Šta je novo?

Sportski događaji

Da, KK su najveće trošadžije među sportovima, bar u Evropi. Uglavnom su skupa igračka za privatne vlasnike, zaljubljenike ili sekcija u okviru FK, pa se tako šlepaju. Da sam ja neki sugar daddy, osim što bih se max trudio za celokupno Srpstvo, KKCZ bi mi igrao F4 svake godine. :)

Sad mi imamo neku tradiciju i BG nekako i zaslužuje da ima top timove, ali bih i ja u ovoj situaciji, uz svu ljubav prema njoj i uz prihode koje mi donosi, radije izabrao da se taj novac preusmeri na masovan rekreativni sport i ozbiljne kampanje za zdravlje šire populacije.
 
jbg tako je kako je, nisi isplativ, dugujes pare, proda se bato. Neka neko ko zna pravi pare ili nek se ugase. bolje te pare da se trose na obrazovanje nego na tribalizam
 
Ne mogu da se prave pare, prema tome, profesionalnu klupsku košarku ne bismo imali. To je jednostavno.

Imali bismo samo fudbal. Mislim da će tako i biti, pre ili kasnije.
 
Poslednja izmena:
Okla obrnula Denverse klač šutem ŠG Aleksandra, sjajna ekipa!
Čet delio banane izdašno svima. :D

okla den.jpg
 
Nije išlo i više se nego videlo zašto ne ide...Promene u igračkom kadru su morale da se dese i počelo je. Fredi Gilespi je novi košarkaš Crvene Zvezde. problem je bila čvrstina u reketu i unutrašnja igra, a to bi sa upotrebljivim centrom trebalo da se popravi. Pojavila se informacija da je Majk Tobi na izlaznim vratima, koji do sada nije pokazivao Bog zna šta. U odbrani skoro ništa, a u napadu za ono za šta je doveden, vrlo slabo, bar u Evroligi. Trener je demantovao tu informaciju, bar između redova, mada ako neko otkupi njegov ugovor, biće rastanka, neminovno je. Gužva je na toj poziciji.

Stojim i dalje pri mišljenju da odbrana mora da bude bolja. Da bi se na primer, dobio Real Madrid, potrebno je da se igra dobra odbrana, a da na drugoj strani imate napadačku kreaciju, ali i da vaš šut bar solidno služi.

Dugo nije bilo tako, ali u toj utakmici Real Madrid je apsolutni favorit, najteži u ovom trenutku mogući protivnik za Crvenu Zvezdu. Predaje naravno nema, bitka nije gotova dok se ne završi. Tu su Delije i crveno-bela arena. Mora na obe strane da se pokaže karakter. Protivnik je tim koji - pa ne zna se na kojoj poziciji ili strani terena je bolji. Podsećam, jedini poraz u dosadašnjem delu takmičenja, Realu je naneo Fenerbahče sa pola koša razlike. I kao takav, Real Madrid, pored toga što je aktuelni evropski prvak, takođe je tekuće sezone glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja. Veći favorit, nego prošle sezone, kada je osvojio.

Situacija za Zvezdu trenutno ne valja, odnos je 5-9, bez pobede u gostima za sada. Daleko ispod očekivanog. U Decembru, niko ništa nije izgubio, ali vremena za popravku stvari je sve manje. Svakako dabu 2-3 vezane pobede promenile sve, ali to je lako reći, posebno u trenutku akda vam je prvi protivnik u ovom ,,donovogodišnjem nizu" aktueli prvak Evrope i glavni favorit za odbranu te titule, kako sam naveo u tekstu gore, Real Madrid, a nakon toga Makabi i Panatinaikos, takođe dve ekipe koje žele da se nadju na F4 turniru i to sa osnovom. Na odnos 7-10, odnosno 2 pobede i jedan poraz, svi bi odmah pristali, sa obzirom na sadasnju situaciju, ta bi izgledala bolje. Sve 3 pobede i odnos 8-9 je misaona imenica, ne i neostvariva, naravno pravi navijači i u to veruju. Bar je moj moto da ako ne verujete da možete da pobedite, onda ne treba ni da igrate, što ne znači da ste favorit ili da niste tehnički slabiji, ali i pobeda slabijeg u praksi se dešava. Hrabro sutra protiv Reala, pa šta Bog da, uz veliku borbu.
 
Završi se i jesenji deo fudbalskog prvenstva Srbije. Partizan je neočekivano poneo nebitnu titulu jesenjeg prvaka, pobedivši u direktnom susretu duplo skuplji tim (ako je verovati renomiranom sajtu Tranfermarkt).
Bahar je dobio otkaz, a verujem da će sad Vazura prodati ili sistemom "Asano/Dijabate" oterati pola tima.
 
Vazura ce sistemom Vučić-mir u kući da spiska jos par miliona državnog novca.
Mada je Partizan konačno uradi neku korisnu stvar time sto je oterao izraelsku prevaru od trenera.
 
Završi se i jesenji deo fudbalskog prvenstva Srbije. Partizan je neočekivano poneo nebitnu titulu jesenjeg prvaka, pobedivši u direktnom susretu duplo skuplji tim (ako je verovati renomiranom sajtu Tranfermarkt).
Bahar je dobio otkaz, a verujem da će sad Vazura prodati ili sistemom "Asano/Dijabate" oterati pola tima.

Neuspeh u Evropi, ovim je samo potvrđeno da nije bio slučajan. Ovo je najskuplja ekipa u istoriji, a nema T od tima. Tim je nešto drugo, to je skupi igrača koji funkcionišu, a ovo je samo ekipa, odnosno igrači ,,nabacani na gomilu".

Pobeda je zaslužena, više je Partizan želeo da pobedi. Ispostavilo se i dobru taktiku imao. Jedino što u svemu mislim je da se preteruje sa tom pričom koliko je u Partizanu lošeNe mogu da kažem baš da je igrao bolje, čime ne želim da umanjim zasluženu pobedu, na kojoj čestitam, koliko god mi teško palo, za zasluženu pobedu uvek pružim ruku. Prvi gol iz penala, koji je ispravno dosuđen. Drugi iz bukvalno jedne prave šanse na utakmici.

Žalosno je kako igra najskuplji tim u istoriji FK Crvena Zvezda. A to je gore od poraza u derbiju, novi derbi ce vrlo brzo doci, biće dana za megdana. Promenjen je trener, sto je bilo prekopotrebno. Pa videćemo kako će to uticati, ali nešto mora da se menja i posegnuce se za još nekim promenama. Ovo ni na šta ne liči, ekipa bez sistema i karaktera. I taj jedan gol koji je dat je nekako ,,umuvan" na muku. Sa onim napadacima? Smešno bre!

Pamet u glavu na polusezoni, inače se crno piše.

Večeras je košarka, počinje duel sa Makabijem i traženje puta za izlazak iz mraka koji je trenutno. Šabaz Nejpir više nije košarkaš KK Crvena Zvezda, od nekoga je moralo da se počne. Nije dobro i mora nešto da se menja. Po pričama, slobodan je i Kuzmić. Došao je Fredi Gilepsi, bar na poziciju 5, koji do prve utakmice posle Nove godine, neće moći da nastupa u Evroligi, a za Aba ligu već na provoj sledećoj utakmici može da bude na raspolaganju.

Potreban je što skoriji dolazak novog prejmejkera i šutera, a i na poziciji 4 je potrebno pojačanje. Po pravilima mislim da 5 igrača može da se doselektira, A Zvezdi ce trebati 3, verovatno i 4, što su posledice grešaka koje su na pocetku sezone napravljene.

Počinje utakmica Crvena Zvezda - Makabi, u praznom ,,Pioniru", pa da vidimo...
 
I realno za prvu četvrtinu nemam primedbi nekih velikih, odbrana se popravila, solidno služi šut, dešava se u napadu nešto, osim toga što Nedović opet ima neke poteze, koje razume samo on.

Očigledno je rešeno da se Tobi i Simonović istrpe i da se nada njihovoj boljoj igri.
 
Ne mogu da kažem da sam sa ovim rezultatom nezadovoljan:


1703188734892.png


Kao ni statistikom ovih igrača:
1703188812901.png


Jago i Gidraitis, koji su kao i u većini slučajeva u zadnje vreme, izgubljeni u prostoru i vremena, su posebna priča. Najprijatnije iznenadjenje je Tobi i to veoma veliko. Ono što ne valja, Teodosić je jedini ,,proizvođač" energije. Po statistici ima 15 poena, ali zaslužan je za bar još toliko. Mora se dodatno ,,probuditi" Hanga ili Nedović da se ekipi da dodatna energija. Odbrana mora bolje, mnogo ofanzivnih skokova je dozvoljeno, a prednjače i u defanzivnim.

I iskreno se nadam da se njihov procenat šuta neće, odnosno da se neće baš puno popraviti, solidan je, a Zvezdin skoro odličan.


1703189210992.png

1703189268033.png


Počinje drugo poluvreme....
 
Za sada odlično, ali nestaje ,,goriva" Teodosiću, mora još neko da ,,povuče" ekipu.

1703189947070.png


Gidraitis se ,,uključio" tek sada u utakmicu, ali bolje nego da se ne uključi uopšte i njegov doprinos u ovoj cetvrtini je veoma veliki. Ušao je Nedović, umesto Teodosića,...Za koga mi ne deluje da će ,,proraditi", nego je bukvalno da bude u igri, dok se Teodosić ne odmori.
 
Na kraju trećeg perioda:
1703190945887.png


Neverovatnih 16 poena Gidraitisa samo u ovoj četvrtini. Teodosić se drži.

1703191042408.png


I dalje u šutu bolji procenat, ali u skokovima lošije. Hajde još jednu četvrtinu da se izdrži i sačuva ova, dostižna, ali ne mala prednost.
 
1703192419708.png


Moram da kažem, vrlo pametan tajm-aut sada, došlo je do određene nesigurnosti. Minut i po je dovoljno da se ovo stigne, ne predovoljno, ali kada neke stvari krenu na ruku, dovoljno. Hajde još ovo da se izdrži, ali bukvalno!
 
Naravno, ne predaje se Makabi, dosta zahvaljujući Jagu koji ,,nije" Zvezdin košarkaš na ovoj utakmici.

1703192653548.png
 
Nadam sam se 100-tki, ali dobro je i ovako...

1703192941999.png


Igrači:
1703192971490.png


Odličan Teodosić, Bolomboj ubacio najviše poena u karijeri, Gidraitis i Tobi bili dobri u određenim periodima. Znači ova pobeda i to mnogo, pa neka bude i sledeća, da se ova polusezona zavrsi sa 7-10, sto će biti dobro, kako je u jednom trenutku bilo.

Na kraju šut iz igre 50%, nisu ni oni bili losiji, Zvezda je pala sa igrom u zadnjoj četvrtini, ali izdržala.

Nadam se da stvari konačno idu na bolje.
 
Vrh