Po čemu je opravdala epitet derbija leba ti? Što je trajala dva ipo sata? Što nema prodaje karata, nego mogu samo "moji" da uđu? Što se igra mesarska košarka?
Utakmica je bila odvratna, ako je to epitet derbija, onda je opravdala.
Prosečnom srbinu nije važno na koji način, važno je samo da njegovi pobede. Zato imamo bedu od košarke, zato imamo bedu u upravi, i zato smo beda čim izađemo iz našeg sela.
Po tome što su se obe ekipe borile, bilo je neizvesno i napeto do kraja. Bilo je losih stvari, saglasan sam, kao što je kriterijum sudjenja, kao da žene igraju. To jeste naruzilo utakmicu, mnogo prekida, na kraju ono sa satom, gde Zvezda opet moze da kaze da je ostecena, jer se u toj situaciji igra prekida i lopta je sa strane za ekipu, koja je imala posed u trenutku, kada je sat stao. To je tehnicka stvar, dešava se.
Zavrsena je i druga utakmica, Zvezda je zasluženo pobedila, jer je ako ništa drugo, na kraju bolje igrala. Ponudio se Partizan, svojim grešakama na kraju i Zvezda je to iskoristila pametno, ovaj put. Mnogi ce osporavati neke stvari, na mojoj strani, na primer, dva faula u napadu Jaga i možda još po nešto, ali oba su bila i pravilo su dosudjenja. Mogla je Zvezda naravno da iskoristi jos bolje ovu konfuziju Partizana na kraju i pobedi vecom razlikom, kao na primer da Jago ne napravi ta dva faula u napadu na kraju, ali pobeda u play-off-u je pobeda kojoj posebno u zube ne treba da se gleda, jer, da li je 1 ili 51 razlike, dodje na isto.
E sada, 2:0 u seriji je velika prednost, ali i najjopasniji rezultat, čini vam se da je gotovo, da bukvalno još jedan udarac treba da zadate, ali nije tako. Idete u atmosferu koja vam naravno nije naklonjena, naravno da ce protivnicki navijaci podržavati i verovati u svoj klub. Sa time morate da se nosite, ako imate pobednicki mentalitet. Velike stvari se postizu na strani, a ne kod kuce. Zvezda je samo po rezultatu blizu trofeja, ali u praksi je pred teškim zadatkom, rušenja duge i utemeljene tradicije, za koju se lično nadam da će ovaj put biti srušena, naravno.
Hrabro i odlučno izaci u nedelju na parket i dati sve od sebe da se dodje do pobede. Teška misija. Ali mora da se bori i veruje.