. Blizancu onaj sa nalepljenom kosom.

Nemoj da se zaje*******avamo jbt.

Zvezda i Partizan su brendovi.

Struka na celo, tribine pravim navijacima, ne kriminalcima i huliganima, pa da vidis.

Hoces da me ubedis da od ovoliko pametnih ljudi u ovoj zemlji, plus kosarkaski strucnih, nema boljih Drcele i Ostoje? Da vidis kako bi sve pljustalo od sponzora da je zdrava prica, a ne mafijaska, a za sezonske bi onda bilo milion aplikacija.

Ovde 6 miliona ljudi navija za Zvezdu ili Partizan. Nisu stadion napunili ni jedni ni drugi sto godina.

A evo studentima sad das da su vodje navijaca, da vidis kakva bi atmosfera bila, kakve pesme, transparenti, organizacija... Oni bi i tacno iscitali kako se pomaze timu, a ne bi dolazili samo da pijani i drogirani arlaucu neku svoju propagandu preko megafona.

Nikad ovde nece biti ,,difens difens" publika, to nije u nasoj krvi, nije vrela atmosfera zato sto je vode kriminalci sa sipke nego zato sto smo strastven narod.

Ko je izabrao vodje navijanja? Ajde bas da vidim da se glasa ko vodi tribinu da li bi oni kriminalci pobedili.

Vlada zakon jaceg. Kome je do toga, nek ide u neko africko pleme. Ovo ce biti kulturna, uredjena, demokratska drzava.

Ruke su im krvave. Zbog cega? Zbog cega je iko ikada ubijen? Koliko vec je navijaca ubijeno? Zbog cega?

Pa ja da sam admin Beobuilda i da ovde punim ljudima glavu godinama da su oni sa
Skyscraper foruma olos i klosari i da organizujem tuce protiv njih i da neko nastrada, sam bih se prijavio policiji i forum me vise ne bi video. Kao sto njih ne treba tribina da vidi. Samo sto naravno, pre svega, ja to nikada ne bih radio.

Za poslednje dve decenije u glavnom gradu ubijeno blizu trideset vođa i pripadnika navijačkih grupa

Prekardasilo!

Ovo je predsednik KKCZ, ovo:

Pogledajte prilog 232829

U zemlji kosarke. Ovo. Blizancu onaj sa nalepljenom kosom.

Nemoj da se zaje*******avamo jbt.

Zvezda i Partizan su brendovi.

Struka na celo, tribine pravim navijacima, ne kriminalcima i huliganima, pa da vidis.

Hoces da me ubedis da od ovoliko pametnih ljudi u ovoj zemlji, plus kosarkaski strucnih, nema boljih Drcele i Ostoje? Da vidis kako bi sve pljustalo od sponzora da je zdrava prica, a ne mafijaska, a za sezonske bi onda bilo milion aplikacija.

Ovde 6 miliona ljudi navija za Zvezdu ili Partizan. Nisu stadion napunili ni jedni ni drugi sto godina.

A evo studentima sad das da su vodje navijaca, da vidis kakva bi atmosfera bila, kakve pesme, transparenti, organizacija... Oni bi i tacno iscitali kako se pomaze timu, a ne bi dolazili samo da pijani i drogirani arlaucu neku svoju propagandu preko megafona.

Nikad ovde nece biti ,,difens difens" publika, to nije u nasoj krvi, nije vrela atmosfera zato sto je vode kriminalci sa sipke nego zato sto smo strastven narod.

Ko je izabrao vodje navijanja? Ajde bas da vidim da se glasa ko vodi tribinu da li bi oni kriminalci pobedili.

Vlada zakon jaceg. Kome je do toga, nek ide u neko africko pleme. Ovo ce biti kulturna, uredjena, demokratska drzava.

Ruke su im krvave. Zbog cega? Zbog cega je iko ikada ubijen? Koliko vec je navijaca ubijeno? Zbog cega?

Pa ja da sam admin Beobuilda i da ovde punim ljudima glavu godinama da su oni sa
Skyscraper foruma olos i klosari i da organizujem tuce protiv njih i da neko nastrada, sam bih se prijavio policiji i forum me vise ne bi video. Kao sto njih ne treba tribina da vidi. Samo sto naravno, pre svega, ja to nikada ne bih radio.

Za poslednje dve decenije u glavnom gradu ubijeno blizu trideset vođa i pripadnika navijačkih grupa

Prekardasilo!
Neću ja tebe da ubeđujem ni u šta, ne pada mi na pamet. Naravno da ima košarkaški pametnijih i u svakom drugom smislu boljih od njih.

Posle Vesica, koji je doveo KK Crvena Zvezda tu gde je doveo, došao je Vladislav Lučić na mesto predsednika. Čovek koji zasluzuje kao veliki sportski radnik i navijač kluba da se tu nadje, a nasledio je dugove i probleme koje mu je ostavila predhodna uprava koja je bila tu postavljena od tadasnje vlasti, da izvrsi zadatak, koji je izvršila vrlo uspešno. Suočio se sa zalaganjem grba, plenjenjem imovine i još sa što čime...Ništa nije mogao da uradi, čovek jednostavno nije iz priče iz koje treba bude predsednik u danasnje vreme. Nažalost, tako je. A veruj mi da se meni, kao i tebi ne sviđa što je tako. Zna se kakav profil čoveka moraš da budeš za tu i slične funkcije u danasnje vreme. Da umeš da igraš igru koji igraju svi oko tebe, a u svoju korist. Samo novu 2011. sa košarkaškim klubom na koji je bio spreman da se stavi katanac i fudbalskim na čim dresovima je umesto sponzora pisalo ,,SMS za moju Zvezdu", mrzitelji Zvezde dočekati neće. Ja bi najviše voleo da vidim na mestu predsednika KK Crvena Zvezda ponovo Vladislava Lučića ili nekoga sličnog. Ali takvi ljudi na takvim pozicijama u danasnje vreme ne mogu da budu. Kao što menadžer u firmi ne može da bude neko samo zato što je školovan, radan, pravedan i zna da organizuje posao. Uglavnom su potrebne još neke ,,kvalifikacije". Opet iz razloga što je sistem ovakav kakav je, a koji svi želimo da se promeni.

A koji god da je sistem, do tuča ili nečega goreg na utakmicama i ostalim javnim okupljanjima, ne treba da dolazi, ni slučajno do nečega goreg, ovog čega si naveo. A dolazi zato što zakon to ne sankcioniše kako treba. A to može da se reši za 1 dan. Englezi, koji si najveci divljaci koji postoje, u svojoj zemlji, ne prave takve stvari, samo zato što znaju šta će biti, ako se usude na to. Što ih ne sprečava da budu isti kakvi su ranije bili kada odu u drugu zemlju gde mogu tako da se ponasaju, a odgovarati neće.

Onda se pridruzi studentima koji zahtevaju promenu sistema!

Ideološki, ja sam potpuno na njihovoj strani od početka.

Ugrozen? Od tebe? Još si umislio da možeš i da me iznerviraš? Šta je sledeće što ćeš da smislis?
Koju ti dijagnozu imaš, to ni najgorem neprijatelju ne bi poželeo. Vrati se u ludaru iz koje si došao, tamo će da ti daju i bananu, lekove i sve ostalo. Sada ti ili nisu dali ili pomešali, pa si podivljao. Tebi stvarno nemam Bog zna šta da ponudim, u pravu si, osim ako ti na forumu budu skupljali dobrotvorni prilog za lečenje, priložiću rado koliko budem mogao.

Već sam te iznervirao, svaki tvoj komentar je udžbenički primer kako izgleda kad je neko istrigerovan. Idi izmeri pritisak umesto što pišeš ove B92 uvrede

Nisam ni sumnjao da ce tvoje ludilo da ide dalje.
Hajde više neka te vežu i neka ti daju terapiju da se smiriš malo.

Već sam te iznervirao, svaki tvoj komentar je udžbenički primer kako izgleda kad je neko istrigerovan. Idi izmeri pritisak umesto što pišeš ove B92 uvrede

Jesi, jesi...au, jbt, koji pavijan.
Nisam ni sumnjao da ce tvoje ludilo da ide dalje.
Hajde više neka te vežu i neka ti daju terapiju da se smiriš malo. Mada, moraće da te zatvore u kavez, a bravu da zavare, zbog njihove bezbednosti.

Poslednja izmena:
Ideološki, ja sam potpuno na njihovoj strani od početka.
Glavni cilj studenata je da se povećaju njihovi benefiti i to je u redu. Koliko ja shvatam po svemu što su mi priložili i neki od vas, a i drugi. Bore se ljudi za poboljšanja u onome što je njima važno, u čemu ih potpuno podržavam. Samo mi se ne sviđa to što je stavljeno u prvi plan da im je najvažnije da se kazne odgovorni za tragediju u NS i ostalo slično, a kao ovo prvo je uz put, a u stvari, to je glavno za šta se bore. Ne kažem da im do ostalog nije stalo, ali redosled nije takav kako je opisano. Nisam političar, ali životno iskustvo imam.

Poštujem svakoga u smislu da se bori da mu bude bolje, ali ovo kako se oni bore, nije način. Kada se strajkuje u firmi, zarad povecanja plata, to se radi tako da onaj ko treba da donese tu odluku bude pod pritiskom i to jedino može da bude delotvorno. A studenti ovim što rade nikoga od onih koji treba da ispune njihove zahteve ne stavljau pod pritisak.

Mene je briga što kasnim nedge zbog njihovih protesta, a to što nikog drugog nije briga, to je već njegova stvar. A oni meni slične i mene ugrožavaju time. Jer možda radim dva posla, jurim sa jednog na drugi, gubim zaradu i snosim sankcije, ako kasnim i egzistencija moje porodice se ugrožava. Ja nemam vremena da protestujem zbog toga što moram da radim dva posla, jer od jednog ne mogu ni na ivici normalnog da živim. Imam mnogo poslovnih i van poslovnih obaveza na dnevnom nivou, koje moram da završim, a vreme mi je najbitniji resurs i ono koje provedem u putovanju od tačke A do tačke B, vaćno mi je da što više skratim, da bi isto upotrebio za nešto korisnije. Nisam jedini naravno, to je problem velikog broja ljudi u ovoj zemlji.

Ovde se uopšte ne radi o politici, u koju sam rekao da se ne razumem najbolje i da me ne zanima, u suštini.

E sada, ako na ovo reši da odgovara neki dežurni dušebrižnik, filozof i veliki zaštitnik studentskih prava, neka pročita ovaj post još 2-3 puta, da mu bude jasan, a ne da odgovara kao konj sa amovima, koji je video samo ono što on hoće da vidi, nego neka vidi širu sliku. To ne znači da imam problem da se neko ne složi sa napisanim. Ali neka mi argumentovano napiše zašto misli da nisam u pravu i spreman sam da mu pružim ruku i to priznam. Možda neke stvari ne vidim dobro i kakve zaista jesu, dešavalo mi se i to, ne smatram sebe ni najpametnijim, ni najobrazovanijim.
Jesi promenio misljenje onda? Moglo bi i neko izvinjenje deci da padne.

Vrh