Šta je novo?

Sportski događaji

Nisam bio tad u hali. Bio sam 1997. kada smo smrdljivom Tomaševiću pevali "Žena ti je k..rva Dejane". Od tada sam bio aktivniji.
Rade Džordan je bio čisto tu da popuni roster, nije on bio nosilac niti bitan šaraf.
Ali ima zlato iz 1985. godine, s Univerzijade mislim. To ono vreme kad su bile sve zveri od igrača, Perasović, Zdovc, Arijan Komazec... nije mi jasno kako je tu upao u tako jakoj konkurenciji.
Otprilike bitan igrač kao Pera Faul kod grobara. Uvek više ličnih grešaka nego poena.
 
Odličan je bio Topić, kao i Đurišić i Plavšić. Problem srpske košarke je u tome što će sva trojica, kao i predhodnih godina, u utakmici 9. decembra naprasno zaboraviti da igraju košarku i imati šut 1-17

Možda bude i 8. Decembra, nemoj tako. Ja razumem da ko gubi, ima pravo da se ljuti. I ja se ljutim kada izgubim, ali se ljutim prvo na sebe, pa onda na druge, ako pored moje, ima i njihove krivice. A tebi, treneru koji vodi tim za koji navijaš i tvojoj tribini, nikada vaši nisu krivi, uvek je kriv neko drugi. A ponajviše vam je kriva Crvena Zvezda što postoji i što vam se nije 2011. ostvario san.

U derbiju ne očekujem da će Zvezda biti bolja, ali se nadam da će biti manje loša. Konkreno u ovom derbiju koji prvi ide, pobediće ne bolji, nego onaj ko bude manje loš. Bez obzira koje je doba sezone, ovoliko problema na obe strane, a jasno vidljivih, pred derbi, ne sećam se da je skoro bilo.
 
Da, da... pronasli su nesto... steta, sto nisu tri kola kasnije igrali protiv njih, pa da tu Jokic preskoci Lebrona u vjecnoj tripl dabl listi.
 
Sve i da izgubimo danas, sto ce tesko da se desi, Zvezda je daleko, ali daleko jaca ove godine i satracemo ih na kraju sezone.

Samo neki totalni raspad Zvezde ili dva dobra pojacanja Partizana mogu da dovedu do toga da Partizan uzme ABA ligu i bude ispred nas u EL.
 
Teeeška smo indijanska i matora ekipa. :) Vidi se i po odnosu uzetih šuteva za 2 i 3.

Veliki problem je što smo izuzetno impotentni šuterski sa unutrašnjih pozicija, a istovremeno nema mnogo unutrašnje igre. Bolomboj je dao neke šuteve koje inače neće davati, inače bi bilo još gore. Čak se lepo videlo u jednoj situaciji kad smo lagano stvorili višak sa kratkim rolom Mitrovića, ali je to sve anulirano, jer je skupljeno sa Bolomboja koji nije smeo da šutne iskosa, pa nije ni bilo viška. Svakako to je samo bonus, a ono zašto je inače doveden, radi odlično, ogroman upgrade u odnosu na Hasana. Tobi mora više da igra i to slobodno u kombinaciji sa Mitrom/Bolombojom, ali ova dvojica ne mogu previše minuta da dele zajedno.

Šabaz i Teo su nas ukanalili, iako se svakim pokretom vidi kvalitet. Teo se još i trudi, ali mu ne ide, a Šabaz iritira sa tim crnačkim stavom, vreme je da mu neko objasni gde je došao. Opet kažem, klasa je nesporna.

Ipak, i dalje verujem da ekipa ima kvalitet! Ima i pritisak da dokaže da je ono bilo do trenera! Teoretski, Bjelica bi najviše dao to što nedostaje ako je istina ono što se priča (DD izgleda kriminalno). Onda nikakva doselekcija ne treba. Yago večeras kao treći plej je pokazao više nego FČ kao drugi za celu sezonu onomad. Kad dođe Nedović, biće taj prenos fluidniji.

U bitnim utakmicama spolja na dve pozicije bi mi igrali samo Teo, Šabaz, Nedović i Jago. Na trojci dobiješ visinu i all round opcije sa Litvancem i Hangom. Unutra su skroz ok Mitar, Bolomboj i Tobi, koji mora više da se koristi. Mislim da je Simonović isto ok, ali je on isto više petica, Beli bi dao ono što treba ovom timu (ili doselekcija), a 12. igrač može da bude bilo ko, Lazić npr (iskreno mislim da je pojačanje kad nije u 12).

KKP je slabiji na 1 i 5. Exum je vrlo specifičan igrač zbog svoje visine i daje u oba pravca nešto što je retko. Fali im i ta agresivnost, poeni unutra i skokovi, pogotovo ofanzivni sa pozicije 5. Grk im nije imao neku sezonu, ali je davao mnogo čvrstine na 4/3, a sad se baš muče na backup 4. Ipak, na 2 i 3 su možda i najjača ekipa EL! PJD treba više da se koristi, a i videće se koliko je Ponitka vrhunski igrač, mislim da će ga koristiti Željko i u organizaciji, da pokuša da da nešto slično što je Exum davao.
 
Oteras Topica, dovedes Tea istrosenog. Nerealno. I ovog Sahbaza :( Nesto mora da se menja tu, olako je otisao Nikola Ivanovic, nema ko da prenese kvalitetnu loptu.
 
Prošle godine u ovo vreme svi mediji i društvene su brojali i to isticali, koliko su u derbiju poena postigli srpski košarkaši, a koliko stranci. Ne znam zašto su prestali, ali sinoć je odnos 40:19 u korist Partizanovih domaćih igrača.
 
Čestitam pobedu, apsolutno je zaslužena!

Ako i nešto ima sporno, to ne može da da bude uzrok poraza. Voleo bi da je drugačije, ali na moju žalost za mene istina ono što jeste, a ne ono što bi ja želeo da bude.

U prvoj deonici na parketu postojao samo jedan tim, a to je bio Partizan, opet na moju žalost. Onda je ta razlika anulirana, čak se došlo i do vođstva, koje je u zadnjoj deonici ispušteno. I to ne bi bio problem, da se to dešava prvi put ove sezone. Nestalo je ,,goriva" pred kraj i to se dešava, ali onda se menja taktika, nekad ne uspeš, nekad uspeš - košarka je to. Ali ovo je već nekoliko puta repriziran film.

Odbrana koja je već nekoliko sezona zaštitni znak Crvene Zvezde se raspada u bitnim momentima. Zvezda jeste ekipa, ali nije tim. Da li će novi trener uspeti da poveže redove, pitanje je.

Naravno, koliko god da je situacija crna, očekujem reakciju u ponedeljak. Nije da se nije videlo nešto drugačije, skraćena rotacija, neki igrači su imali manje, a neki veće uloge. Koliko god da je pljuvan Teodosić, on se odbrambeno dosta angažovao. Jago je takođe prijatno napadački iznenadio, na primer.

Nikoga konkretno ne mogu da okrivim za poraz, jednostavno ekipa nije tim u onoj meri u kojoj bi trebala da bude, da bi podnela teret takmičenja u kojima učestvuje. Ne moguda kažem da se igrači nisu borili ili tako nešto, a opet je lakše kada neki takav razlog postoji.

Eventualna pobeda u derbiju u ponedeljak, utakmica za koju smatram da će biti za Zvezdu teža, nego jučerašnja, koliko gd bi bila velika, a bice velika ako se ostvari, jer je to najteža utakmica u sezoni, Mordor, Aba liga, gde nema nekih ograničenja za tribinu, a ni za ostalo, kakvih u Evroligi ipak ima. Koliko god da ta pobeda, ako se ostvari bude velika, to će biti bukvalno ,,zašivena rana dok se ne stigne do bolnice", ako mogu da dam tako glupo poređenje, a da me ipak shvatite.
 
Rumenoglu jos jednom objasnio postavke moderne kosarke napadajuci bekove covicevog tima sa 4 niska igraca u poslednjih pet minuta. Novi trener koji ocigledno ima veliki potencijal dao je prednost Teu i Nejpiru kao organizatorima igre iako je Jago bio neresiv problem za Partizan. Covicev tim ce izgubiti svaku utakmicu (vidi Zalgiris) u 4/4 ukoliko se osloni na ovaj bekovski par. Mnogo vaznija utakmica se igra u ponedeljak a tu Partizan ulazi kao austajder bez Pantera i uz ogromnu logisticku prednost koju je nebojsa izgradio u aba.
 
Без Недовића и без Николе Ивановића... ја не видим ко може квалитетно да покрије позиције 1 и 2. Топић олако пуштен у Мегу. Обиће се то Човкинсу о главу.
 
Rumenoglu jos jednom objasnio postavke moderne kosarke napadajuci bekove covicevog tima sa 4 niska igraca u poslednjih pet minuta. Novi trener koji ocigledno ima veliki potencijal dao je prednost Teu i Nejpiru kao organizatorima igre iako je Jago bio neresiv problem za Partizan. Covicev tim ce izgubiti svaku utakmicu (vidi Zalgiris) u 4/4 ukoliko se osloni na ovaj bekovski par. Mnogo vaznija utakmica se igra u ponedeljak a tu Partizan ulazi kao austajder bez Pantera i uz ogromnu logisticku prednost koju je nebojsa izgradio u aba.
Onako kako su igrali u 4/4, nije bio neki problem, ni nauka da ih napadneš. Zvezdu su pobedili njih dvojica svojim greškama, faktički, a time ne umanjujm pobedu tvog tima, zaslužena je.

Partizan autsajder u Mordoru, zato sto neće da igra Panter, igrač van forme trenutno? Da li si ti ozbiljan?
Videli smo tu ,,ogromnu logističku Nebojšinu prednost" u zadnjih nekoliko derbija u Mordoru...

A voleo bi da si u pravu, bilo bi mi lakše.
 
Čestitam i ovu pobedu! Zaslužena je!

KK Crvena Zvezda ima problem kakav nije imao zadnjih nekoliko godina, a rešenje se...Ne vidi.

Problem je igračke, timske, ali i psihološke prirode. Odbrana, koja je godinama zaštitni znak Crvene Zvezde, večeras veći deo utakmice nije postojala.

Dosta je igrača koji su definitivno imena sami po sebi, ali tim nisu. Nema nikakve hemije, a reklo bi se da ni međuljudski odnosi nisu kako treba.

Teško je dobiti derbi u gostima, to niko ne osporava, ali kada primiš 30 poena za četvrtinu od ekipe sa kojom si na papiru egal u najmanju ruku i to ti se ne dešava prvi put...Dobro treba da se zapitaš.

Ne krivim trenera, skoro ni za šta - mislim da je sada čovek shvatio gde je i u šta došao, a i tačno video kakav ga posao čeka. Takođe, treba dobro da se zapita da li treba da nastavi ovaj posao i ako odbije, niko ne treba da mu zameri. Svako ko je mislio da je problem bio u Dušku Ivanoviću, sada ima priliku da vidi da li je bio u pravu.

Veoma teška sutuacija - a nema naznaka da joj je kraj. Nisu problem samo porazi u ova dva derbija, kao sreće da je samo to, nego i ono što je bilo pre toga, a i ono što predviđamd a će biti posle toga. Teško da može neka promena da se napravi da se izađe iz krize, malo je vremena do sledeće utakmice.

Bog neka je u pomoći...
 
Željko Obradović još jednom pokazao zašto je najbolji evropski trener ikada. Ovo je njegova pobeda, njegova šahovska partija, koju je izneo bez Pantera i Ponitke, sa devet igrača.
 
Do sutra da smo igrali, ne bi ono dobili! Rutinska pobeda, iako rezultat ne pokazuje to. Tobi i DD na parketu, još sa Teom i Šabazom ne bi moju babu sačuvali. Sa druge strane Mitar/Bolomboj tandem, dobijamo čvrstinu, ali oni tačno znaju kako odbranu da igraju. Šabaz pik obavezno na levo i ostane beskoristan Mitar spolja. :)

Još im 2 odlična igrača nisu igrala, a došao im je i dominantan centar sa dugim rukama, baš ono što im je trebalo, jer jedino gde nisu dominantni za razliku od prošle je skok. Imaju više 2way igrača. Nisam optimista.
 
Saban je beskoristan, igra za svoju statistiku a ne za tim. Podhitno ga najuriti da ne jede dzigericu svima vise. J*bo ga onaj ko ga je skautirao.
 
Steta sto ne prenose sve iz ovog ugla, mnogo se bolje vidi kako igraju i koliko je to visok nivo tenisa

 
Željko Obradović još jednom pokazao zašto je najbolji evropski trener ikada. Ovo je njegova pobeda, njegova šahovska partija, koju je izneo bez Pantera i Ponitke, sa devet igrača.
Ono sinoc bi bar 3/4 timova iz Evrolige dobilo, za to ne treba neko znanje i veština. Tim koji ne igra odbranu, kome ubacis 30 poena za četvrtinu, nema napadačku ideju, energiju i kreativnost, jednostavno nema pobednički karakter kao ekipa...Nije neka nauka i filozofija da pobediš, ako si na papiru tu nedge, što je ovde slučaj.

Na sve to, Mordor iza njega, što ne sme da bude opravdanje za poraz, ali je velika pomoć. Veliki se postaje na strani, a ne kod kuće.

Bilo bi čudo da nije pobedio.

Meni se kao navijaču Crvene Zvezde ne sviđa što je to tako, ali da bi rešio problem koji imaš, a Zvezda ih u ovom trenutku ima mnogo, mora da se za početak istini pogleda u oči i da se od nečega počne.

Daću jedan primer, a ima ih još: Frenk Kaminski, koji nije ništa posebno, a Zvezda sinoć za tog čoveka nije imala rešenje, pretvorio se u nerešiv problem.
 
Vrh