Šta je novo?

Sportski događaji

1000007030.jpg
 
Jokic stize kuci taman za kampanju za izbore.
 
Sramotna igra Denvera u drugom poluvremenu. Mareju džaba i 50 poena kad nije standardan.
 
Imam jedne naviku, a to je da kad se probudim, u miru pustim HG Denvera i onako sa uživanjem pogledam tih 10 min. Još sam se sinoć probudio pred kraj prvog poluvremena, vidim fin rezultat, ali sam bio preumoram za gledanje, nastavim da spavam. Pustim jutros HG, početak drugog bilo i okruglih 20 razlike. Odem bukvalno na 15 sec do kuhinje i mislim se kako je skoro svaka tekma u seriji otišla u neku bruka razliku, vratim se, 5 razlike. Na kraju ih obrnuše celo drugo 30 razlike! Za motku bukvalno, debili! Nije ni skraćena rotacija alibi, igrali su i ovi tako.

Nekako sam bio siguran da će Pejsersi i Denver proći u 7. No, bio sam siguran i da će se kod nas igrati majstorica, kad ono rasturismo ove što ih vodi ovaj intergalaktički sega-mega što voli da džapa klinke, pa mi lakše. ;)
 
Da su hteli da prave igrače, da igraju s mladima, došao bi Duško Vujošević. Ovako, igraju samo s gotovim proizvodima, ne s sirovinama.
Svinja Vujošević je za Obradovića Fil Džekson lično.
 
Evo i ja sam tek sada mirno ogledao ovu bruku Denvera. Nesta sam se uzalud nadao da ce se MPJ probuditi kad tad...
Dobro su izmorili Jokica tokom serije. Mislim da je sinoc sjedio samo minut na klupi. Mareja su vec ranije skroz slomili, bez obzira na boks skor u ovoj utakmici.
KATove gluposti su Vulvsi tokom serije ipak prezivili. A Nagetsi Marejeve nisu. Ima to veze sa rotacijom, barem gledano preko cijele serije.
Ali ipak tacno, ne mozes sebi da dozvolis ovakav brodolom od poluvremena kao sampion. Bez obzira na rotaciju.

A sta se raznoraznih video snimaka i metla tice, veliki pozdrav Bogdanu Diklicu.
 
Nba bio i ostao cirkus, ozbiljan tim ne ispusta onakvu prednost pogotovo u majstorici, ali dobro moci ce sada somborski ringispil na miru da nas l zavlaci par meseci sa odgovorom o reprezentaciji
 
Nije ni skraćena rotacija alibi, igrali su i ovi tako.
Mozda nije alibi, ali je razlog broj jedan.

Nagetsi su se pokazali kao neozbiljan klub, nedorastao nekim vecim ambicijama.

Da ti kao sampion ne ucinis nista pre sezone je bruka i sramota.

Konstantno se zaboravlja Dzef Grin, ljudi stalno spominju samo Brusa Brauna.

Jeste i Minesota igrala sa osmoricom, ali ta osmorica su igrala vise minuta i imali veci ucinak.

Na kraju dodjes da se pitas koliko uopste ima smisla pricati o igri Denvera, kretnjama, akcijama, individualnom ucinku... kada nemaju snage to da izvedu i jedva hodaju.

Plus Minesota koja kao da je napravljena da pobedi Denver, zna se da kod Nagetsa sve pocinje i zavrsava sa Jokicem, a oni imaju dva Ol star centra i sestog igraca godine koji je centar i njih trojica se rotiraju na njemu.

Uci u sezonu bez ikakvog rezervnog centra je krajnje neozbiljno, kao i sve sto su uradili oko trejdova, draftova... Bas su se pokazali kao mali klub i neozbiljna ogranizacija, a ne neko sa ambicijama da bude dinastija.
 
Svinja Vujošević
Recnik centrafore ti je za zeleznicku pijacu 80-tih. Sram te bilo.

Ova tri meca u aba ligi su pokazali kao i predhodnoh godina kako nije zdrava atmosfera u kosarci kao i u društvu sto je vrlo zabrinavajuce jer nema naznaka da ce se nešto promeniti. Zoc je kriv sto Nanelija nije stavio u sastav sinoc, jer Naneli ima poene u rukama. A to sta se desavalo juce u hodniku tople veze arena je samo deo toga i sto trebao je Partizan da izadje prvi sa snimkom i saopstenjem o tome a ne da pusti da ovi se prvi oglase. Ostoja je kriv sto napusta arenu pre vremena jer nije obezbedio fer uslove.
 
Poslednja izmena:
E pa to je ono kad kažem da neke franšize imaju prednost! Veći, bogatiji gradovi! Taj San Francisko, LA, Boston, NY, mogu sebi da priušte i veću taksu na luksuz i da opet budu profitabilniji. Liga malo progleda kroz prste i franšizama koje marketinčki više donose. A i atraktivniji su za život. Majami nije sad neka istorijska franšiza, ali lepše je živetu tu nego u Koloradu, Detroitu, Oklahomi! Onda ti, ako hoćeš da pojuriš rezultat, ostane kao Zvezdi da potpišeš neku gerijatriju, ex all star igrače, da se kockaš (Redži, DAJ, Grin) ili stalno neki rebuilding, pa šta ubodeš. Ovi klinci su se baš kriminalno pokazali, pogotovo onaj Nađi, nit je C, niti ima ruku, niti neki size, Pejton i Strouter ispali skroz iz rotacije. Taj Denver ne bi imao ni ovo, da Jokić nije taj fazon small town boy i da mu to baš ne prija.

Mada i psihološki pristup nije bio ok, taj voljni momenat. Nisam odgledao celu tekmu, niti ću (ugl pogledam HG od 10, 15 min, neznajući rez i trudeći se da ga ne vidim slučajno :) ), ali na +20 moraš baš da igraš neodgovoran basket sa strašno lošom selekcijom šuta da to ispustiš! To i može da se desi u sezoni kad imaš gomilu vezanih tekmi, kad ni jedna ne odskače nekom važnošću, ovde ne! Ono kad su pukli 45, gledao sam prvo poluvreme i otišao da spavam. Nedopustivo je i na amaterskom nivou da ode razlika na toliko, a ne u NBA PO, to govori dosta. Čak i govor tela, one konferencije posle i prihvatanje tako nečega, meni je dosta govorilo! Na stranu ta fizička strana, nedostatak rotacije, pogotovo mesa pod košem (taj matori Džef Grin je bar 2.05 i 110 kg), ali baš sam osetio to neko samozadovoljstvo učinjenim prošle godine. To je generalno neki kompleks malih, ne preterano ambicioznih ekipa. Nije da mi je to neočekivano, mnogo je psihološki i motivaciono teže zadržati titulu, nego je prvi put osvojiti, ali sam očekivao da će igrati maksimalno koncentrisano kad je najpotrebnije, ipak jesu šampionska ekipa. To rade velike ekipe, znaju kad mogu da istaktiziraju, a kad mora da leti perje!

Nema veze, zato je Zvezda prebacila očekivanja, mora postojati balans u univerzumu. :ROFLMAO: 3 tekme sa začuđujuće dobrim suđenjem i mnogo sreće za nas. Prosečno smo ih dobijali 5 razlike. Sinoć su recimo imali 20 poseda iz igre više od nas i opet uspeli da izgube. Mi smo imali zasluženo 15 penala više, što mu dođe nekih 6, 7 poseda (neki penali su dosatna bacanja). Dakle baš retko dobiješ tekmu kad imaš 13, 14 poseda manje. Znači da su promašili gomilu zicera, otvorenih situacija i da su te odvalili u off skoku i/ili da si mnogo gubio lopte. To je Dejo Šablonac znao da dobija tako sa nenormalnom potrošnjom u odbrani, kada smo bili skakački inferiorni uglavnom.

P.S. Jedini sa klupe koji mi se sviđa je beli Braun, on ima tu neku sportsku drskost koja mi se sviđa. Vrhunska fizikalija za belca i taj celokupni mentalitet voljni, šampionski. Ipak i on je dosta limitiran, da ima ruku, bio bi starter u boljim ekipama, ovako je idelana za bench Denvera na duže!
 
Poslednja izmena:
Pa da, Grin i Braun fale. Grin zbog fizikalija i iskustva a Braun zbog dinamike sa klupe.
Mada i nisu imali previse opcija tokom ljeta. Bilo je nemoguce i jednog i drugog zadrzati. Braun je do tog trenutka zaradjivao sitan novac.
Nije losa varijanta sa Gordanom na petici. Ali opet tu fali jedan visok igrac.
Uz to su Marej i MPJ ozbiljno podbacili. Tako da je bilo skoro nemoguce igrati ovo iskljucivo sa prvom petoricom ili na Jokicevim ledjima.
I pored svega su mogli na misice da ih eliminisu, sto samo ukazuje na to koliko je dobar Jokic.
 
Nisu imali opcija, ali na njima je nekako bilo da se dignu na visi nivo i izmisle te opcije. To nisu ucinili.

To sto ti i ja ne vidimo opcije i resenje, mi ni ne treba da vidimo. Oni su placeni za to, bave se time ceo dan, a trebali bi i da se razumeju daleko bolje.

A mislim da bi ozbiljniji klub i nasao nacin da zadrzi Brusa Brauna, postoje vise metoda i opcijа, neke i nisu bas legalne 😁

A van njega, sta znam, lupam sad, oni trebaju da znaju bolje, ali evo oni kakvi su jadni i nekompletni, njima bi i Milutinov neki dobro dosao da malo udje, zameni debelog radikala, zastiti obruc, opali nekog po rukama...

Moze se naci nacin, nije da ne moze.

Pa onda dalje, sa draftom su skroz omasili, nisu uboli nijednog od trojice, a i ideja je bila da uzmu starije igrace koji odmah mogu da doprinesu, nijedan nije.

I tu se moglo nesto raditi, bolje da su nesto menjali i dobili jednog postenog igraca nego ova tri mediokriteta koja parket nisu ni videla. A mogli su i sa tih njihovih pozicija izabrati bolje igrace.

Itd. itd.
 
Džef Grin je imao i u Hjustonu sličnu sezonu kao prošlu u Denveru. Trebalo je da ga zadrže. Kvalitetan igrač, pismen što bi se reklo. Nije divljak.
 
Više komentarisanja ostavicu za kraj sezone, a ostala je borba za još jedan trofej. Aba trofej je vraćen na Kalemedan i klub ce igrati u Evroligi naredne sezone. Sa svim problemima koji su ove sezone postojali, a ruku na srce, niko se sa strane za vecinu njih ne može okriviti, ovo je vec veliki uspeh.

Ja sam isao sa nadom da Zvezda moze da dobije trecu utakmicu, ali sam ocekivao da ce Partizan igrati bolje, nego sto je igrao, kao sto sam se nadao da ce i Zvezda morati da igra bolje, da bi pobedila, da odigra najbolju utakmicu u sezoni. Nije bilo ni jedno ni drugo. Ali od dva tima, Zvezda je bilja bolja, osetila se veca zelja da se osvoji trofej, trenutno bolja forma i atmosfera u ekipi. Cestitke kompletnoj zvezdaskoj javnosti na zasluzeno osvojenom trofeju.

Ostalo je još jedno takmičenje, cilj je da se osvoji, pa kada ono, nadam se uspesno prodje, crta ce se podvuci i pricati koliko je bilo lose, koliko dobro i sta dalje. A materijala za pricu ce i o tome biti.

Bravo Zvezdo !!!
 
Одлично финале купа синоћ. Везни ред и игра Звезде (погонска осовина Хван-Иванић) на нивоу старих времена. Свака част тренеру и целом клубу. Воша колико је могла, добра. Одличан стадион и терен такође учинили своје. Као да није Србија.
 
Realno, trofej Evrolige bi bio kao otprilike 3 grend slema, malo manje od sezonskog. Evrokup tu negde, kao Vimbldon. ABA = Indian Wells.
 
Kad pomislim da je Partizan trebao da izbaci ovaj Real prosle godine...
 
Vrh